Razgovor sa suradnikom:Blek Stena/Spremnik1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Flopy 10:52, 27. lipanj 2007. (CEST)

Kastilija[uredi kôd]

Kroatizirao sam sva imena vladara kao i samo ime članka Kraljevina Kastilija budući da se sva imena vladara i papa u hrvatskome, i drugim jezicima, kroatiziraju. Tako, Ferdinand umjesto Fernando, Izabela umjesto Isabela itd. --Flopy 12:14, 27. lipanj 2007. (CEST)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 00:19, 29. lipanj 2007. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

Prethodne komentare suradnika na stranicama za razgovor ne brišemo, već svoj komentar pišemo ispod i svakako se treba potpisati pomoću 4 ~ ili Potpis.gif. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:41, 29. lipanj 2007. (CEST)

Uopće nisam svjesno obrisao njegov komentar. Dapače, savjet takvog poznavatelja naroda uvijek dobro dođe. Ja sam počeo uređivati Razgovor:Mauri prije nego je on ostavio taj "obrisani" komentar. Vjerovatno je došlo do istodobnog uređivanja. Inače dobijem obavijest o istodobnom uređivanju, ali ovaj put stvarno nisam. Ispričavam se ovim putem Željku ako je to shvatio na pogrešan način. I OK, u buduće ću se potpisivati. Ideeeš!!! 13:05, 29. lipanj 2007. (CEST)

Vladari[uredi kôd]

Nema na čemu:-) Ja sam inače profesor povijesti pa ću ti uvijek rado odgovoriti na takva i sva druga pitanja. Pozdrav! --Flopy 11:05, 2. srpanj 2007. (CEST)

Prvo, želim ti ugodan odmor:-) Kad se vratiš, skrećem ti pažnju da sam postavio novi, opširni i cjelokupni Popis španjolskih vladara tako da kad pišeš članke odi prvo tamo pa klikneš na crvenu poveznicu vladara o kojemu želiš pisati. Sva sam imena kroatizirao. Pozdrav. --Flopy 11:53, 10. srpanj 2007. (CEST)
TKO ME BUDE TREBAO NEĆE ME DOBITI DO 9. MJESECA JER JE ETO LJETO, 
I PRAZNICI, I KUPANJE I OPET LJETO...

Živili vi meni 100 godina. Pozdrav od Ideeeš!!!

Ime[uredi kôd]

Ideeeš!!!, pitala bih te jesi li možda razmišljao o promjeni suradničkog imena. Naime, u nedavnim projenama tvoj nadimak podsjeća na vikanje, a s obzirom da povremeno organiziramo i susrete Wikipedista po Hrvatskoj, na njima se oslovljavamo nadimcima koje smo izabrali na Wikipediji. Osim toga, dok suradnik nema previše doprinosa, nije problem promijeniti suradničko ime, kasnije je. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:18, 13. rujan 2007. (CEST)

Ideeeš mi je više kao uzvik oduševljenja. Ne bih ga mijenjao ako ne moram. Takvo mi je svugdi korisničko ime. A na susrete ne planiram dolaziti. Ideeeš!!! 20:06, 17. rujan 2007. (CEST)

Sicilija[uredi kôd]

Učinjeno, iako nije trebalo puno učiniti. Imena su zapravo bila napisana onako kako ih pišu Srbi. Ako još što treba samo piši. Pozdrav:-) --Flopy 08:52, 28. rujan 2007. (CEST)

Kastilja i kastiljski[uredi kôd]

Imenica je Kastilja, pridjev je kastiljski vidi i ovdje (ukucaj s lijeve strane). Pozdrav --Suradnik13 19:03, 18. prosinac 2007. (CET)

xxx Kastiljski. Pozdrav --Suradnik13 20:15, 18. prosinac 2007. (CET)
Može oboje, u starijoj literaturi stoji Kastilija i kastilijski, u novijoj Kastilja i kastiljski. To je dakle onda bolje. Pozdrav:) --Flopy 15:39, 19. prosinac 2007. (CET)

Nema na čemu:) Nego, zašto ne bi napisao nešto o sebi na svojoj suradničkoj stranici, ružno je ovako crveno, makar da staviš neku sliku pa da bude plavo. --Flopy 16:27, 19. prosinac 2007. (CET)

Suradnička[uredi kôd]

To većina tako kaže. mogao bi nešto staviti. Vidi npr. Wikipedija:Suradnički okvirići. Izaberi neke koji te opisuju i stavi ih na svoju suradničku stranicu. Vidi recimo moju stranicu, nisam odao svoje ime i prezime pa ipak sam dosta rekao o sebi. --Flopy 16:36, 19. prosinac 2007. (CET)

Milorad Dodik[uredi kôd]

Autor članka po završetku rada bi trebao postaviti zahtjev za vraćanje članka u glavni imenski prostor kod članaka koji su prethodno premješteni na stranicu za razgovor iz određenih razloga. Vratio sam članak u glavni, ali eto, inače bi trebalo ići tako. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 23:52, 19. prosinac 2007. (CET)

Ime[uredi kôd]

Ideeeš!!!, molim te razmisli o novom suradničkom imenu i podnesi zahtjev ovdje, jer ti ime nije u skladu s pravilima o suradničkom imenu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:17, 2. ožujak 2008. (CET)

Blek Stena, ime ti je promijenjeno, a zaista bi bilo zgodno kada biš nešto napisao o sebi na svojoj suradničkoj stranici ili stavio neki suradnički okvirić. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:04, 2. ožujak 2008. (CET)

Makedonsko Devojče[uredi kôd]

Izvini šta/ča/kaj strane ne bila na točno hrvatskom jeziku :(. Ja govorim makedonski, i malce srpski. Ja kopirav tekst od bosanske i srpske i srpskohrvatske wikipedije za stranice, zatoa isto bilo. 202.10.89.28 11:20, 3. ožujak 2008. (CET)

Imena vladara[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim da lijepo radiš na člancima iz povijesti. Ipak, zamolio bih te da provjeriš uvijek imena pojedinih vladara. Na Wikipediji imamo različite popise vladara i dinastija, pa i oni koje ti navodiš moraju biti u skladu s tim popisima. Na primjer, sardinijsku vladarsku dinastiju nazivamo Savojska dinastija. To je i uobičajeni hrvatski naziv, a ne dinastija Savoy, što je engleski naziv te dinastije. To sam ispravio u dotičnom članku. Isto tako, kad pišeš o habsburškim carevima, onda se drži njihovih naziva iz članka Habsburg. I to sam ispravio u članku Kraljevina Lombardija-Venecija. Isto tako, mislim da se u hrvatskoj povijesnoj znanosti koristi naziv Kraljevstvo Lombardije i Venecije, a ne Kraljevina Lombardija-Venecija, što je češće u srpskoj historiografiji. Bilo bi dobro provjeriti to u nekoj hrvatskoj enciklopediji.--Donatus 14:19, 10. ožujak 2008. (CET)

Kastilja[uredi kôd]

Nema na čemu, i drugi put:-) Ne razumijem tvoje pitanje, na kakav to dodatak misliš? Članak kakav je sad, meni je posve u redu. Svojedobno sam napravio odnosno preuzeo s de.wiki popis svih španjolskih vladara od Vizigota naovamo, ali je Suradnik13 onda razdvojio taj popis na više popisa po razdobljima, vladari Kastilje, Asturije, Leona itd. što je i ostalo. Pozdrav. --Flopy 13:20, 11. ožujak 2008. (CET)

Članci[uredi kôd]

Lijepo je za vidjeti kad suradnik u samo jednom snimanju napravi sređen članak; poveznice, kategorija, interwiki... ;o), lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 16:21, 15. ožujak 2008. (CET)

Ako će uskoro biti više od 5 članaka u Kategorija:Povijest Portugala onda dobro, jer obično otvaramo kategorije za 5 ili više članaka. I inače, još uvijek nema ništa na tvojoj suradničkoj ;o), lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 10:37, 22. ožujak 2008. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Puno hvala na zanimljivostima za portal! --Nikola Štuban (razgovor) 21:36, 25. svibanj 2008. (CEST)

Vladari[uredi kôd]

Nemam nista protiv, ali nasao sam samo jedan clanak tamo. Ako ces sredit sve clanke sp. vladara, slobodno vrati moju promjenu i prihvati se ostalih vladara :). --Pancho W. Villa (razgovor) 10:26, 27. kolovoz 2008. (CEST)

Bizanćani ili Bizantijci??[uredi kôd]

Kako se ispravno kaže: Bizanćani ili Bizantijci? U članku Atanagild sam koristio Bizanćani, jer mi ovo Bizantijci vuče previše na srpski - Vizantijci. Molim pomoć! Blek Stena (razgovor) 08:35, 31. kolovoz 2008. (CEST)

Pa srpski bi bilo Vizantijci, tako da u svakom slučaju ne može vući na srpski.

Vizigoti - vladari - kat?[uredi kôd]

Mogao bi napraviti novu kategoriju Vizigotski vladari ili tako nešto.--Uskboy 14:37, 27. prosinac 2008. (CET)

Iskreno, nisam o tome razmišljao. Možda kad bude više članaka. Blek Stena (razgovor) 14:55, 27. prosinac 2008. (CET)
Zašto ne ima ih više od 5.--Uskboy 15:03, 27. prosinac 2008. (CET)
isprva nisam mislio napraviti više od pet članaka, pa nisam kreirao tu kategoriju. Sad kad sam već prekardašio taj broj, nastavit ću pa ću ona sve kategorije odjedanput promijeniti. Blek Stena (razgovor) 15:25, 27. prosinac 2008. (CET)

Izabrani članak[uredi kôd]

Blek Stena, jesi li pokušao glasovati na ovoj stranici: Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/06. 2009.? Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 22:13, 27. prosinac 2008. (CET)

Mrva da ili ne?[uredi kôd]

Vidio sam pitanje Jel ovakve članke trebam stavljati kao MRVE? napisan u vezi članka Turismund.

Odgovor je jednostavan, kratak članak NIJE mrva ako se njemu nema više što bitno dodati, a dugi članak može biti mrva bez obzira na svoju duljinu ako temu članka ne pokriva cjelovito. Sad jasnije? SpeedyGonsales 11:06, 28. prosinac 2008. (CET)

Jest. OK. Blek Stena (razgovor) 11:21, 28. prosinac 2008. (CET)

Merovinzi[uredi kôd]

Pozdrav! Vidio sam tvoje pitanje u kafiću. Literature o Merovinzima itekako ima na hrvatskom, prilično opširno o njima govori knjiga Miroslava Brandta, Srednjovjekovno doba povijesnog razvitka, Zagreb 1980. U Velikoj ilustriranoj povijesti svijeta također ima podataka o njima. To mi trenutno pada napamet. Inače, dilema ti je dobra, ni sam nisam siguran što je ispravno. Međutim, ono što jest sigurno je da hrvatska literatura ima prednost, te ako se nešto piše ona bi se trebala prvo konzultirati. No, kako si ti samo preveo članak s druge wikipedije, onda mislim da navođenje literature koju nisi koristio nema smisla, ali generalno gledajući vrijedi pravilo da hrvatska literatura ima prednost jer ovo je hrvatska wikipedija. Nadam se da sam bar malo pomogao. --Flopy (razgovor) 09:55, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

I meni je drago. Pratit ću što radiš. Inače, vidim malo više gore tvoje davno pitanje kako se kaže za stanovnike Bizanta. Ne znam je li ti odgovoreno, ali obje te verzije su krive, ispravno je Bizantinci, pridjev glasi bizantski. Ako nisi tako pisao u člancima to trebaš ispraviti. --Flopy (razgovor) 10:03, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Nema na čemu. I drugi put :-)) --Flopy (razgovor) 10:12, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Flopy ti je dobro odgovorio, inače njegov odgovor je pravilo hr Wikipedije: Wikipedija:Provjerljivost. SpeedyGonsales 10:31, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pratim ove nove članke koje stvaraš o vizigotskoj Španjolskoj pa me čisto zanima koji su ti izvori ili opet prevodiš sa sr.wiki? --Flopy (razgovor) 11:27, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

E, tako treba! Ja sam isto tako neki dan preveo članak Fridrik I. Barbarossa s de.wiki i naveo sam njemačku literaturu koja je tmo navedena. --Flopy (razgovor) 11:35, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pravopis[uredi kôd]

Članci su ti u redu, ali već nekoliko puta ispravljam za tobom Rimsko carstvo. Nazivi država u cijelosti se pišu velikim početnim slovom pa tako i Rimsko Carstvo. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 09:33, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Ma sve u redu:)) --Flopy (razgovor) 10:19, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Terminologija[uredi kôd]

Imaš stranicu Točno pisanje klasičnih imena. SpeedyGonsales 12:24, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Pisanje godina prije Krista, dodaj razmak između pr. i Kr. (ne daj se smetati, želim samo pomoći da na wiki bude manje crvenih poveznica bez razloga). Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 13:18, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Nije problem[uredi kôd]

Samo javite ako što treba. SpeedyGonsales 13:20, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Dobra namjera[uredi kôd]

Pišete: Neka tako kako je ostane, iako mi stranica sada igleda kao od nekog zločinca jer u povijesti izmjena stoji da je dvaput brisana. Povijest izmjena ne vide neprijavljeni suradnici, a dok ju prijavljeni suradnici vide, oni znaju da se stranica briše iz nekoliko mogućih razloga, od kojih nijedan nema veze sa zločincima. Očito imate neka loša iskustva s Wikipedijom, najvjerojatnije na nekom drugom projektu (jer iako ste ovdje prijavljeni i prva uređivanja su vam napravljena već 2007., niste često ovdje). Na ovoj Wikipediji postoji pravilo Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru, i ono se dosljedno provodi (koliko je to moguće na projektu koji održavaju volonteri).

Stoga zaboravite sva svoja prethodna iskustva s drugih projekata, pročitajte pravila i smjernice ove Wikipedije, i samo hrabro naprijed! SpeedyGonsales 13:40, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Crvena stranica suradnika[uredi kôd]

Moram se savjetovati s drugim administratorima jer do sada nismo imali takav zahtjev, i dok je on s jedne strane sasvim logičan (sloboda suradnika), s druge strane se ograničava sloboda svih drugih suradnika, pa ne mogu odlučiti na svoju ruku. SpeedyGonsales 13:51, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 tjedan!

Razlog je: psovke


Psovke ne toleriramo. SpeedyGonsales 13:57, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Zlouporaba sekundarnog računa[uredi kôd]

Tvoj je sekundarni račun BIek Stena blokiran na neodređeno vrijeme zbog nedozvoljene uporabe.

Pojašnjenje glasi ovako: svaki suradnik na Wikipediji u pravilu ima pravo na samo jedan suradnički račun (za detalje vidi Wikipedija:Sekundarni računi). Ukoliko ne postoji valjan razlog a suradničko ime sekundarnog računa (kao u tvom slučaju) obmanjuje zajednicu, pretpostavljamo da se radi o zlouporabi i takav račun se onemogućava. Nadalje si upućen raditi samo s ovim računom koji po starosti i broju izmjena vodimo kao tvoj glavni račun.

Ovo je ujedno i tvoje posljednje upozorenje. Sljedećom zlouporabom sekundarnog računa prijeti ti optužba za izbjegavanje nadzora ili korištenje čarapka što povlači za sobom drastičnije sankcije. Također bih te molio da s ciljem olakšavanja istrage prijaviš svako dosadašnje korištenje dodatnih računa. Slučajno ili ne, u oko nam posebno upada sličnost sa suradnikom Veliki Blek. Ako imaš bilo kakvih upita, slobodno mi se obrati. Pozdrav,  E.coli  01:27, 17. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Izvori[uredi kôd]

Pišeš dobro, ali za svoje članke ne navodiš nikakve izvore, a trebao bi. Primjer je Pelayo. Pročitaj Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Literatura. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 15:12, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Nehrvatsko nazivlje[uredi kôd]

[1] "Arhiepiskop" Toleda? Kubura (razgovor) 08:33, 7. travnja 2015. (CEST) Davno bilo. Hvala na ispravci. Blek Stena (razgovor) 12:59, 24. lipnja 2015. (CEST)[odgovori]

Izvori 2.x[uredi kôd]

Nuvola apps important.png Zahvaljujemo na vašim doprinosima Wikipediji, no ponovno Vam skrećemo pažnju na to da je potrebno doprinose potkrijepiti referencijama (više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora), pogotovo ako se radi o promjenama u tekstu (ili na stranicama za razgovor) za koje je realno očekivati da bi mogli izazvati spor među suradnicima. Iznošenje tvrdnji koje nisu opće prihvaćene, a bez referencija, može dovesti do nepotrebnih rasprava, koje bi navođenjem referencija mogle biti posve ili djelomično izbjegnute. Molimo Vas da ubuduće u takvim slučajevima koristite referencije. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 11:33, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

Bok Blek Steno! Nije točno da su izvori na stranim jezicima neprihvatljivi na Wikipediji na hrvatskome jeziku: svi su valjani i provjerljivi izvori prihvatljivi, ali ih se u članku/člancima mora propisno navesti. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 11:43, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

O potpisivanju[uredi kôd]

Bok još jednom! Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja (doprinose u člancima, dakako, ne potpisujemo). Lijepo molim, pročitaj uputu i pripazi ubuduće na to automatsko potpisivanje. Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 12:05, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

O mrvama[uredi kôd]

I opet – bok! U neko ranije vrijeme (i) na ovom su projektu odveć bile tolerirane kojekakve mrvičice od članaka: međutim, ovdje smo da bi sadržaj bio eciklopedijski i što kvalitetniji te poduprijet, koliko je god moguće, valjanim i provjerljivim izvorima. "Zaplavljivanje" crvenih wikipoveznica samo zato da ne bi bile crvene nije nam ni cilj ni opravdanje: svi takvi članci (mrve bez izvora) se uglavnom odmah brišu ili budu prebačeni na SZR na doradu, pa se brišu ako u roku od dva tjedna ne budu kvalitetno dorađeni. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 12:05, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

"Čišćenje" stari(ji)h mrva – tvojih ili bilo čijih – ovoga trena nije nužno. Moji su odgovori i upute u tom smislu bili usmjereni samo na tvoje najnovije doprinose. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 12:40, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]
"Revertao" sam tvoje predlaganje starih mrva za brisanje i dodao im predložak {{izvor}} , tako da su i po tome ti članci svrstani u kategoriju onih koje treba doraditi, tj. dopuniti izvorima (kad god to bude). No za nove se članke uređivačka "politika" u posljednje vrijeme ipak promijenila u odnosu na onu od prije nekoliko godina... Face-grin.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 12:57, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

Re: Članak[uredi kôd]

Članak nije loš, ali trebalo bi mu svakako dodati bar još nekoliko izvora, eventualno i vanjskih poveznica na hrvatskome jeziku ako takvih ima (istina, potkralo ti se nekoliko manjih pravopisnih omaški, dobro pročitaj što si napisao). O novostima u vezi međuwikija piše ovdje, a za njih sad služi i poveznica "Uredi međuwikije" na lijevoj strani u izborniku "Drugi jezici", odnosno na dnu popisa međuwikija za pojedini članak na ostalim jezičnim inačicama Wikipedije. Face-smile.svg Maestro Ivanković 14:08, 8. ožujka 2016. (CET)[odgovori]

Gruzija, Armenija[uredi kôd]

Pozdrav. Jako lijepo što si pisao o Gruziji i Armeniji. Trenutno je u tijeku međunarodni wikipedijin projekt Wikipedija:CEE Proljeće 2016. Među ostalim piše se i o Armeniji i Gruziji. Postoji popis članaka o kojima se može pisati. Da li bi htio napisati koji od članaka o tim zemljama? Popis za Armeniju: https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2016/Structure/Armenia i Gruziju: https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2016/Structure/Georgia --Fraxinus (razgovor) 23:31, 27. ožujka 2016. (CEST)[odgovori]

Ok, ja sam ti samo predložio. Cilj je suradnja wikipedija Srednje i Istočne Europe. Traže se članci na zajedničkoj stranici https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2016/Article_Lists (klikni na zastave). --Fraxinus (razgovor) 21:11, 28. ožujka 2016. (CEST)[odgovori]

Poštovati redoslijed[uredi kôd]

Čemu ovo [2]? Kubura (razgovor) 07:34, 30. ožujka 2016. (CEST)[odgovori]

[3] Nije smak svita, ali bolje je držat se reda. Virujen ti da nisi mislia loše, sad kad si mi objasnia. Ipak, pustimo li ovo, šaljivčinama i destruktivcima će to bit izlika za pravit nered. Kubura (razgovor) 07:55, 30. ožujka 2016. (CEST)[odgovori]

Grof[uredi kôd]

Zdravo! Ti si mi zahvalio na jednoj izmjeni, no nema potrebe za tim. :-) Svi mi ovdje pomažemo jedni drugima, zar ne? Heh, članak o grofu aragonskom ti je u redu, samo je trebalo dodati izvor. P. S. Nastavi s radom, samo naprijed!--Miha (razgovor) 20:19, 5. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Megrelija[uredi kôd]

Jesi li siguran da je Megrelija, a ne Mingrelija? Kubura (razgovor) 07:38, 6. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Nađoh ti rješenje. Megrelija. U knjizi "Narodi Europe", izdavač je Naklada Zadro, na str. 362. - 365. govori o njima. Megrelija i Megrelci. Kubura (razgovor) 03:07, 7. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Odg.: Rusudan[uredi kôd]

[4] Pa, šema radi.[5] Kubura (razgovor) 03:13, 8. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Ačba[uredi kôd]

Ne nazvati članak "Dinastija Ačba", nego Ačba, kao Habsburgovci. Ako se više toga zove Ačba, onda iza u nazivu ide opis u zagradi, recimo, "Ačba (dinastija)". Kubura (razgovor) 03:50, 8. travnja 2016. (CEST)[odgovori]