Dodatak:Popis biljnih rodova, Al

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ala[uredi VE | uredi]

  1. Alafia (Apocynaceae)
  2. Alajja (Lamiaceae)
  3. Alamania (Orchidaceae)
  4. Alangium (Cornaceae) − alangijum
  5. Alania (Boryaceae)
  6. Alantsilodendron (Leguminosae)
  7. Alatiliparis (Orchidaceae)
  8. Alatoseta (Compositae)

Alb[uredi VE | uredi]

  1. Alberta (Rubiaceae)
  2. Albertinia (Compositae)
  3. Albertisia (Menispermaceae)
  4. Albidella (Alismataceae)
  5. Albizia (Leguminosae) − albicije
  6. Albraunia (Plantaginaceae)
  7. Albuca (Asparagaceae) − albuka

Alc[uredi VE | uredi]

  1. Alcantarea (Bromeliaceae)
  2. Alcea (Malvaceae) − alceja, bijeli sljez
  3. Alchemilla (Rosaceae) − vrkuta, gospin plašt
  4. Alchornea (Euphorbiaceae)
  5. Alchorneopsis (Euphorbiaceae)
  6. Alcicornium (Polypodiaceae)

Ald[uredi VE | uredi]

  1. Aldama (Compositae)
  2. Aldina (Leguminosae)
  3. Aldrovanda (Droseraceae) − vodena stupica, aldrovanda

Ale[uredi VE | uredi]

  1. Alectra (Orobanchaceae)
  2. Alectryon (Sapindaceae)
  3. Aleisanthia (Rubiaceae)
  4. Aleisanthiopsis (Rubiaceae)
  5. Alepidea (Apiaceae)
  6. Alepidocline (Compositae)
  7. Alepis (Loranthaceae)
  8. Aletes (Apiaceae)
  9. Aletris (Nartheciaceae) − aletris
  10. Aleurites (Euphorbiaceae) − aleurit, tung drvo
  11. Aleuritopteris (Adiantaceae)
  12. Alexa (Leguminosae)
  13. Alexandra (Amaranthaceae)
  14. Alexfloydia (Poaceae)
  15. Alexgeorgea (Restionaceae)

Alf[uredi VE | uredi]

  1. Alfaroa (Juglandaceae)
  2. Alfredia (Compositae)

Alg[uredi VE | uredi]

  1. Algernonia (Euphorbiaceae)
  2. Algrizea (Myrtaceae)

Alh[uredi VE | uredi]

  1. Alhagi (Leguminosae) − alhag

Ali[uredi VE | uredi]

  1. Alibertia (Rubiaceae) − alibercija
  2. Alicia (Malpighiaceae)
  3. Aliciella (Polemoniaceae)
  4. Alicularia (Jungermanniaceae)
  5. Aliella (Compositae)
  6. Alinula (Cyperaceae)
  7. Aliopsis (Gentianaceae)
  8. Alisma (Alismataceae) − žabočun, vodena bokvica
  9. Alismorchis (Orchidaceae)
  10. Alistilus (Leguminosae)

Alk[uredi VE | uredi]

  1. Alkanna (Boraginaceae) − vučji jezik

All[uredi VE | uredi]

  1. Allagopappus (Compositae)
  2. Allagoptera (Arecaceae)
  3. Allamanda (Apocynaceae) − alamanda
  4. Allanblackia (Clusiaceae)
  5. Allantodia (Woodsiaceae)
  6. Allantoma (Lecythidaceae)
  7. Allantospermum (Ixonanthaceae)
  8. Allardia (Compositae)
  9. Alleizettella (Rubiaceae)
  10. Allenrolfea (Amaranthaceae)
  11. Allexis (Violaceae)
  12. Alleynea (Rhodomelaceae)
  13. Alliaria (Brassicaceae) − češnjača, lučica
  14. Allionia (Nyctaginaceae)
  15. Allioniellopsis (Sematophyllaceae)
  16. Allisoniella (Cephaloziellaceae)
  17. Allittia (Compositae)
  18. Allium (Amaryllidaceae) − luk, bijeli luk, češnjak
  19. Allmania (Amaranthaceae)
  20. Allmaniopsis (Amaranthaceae)
  21. Allocassine (Celastraceae)
  22. Allocasuarina (Casuarinaceae)
  23. Allocheilos (Gesneriaceae)
  24. Allochrusa (Caryophyllaceae)
  25. Alloeochaete (Poaceae)
  26. Allogonium (Rhodophyta incertae sedis)
  27. Alloispermum (Compositae)
  28. Allolepis (Poaceae)
  29. Allomaieta (Melastomataceae)
  30. Allomarkgrafia (Apocynaceae)
  31. Allomorphia (Melastomataceae)
  32. Alloneuron (Melastomataceae)
  33. Allophyllum (Polemoniaceae)
  34. Allophylus (Sapindaceae)
  35. Alloplectus (Gesneriaceae) − aloplektus
  36. Allopterigeron (Compositae)
  37. Allorgeia (Desmidiaceae)
  38. Allosanthus (Sapindaceae)
  39. Alloschemone (Araceae)
  40. Allosidastrum (Malvaceae)
  41. Allosorus (Adiantaceae)
  42. Allostelites (Equisetaceae)
  43. Allostigma (Gesneriaceae)
  44. Allosyncarpia (Myrtaceae)
  45. Alloteropsis (Poaceae)
  46. Allotropa (Ericaceae)
  47. Allowissadula (Malvaceae)
  48. Allowoodsonia (Apocynaceae)
  49. Alloxylon (Proteaceae)
  50. Alluaudia (Didiereaceae)
  51. Alluaudiopsis (Didiereaceae)

Alm[uredi VE | uredi]

  1. Almaleea (Leguminosae)
  2. Almeidea (Rutaceae)
  3. Almutaster (Compositae)

Aln[uredi VE | uredi]

  1. Alniphyllum (Styracaceae)
  2. Alnus (Betulaceae) − joha

Alo[uredi VE | uredi]

  1. Alobiella (Cephaloziaceae)
  2. Alobiellopsis (Cephaloziaceae)
  3. Alocasia (Araceae) − alokasija
  4. Alococarpum (Apiaceae)
  5. Aloe (Asparagaceae) − aloja, aloj
  6. Aloina (Pottiaceae)
  7. Aloinella (Pottiaceae)
  8. Aloinopsis (Aizoaceae) - aloinopsis
  9. Alomia (Compositae)
  10. Alomiella (Compositae)
  11. Alonsoa (Scrophulariaceae) − alansoa
  12. Alopecurus (Poaceae) − repak
  13. Alophia (Iridaceae)
  14. Alophosia (Polytrichaceae)
  15. Aloysia (Verbenaceae) − alojsija

Alp[uredi VE | uredi]

  1. Alphandia (Euphorbiaceae)
  2. Alphitonia (Rhamnaceae)
  3. Alphonsea (Annonaceae)
  4. Alpinia (Zingiberaceae) − alpinija

Alr[uredi VE | uredi]

  1. Alrawia (Asparagaceae)

Als[uredi VE | uredi]

  1. Alseis (Rubiaceae)
  2. Alseodaphne (Lauraceae)
  3. Alseuosmia (Alseuosmiaceae)
  4. Alsia (Leucodontaceae)
  5. Alsidium (Rhodomelaceae)
  6. Alsinidendron (Caryophyllaceae)
  7. Alsobia (Gesneriaceae) − alsobija
  8. Alsodeiopsis (Icacinaceae)
  9. Alsomitra (Cucurbitaceae)
  10. Alsophila (Cyatheaceae) − alsofila
  11. Alstonia (Apocynaceae) − alstonija
  12. Alstroemeria (Alstroemeriaceae) − alstromerija

Alt[uredi VE | uredi]

  1. Altamiranoa (Crassulaceae) − altamiran
  2. Altensteinia (Orchidaceae)
  3. Alternanthera (Amaranthaceae) − alternantera, papigin list
  4. Althaea (Malvaceae) − sljez
  5. Althenia (Potamogetonaceae)
  6. Altingia (Altingiaceae)
  7. Altoparadisium (Poaceae)

Alu[uredi VE | uredi]

  1. Aluta (Myrtaceae)

Alv[uredi VE | uredi]

  1. Alvaradoa (Picramniaceae)
  2. Alvesia (Lamiaceae)
  3. Alvimia (Poaceae)
  4. Alvimiantha (Rhamnaceae)
  5. Alvordia (Compositae)

Aly[uredi VE | uredi]

  1. Alyogyne (Malvaceae) − aliogin
  2. Alysicarpus (Leguminosae)
  3. Alyssoides (Brassicaceae) − gromotuljka, mjehurica
  4. Alyssopsis (Brassicaceae)
  5. Alyssum (Brassicaceae) − gromotulja
  6. Alyxia (Apocynaceae)

Alz[uredi VE | uredi]

  1. Alzatea (Alzateaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]