Dodatak:Popis biljnih rodova, Am

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ama[uredi VE | uredi]

  1. Amaioua Aubl., (Rubiaceae)
  2. Amalia Rchb. (Orchidaceae) = Laelia Lindl.
  3. Amalocalyx Pierre, (Apocynaceae)
  4. Amalophyllon Brandegee, (Gesneriaceae)
  5. Amalthea D'Archino & W.A.Nelson, (Halymeniaceae)
  6. Amana Honda, (Liliaceae)
  7. Amanoa Aubl., (Phyllanthaceae)
  8. Amansia J.V.Lamouroux, (Rhodomelaceae)
  9. Amaracarpus Blume, (Rubiaceae)
  10. Amaranthus L., (Amaranthaceae) − amarant, šćir
  11. Amarenus C.Presl, (Leguminosae) = Trifolium
  12. Amaroria A.Gray, (Simaroubaceae)
  13. Amaryllis L., (Amaryllidaceae) − sunovrat, amarilis
  14. Amasonia L.f., (Lamiaceae) − amasonija
  15. Amauria Benth., (Compositae)
  16. Amauriopsis Rydb., (Compositae)
  17. Amauropelta Kunze = Thelypteris Schmidel (Thelypteridaceae)
  18. Amazoopsis J.J.Engel & G.L.Merr. (Lepidoziaceae)

Amb[uredi VE | uredi]

  1. Ambassa Steetz, (Asteraceae)
  2. Ambavia Le Thomas, (Annonaceae)
  3. Ambelania Aubl., (Apocynaceae)
  4. Amberboa (Pers.) Less., (Compositae) − amberboja
  5. Ambilobea Thulin, Beier & Razafim., (Burseraceae)
  6. Amblyanthopsis Mez, (Primulaceae)
  7. Amblyanthus A.DC., (Primulaceae)
  8. Amblygonocarpus Harms, (Leguminosae)
  9. Amblynotus (A.DC.) I.M.Johnst., (Boraginaceae)
  10. Amblyocarpum (Compositae)
  11. Amblyochara L.Grambast, (Feistiellaceae)
  12. Amblyodon (Meesiaceae) nom. cons.
  13. Amblyolepis DC., (Compositae)
  14. Amblyopappus Hook. & Arn., (Compositae)
  15. Amblysperma Benth., (Compositae)
  16. Amblystegiella (Amblystegiaceae)
  17. Amblystegium(Amblystegiaceae)
  18. Amblytropis (Daltoniaceae)
  19. Amblytropis (Leguminosae)
  20. Ambongia Benoist, (Acanthaceae)
  21. Amborella Baill., (Amborellaceae)
  22. Amboroa Cabrera, Asteraceae
  23. Ambrella H.Perrier, (Orchidaceae)
  24. Ambrosia L. (Compositae), limunđik
  25. Ambrosinia Bassi (Araceae)
  26. Amburana Schwacke & Taubert, (Fabaceae)

Ame[uredi VE | uredi]

  1. Ameghinoa (Compositae)
  2. Amelanchier (Rosaceae) − merala, krušvica
  3. Amellus (Compositae)
  4. Amentotaxus (Taxaceae) − amentotaksus
  5. Amerimnon (Leguminosae)
  6. Ameroglossum (Scrophulariaceae)
  7. Amerosedum (Crassulaceae)
  8. Amesia (Orchidaceae)
  9. Amesiella (Orchidaceae)
  10. Amesiodendron (Sapindaceae)
  11. Amethystea (Lamiaceae)
  1. Ameghinoa Speg., Asteraceae
  2. Amelanchier Medik., Rosaceae
  3. Amellus L., Asteraceae
  4. Amentotaxus Pilg., Taxaceae
  5. Ameroglossum Eb.Fisch., S.Vogel & A.V.Lopes, Scrophulariaceae
  6. Amesiella Schltr. ex Garay, Orchidaceae
  7. Amesiodendron Hu, Sapindaceae
  8. Amethystea L., Lamiaceae

Amh[uredi VE | uredi]

  1. Amherstia Wall., (Leguminosae) − amerstija, toha drvo

Ami[uredi VE | uredi]

  1. Amianthium A.Gray, (Melanthiaceae)
  2. Amicia Kunth, (Leguminosae) − morač, gorki komorač
  3. Amischotolype Hassk., (Commelinaceae)
  4. Amitostigma (Orchidaceae)

Amm[uredi VE | uredi]

  1. Ammandra O.F.Cook, (Arecaceae)
  2. Ammannia L., (Lythraceae)
  3. Ammi L., (Apiaceae)
  4. Ammiopsis (Apiaceae)
  5. Ammobium R.Br., (Compositae) − amobijum
  6. Ammocharis Herb., (Amaryllidaceae)
  7. Ammochloa Boiss., (Poaceae)
  8. Ammodaucus Coss., (Apiaceae)
  9. Ammodendron Fisch. ex DC., (Leguminosae)
  10. Ammodenia (Caryophyllaceae)
  11. Ammoides Adans., (Apiaceae)
  12. Ammophila (Poaceae) − milava, ševar
  13. Ammopiptanthus S.H.Cheng, (Leguminosae)
  14. Ammoselinum Torr. & A.Gray, (Apiaceae)
  15. Ammosperma Hook.f., (Brassicaceae)

Amo[uredi VE | uredi]

  1. Amoana Leopardi & Carnevali, (Orchidaceae)
  2. Amoenothamnion Wollaston, (Ceramiaceae)
  3. Amolinia R.M.King & H.Rob., (Compositae)
  4. Amomum Roxb., (Zingiberaceae) − amomum
  5. Amomyrtella Kausel, (Myrtaceae)
  6. Amomyrtus (Burret) D.Legrand & Kausel, (Myrtaceae)
  7. Amoreuxia (Bixaceae)
  8. Amoria C.Presl (Leguminosae) = Trifolium Tourn. ex L.
  9. Amorimia W.R.Anderson, (Malpighiaceae)
  10. Amorpha L., (Leguminosae) − čivitnjača
  11. Amorphophallus Blume ex Decne., (Araceae) − amorfofalus
  12. Amorphospermum F.Muell., (Sapotaceae)

Amp[uredi VE | uredi]

  1. Amparoa (Orchidaceae)
  2. Ampelamus Raf., (Apocynaceae)
  3. Ampelaster G.L.Nesom, (Compositae)
  4. Ampelgonum (Polygonaceae)
  5. Ampelocalamus S.L.Chen T.H.Wen & G.Y.Sheng, (Poaceae)
  6. Ampelocera Klotzsch, (Ulmaceae)
  7. Ampelocissus Planch., (Vitaceae)
  8. Ampelodesmos Link, (Poaceae)
  9. Ampelopsis A.Rich. ex Michx., (Vitaceae) − lozika
  10. Ampelopteris (Thelypteridaceae)
  11. Ampelosicyos Thouars, (Cucurbitaceae)
  12. Ampelosycios (Cucurbitaceae)
  13. Ampelozizyphus Ducke, (Rhamnaceae)
  14. Amperea A.Juss., (Euphorbiaceae)
  15. Amphiachyris (DC.) Nutt., (Compositae)
  16. Amphiasma Bremek., (Rubiaceae)
  17. Amphibia (Rhodomelaceae) →Bostrychia.
  18. Amphiblemma Naudin, (Melastomataceae) − amfiblema
  19. Amphibolia L.Bolus ex Herre, (Aizoaceae)
  20. Amphibolis C.Agardh, (Cymodoceaceae)
  21. Amphibologyne Brand, (Boraginaceae)
  22. Amphibromus Nees, (Poaceae)
  23. Amphicarpaea Elliott ex Nutt., (Leguminosae)
  24. Amphicarpum Kunth, (Poaceae)
  25. Amphicosmia (Cyatheaceae)
  26. Amphidasya Standl., (Rubiaceae)
  27. Amphidium (Orthotrichaceae)
  28. Amphidoxa (Compositae)
  29. Amphigenes (Poaceae)
  30. Amphiglossa DC., (Compositae)
  31. Amphijubula (Jubulaceae)
  32. Amphikrikos Korshikov, (Oocystaceae)
  33. Amphilejeunea (Lejeuneaceae)
  34. Amphilophium Kunth, (Bignoniaceae)
  35. Amphilophocolea (Geocalycaceae)
  36. Amphimas Pierre ex Harms, (Leguminosae)
  37. Amphineurion (A.DC.) Pichon, (Apocynaceae)
  38. Amphineuron Holttum, (Thelypteridaceae) = Thelypteris
  39. Amphinomia (Leguminosae)
  40. Amphiodon Huber, (Fabaceae)
  41. Amphiolanthus (Linderniaceae)
  42. Amphipappus Torr. & A.Gray, (Compositae)
  43. Amphipetalum Bacig., (Talinaceae)
  44. Amphiphyllum Gleason, (Rapateaceae)
  45. Amphiplexia J.Agardh, (Acrotylaceae)
  46. Amphipogon R.Br., (Poaceae)
  47. Amphipterygium Schiede ex Standl., (Anacardiaceae)
  48. Amphiroa J.V.Lamouroux, (Lithophyllaceae)
  49. Amphirrhox Spreng., (Violaceae)
  50. Amphisbetema Weber Bosse, (Delesseriaceae)
  51. Amphiscirpus Oteng-Yeb., (Cyperaceae)
  52. Amphistemon Groeninckx, (Rubiaceae)
  53. Amphitecna Miers, (Bignoniaceae)
  54. Amphithalea Eckl. & Zeyh., (Leguminosae)
  55. Amphithallia Athanasiadis, (Corallinales familia incertae sedis)
  56. Amphoraemonas A.Szabados, (Polyblepharidaceae)
  57. Amphoricarpos Vis., (Compositae)
  58. Amphoridium (Orthotrichaceae)
  59. Amphoritheca (Funariaceae)
  60. Amphorocalyx Baker, (Melastomataceae)
  61. Amphorochara L.K.Krasavina, (Characeae)
  62. Amphorogyne Stauffer & Hürl., (Santalaceae)
  63. Amplisiphonia Hollenberg, (Rhodomelaceae)

Ams[uredi VE | uredi]

  1. Amscottia Grönblad, (Desmidiaceae)
  2. Amsinckia Lehm., (Boraginaceae)
  3. Amsonia Walter, (Apocynaceae)

Amy[uredi VE | uredi]

  1. Amydrium Schott, (Araceae)
  2. Amyema Tiegh., (Loranthaceae)
  3. Amygdalus (Rosaceae)
  4. Amylotheca Tiegh., (Loranthaceae)
  5. Amyrea Leandri, (Euphorbiaceae)
  6. Amyris P.Browne, (Rutaceae) - amiris
  7. Amyxa Tiegh., (Thymelaeaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]