Razgovor sa suradnikom:Saša/Arhiv3

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiv

Arhiva

1 2


Schaffhausen[uredi kôd]

Ok fala ti na uputama!


Pakistan[uredi kôd]

Nema problema, popodne ću. :) --Abyssus 14:52, 1. prosinac 2007. (CET)

Capri[uredi kôd]

Da ne bi, kad se otvori Capri, zaboravili stavit {{razdvojba}} na vrh, imamo WP:BR. Ovo je za Capri. Poz. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:51, 2. prosinac 2007. (CET)

Hvala za predložak[uredi kôd]

Hvala ti puno! Super je. :) Treba napraviti samo dvije sitnice. Nedostaje jedna pokrajina kraj Österlanda. Tamo je, naime, i Österbotten i treba ga dodati. I kaže se Karelen, ne Karelien. :) Pozdrav --Litany 23:34, 3. prosinac 2007. (CET)

Z.horvat[uredi kôd]

Može. Javim ti se ako će mi trebati kakva pomoć i hvala na pohvali. Z.horvat

krofna[uredi kôd]

a koji je to standardni naziv ili knjizevni hrvatski naziv za krofnu--Made in creative 23:34, 11. prosinac 2007. (CET)

meni se nedopada ova politizacija krofne, kako koja vlada dode nova pravila novi rijecnici, nova imena, ja sam izabrala onaj koji se najcesce koristi u Hrvatskoj to bas i nije lako, vidi sad primjera knjizevni je susena sunka a kod dalmatinaca je prsut i kako cemo sad izabrati dali ce biti prsut ili sunka susena. Nisam za politizaciju ali jesam za dodatno pojasnjenje u tekstu clanka da bi sve strane bile zadovoljene--Made in creative 23:44, 11. prosinac 2007. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Saša, hvala na čestitki, a očekivali smo te, znaš, ovo si, između ostalog, propustio :P --Roberta F. 02:25, 14. prosinac 2007. (CET)

Karte[uredi kôd]

Bih outline map.png
BH municipality location.gif

Bok,

Ma, meni svejedno :). Zapravo, više mi se sviđa "Stanovništvo". Samo, ne znam bi li kategoriju ostavio ili bi i nju mijenjao.

Što se tiče karata, ja bi vrlo vrlo rado spojio ove 2 karte desno (te na osnovu nove karte kasnije radio lokacijske karte za općine, umjesto sadašnjih Slika:Solid white.svg pozadina), no nažalost, ova prva je u projekciji kod koje je su meridijani i paralele paralelne sa rubovima slike (što znači da su sjeverni dijelovi mrvicu rastegnuti, a južni skupljeni). To omogućava jednostavno računanje položaja oznake na karti. No, ova druga je u nekoj drugoj projekciji. Pokušao sam ih spojiti u Photoshopu, ali uzalud. Sad po internetu tražim neku kartu s općinama oju bi bilo lakše izobličit u oblik gornje karte, ali za sad ide slabo. Ako možeš pomoć na bilo koji način,bio bi ti zahvalan. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:45, 14. prosinac 2007. (CET)

Zahvala![uredi kôd]

Zahvaljujem na nagradi! Vedran12 09:08, 15. prosinac 2007. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Hvala za nagradu Vedran

Zahvala[uredi kôd]

Bok, htio bih te samo zamoliti da ne uređuješ članke dok je na njima oznaka radovi, dogodi se istovremeno snimanje pa to često smete suradnika koji radi, Branku nije, ali nisu svi spretni :)). Zbog toga smo i napravili taj predložak. Lijep pozdrav i još malo pa Sretna 2008. --Dalibor Bosits © 13:29, 31. prosinac 2007. (CET)

aaaaah[uredi kôd]

Upravo se lupam po glavi. Sa zakašnjenje želim sve najbolje, za dobre želje nikad kasno (ili rano), kak god hoćeš --MayaSimFan 23:02, 14. siječanj 2008. (CET)

I ja, i ja  :* :* :* --Roberta F. 23:55, 14. siječanj 2008. (CET)
Evo ti još :* :* :*, ostatak dobiš uživo :-) --Roberta F. 00:01, 15. siječanj 2008. (CET)
Pridružujuem se čestitkama! --Tonian١ 00:16, 15. siječanj 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Scotia Sea[uredi kôd]

Zamolio bih te za malu pomoć u vezi prijevoda engl. Scotia Sea na hrvatski jezik! Dobio sam neobičnu volju da napišem poneku mrvu o tome moru, pa kako bi glasio službeni naziv toga mora na hrvatskom jeziku? Krivci za moju gnjavažu tebe su određene osobe sa wikichat (koje neću imenovat, čitaj = Roberta), koje su te preporučile za zemljopisna pitanja. Unaprijed hvala Vedran12 11:15, 1. ožujak 2008. (CET)

Mađarska[uredi kôd]

Dao si mi posla :) (v. Južni Alföld) Kamarad Walter 10:48, 6. ožujak 2008. (CET)

Hrvatska samouprava u Mađarskoj i mediji mađarskih Hrvata se služe tim nazivima, hrvatskim, dok mediji u Hrvatskoj su slabog znanja. Inače, jedan je hrvatski znanstvenik iz Mađarske se bavio tom temom, u vrijeme kad je to moglo biti vrlo opasno (u Mađarskoj, čak se jedno vrijeme samo za slušanje Radio Zagreba moglo na robiju). Međutim, to što je on prikupio sadrži raznorodne nazive (razna narječja, pa i pripadnici istog narječja znaju različito nazivati naselja, a kamoli ostale toponime). Onda se moram služiti hrvatskim medijima i službenim tijelima. Često moram čekati da internetska izdanja spomenu to naseljeno mjesto, da bih bio siguran koji je "standardizirani" naziv. Možeš pogledati www.croatica.hu i www.horvatok.hu. Kamarad Walter 08:00, 7. ožujak 2008. (CET)

Mora biti da si ovo previdio :)) :

  • www.croatica.hu
  • www.horvatok.hu

Na croatica.hu imaš Glasnik, to je tjednik Hrvata u Mađarskoj. Na horvatok.hu imaš stranica hrvatske manjinske samouprave u Mađarskoj.
Na Internetu imaš dostupan i rad Živka Mandića, "Hrvatska imena naseljenih mjesta u Madžarskoj" u *.pdf formatu. Ovaj rad sadrži dosta starih i nestandardiziranih imena, pa se usporedno moram služiti i Glasnikom, on mi je važno pomagalo. Ponekad tražim i po stranicama ostalih ustanova Hrvata u Mađarskoj, kada želim biti siguran. Ako postoji dvojnost (u službenoj/medijskoj upotrebi), onda prednost dajem obliku na hrvatskom jeziku. Kamarad Walter (razgovor) 11:18, 21. ožujak 2008. (CET)

Upravo to. Još namjeravam ostaviti redirecte sa izvornih naziva kotara (moramo olakšati inozemnim suradnicima).
Još nešto: po pitanju dvojnosti i nestandardiziranosti, ni "standardizirani" nisu dokraja jedinstveni. Recimo, čitao sam u Glasniku, mislim da je bio slučaj Fancaga/Vancaga, Baškut/Vaškut, tako nešto. Hvala na pohvalama. Kamarad Walter (razgovor) 11:30, 21. ožujak 2008. (CET)

{{reflist}}[uredi kôd]

Bok, umjesto <references/> bi trebalo stavljati {{reflist}}, lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 14:16, 7. ožujak 2008. (CET)

e bok, vidim da si ti napravio {{Grčke regije}}, nešto smo Branka i ja razgovarali, navodno danas je 13 regija, a do 87' ih je bilo 10, dali bi ti to mogao još provjeriti pa ispraviti ako što treba (ako imaš vremena naravno), gledali smo ovo: [1][2][3]. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 12:34, 10. ožujak 2008. (CET)

Rusija[uredi kôd]

Ćirni malo pa javi treba li još što dodat. --Edgar Allan Poe 23:31, 10. ožujak 2008. (CET)

Strip[uredi kôd]

Morah napraviti Klaru, kad smo već sinoć pričali o pravim stripovima i "stvarnim" likovima ;-). Ako ju nisi čitao, svakako preporučujem, meni je odlična :-)) --Roberta F. 14:51, 11. ožujak 2008. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Eh, znam da se pridjevi...i tako to...no, ovo me uvijek zbunjuje...Hvala za ispravke:) Branka France 13:47, 14. ožujak 2008. (CET)

Kraljevina Italija[uredi kôd]

Bok, Sale! Možda bi trebalo napraviti nekakvu razdvojbu, gdje bi se razlikovali članci Kraljevina Italija i Kraljevstvo Italija (1805.-1814.).--Donatus 11:22, 15. ožujak 2008. (CET)

Zahvala![uredi kôd]

Saša, hvala na nagradi. --frk@ 11:03, 8. travanj 2008. (CEST)

Pridružujem se frki, hvala na nagradi ;o) --Dalibor Bosits © 20:11, 19. travanj 2008. (CEST)
Hvala lijepa i na čestici :) LukaKrstulović 00:42, 21. travanj 2008. (CEST)

a držiš li fige za moje --Zeljko (razgovor) 20:29, 26. travanj 2008. (CEST)

Gledam Bile i držim fige za drugi gol,... Ti ?

pegula dosuđena odozgora, izgleda da se Dragi bog petlja u zemaljske stvari... --Zeljko (razgovor) 22:49, 26. travanj 2008. (CEST)

Zahvaljujem se na podršci prilikom glasanja za novi portal.--Nikola Štuban (razgovor) 15:45, 6. svibanj 2008. (CEST)

Zaključano[uredi kôd]

na tjedan dana. Ako se na commonsima dogovore, budemo zamijenili. Sad je ostala ona slika koja na commonsima nema predložak o upitnoj točnosti. Poz --MayaSimFan 20:14, 7. svibanj 2008. (CEST)

Halo Sasa, daj molim te stavi grb na Arbon. Puno ti fala--Lipice 20:30, 25. svibanj 2008. (CEST)

Alarm|right Ako najdes vremena slobodno stavi grb--Lipice 04:10, 9. lipanj 2008. (CEST)

Dubai, Dubai[uredi kôd]

Ti si premjestio sa obrazloženjem 'nepotrebno dva puta. Pa zašto onda New York, New York, a New York preusmjerava na isto jer je New York daleko poznatiji kao grad. Grad u nesamostalnoj (saveznoj) državi New York. Isto tako Dubai, Dubai, grad u nesamostalnom (saveznom) emiratu (državi) Dubai.

--Jolo Buki Original (razgovor) 16:20, 31. svibanj 2008. (CEST)

Star Alliance[uredi kôd]

Ne misliš valjda da ću pisat sve te članke :-)))))--D tom 18:06, 14. lipanj 2008. (CEST)

Džafer[uredi kôd]

Saša, ne da napravit priusmiravanje, jer već postoji članak, koji je nasta neovisno o oven drugemu. Tako su nastali članci Džaferbeg Kulenović i Džafer-beg Kulenović.
Potonji naziv je točniji, takvog ga nahodin u literaturi.
Možeš li ti svoje uređivanje napraviti (ako misliš što dodati), tako da dodaš u članak o "Džaferbegu", jer taj ima više uređivanja, a onda, za oslobodit misto, da obrišemo "Džafer-bega" (u povisti ima samo ono što si ti uredia, jedna Jolina netočnost i Dnikovo priusmiravanje), i napravimo priusmiravanje sa Džaferbeg Kulenović na Džafer-bega Kulenovića? Kubura (razgovor) 04:00, 16. lipanj 2008. (CEST)

Oprostite, zbunjen sam[uredi kôd]

O čemu vi na Zemlji govorite? Dodatka više nema, nažalost. Ali zato ima ovaj popis i onaj u članku Egipatska mitologija.--Lord Valentinijan (razgovor) 18:44, 5. srpanj 2008. (CEST) Ajoj, vi pratite Popis egipatskih bogova? Nešto ste se žalili u razgovoru, znate to vam je ona gore kartica.

Predložak:Tok Dunava po zemljama[uredi kôd]

Bok,

Na Predložak:Tok Dunava po zemljama vidim da nije uzeta u obzir cinjenica da Dunav iz Madjarske ulazi direktno u Hrvatsku (vidi Karapandža), a zanemaruje i razliku izmedju toka Dunava i granice Hrvatske i Srbije. Ima li sanse da se ovo popravi? Pretpostavljam da si podatke skupio negdje na internetu i da tamo nisu uzeli ovo u obzir, pa mozda nece biri lako izracunati ove duzine na hr-sr granici. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:48, 11. srpanj 2008. (CEST)

Grčka[uredi kôd]

Bok,

Ako te opet uhvati želja za pisanjem o podacionalim entitetima, ljubazo molim da se prije ili kasnije sjetiš Grčke. Razlog je velika zbrka koja trenutno vlada jer se počesto ne kuži što je periferija, to pokrajina, a što perfektura :(. I sam popis tih entiteta bi dobro došao. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 07:01, 11. rujan 2008. (CEST)

Arktički ocean[uredi kôd]

Lijepi pozdrav! U nadi da će te biti ljubazni i strpljivi prema mome nezanju i dalje postavljam Vam sljedeći upit. Pisao sam o Čukotskom moru (zašto ne znam ni sam) gdje se spominje naziv jednog prolaza (engl. De Long Strait). U knjigama koje posjedujem nisam pronašao hrvatski naziv toga prolaza, pa ako bi mi pomogli bio bih zahvalan. Unaprijed hvala Vedran12 (razgovor) 18:24, 13. rujan 2008. (CEST)

U zdravlje :-)[uredi kôd]

Saša, otkrili smo stol za stolni nogomet :-), bilo je žestoko :-) --Roberta F. 00:08, 14. rujan 2008. (CEST)

Patroliranje - podjela posla[uredi kôd]

Pozdrav,

Da bi sto ucinkovitije patrolirali NP, korisno je podijeliti posao na nacin da suradnici sa najboljim znanjem iz odredjenog podrucja "rezerviraju" neke teme za sebe, tako da drugi patroleri mogu ignorirati takve promjene. Ako ima neko podrucje u kojem si dovoljno dobar, molim te da mi javis. Podjela posla se za sada organizira ovdje.

Pozdrav.

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:35, 17. rujan 2008. (CEST)

Nisi u zatvoru? --Suradnik13 (razgovor) 19:51, 19. rujan 2008. (CEST)

Pa izgleda de ćeš ipak morati u zatvor. Barem ispite polagat. :)--Suradnik13 (razgovor) 20:52, 19. rujan 2008. (CEST)

Filmovi[uredi kôd]

Saša, znaš... čula sam sada od Ex-a o jednom dobrom filmu, čini mi se da još uvijek ima traume od onog "tvog" filma --Roberta F. 20:57, 19. rujan 2008. (CEST)

Do you perhaps care to expand the article on Pier Gerlofs Donia with a few more lines translated from the English wikipedia version at Pier Gerlofs Donia? Thanks in advance, 86.89.146.118 17:05, 21. listopad 2008. (CEST)

Betlehem[uredi kôd]

Ok. Pogledat ću ovaj tjedan.--Donatus (razgovor) 09:38, 16. studeni 2008. (CET)

Hvala, Sale:) Mogao bi ponekad svratiti i na IRC:) Branka France (razgovor) 01:10, 5. prosinac 2008. (CET)

Sretan rođendan![uredi kôd]

, a nadam se da ću te i izljubiti drugi tjedan na susretu! --Roberta F. 13:19, 9. siječanj 2009. (CET)

I ja, i ja:) Branka France (razgovor) 13:24, 9. siječanj 2009. (CET)
Ja te ljubit neću, ali sretan rođendan zaželjeti ću!!! :-))))--D tom 13:28, 9. siječanj 2009. (CET)
Sretan rođendan! --Suradnik13 (razgovor) 20:17, 9. siječanj 2009. (CET)
Happy B! -- Jure Grm, 9. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 20:19 sati. (CET)

ili  ? Oba, ja častim! SpeedyGonsales 20:23, 9. siječanj 2009. (CET)

Sretan rođendan!!! :) --Saxum 20:34, 9. siječanj 2009. (CET)

Sretan rođendan Saša. :)--Luna 20:39, 9. siječanj 2009. (CET)

Malo kasnim...[uredi kôd]

...ali ipak sve najbolje ti želim, puno sreće i zdravlja :))!--frk@ 16:32, 10. siječanj 2009. (CET)

Ja još malo više kasnim, ali dobro... sretan rođendan!!! --MayaSimFan 16:47, 10. siječanj 2009. (CET)

Pogledao sam koji je izabrani članak sljedeći tjedan pa rekoh da ga prođem još jednom. --Mario Žamić (razgovor) 20:12, 23. ožujak 2009. (CET)

Preimenovanje[uredi kôd]

Pozdrav, Sašo.
Vidim da si ti napisao članak o mađarskoj regiji Južno Podunavlje (mađ. Dél-Dunántúl).
Mislim da imamo bolji prijevod.
Iako postoji i oblik Prekodunavlje Alpe Adria, ali čini se da hrvatski mediji u Mađarskoj regiju Dunántúl nazivaju Zadunavlje, kao i mađarski izvori koji prevode na hrvatski.
Pogledaj Google [4], pretraga zadunavlje dunantul
- Geoadria kazalo geografskih imena u časopisu Geoadria
- Dél-dunántúli Regionális Portál Južno Zadunavlje, regija gospodarskih mogućnosti
- Hrv. glasnik Konferencija u Šeljinu ("...Agencija za regionalni razvoj južnog Zadunavlja..." (ovaj argument smatram najvažnijim, jer su mu suradnici i lektori hrv. književnici i znanstvenici iz Mađarske).
Smatram da bismo trebali članke koje spominju regije koje Mađari nazivaju Dunántúl (ili sadrže to ime) preimenovati u Zadunavlje. Nisam htio ništa činiti, a da prije ne obavijestim i tebe. Mnogo pozdrava, Kamarad Walter (razgovor) 05:12, 31. ožujak 2009. (CEST)

Otočki[uredi kôd]

Prijatelji Slovenci su napravili dobar posao s hrvatskim otocima :) --Ex13 (razgovor) 15:29, 17. travanj 2009. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje. :******** --Roberta F. 02:05, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pozdrav Saša

Htio bih zamoliti za pomoć. Naime pregledavajući Wikipedju na portalu Hrvatska naišao sam na kategoriju tvrke. Htio sam postaviti stranicu SIGMAT. Uredno sam se prijavio te sam postavio stranicu u kategoriji Hrvatske tvrtke. Administrator je ocjenio da je to reklama. Kako mi to ni u kom slučaju nije bila namjera pokušao sam gledajući stranice drugih tvrtki (np sokol marić) izbaciti to što upućuje na reklamu. Stranica je ponovo izbrisana iz kategorije tvrtke te je prebačena u siročad. Nije mi jasno po kojem je kriteriju sada izbrisana. Ujedno mi je i moja prijava izbrisana te se ne mogu ponovo prijaviti jer ne želim mjenjati suradničko ime. Wikipedija je zahtjevan projekt u koji je već do sada uloženo mnogo truda i kako vidim sudjeluje puno suradnika. Mislim da ovakvim načinom možete samo udaljiti nove suradnike jer ponavljem nije mi bila namjera reklamirati tvrtku sigmat jer je ona već prepoznata u Hrvatskoj. Vjerojatno kao novi nisam upoznao sva pravila Wikipedije ali vjerujem da sa tridesetogodišnjim iskustvom u projektiranju i konstrukciji mogu dati mali doprinos u području strojarstva.

Welcome...[uredi kôd]

...back :)--Ex13 (razgovor) 22:44, 2. studenog 2009. (CET)

Nema problema!--Uskboy 16:44, 16. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Nizozemska[uredi kôd]

I tebi pozdrav, Sale. Da, kad završimo, bit će Nizozemsko "carstvo" tip-top :) Branka France (razgovor) 10:23, 14. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

Saša, hvala ti :****** --Roberta F. 00:12, 23. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Požun[uredi kôd]

Pozdrav! Zač si znel hrvacki naziv "Požun"? --Bzmarko (razgovor) 16:45, 24. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Pročital san članak o Bratislavi već prije nego san nadodal hrv. naziv. Ni da se ne rabi već sto let aš je moja nona znala reć Požun za Bratislavu. Ne znan zač ti pači tih dvi besede "hrv. Požun" i to još va zagradi?? Onda rabi izbrisat i druge stare hrvacke nazive kako npr. "Jakin" za Anconu. --Bzmarko (razgovor) 20:56, 24. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Bok! Zač ne odgovoriš na moja pitanja? --Bzmarko (razgovor) 11:41, 25. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Nagrada[uredi kôd]

Hvala na nagradi :-). Nadam se da će biti izabrani članak ovog tjedna. :-) --Duma (razgovor) 14:12, 7. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Zemljopisna pitanja[uredi kôd]

Pozdrav, pomoć molim:

Hvala, lijepo unaprijed. Vedran12 (razgovor) 16:51, 12. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Isusov život[uredi kôd]

Dobra ti je ideja. Moglo bi se nešto napraviti. Razmislit ću malo i probat ću nešto napraviti. Ako će mi trebati pomoć oko predložaka, javit ću ti se, jer ne znam puno oko toga. --Fraxinus (razgovor) 22:20, 12. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Hvala :) To mi je prvi, nikada nisam radio predloške do sada :) Napravio sam prema jednom postojećem. -- Fraxinus (razgovor) 01:00, 14. travnja 2010. (CEST)[odgovori]