Razgovor sa suradnikom:Drazan.lapic

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Branka France 11:03, 11. siječanj 2007. (CET)

Uređivanje članka[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim tvoje napore oko članka Vesna Ćuro-Tomić‎. Više grašaka je u njemu napravljeno: wikipoveznice su krive, slika je prevelika i nije pravilno opisana i slično. Prije svega, wikipoveznice su postavljene kao vanjske poveznice, a trebale bi biti kao obične wikipoveznice. Pozivam te da proučiš tekstove koji su ti ponuđeni u gornjoj dobrodošlici, a osobito Wikipedija:Uvodni tečaj, gdje ćeš naći jasna uputstva kako urediti članak. I još nešto, molim te da ne snimaš stranicu kod svake probe. Za to postoji opcija »Prikaži kako će izgledati« koju možeš vidjeti na donjoj slici.--Donatus 13:15, 11. siječanj 2007. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 16:20, 11. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.


Slika/e će biti obrisana najkasnije 18. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 22:03, 11. siječanj 2007. (CET)


Dražane, pretpostavljam da će biti obrisana jer nisi naveo dozvolu i otkud si uzeo sliku. Uz svaku sliku moraš obavezno navesti izvor jer na wikipediju ne smiješ stavljati slike koje su na bilo koji način zaštićene. Napiši ovdje otkud ti slika i da li imaš dozvolu autorice pa ćemo nešto smisliti. Pozdrav! Mirko Leško 19:34, 14. siječanj 2007. (CET)


Vesna Ćuro-Tomić[uredi kôd]

Mene zanima, zašto si maknuo [[Kategorija:Hrvatski pisci iz BiH|Ćuro-Tomić, Vesna]] ? Poznaš ju osobno ili ?!!?! Duh Svemira 19:16, 31. siječanj 2007. (CET)

Odgovor:

da, poznajem je, kategorija izbrisana na zahtijev autorice

prijedlog za sve vas koji nemate pokazan put za izravnu prepisku - napravite ga u vasim osovnim stranicama - kako stoji sada pitam se - sa kim ja to pricam????

Klikneš na potpis koji ti je gore stavila Duh Svemira, dakle na njezino ime. To će te odvesti do njezine suradničke stranice i onda moraš izabrati na vrhu karticu »Razgovor«. Tako ćeš doći do njezine stranice za razgovor na kojoj možeš napisati svoj odgovor. Na taj način, ona će i vidjeti da joj pišeš, jer će joj se pojaviti upozorenje da ima novu poruku.--Donatus 18:13, 13. veljača 2007. (CET)

da li mislis da sam glup ili ti treba dodano pojasnjenje, ako da onda je: ja nemam vremena da se igram sa prepiskom u wiki - objavi/postavi svoj email u svojoj stranici kao sto je ucinio Mr. Suradnik:Mirko Leško ili kako je u mojim postavkama...sa svojim pretencioznim duhom...izgledas smijesno, isto ako i neki drigu koji su ucestvovali u preporukama kako urediti ovu stranicu, kao Roberta koja ostavlja nekorisne poruke ili onaj neki Andrej koji prijeti oko slika...smijesno se ponasate, niste dobro iscitali wiki dokumentaciju gdje je prvi - raditi zajedno...ovako kako stoji izgleda mi da ste vi svi neki samozvani procelnici cistote wiki u hrvatskom...not good"" kako bi ovdje u USA rekli

uzgred budi receno za sve one koji se osjecaju pozvanim ili samo naimenovanim da prate sta se objavljuje na hrvatskoj wiki pozivam vas da pregledate prijevod poztavki wiki sa Engleskog na Hrvatski (na monogim mjestima jako, jako los i ne odgovara izvoru.

Razumijem da vecina od vas ovo radi besplatno ali to ne znaci da u besplatnosti mozete uspostavljati neka svoja pravila...

na kraju, zanemarite sve sto sam naprijed napisao - pozivam vas da se javite na moj email drazan.lapic@gmail.com sa osobnim prilozima i prijedlozima kako stranicu koju sam postavio uciniti dobrim okvirom za sve slicne stranice.

bez ljutnje i "duh" potpisa,


Drazan Lapic

Žao mi je, no ovdje se ponaša prema pravilima Wikipedije. Nitko nije samozvan, nego izabran. Pravila nisu uvijek prijevodi nego je za njih glasovano na hrvatskoj Wikipediji. Ako ti se ne sviđa: bok!--Donatus 18:37, 13. veljača 2007. (CET)

donatus - who are you?

tvoje Ako ti se ne sviđa: bok!--"" je ispod svakog oblika rada na wiki...iskljucivost se ne prihvata, hajde procitaj malo bolje wiki dokumentaciju, moram reci sram te bilo za iskljucivost, zivio Drazan

Odgovor na gornje pitanje: jedan sam od aministratora na hrvatskoj Wikipediji. Popis možeš vidjeti ovdje. Što se tiče moga „bok“, stvar je jednostavna: suradnici se moraju ponašati prema pravilima Wikipedije, koja sva možeš naći slijedeći poveznice u gornjoj dobrodošlici. Ako ti se ne sviđaju, ne moraš uređivati Wikipediju. Ako je uporno uređuješ protivno pravilima, budeš blokiran. I to je to. Vrlo jednostavno. I sve je to u prema, kako ti kažeš, „wiki dokumentaciji“.--Donatus 18:56, 13. veljača 2007. (CET)

moj si donatuse opet iskljuciv - ponasas se kao da je wiki tvoja - uzmi ili ostavi je neprihvatlivo ponasanje u uredjivackoj poziciji...malo vise suradnje i preporuka sa pozicije "jednog od administratora" bi bilo mnogo prihvatljivije...da skratim pricu i gubljenje vremena u nepotrebnoj raspravi sa tobom i svima ostalima obavjestit cu vas kad moja stranica o pravilnom korrstenje bude postavljena na wiki u Engleskom i Hrvatskom naravno.

Drazan

Tko je Suradnik:Andrej Šalov[uredi kôd]

tko si ti Andrej???

Evo da kažem tko sam. Vidi sliku -- Andrej Šalov 18:59, 14. veljača 2007. (CET)
Wikicitati » kao Roberta koja ostavlja nekorisne poruke ili onaj neki Andrej koji prijeti oko slika..«
Zanimljivo.
# 10:55, 11. siječanj 2007. Drazan.lapic (Razgovor | doprinosi | blokiraj) Novi suradnik 

Još jednom, dobro došli! --Branka France 11:03, 11. siječanj 2007. (CET)

# 11:17, 11. siječanj 2007. Drazan.lapic (Razgovor | doprinosi | blokiraj) postavljeno "Slika:Vesna curo tomic.gif" (Vesna Ćuro - Tomić)

Vidi vraga u dobrodošlici mi (između ostalog) piše Slike - obavezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Posebno:Upload vidi vraga tamo nešto piše veeelikim slovima da pročitam prije postave slika.

Vidi vraga onaj Andrej mi nešto prijeti. -- Andrej Šalov 18:59, 14. veljača 2007. (CET)

isto za Suradnik:Roberta F..

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Gumb (tipka) Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Vesna Ćuro-Tomić‎, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Bugoslav (razgovor) 23:44, 10. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Kršenje autorskih prava[uredi kôd]

Molimo vas da ne ignorirate upute koje možete pročitati pri postavljanju slika. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti ili uopće nije postavljen. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Uporno kršenje pravila o postavljanju slika može rezultirati i blokiranjem suradnika. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:45, 10. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Poveznice na druge wikipedije[uredi kôd]

Predlažem da pročitate iz uvodnog tečaja odlomak "Poveznice na druge wikipedije" [1]. Poseban naglasak na zadnji pasus u odlomku. Hvala na razumijevanju.--MaGa 17:40, 11. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak EPUB bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.

Drazane, ako ne ostvarimo komunikaciju i ne otkrijemo u čemu je problem sa snalaženjem po Wikipediji, svima će nam zajedno biti teže, pa te molim, odgovori na ovu poruku. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:28, 12. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Nepravilno postavljene datoteke[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 26. srpnja 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 23:10, 12. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]