Dodatak:Popis biljnih rodova, Am

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ama[uredi VE | uredi]

  1. Amaioua (Rubiaceae)
  2. Amalia (Orchidaceae)
  3. Amalocalyx (Apocynaceae)
  4. Amalophyllon (Gesneriaceae)
  5. Amalthea D'Archino & W.A.Nelson, (Halymeniaceae)
  6. Amana (Liliaceae)
  7. Amanoa (Phyllanthaceae)
  8. Amansia (Rhodomelaceae)
  9. Amaracarpus (Rubiaceae)
  10. Amaranthus (Amaranthaceae) − amarant, šćir
  11. Amarenus (Leguminosae)
  12. Amaroria (Simaroubaceae)
  13. Amaryllis (Amaryllidaceae) − sunovrat, amarilis
  14. Amasonia (Lamiaceae) − amasonija
  15. Amauria (Compositae)
  16. Amauriopsis (Compositae)
  17. Amauropelta (Thelypteridaceae)
  18. Amazoopsis (Lepidoziaceae)

Amb[uredi VE | uredi]

  1. Ambavia (Annonaceae)
  2. Ambelania (Apocynaceae)
  3. Amberboa (Compositae) − amberboja
  4. Amblyanthopsis (Primulaceae)
  5. Amblyanthus (Primulaceae)
  6. Amblygonocarpus (Leguminosae)
  7. Amblynotus (Boraginaceae)
  8. Amblyocarpum (Compositae)
  9. Amblyochara (Characeae)
  10. Amblyodon (Meesiaceae) nom. cons.
  11. Amblyodum (Meesiaceae) nom. illeg.
  12. Amblyolepis (Compositae)
  13. Amblyopappus (Compositae)
  14. Amblysperma (Compositae)
  15. Amblystegiella (Amblystegiaceae)
  16. Amblystegium(Amblystegiaceae)
  17. Amblytropis (Daltoniaceae)
  18. Amblytropis (Leguminosae)
  19. Ambongia (Acanthaceae)
  20. Amborella Baill., (Amborellaceae)
  21. Amboroa Cabrera, Asteraceae
  22. Ambrella (Orchidaceae)
  23. Ambrosia L. (Compositae), limunđik
  24. Ambrosina Bassi (Araceae)
  25. Amburana Schwacke & Taubert, (Fabaceae)

Ame[uredi VE | uredi]

  1. Ameghinoa (Compositae)
  2. Amelanchier (Rosaceae) − merala, krušvica
  3. Amellus (Compositae)
  4. Amentotaxus (Taxaceae) − amentotaksus
  5. Amerimnon (Leguminosae)
  6. Ameroglossum (Scrophulariaceae)
  7. Amerosedum (Crassulaceae)
  8. Amesia (Orchidaceae)
  9. Amesiella (Orchidaceae)
  10. Amesiodendron (Sapindaceae)
  11. Amethystea (Lamiaceae)

Amh[uredi VE | uredi]

  1. Amherstia (Leguminosae) − amerstija, toha drvo

Ami[uredi VE | uredi]

  1. Amianthium (Melanthiaceae)
  2. Amicia (Leguminosae) − morač, gorki komorač
  3. Amischotolype (Commelinaceae)
  4. Amitostigma (Orchidaceae)

Amm[uredi VE | uredi]

  1. Ammandra (Arecaceae)
  2. Ammannia (Lythraceae)
  3. Ammi (Apiaceae)
  4. Ammiopsis (Apiaceae)
  5. Ammobium (Compositae) − amobijum
  6. Ammocharis (Amaryllidaceae)
  7. Ammochloa (Poaceae)
  8. Ammodaucus (Apiaceae)
  9. Ammodendron (Leguminosae)
  10. Ammodenia (Caryophyllaceae)
  11. Ammoides (Apiaceae)
  12. Ammophila (Poaceae) − milava, ševar
  13. Ammopiptanthus (Leguminosae)
  14. Ammoselinum (Apiaceae)
  15. Ammosperma (Brassicaceae)

Amo[uredi VE | uredi]

  1. Amolinia (Compositae)
  2. Amomum (Zingiberaceae) − amomum
  3. Amomyrtella (Myrtaceae)
  4. Amomyrtus (Myrtaceae)
  5. Amoreuxia (Bixaceae)
  6. Amoria (Leguminosae)
  7. Amorimia (Malpighiaceae)
  8. Amorpha (Leguminosae) − čivitnjača
  9. Amorphophallus (Araceae) − amorfofalus

Amp[uredi VE | uredi]

  1. Amparoa (Orchidaceae)
  2. Ampelamus (Apocynaceae)
  3. Ampelaster (Compositae)
  4. Ampelgonum (Polygonaceae)
  5. Ampelocalamus (Poaceae)
  6. Ampelocera (Ulmaceae)
  7. Ampelocissus (Vitaceae)
  8. Ampelodesmos (Poaceae)
  9. Ampelopsis (Vitaceae) − lozika
  10. Ampelopteris (Thelypteridaceae)
  11. Ampelosicyos (Cucurbitaceae)
  12. Ampelosycios (Cucurbitaceae)
  13. Ampelozizyphus (Rhamnaceae)
  14. Amperea (Euphorbiaceae)
  15. Amphiachyris (Compositae)
  16. Amphiasma (Rubiaceae)
  17. Amphibia (Rhodomelaceae) →Bostrychia.
  18. Amphiblemma (Melastomataceae) − amfiblema
  19. Amphibolia (Aizoaceae)
  20. Amphibolis (Cymodoceaceae)
  21. Amphibologyne (Boraginaceae)
  22. Amphibromus (Poaceae)
  23. Amphicarpaea (Leguminosae)
  24. Amphicarpum (Poaceae)
  25. Amphicosmia (Cyatheaceae)
  26. Amphidasya (Rubiaceae)
  27. Amphidium (Orthotrichaceae)
  28. Amphidoxa (Compositae)
  29. Amphigenes (Poaceae)
  30. Amphiglossa (Compositae)
  31. Amphijubula (Jubulaceae)
  32. Amphikrikos (Oocystaceae)
  33. Amphilejeunea (Lejeuneaceae)
  34. Amphilophium (Bignoniaceae)
  35. Amphilophocolea (Geocalycaceae)
  36. Amphimas (Leguminosae)
  37. Amphineurion (Apocynaceae)
  38. Amphineuron (Thelypteridaceae)
  39. Amphinomia (Leguminosae)
  40. Amphiolanthus (Linderniaceae)
  41. Amphipappus (Compositae)
  42. Amphipetalum (Portulacaceae)
  43. Amphiphyllum (Rapateaceae)
  44. Amphipogon (Poaceae)
  45. Amphipterygium (Anacardiaceae)
  46. Amphirrhox (Violaceae)
  47. Amphiscirpus (Cyperaceae)
  48. Amphitecna (Bignoniaceae)
  49. Amphithalea (Leguminosae)
  50. Amphoraemonas (Polyblepharidaceae)
  51. Amphoricarpos (Compositae)
  52. Amphoridium (Orthotrichaceae)
  53. Amphoritheca (Funariaceae)
  54. Amphorocalyx (Melastomataceae)
  55. Amphorochara (Characeae)
  56. Amphorogyne (Santalaceae)
  57. Amplisiphonia (Rhodomelaceae)

Ams[uredi VE | uredi]

  1. Amscottia (Desmidiaceae)
  2. Amsinckia (Boraginaceae)
  3. Amsonia (Apocynaceae)

Amy[uredi VE | uredi]

  1. Amydrium (Araceae)
  2. Amyema (Loranthaceae)
  3. Amygdalus (Rosaceae)
  4. Amylotheca (Loranthaceae)
  5. Amyrea (Euphorbiaceae)
  6. Amyris (Rutaceae) - amiris
  7. Amyxa (Thymelaeaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]