Razgovor sa suradnikom:Srnodol

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Srnodol, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 06:15, 13. ožujka 2012. (CET)

Gene wolfe[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 06:15, 13. ožujka 2012. (CET)

Strojni prijevod[uredi]

[1] Ne skidaj to ako nisi pitao administratora. Ondje još ima teksta koji sliči na strojni prijevod. Kubura (razgovor) 09:12, 15. ožujka 2012. (CET)

Hrvatski jezik[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju. Kubura (razgovor) 12:37, 18. ožujka 2012. (CET)

Ne hvala - mislim da se vrlo dobro podrazumijeva da želim pisat na hrvatskom, ne znam kako funknkcioniše ovo čudo gdje sad razgovaramo- ovaj dopisujemo se, ja, pritisnuvši na tipku =uredi=, vidim tvoju rečenicu Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. {{#if:|{{{2}}}|Hvala na razumijevanju. A tamo gdje je pod 'čitaj' ove rečenice nema, tako da ne znam na što konkretno misliš. Misliš na one neke naslove -? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Srnodol (razgovordoprinosi) 20:14, 18. ožujka 2012.‎

[2] Ovo je strojni prijevod. Nesređeni tekst. Ne smiješ ostavljati ovakve tekstove na hr.wiki. Kubura (razgovor) 10:15, 19. ožujka 2012. (CET)

ok, neću više(lol) nisam znao, šta da sredim konkretno? znam da sam dosadan, ali da znam za ubuduće— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Srndol (razgovordoprinosi) 01:16, 20. ožujka 2012.

Tipski članci[uredi]

Srnodole, molim te temeljito pročitaj Wikipedija:Stil#Biografski_članci i usporedi s člankom koji oblikuješ. Zatim preporučujem također temeljito čitanje Wikipedija:Kako uređivati stranicu, s naglaskom na odlomak Wikipedija:Kako_uređivati_stranicu#Kako_uređivati_stranicu_-_ukratko, jer svojim prečestim snimanjima zatrpavaš povijest stranice i nedavne promjene, čime otežavaš rad ostalim suradnicima. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:05, 24. ožujka 2012. (CET)

Bla,bla[uredi]

Roberta F. Ja tebe molim da prije odgovaranja na upite suradnika na wikipediji prvo popiješ čašu vode (eventualno i aspirin), duboko udahneš i izahneš i onda odgovoriš čovijeku

Blok[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!

Razlog je: Napadačko ponašanje


Ovo nije forum pa da na ovaj način razgovaraš sa suradnicima i administratorima Wikipedije. Blokiran si jedan tjedan.--Braco Dubrovnik 01:26, 24. ožujka 2012. (CET)

Hrvatski jezik[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju. [3]. Kubura (razgovor) 14:51, 27. ožujka 2012. (CEST)

Govorite li hrvatski? Kubura (razgovor) 14:51, 27. ožujka 2012. (CEST)

A misusovo čovika pa govorim hrvatski, samo je bio neki tekst na srpskom pa mi je promakla riječ ili maksimalno dvi, pa šta si ti? Neki Bog? da sam ne moreš ispravit tu jednu jeditu riječ?? DA si ti neka hrvatina ti nebi maksimalno osakatio hrvatsku wikipediju za članak o Dagestanu... I to sa bar 70 rečenica na jednu jeditu, pa zna svaka ovca da je Dagestan republika o rusiji, koga zanima Dagestan tu neće ništa saznat. Nije tebi tu do wikipedije već ti je do toga da glumiš tu neku facu— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Srnodol (razgovordoprinosi)

Blokada[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!

Razlog je: Napadačko ponašanje


Ovako [4] se ne razgovara ni na ulici. Drugi suradnici nisu tu da bi popravljali za neodgovornim suradnicima koji misle da bi netko drugi trebao popravljati za njima. Postoje standardi Wikipedije kojih bi se suradnici trebali pridržavati. Jedan od najvažnijih je pravopis hrvatskog jezika, što se ne bi baš reklo iz vaših uređivanja.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:09, 28. ožujka 2012. (CEST)

Test[uredi]

Nuvola apps important.png Molimo Vas, ne nastavljajte s dodavanjem besmislenog sadržaja na Wikipediju, jer se takva uređivanja smatraju vandalizmom. Vaše testiranje upravo je uspješno uklonjeno. Ukoliko želite i dalje testirati, molimo Vas rabite stranicu za vježbanje. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:10, 10. prosinca 2019. (CET)

Uklanjanje sadržaja sa stranice za razgovor[uredi]

Nuvola apps important.png Poštovani Suradnik:Srndol molimo Vas da ne uklanjate sadržaj sa stranica za razgovor kao što ste napravili u ovoj izmjeni. Stranice za razgovor se arhiviraju, ne brišu se. Unaprijed hvala. Lipi pozdrav. --Domjanovic (razgovor) 16:42, 10. prosinca 2019. (CET)

Razgovor:Zoran Milanović (uputa)[uredi]

[5] Citiram sa stranice za razgovor: "Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Zoran Milanović". --Mateo K 01 (razgovor) 13:56, 5. siječnja 2020. (CET)