Dodatak:Popis biljnih rodova, Ap

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Apa[uredi VE | uredi]

  1. Apacheria (Crossosomataceae)
  2. Apalatoa (Leguminosae)
  3. Apalochlamys (Compositae)
  4. Apalodium (Bryaceae)
  5. Apalophlebia (Polypodiaceae)
  6. Aparisthmium (Euphorbiaceae)
  7. Apassalus (Acanthaceae)
  8. Apatesia (Aizoaceae)
  9. Apatococcus (Chlorellaceae)
  10. Apatophyllum (Celastraceae)

Ape[uredi VE | uredi]

  1. Apeiba (Malvaceae)
  2. Apera (Poaceae) − apera
  3. Apetahia (Campanulaceae)

Aph[uredi VE | uredi]

  1. Aphaenandra (Rubiaceae)
  2. Aphanactis (Compositae)
  3. Aphanamixis (Meliaceae)
  4. Aphananthe (Cannabaceae)
  5. Aphandra (Arecaceae)
  6. Aphanelytrum (Poaceae)
  7. Aphanes (Rosaceae) − afanes
  8. Aphanisma (Amaranthaceae)
  9. Aphanocalyx (Leguminosae)
  10. Aphanocarpus (Rubiaceae)
  11. Aphanochaete (Aphanochaetaceae)
  12. Aphanocladia (Rhodomelaceae)
  13. Aphanolejeunea (Lejeuneaceae)
  14. Aphanopetalum (Aphanochaetaceae)
  15. Aphanopleura (Apiaceae)
  16. Aphanorrhegma (Funariaceae)
  17. Aphanosperma (Acanthaceae)
  18. Aphanostephus (Compositae)
  19. Aphelandra (Acanthaceae) − afelandra
  20. Aphelandrella (Acanthaceae)
  21. Aphelia (Centrolepidaceae)
  22. Aphloia (Aphloiaceae)
  23. Aphragmus (Brassicaceae)
  24. Aphyllanthes (Asparagaceae)
  25. Aphyllocladus (Compositae)
  26. Aphyllodium (Leguminosae)
  27. Aphyllorchis (Orchidaceae)

Api[uredi VE | uredi]

  1. Apiastrum (Apiaceae)
  2. Apinagia (Podostemaceae)
  3. Apiocarpa (Bryaceae)
  4. Apiochloris (Dunaliellaceae)
  5. Apiococcus (Gloeodendraceae)
  6. Apiocystis (Tetrasporaceae)
  7. Apiopetalum (Apiaceae)
  8. Apios (Leguminosae) − apios
  9. Apium (Apiaceae) − celer

Apj[uredi VE | uredi]

  1. Apjohnia (Siphonocladaceae)

Apl[uredi VE | uredi]

  1. Aplanodes (Brassicaceae)
  2. Aplectrum (Orchidaceae)
  3. Aplodon (Splachnaceae)
  4. Aplopappus (Compositae)
  5. Aplozia (Jungermanniaceae)
  6. Apluda (Poaceae)

Apo[uredi VE | uredi]

  1. Apocaulon (Rutaceae)
  2. Apochiton (Poaceae)
  3. Apoclada (Poaceae)
  4. Apocopis (Poaceae)
  5. Apocynum (Apocynaceae) − apocinum
  6. Apodanthera (Cucurbitaceae)
  7. Apodanthes (Apodanthaceae)
  8. Apodasmia (Restionaceae)
  9. Apodicarpum (Apiaceae)
  10. Apodiscus (Phyllanthaceae)
  11. Apodocephala (Compositae)
  12. Apodococcus (Chlorellaceae)
  13. Apodolirion (Amaryllidaceae)
  14. Apodostigma (Celastraceae)
  15. Apodytes (Icacinaceae)
  16. Apollonias (Lauraceae)
  17. Apomarsupella (Gymnomitriaceae)
  18. Apometzgeria (Metzgeriaceae)
  19. Apomuria (Rubiaceae)
  20. Apona (Lemaneaceae)
  21. Aponardia (Solenostomataceae)
  22. Aponogeton (Aponogetonaceae) − aponogeton
  23. Apopellia (Pelliaceae)
  24. Apophlaea (Hildenbrandiaceae)
  25. Apophyllum (Capparaceae)
  26. Apoplanesia (Leguminosae)
  27. Apopyros (Compositae)
  28. Aporocactus (Cactaceae) − aporokaktus
  29. Aporosa (Phyllanthaceae)
  30. Aporostylis (Orchidaceae)
  31. Aporrhiza (Sapindaceae)
  32. Aposeris (Compositae) − ognjičica, praseće zelje
  33. Apostasia (Orchidaceae)
  34. Apostates (Compositae)
  35. Apotreubia (Treubiaceae)

App[uredi VE | uredi]

  1. Appendicula (Orchidaceae)
  2. Appendicularia (Melastomataceae)
  3. Appeninocodium (Codiaceae)
  4. Appiana (Appianaceae)

Apt[uredi VE | uredi]

  1. Aptandra (Olacaceae)
  2. Aptenia (Aizoaceae) − aptenija
  3. Apteranthes (Apocynaceae)
  4. Apteria (Burmanniaceae)
  5. Apterosperma (Theaceae)
  6. Apterygium (Amblystegiaceae)
  7. Aptosimum (Scrophulariaceae)
  8. Aptychella (Sematophyllaceae)
  9. Aptychopsis (Sematophyllaceae)
  10. Aptychus (Sematophyllaceae)

Apu[uredi VE | uredi]

  1. Apuleia (Leguminosae)
  2. Apurimacia (Leguminosae)

Izvori[uredi VE | uredi]