Razgovor sa suradnikom:Yutapet

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Yutapet, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Ex13 (razgovor) 11:58, 12. kolovoza 2012. (CEST) molim vas da mi ne smetate, ne šaljete mi poruke i ne gnjavite me!!!!!!!!!!

Brisanje[uredi kôd]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju. Možda niste to učinili namjerno, ali vaša je nedavna izmjena uklonila sadržaj na Wikipediji. Kako takvi postupci mogu izgledati kao vandalizam, molimo vas da ih izbjegavate bez obrazloženja. Možete pogledati i uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju. --Roberta F. 15:19, 12. kolovoza 2012. (CEST)

I Am... Sasha Fierce[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:35, 12. kolovoza 2012. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 22:49, 14. kolovoza 2012. (CEST)

Pravopis[uredi kôd]

Yutapet, godine [1] pišemo s točkom jer su redni brojevi. Budi malo pažljiviji. --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:44, 17. kolovoza 2012. (CEST)

Beyoncé Knowles[uredi kôd]

Kad je neki članak dug, ili kad postoji neki drugi razlog, članak dijelimo u dva članka. Kako je Beyoncina diskografija opsežna (ima dosta pjesma koje su izašle na singlovima), cjelovit popis nema što raditi u glavnom članku Beyoncé Knowles, nego sam ga prebacio u članak Diskografija Beyoncé Knowles. Molim da tako ostane, nemojte trpati sve u jedan članak jer to nema smisla. Hvala unaprijed na razumijevanju! SpeedyGonsales 09:01, 18. kolovoza 2012. (CEST)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Yutapet, upozoravam na netočnosti koje si naveo na suradničkoj stranici. Netočno je da si stvorio članke Kelly Rowland i Colbie Caillat (vidljivo iz povijesti stranica). Moguće je da si ti IP koji je započeo iste, ali te doprinose ne možeš pripisivati sebi, jer je bilo tko mogao biti iza IP adrese.

Drugo upozorenje: ponavljam već izrečeno: godine se pišu s točkom i nemoj neodgovorno trošiti vrijeme drugih suradnika koji moraju popravljati greške za tobom.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:24, 19. kolovoza 2012. (CEST)

Da si baš jedan od stvoritelja Wikipedije, malo mi je to prenapadno. Jedno je reći da si suradnik. Ali reći da si stvoritelj znači da si jedan od onih koji su pokrenuli wikipedijski projekt općenito, u što baš ne vjerujem. Kubura (razgovor) 19:06, 20. kolovoza 2012. (CEST)