Razgovor sa suradnikom:Objavljeno

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Objavljeno, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Objavljeno") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 09:27, 28. svibnja 2013. (CEST)

Spomenik fići koji gazi tenk[uredi]

Bok Objavljeno, rado bih napsao clanak o spomeniku u vise jezika (a mozes narabvno i ti ako hoces) o spoeniku spomenik fići koji gazi tenk. Molio bih te da li bi kad stiges slikati ga i staviti fotku na commonse? Mislim , naravno ako ti nije daleko...LP --Croq (razgovor) 22:19, 29. svibnja 2013. (CEST)

Sjajno!! Bas me jako veseli. Budem napisao clanak na de i en wiki. Bar mrvicu. LP --Croq (razgovor) 22:54, 29. svibnja 2013. (CEST)

Upavo sam snimio Fićo gazi tenka!. Ako nesto treba promjeniti ili nadopuniti (ti vjerovatno znas bolje nego ja) slobodno napisi.Pa cu onda uskoro prevesti na njemacki i druge jezike... Spomenik to zasluzuje. LP--Croq (razgovor) 23:01, 2. lipnja 2013. (CEST)

Koji bi naslov trebalo napisati? Lako se preusmjeri. Kako pise na ploci pokraj spomenika? LP--Croq (razgovor) 23:09, 2. lipnja 2013. (CEST)

Grafit[uredi]

Objavljeno, fotka odličnog grafita Chuck Norris grafit Osijek.JPG! Gdje se preciznije nalazi? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 03:21, 31. svibnja 2013. (CEST)

Objavljeno, hvala na informaciji, na žalost nemam tako skoro u planu doći do Osijeka, ali imam prijatelje u njemu, a osobno volim grafitersku umjetnost. Možeš li molim te ispraviti svoj potpis? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:46, 31. svibnja 2013. (CEST)

Električarske glavolomije[uredi]

Oli nisi moga slikat cilu zgradu, a ne tablu [1] s ovim električarskim izumima oko nje?Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 17:00, 1. lipnja 2013. (CEST)

Ne vidim razloga zašto bi to radili.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:23, 1. lipnja 2013. (CEST)

P.S. Jesi li razmišljao o promjeni suradničkog imena? Malo je, khm, khm.... neuobičajeno.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:02, 1. lipnja 2013. (CEST)

Ne moraš, čisto moj prijedlog.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:16, 1. lipnja 2013. (CEST)

Potpis[uredi]

Objavljeno, molim te uskladi svoj potpis sa smjernicom Wikipedija:Potpis. Potpisuj se molim zadanim potpisom ili ispravi osobni potpis, jer ovakav je potpis " [[Suradnik:Objavljeno|~ ob]][[Razgovor sa suradnikom:Objavljeno|javljeno]] [[2. lipnja|2. 6.]] [[*godine Gospodnje|g.G.]] [[2013.|'13.]] u [[*sati|23]]:[[*minuta|12]]:[[*sekundi|28]] prema [[SEV]] " vrlo zbunjujuć. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:47, 3. lipnja 2013. (CEST)

Objavljeno, nije sasvim, a gdje si vidio potpis Jure Grma? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:38, 3. lipnja 2013. (CEST)
Objavljeno, molim te precizniji odgovor, gdje si točno vidio potpis Jure Grma (molim poveznicu). Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:38, 3. lipnja 2013. (CEST)
Objavljeno, u ta dva potpisa Jure Grma kojima se potpisao na svojoj suradničkoj stranici vidljivo je postojanje poveznica na njegovu suradničku stranicu i stranicu za razgovor, vrijeme iz potpisa nema poveznicu, pa bih te zamolila da iz svojeg osobnog potpisa ukloniš sve poveznice koje nisu povezane s tobom kao suradnikom (suradnička stranica i stranica za razgovor). Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 19:19, 4. lipnja 2013. (CEST)

Trianonska pogodba[uredi]

Nemoj raditi preusmjeravanje Trianonska pogodba. Već sam to drugi put obrisao. Jedina poveznica koja postoji jest na jednoj stranici za razgovor što nije važno. Važno je da nije u člancima. "Trianonska pogodba" je besmisleno niti je tako literaturi. Nisu se "pogađali" na tržnici. --Flopy razgovor 20:12, 5. lipnja 2013. (CEST)

Spomenik[uredi]

Objavljeno, Croq je napravija članak o fići koji gazi tenk, al je naziv malo nespretan pa probaj pogledati (i uslikati ako je moguće) kako piše na samom spomeniku. Pozdrav! BlackArrow (razgovor) 22:34, 13. lipnja 2013. (CEST)

Eh i ja bi te molio. Pa budem preveo na de: wiki itd.... cim napises pravi naziv. --lp--Croq (razgovor) 22:42, 13. lipnja 2013. (CEST)

(Ne)potrebni predlošci[uredi]

Je li nam ovo [2] zbilja potrebno? Promisli. Kubura (razgovor) 04:28, 14. lipnja 2013. (CEST)

Nepotrebni predlošci otežavaju održavanje Wikipedije. Onda dođe još netko drugi, vidi što si ti napravio, pa se odluči nastaviti igrati, i onda umjesto da ekipa piše članke, ekipa se igra predlošcima. A Wikipedija nije mjesto za takve stvari. Kubura (razgovor) 04:30, 19. lipnja 2013. (CEST)

Nije u redu[uredi]

[3] Lijepo je što si našao jedan izvor, ali si uklonio druge izvore koji izgledaju valjano.
Ako nisu bili tvoji izvori,[4] mogao si ih ostaviti kao literaturu u kojoj se može pronaći još nešto o njoj, ili "radovi o Paulini Hermann". Kubura (razgovor) 07:26, 24. lipnja 2013. (CEST)

[5] Ubacio u uređivanje? Može biti ono ako netko nije poštivao 60 minuta, no ako je prošlo 60 minuta, a nema predloška o radovima u tijeku, onda - nitko nije vlasnik članka. Kubura (razgovor) 03:59, 26. lipnja 2013. (CEST)

Koje izvore rabiti[uredi]

[6] Pokušaj pronaći što kažu izvori hrvatskih Židova.
Tekst [7] piše da je Vlada RH ne samo uspostavila komisiju za istraživanje sudbine imovine, nego i prihvatila i zakon o restituciji i naknadi za otetu imovinu za vrijeme 2. svj. rata. Čak navodi da su 1989. židovskoj zajednici vraćene neke knjige koje su bile otete. Daklem, pozitivne stvari.
Za neke hrv. kulturne ustanove piše "čini se da ne sprovode istraživanja", a za muzeje "nije poznato je li sprovedena restitucija", dok za jedan muzej navode da "vrlo vjerojatno" drži neke objekte koji su bili oteti od Židova za vrijeme rata.
Treba pak imati na umu da su brojni Židovi pobijeni u holokaustu, pa je problem odrediti kome vratiti, tko je pravi nasljednik, tako da se židovska imovina vrati pravim osobama u ruke. Postoji problem jesu li to predmeti koji su pripadali hrvatskim Židovima, ili Židovima iz drugih država, a dospjeli u Hrvatsku. Postoji namjera vraćanja, ali kome vratiti? A šta ako se imovina preda onima koji nisu pravi nasljednici, a onda ti primatelji ne žele to vratiti?
Koliko je to osjetljivo pitanje, evo ti jedan slučaj: dio predmeta iz dubrovačke sinagoge bio je izložen na izložbi u New Yorku 1993. godine. Ondje su ostali pet godina, jer ih izlagači nisu htjeli vratiti. Nakon sudske presude, vratili su se u Dubrovnik. Koliko se sjećam, čitao sam da su Hrvatska i hrvatski Židovi angažirali i Izrael da se to riješi i da se ta imovina vrati iz SAD-a hrvatskim Židovima. Kubura (razgovor) 08:03, 29. rujna 2013. (CEST)