Dodatak:Popis biljnih rodova, Ad

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ada[uredi VE | uredi]

  1. Ada (Orchidaceae) − ada
  2. Adamantinia (Orchidaceae)
  3. Adamea (Melastomataceae) →Feliciadamia
  4. Adamsiella (Rhodomelaceae)
  5. Adansonia (Malvaceae) − adansonija, baobab

Ade[uredi VE | uredi]

  1. Adectum (Dennstaedtiaceae) →Dennstaedtia
  2. Adelanthus (Adelanthaceae)
  3. Adelia (Euphorbiaceae)
  4. Adelobotrys (Melastomataceae)
  5. Adelocaryum (Boraginaceae) − adelokarijum
  6. Adelocolia (Adelanthaceae)
  7. Adelostemma (Apocynaceae) →Cynanchum L.
  8. Adelostigma (Compositae)
  9. Adelothecium (Daltoniaceae)
  10. Adelphia (Malpighiaceae)
  11. Adenandra (Rutaceae) − adenandra
  12. Adenanthellum (Compositae)
  13. Adenanthera (Leguminosae) − adenantera
  14. Adenanthos (Proteaceae)
  15. Adenarake (Ochnaceae)
  16. Adenaria (Lythraceae)
  17. Adenia (Passifloraceae) − adenija
  18. Adenium (Apocynaceae) − adenijum
  19. Adenoa (Passifloraceae)
  20. Adenocalymma (Bignoniaceae)
  21. Adenocarpus (Leguminosae) → adenokarpus
  22. Adenocaulon (Compositae)
  23. Adenochilus (Orchidaceae)
  24. Adenochlaena (Euphorbiaceae)
  25. Adenocline (Euphorbiaceae)
  26. Adenocritonia (Compositae)
  27. Adenoderris (Dryopteridaceae) → Polystichum
  28. Adenodolichos (Leguminosae)
  29. Adenoglossa (Compositae)
  30. Adenogramma (Molluginaceae)
  31. Adenolisianthus (Gentianaceae)
  32. Adenolobus (Leguminosae)
  33. Adenoncos (Orchidaceae)
  34. Adenoon (Compositae)
  35. Adenopappus (Compositae)
  36. Adenopeltis (Euphorbiaceae)
  37. Adenophaedra (Euphorbiaceae)
  38. Adenophora (Campanulaceae) − adenofora, žlijezdača
  39. Adenophyllum (Compositae)
  40. Adenopodia (Leguminosae)
  41. Adenorachis (Rosaceae) →Aronia Medik.
  42. Adenorandia (Rubiaceae)
  43. Adenosciadium (Apiaceae)
  44. Adenosma (Plantaginaceae)
  45. Adenostemma (Compositae)
  46. Adenostoma (Rosaceae) − adenostoma
  47. Adenostyles (Compositae) − ljepika, hapuzić, lepen
  48. Adenothamnus (Compositae)
  49. Adesmia (Leguminosae) − adesmija

Adh[uredi VE | uredi]

  1. Adhatoda (Acanthaceae) =Justicia L.

Adi[uredi VE | uredi]

  1. Adiantopsis (Pteridaceae) − adijantops; Hemionitis L.
  2. Adiantum (Pteridaceae) − gospin vlasak
  3. Adina (Rubiaceae) − adina
  4. Adinandra (Pentaphylacaceae)
  5. Adinauclea (Rubiaceae) Adina Salisb.
  6. Adiscanthus (Rutaceae)

Adl[uredi VE | uredi]

  1. Adlumia (Papaveraceae)

Ado[uredi VE | uredi]

  1. Adolphia (Rhamnaceae)
  2. Adonidia (Arecaceae)
  3. Adonis (Ranunculaceae) − gorocvijet, plamenčić
  4. Adoxa (Adoxaceae) − moškovica

Adr[uredi VE | uredi]

  1. Adriana (Euphorbiaceae)
  2. Adromischus (Crassulaceae) − adromišus
  3. Adrorhizon (Orchidaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]