Dodatak:Popis biljnih rodova, As

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Asa[uredi VE | uredi]

  1. Asarca (Orchidaceae)
  2. Asarina (Plantaginaceae) − azarina
  3. Asarum (Aristolochiaceae) − kopitnjak

Asc[uredi VE | uredi]

  1. Ascarina (Chloranthaceae)
  2. Aschersoniodoxa (Brassicaceae)
  3. Aschisma (Pottiaceae)
  4. Aschistanthera (Melastomataceae)
  5. Asciadium (Apiaceae)
  6. Ascidieria (Orchidaceae)
  7. Ascidiogyne (Compositae)
  8. Asclepias (Apocynaceae) − cigansko perje
  9. Ascocentropsis (Orchidaceae)
  10. Ascocentrum (Orchidaceae)
  11. Ascochilopsis (Orchidaceae)
  12. Ascochilus (Orchidaceae)
  13. Ascoglossum (Orchidaceae)
  14. Ascolepis (Cyperaceae)
  15. Ascotheca (Acanthaceae)

Ase[uredi VE | uredi]

  1. Asemnantha (Rubiaceae)
  2. Asepalum (Orobanchaceae)

Ash[uredi VE | uredi]

  1. Ashtonia (Phyllanthaceae)

Asi[uredi VE | uredi]

  1. Asimina (Annonaceae) − asima, papau drvo

Ask[uredi VE | uredi]

  1. Askenasyella (Tetrasporaceae)
  2. Asketanthera (Apocynaceae)
  3. Askidiosperma (Restionaceae)

Asp[uredi VE | uredi]

  1. Aspalathoides (Leguminosae)
  2. Aspalathus (Leguminosae) − aspalatus
  3. Aspalatia (Bangiaceae)
  4. Asparagopsis (Bonnemaisoniaceae)
  5. Asparagus (Asparagaceae)− šparožina
  6. Aspasia (Orchidaceae) − aspazija
  7. Aspazoma (Aizoaceae)
  8. Asperuginoides (Brassicaceae)
  9. Asperugo (Boraginaceae) − broćanica
  10. Asperula (Rubiaceae) − lazarkinja
  11. Asphaltinella (Chlorophyta incertae sedis)
  12. Asphodeline (Xanthorrhoeaceae) − zlatoglavica
  13. Asphodelus (Xanthorrhoeaceae) − čepljez, brđen
  14. Aspicarpa (Malpighiaceae)
  15. Aspidistra (Asparagaceae) − aspidistra
  16. Aspidium (Dryopteridaceae)
  17. Aspidocarya (Menispermaceae)
  18. Aspidoglossum (Apocynaceae)
  19. Aspidogyne (Orchidaceae)
  20. Aspidonepsis (Apocynaceae)
  21. Aspidopterys (Malpighiaceae)
  22. Aspidosperma (Apocynaceae) − zapadnoindijski šimšir, aspidosperma
  23. Aspidostemon (Lauraceae)
  24. Aspidotis (Adiantaceae)
  25. Aspilia (Compositae)
  26. Aspiromitus (Anthocerotaceae)
  27. Asplenidictyum (Aspleniaceae)
  28. Aspleniopsis (Adiantaceae)
  29. Asplenium (Aspleniaceae) − slezenica, vlasak
  30. Asplundia (Cyclanthaceae)
  31. Asplundianthus (Compositae)

Ast[uredi VE | uredi]

  1. Asta (Brassicaceae)
  2. Astartea (Myrtaceae)
  3. Astelia (Asteliaceae) − astelija
  4. Astephanus (Apocynaceae)
  5. Aster (Compositae) − zvjezdan
  6. Asteranthe (Annonaceae)
  7. Asteranthera (Gesneriaceae) − asterantera
  8. Asteranthos (Lecythidaceae)
  9. Asterella (Aytoniaceae)
  10. Asteridea (Compositae)
  11. Asteriscium (Apiaceae)
  12. Asteriscium (Pottiaceae)
  13. Asteriscus (Compositae) − raman
  14. Asterochloris (Trebouxiaceae)
  15. Asterococcus (Palmellopsidaceae)
  16. Asterogyne (Arecaceae)
  17. Asterohyptis (Lamiaceae)
  18. Asterolasia (Rutaceae)
  19. Asterolinum (Primulaceae) − zvjezdolan
  20. Asteromonas (Asteromonadaceae)
  21. Asteromyrtus (Myrtaceae)
  22. Asteropeia (Asteropeiaceae)
  23. Asteropsis (Compositae)
  24. Asteropyrum (Ranunculaceae)
  25. Asterostemma (Apocynaceae)
  26. Asterostigma (Araceae)
  27. Asterothamnus (Compositae)
  28. Asterotrichion (Malvaceae)
  29. Asthenochloa (Poaceae)
  30. Astianthus (Bignoniaceae)
  31. Astiella (Rubiaceae)
  32. Astilbe (Saxifragaceae) − astilbe
  33. Astilboides (Saxifragaceae) − astilboides
  34. Astiria (Malvaceae)
  35. Astomaea (Apiaceae)
  36. Astomiopsis (Ditrichaceae)
  37. Astomum (Pottiaceae)
  38. Astonia (Alismataceae)
  39. Astracantha (Leguminosae)
  40. Astraea (Euphorbiaceae)
  41. Astragalus (Leguminosae) − kozlinac
  42. Astranthium (Compositae)
  43. Astrantia (Apiaceae) − lisjak, zvjezdanka
  44. Astrebla (Poaceae)
  45. Astrephia (Caprifoliaceae)
  46. Astrephomene (Goniaceae)
  47. Astridia (Aizoaceae) − astridija
  48. Astripomoea (Convolvulaceae)
  49. Astrocalyx (Melastomataceae)
  50. Astrocaryum (Arecaceae) − astrokarijum
  51. Astrocasia (Phyllanthaceae)
  52. Astrocladium (Scenedesmaceae)
  53. Astrococcus (Euphorbiaceae)
  54. Astrodaucus (Apiaceae)
  55. Astrodontium (Leucodontaceae)
  56. Astrolepis (Pteridaceae)
  57. Astroloba (Asparagaceae) − astroloba
  58. Astroloma (Ericaceae)
  59. Astronia (Melastomataceae)
  60. Astronidium (Melastomataceae)
  61. Astronium (Anacardiaceae)
  62. Astrophyllum (Mniaceae) nom. illeg.
  63. Astrophytum (Cactaceae) − astrofitum, zvjezdasti kaktusi
  64. Astrothalamus (Urticaceae)
  65. Astrotheca (Clusiaceae)
  66. Astrotricha (Araliaceae)
  67. Astrotrichilia (Meliaceae)
  68. Astus (Myrtaceae)
  69. Astydamia (Apiaceae)
  70. Astyposanthes (Leguminosae)

Asy[uredi VE | uredi]

  1. Asyneuma (Campanulaceae) − kosica
  2. Asystasia (Acanthaceae) − asistazija
  3. Asystasiella (Acanthaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]