Dodatak:Popis biljnih rodova, Ac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Aca[uredi VE | uredi]

  1. Acacia Mill., Fabaceae
  2. Acaciella Britton & Rose, Fabaceae
  3. Acaena Mutis ex L., Rosaceae
  4. Acalypha L., Euphorbiaceae
  5. Acampe Lindl., Orchidaceae
  6. Acamptopappus A.Gray, Asteraceae
  7. Acanthella Hook.f., Melastomataceae
  8. Acanthocalycium Backeb., Cactaceae
  9. Acanthocarpus Lehm., Asparagaceae
  10. Acanthocephalus Kar. & Kir., Asteraceae
  11. Acanthocereus (A.Berger) Britton & Rose, Cactaceae
  12. Acanthochlamys P.C.Kao, Velloziaceae
  13. Acanthocladium F.Muell., Asteraceae
  14. Acanthocladus Klotzsch ex Hassk., Polygalaceae
  15. Acanthococcus J.D.Hooker & Harvey, Cystocloniaceae
  16. Acanthodesmos C.D.Adams & duQuesnay, Asteraceae
  17. Acanthogilia A.Day & R.C.Moran, Polemoniaceae
  18. Acantholepis Less., Asteraceae
  19. Acantholimon Boiss., Plumbaginaceae
  20. Acantholippia Griseb., Verbenaceae
  21. Acanthomintha (A.Gray) A.Gray, Lamiaceae
  22. Acanthopale C.B.Clarke, Acanthaceae
  23. Acanthopeltis Okamura, Gelidiaceae
  24. Acanthophippium Blume, Orchidaceae
  25. Acanthophoenix H.Wendl., Arecaceae
  26. Acanthophora J.V.Lamouroux, Rhodomelaceae
  27. Acanthophyllum C.A.Mey., Caryophyllaceae
  28. Acanthoprasium (Benth.) Spach, Lamiaceae
  29. Acanthopsis Harv., Acanthaceae
  30. Acanthorrhinum Rothm., Plantaginaceae
  31. Acanthoscyphus Small, Polygonaceae
  32. Acanthosicyos Welw. ex Hook.f., Cucurbitaceae
  33. Acanthosiphonia Savoie & G.W.Saunders, Rhodomelaceae
  34. Acanthospermum Schrank, Asteraceae
  35. Acanthosphaera Lemmermann, Chlorellaceae
  36. Acanthostachys Link, Klotzsch & Otto, Bromeliaceae
  37. Acanthostyles R.M.King & H.Rob., Asteraceae
  38. Acanthosyris (Eichler) Griseb., Santalaceae
  39. Acanthothamnus Brandegee, Celastraceae
  40. Acanthus L., Acanthaceae
  41. Acareosperma Gagnep., Vitaceae
  42. Acarposporophycos O.Necchi, Batrachospermaceae
  43. Acaulimalva Krapov., Malvaceae

Acc[uredi VE | uredi]

  1. Acca O.Berg, Myrtaceae
  2. Accara Landrum, Myrtaceae

Ace[uredi VE | uredi]

  1. Acentra (Violaceae)vidi Pombalia
  2. Acer L., Sapindaceae
  3. Aceras (Orchidaceae) − bezostruška
  4. Aceratium DC., Elaeocarpaceae
  5. Acetabularia J.V.Lamouroux, Polyphysaceae

Ach[uredi VE | uredi]

  1. Acharagma (N.P.Taylor) Zimmerman ex Glass, Cactaceae
  2. Acharia Thunb., Achariaceae
  3. Achatocarpus Triana, Achatocarpaceae
  4. Achetaria Cham. & Schltdl., Plantaginaceae
  5. Achillea L., Asteraceae
  6. Achimenes P.Browne, Gesneriaceae
  7. Achlydosa M.A.Clem. & D.L.Jones, Orchidaceae
  8. Achlyphila Maguire & Wurdack, Xyridaceae
  9. Achlys DC., Berberidaceae
  10. Achnatherum P.Beauv., Poaceae
  11. Achnophora F.Muell., Asteraceae
  12. Achnopogon Maguire, Steyerm. & Wurdack, Asteraceae
  13. Achudemia Blume, Urticaceae
  14. Achyrachaena Schauer, Asteraceae
  15. Achyranthes L., Amaranthaceae
  16. Achyrocalyx Benoist, Acanthaceae
  17. Achyrocline (Less.) DC., Asteraceae
  18. Achyronychia Torr. & A.Gray, Caryophyllaceae
  19. Achyropappus Kunth, Asteraceae
  20. Achyropsis (Moq.) Hook.f., Amaranthaceae
  21. Achyrospermum Blume, Lamiaceae

Aci[uredi VE | uredi]

  1. Aciachne Benth., Poaceae
  2. Acianthera Scheidw., Orchidaceae
  3. Acianthus R.Br., Orchidaceae
  4. Acicarpha Juss., Calyceraceae
  5. Acicularia A.d'Archiac, Dasycladaceae
  6. Acidocroton Griseb., Euphorbiaceae
  7. Acidonia L.A.S.Johnson & B.G.Briggs, Proteaceae
  8. Acidosasa C.D.Chu & C.S.Chao, Poaceae
  9. Acidoton Sw., Euphorbiaceae
  10. Acilepidopsis H.Rob., Asteraceae
  11. Acilepis D.Don, Asteraceae
  12. Acinaria Rafinesque, Characeae
  13. Acineta Lindl., Orchidaceae
  14. Acioa Aubl., Chrysobalanaceae
  15. Aciotis D.Don, Melastomataceae
  16. Aciphylla J.R.Forst. & G.Forst., Apiaceae
  17. Acis Salisb., Amaryllidaceae
  18. Acisanthera P.Browne, Melastomataceae

Ack[uredi VE | uredi]

  1. Ackama A.Cunn., Cunoniaceae

Acl[uredi VE | uredi]

  1. Acleisanthes A.Gray, Nyctaginaceae
  2. Acletoa M.S.Calderon & S.M.Boo, Phyllophoraceae
  3. Aclistochara R.E.Peck, Characeae

Acm[uredi VE | uredi]

  1. Acmadenia Bartl. & H.L.Wendl., Rutaceae
  2. Acmanthera (Juss.) Griseb., Malpighiaceae
  3. Acmella Rich. ex Pers., Asteraceae
  4. Acmispon Raf., Fabaceae
  5. Acmopyle Pilg., Podocarpaceae

Acn[uredi VE | uredi]

  1. Acnistus Schott, (Solanaceae)

Aco[uredi VE | uredi]

  1. Acoelorraphe H.Wendl., Arecaceae
  2. Acokanthera G.Don, Apocynaceae
  3. Acolea Dumort., (Gymnomitriaceae)
  4. Acomis F.Muell., Asteraceae
  5. Aconitum L., Ranunculaceae
  6. Aconogonum (Meisn.) Rchb., (Polygonaceae)
  7. Acorus L., Acoraceae
  8. Acosmium Schott, Fabaceae
  9. Acostia Swallen, Poaceae
  10. Acourtia D.Don, Asteraceae

Acr[uredi VE | uredi]

  1. Acrachne Wight & Arn. ex Chiov., Poaceae
  2. Acradenia Kippist, Rutaceae
  3. Acranthera Arn. ex Meisn., Rubiaceae
  4. Acridocarpus Guill., Perr. & A.Rich., Malpighiaceae
  5. Acriopsis Reinw. ex Blume, Orchidaceae
  6. Acrisione B.Nord., Asteraceae
  7. Acritochaete Pilg., Poaceae
  8. Acritopappus R.M.King & H.Rob., Asteraceae
  9. Acrobotrys K.Schum. & K.Krause, Rubiaceae
  10. Acrocarpus Wight ex Arn., Fabaceae
  11. Acroceras Stapf, Poaceae
  12. Acrochaete N.Pringsheim, Ulvellaceae
  13. Acrochaetium Nägeli, Acrochaetiaceae
  14. Acrochasma Korshikov, Characiaceae
  15. Acrocomia Mart., Arecaceae
  16. Acrocystis Zanardini, Rhodomelaceae
  17. Acrodiscus Zanardini, Halymeniaceae
  18. Acrodon N.E.Br., Aizoaceae
  19. Acroglochin Schrad., Amaranthaceae
  20. Acrolophia Pfitzer, Orchidaceae
  21. Acronema Falc. ex Edgew., Apiaceae
  22. Acronychia J.R.Forst. & G.Forst., Rutaceae
  23. Acrophyllum Benth., Cunoniaceae
  24. Acropogon Schltr., Malvaceae
  25. Acroporella A.Praturlon, Dasycladaceae
  26. Acrorchis Dressler, Orchidaceae
  27. Acrosanthes Eckl. & Zeyh., Aizoaceae
  28. Acrosiphonia J.Agardh, Ulotrichaceae
  29. Acrosorium Zanardini ex Kützing, Delesseriaceae
  30. Acrostichum L., Pteridaceae
  31. Acrosymphyton Sjöstedt, Acrosymphytaceae
  32. Acrosymphytonema C.F.Boudouresque et al., Acrosymphytaceae
  33. Acrosynanthus Urb., Rubiaceae
  34. Acrothamnion J.Agardh, Ceramiaceae
  35. Acrothamniopsis Athanasiadis & Kraft, Ceramiaceae
  36. Acrothamnus Quinn, Ericaceae
  37. Acrothesaurum Kraft & G.W.Saunders, Acrothesauraceae
  38. Acrotome Benth. ex Endl., Lamiaceae
  39. Acrotrema Jack, Dilleniaceae
  40. Acrotriche R.Br., Ericaceae
  41. Acrotylus J.Agardh, Acrotylaceae
  42. Acrymia Prain, Lamiaceae

Act[uredi VE | uredi]

  1. Actaea L., Ranunculaceae
  2. Actephila Blume, Phyllanthaceae
  3. Actidesmium Reinsch, Characiaceae
  4. Actinanthella Balle, Loranthaceae
  5. Actinanthus Ehrenb., Apiaceae
  6. Actinastrum Lagerheim, Chlorellaceae
  7. Actinidia Lindl., Actinidiaceae
  8. Actiniopteris Link, Pteridaceae
  9. Actinobole Endl., Asteraceae
  10. Actinocarya Benth., Boraginaceae
  11. Actinocheita F.Barkley, Anacardiaceae
  12. Actinochloris Korschikov, Actinochloridaceae
  13. Actinocladum McClure ex Soderstr., Poaceae
  14. Actinodaphne Nees, Lauraceae
  15. Actinodium Schauer ex Schltdl., Myrtaceae
  16. Actinodontum S.Alfinito & Coesel, Desmidiaceae
  17. Actinokentia Dammer, Arecaceae
  18. Actinolema Fenzl, Apiaceae
  19. Actinorhytis H.Wendl. & Drude, Arecaceae
  20. Actinoschoenus Benth., Cyperaceae
  21. Actinoscirpus (Ohwi) R.W.Haines & Lye, Cyperaceae
  22. Actinostachys Wall., Schizaeaceae
  23. Actinostemma Griff., Cucurbitaceae
  24. Actinostemon Mart. ex Klotzsch, Euphorbiaceae
  25. Actinotaenium (Nägeli) Teiling, Desmidiaceae
  26. Actinothuidium (Besch.) Broth., (Thuidiaceae)
  27. Actinotrichia Decaisne, Galaxauraceae
  28. Actinotus Labill., Apiaceae

Acu[uredi VE | uredi]

  1. Acunaeanthus Borhidi, Komlódi & Moncada, Rubiaceae
  2. Acunniana Orchard, Asteraceae
  3. Acuston Raf., Brassicaceae
  4. Acutochara L.Ya Sajdakovskij, Characeae
  5. Acutodesmus (Scenedesmaceae)

Acy[uredi VE | uredi]

  1. Acystopteris Nakai, (Cystopteridaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]