Dodatak:Popis biljnih rodova, An

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ana[uredi VE | uredi]

  1. Anabasis (Amaranthaceae) − anabazis
  2. Anacampseros (Portulacaceae) − anakampseros
  3. Anacamptis (Orchidaceae) − vratiželjka, anakamptis
  4. Anacamptodon (Fabroniaceae)
  5. Anacampt-orchis (Orchidaceae)
  6. Anacantha (Compositae)
  7. Anacaona (Cucurbitaceae)
  8. Anacardium (Anacardiaceae) − pipak, anakardijum
  9. Anacolia (Bartramiaceae)
  10. Anacolosa (Olacaceae)
  11. Anacyclus (Compositae) − tarkun, anaciklus
  12. Anadelphia (Poaceae)
  13. Anadenanthera (Leguminosae)
  14. Anadendrum (Araceae)
  15. Anadyomene (Anadyomenaceae)
  16. Anaectocalyx (Melastomataceae)
  17. Anagallis (Primulaceae) − krivičica, krika
  18. Anagyris (Leguminosae) − smrdljiva jasika
  19. Anaheterotis (Melastomataceae)
  20. Anakasia (Araliaceae)
  21. Anamaria (Scrophulariaceae)
  22. Anamirta (Menispermaceae) - anamirta
  23. Ananas (Bromeliaceae) - ananas
  24. Anangia (Cucurbitaceae)
  25. Ananthacorus (Vittariaceae)
  26. Anapalina (Iridaceae)
  27. Anapausia (Polypodiaceae)
  28. Anapeltis (Polypodiaceae)
  29. Anaphalioides (Compositae)
  30. Anaphalis (Compositae) − anafalis
  31. Anaphyllopsis (Araceae)
  32. Anaphyllum (Araceae)
  33. Anarrhinum (Plantaginaceae) − anarhinum
  34. Anarthria (Anarthriaceae)
  35. Anarthrophyllum (Leguminosae)
  36. Anarthropteris (Polypodiaceae)
  37. Anastatica (Brassicaceae) − ruža od Jerihona
  38. Anastrabe (Stilbaceae)
  39. Anastraphia (Compositae)
  40. Anastrepta (Anastrophyllaceae)
  41. Anastrophyllum (Anastrophyllaceae)
  42. Anathallis (Orchidaceae)
  43. Anatropanthus (Apocynaceae)
  44. Anaxagorea (Annonaceae)
  45. Anaxeton (Compositae)

Anc[uredi VE | uredi]

  1. Ancana (Annonaceae)
  2. Ancathia (Compositae)
  3. Anchietea (Violaceae)
  4. Anchomanes (Araceae)
  5. Anchonium (Brassicaceae)
  6. Anchusa (Boraginaceae) − volujak
  7. Ancistrachne (Poaceae)
  8. Ancistragrostis (Poaceae)
  9. Ancistranthus (Acanthaceae)
  10. Ancistrocarphus (Compositae)
  11. Ancistrocarpus (Malvaceae)
  12. Ancistrocarya (Boraginaceae)
  13. Ancistrochilus (Orchidaceae)
  14. Ancistrocladus (Ancistrocladaceae)
  15. Ancistrodes (Meteoriaceae)
  16. Ancistrophyllum (Arecaceae)
  17. Ancistrorhynchus (Orchidaceae)
  18. Ancistrostylis (Scrophulariaceae)
  19. Ancistrothyrsus (Passifloraceae)
  20. Ancistrum (Rosaceae)
  21. Ancylobothrys (Apocynaceae)
  22. Ancylostemon (Gesneriaceae)
  23. Ancylotropis (Polygalaceae)

And[uredi VE | uredi]

  1. Andeimalva (Malvaceae)
  2. Anderbergia (Compositae)
  3. Andersonia (Ericaceae)
  4. Andinia (Orchidaceae)
  5. Andira (Leguminosae) − andira
  6. Andoa (Hypnaceae)
  7. Andrachne (Phyllanthaceae) − šer, andrahne
  8. Andradea (Nyctaginaceae)
  9. Andreadoxa (Rutaceae)
  10. Andreaea (Andreaeaceae)
  11. Andrewsianthus (Jungermanniaceae)
  12. Andriana (Apiaceae)
  13. Androcalymma (Leguminosae)
  14. Androcorys (Orchidaceae)
  15. Androcryphia (Pelliaceae)
  16. Androcymbium (Colchicaceae)
  17. Andrographis (Acanthaceae)
  18. Androlepis (Bromeliaceae)
  19. Andromeda (Ericaceae) − planinski ružmarin
  20. Andropogon (Poaceae)
  21. Andropterum (Poaceae)
  22. Androsace (Primulaceae) − mužika
  23. Androsiphonia (Passifloraceae)
  24. Androstachys (Picrodendraceae)
  25. Androstephium (Asparagaceae)
  26. Androstoma (Ericaceae)
  27. Androtium (Anacardiaceae)
  28. Androtrichum (Cyperaceae)
  29. Androya (Scrophulariaceae)
  30. Andryala (Compositae) − andrijala
  31. Andrzeiowskia (Brassicaceae)

Ane[uredi VE | uredi]

  1. Anechites (Apocynaceae)
  2. Aneilema (Commelinaceae)
  3. Anelsonia (Brassicaceae)
  4. Anemarrhena (Asparagaceae)
  5. Anemia (Schizaeaceae) − anemija
  6. Anemidictyon (Schizaeaceae)
  7. Anemocarpa (Compositae)
  8. Anemoclema (Ranunculaceae)
  9. Anemone (Ranunculaceae) − šumarica
  10. Anemonella (Ranunculaceae) − anemonela
  11. Anemonidium (Ranunculaceae)
  12. Anemonoides (Ranunculaceae)
  13. Anemonopsis (Ranunculaceae) − anemonopsis
  14. Anemopaegma (Bignoniaceae) − anemopegma
  15. Anemopsis (Saururaceae) - anemopsis
  16. Anerincleistus (Melastomataceae)
  17. Anetanthus (Gesneriaceae)
  18. Anethum (Apiaceae) − kopar, anetum
  19. Anetium (Vittariaceae)
  20. Aneulophus (Erythroxylaceae)
  21. Aneura (Aneuraceae)
  22. Aneurianna (Rhodomelaceae)

Ang[uredi VE | uredi]

  1. Angadenia (Apocynaceae)
  2. Angasomyrtus (Myrtaceae)
  3. Angelica (Apiaceae) − anđelika
  4. Angelonia (Plantaginaceae) − angelonija
  5. Angelphytum (Compositae)
  6. Angianthus (Compositae)
  7. Anginon (Apiaceae)
  8. Angiopteris (Marattiaceae) - angiopteris
  9. Angkalanthus (Acanthaceae)
  10. Angolaea (Podostemaceae)
  11. Angophora (Myrtaceae) − angofora
  12. Angoseseli (Apiaceae)
  13. Angostura (Rutaceae)
  14. Angostylis (Euphorbiaceae)
  15. Angraecopsis (Orchidaceae)
  16. Angraecum (Orchidaceae) − angrekum
  17. Anguloa (Orchidaceae) − anguloja
  18. Angulomonas (Pyramimonadaceae)
  19. Angylocalyx (Leguminosae)

Ani[uredi VE | uredi]

  1. Aniba (Lauraceae)
  2. Anigozanthos (Haemodoraceae) − anigozantes
  3. Anil (Leguminosae)
  4. Anila (Leguminosae)
  5. Anisacanthus (Acanthaceae)
  6. Anisadenia (Linaceae)
  7. Anisantherina (Orobanchaceae)
  8. Aniseia (Convolvulaceae)
  9. Aniselytron (Poaceae)
  10. Anisocapparis (Capparaceae)
  11. Anisocarpus (Compositae)
  12. Anisochaeta (Compositae)
  13. Anisochilus (Lamiaceae)
  14. Anisocoma (Compositae)
  15. Anisocycla (Menispermaceae)
  16. Anisodontea (Malvaceae) − - anisodonteja
  17. Anisodus (Solanaceae)
  18. Anisogonium (Woodsiaceae)
  19. Anisolotus (Leguminosae)
  20. Anisomeles (Lamiaceae)
  21. Anisomeria (Phytolaccaceae)
  22. Anisopappus (Compositae)
  23. Anisophyllea (Anisophylleaceae)
  24. Anisophyllum (Euphorbiaceae)
  25. Anisopoda (Apiaceae)
  26. Anisopogon (Poaceae)
  27. Anisoptera (Dipterocarpaceae)
  28. Anisopus (Apocynaceae)
  29. Anisosciadium (Apiaceae)
  30. Anisosepalum (Acanthaceae)
  31. Anisostachya (Acanthaceae)
  32. Anisotes (Acanthaceae)
  33. Anisothecium (Dicranaceae)
  34. Anisothrix (Compositae)
  35. Anisotoma (Apocynaceae)
  36. Anisotome (Apiaceae)

Ank[uredi VE | uredi]

  1. Ankistrodesmopsis (Chlorellales incertae sedis)
  2. Ankistrodesmus (Selenastraceae)
  3. Ankyra (Characiaceae)
  4. Ankyropetalum (Caryophyllaceae)

Ann[uredi VE | uredi]

  1. Anna (Gesneriaceae)
  2. Annesijoa (Euphorbiaceae)
  3. Anneslea (Pentaphylacaceae)
  4. Anneslia (Leguminosae)
  5. Annesorhiza (Apiaceae)
  6. Annickia (Annonaceae)
  7. Annona (Annonaceae) − anona

Ano[uredi VE | uredi]

  1. Anoda (Malvaceae)
  2. Anodendron (Apocynaceae)
  3. Anodopetalum (Cunoniaceae)
  4. Anoectangium (Pottiaceae)
  5. Anoectochilus (Orchidaceae) − anektohilus
  6. Anogeissus (Combretaceae) − anogeizus
  7. Anogramma (Adiantaceae) − goliš, anograma
  8. Anomacanthus (Acanthaceae)
  9. Anomalanthus (Ericaceae)
  10. Anomianthus (Annonaceae)
  11. Anomobryum (Bryaceae)
  12. Anomochloa (Poaceae)
  13. Anomoclada (Cephaloziaceae)
  14. Anomodon (Thuidiaceae)
  15. Anomospermum (Menispermaceae)
  16. Anomostachys (Euphorbiaceae)
  17. Anomylia (Geocalycaceae)
  18. Anonidium (Annonaceae)
  19. Anoplocaryum (Boraginaceae)
  20. Anoplolejeunea (Lejeuneaceae)
  21. Anoplophytum (Bromeliaceae)
  22. Anopteris (Pteridaceae)
  23. Anopterus (Escalloniaceae)
  24. Anopyxis (Rhizophoraceae)
  25. Anotea (Malvaceae)
  26. Anotis (Rubiaceae)

Anr[uredi VE | uredi]

  1. Anredera (Basellaceae) − anredera

Ans[uredi VE | uredi]

  1. Ansellia (Orchidaceae) − anselija

Ant[uredi VE | uredi]

  1. Antarctocolax (Rhodomelaceae)
  2. Antegibbaeum (Aizoaceae)
  3. Antennaria (Compositae) − bubica, antenarija
  4. Anteremanthus (Compositae)
  5. Anthadenia (Pedaliaceae)
  6. Anthaenantiopsis (Poaceae)
  7. Anthelia (Antheliaceae)
  8. Anthemis (Compositae) − jarmen, antemis
  9. Anthenantia (Poaceae)
  10. Anthephora (Poaceae)
  11. Anthericopsis (Commelinaceae)
  12. Anthericum (Asparagaceae) − vesika
  13. Antheropeas (Compositae)
  14. Antheroporum (Leguminosae)
  15. Antherostele (Rubiaceae)
  16. Antherothamnus (Scrophulariaceae)
  17. Antherotoma (Melastomataceae)
  18. Anthobolus (Santalaceae)
  19. Anthocarpa (Meliaceae)
  20. Anthocercis (Solanaceae)
  21. Anthoceros (Anthocerotaceae)
  22. Anthochlamys (Amaranthaceae)
  23. Anthochloa (Poaceae)
  24. Anthochortus (Restionaceae)
  25. Anthocleista (Gentianaceae)
  26. Anthodiscus (Caryocaraceae)
  27. Anthodon (Celastraceae)
  28. Anthogonium (Orchidaceae)
  29. Anthonotha (Leguminosae)
  30. Anthopteropsis (Ericaceae)
  31. Anthopterus (Ericaceae)
  32. Anthorrhiza (Rubiaceae)
  33. Anthoscyphus (Geocalycaceae)
  34. Anthospermopsis (Rubiaceae)
  35. Anthospermum (Rubiaceae)
  36. Anthostema (Euphorbiaceae)
  37. Anthotium (Goodeniaceae)
  38. Anthotroche (Solanaceae)
  39. Anthoxanthum (Poaceae) − mirisavka
  40. Anthriscus (Apiaceae) − krasuljica
  41. Anthurium (Araceae) − anturij
  42. Anthyllis (Leguminosae) − ranjenik
  43. Antiaris (Moraceae) − antijar
  44. Antiaropsis (Moraceae)
  45. Anticharis (Scrophulariaceae)
  46. Anticlea (Melanthiaceae)
  47. Anticomonas (Nephroselmidaceae)
  48. Antidaphne (Santalaceae)
  49. Antidesma (Phyllanthaceae) − antidezma
  50. Antigonon (Polygonaceae) − antigonon
  51. Antigramma (Aspleniaceae)
  52. Antillanthus (Compositae)
  53. Antillia (Compositae)
  54. Antimima (Aizoaceae)
  55. Antinoria (Poaceae)
  56. Antiotrema (Boraginaceae)
  57. Antiphiona (Compositae)
  58. Antiphytum (Boraginaceae)
  59. Antirhea (Rubiaceae)
  60. Antirrhinum (Plantaginaceae) − zijevalica
  61. Antistrophe (Primulaceae)
  62. Antithrixia (Compositae)
  63. Antitrichia (Leucodontaceae)
  64. Antizoma (Menispermaceae)
  65. Antonia (Loganiaceae)
  66. Antopetitia (Leguminosae)
  67. Antrocaryon (Anacardiaceae)
  68. Antrophyum (Vittariaceae)

Anu[uredi VE | uredi]

  1. Anubias (Araceae) − anubijas
  2. Anulocaulis (Nyctaginaceae)
  3. Anura (Compositae)

Anv[uredi VE | uredi]

  1. Anvillea (Compositae)

Any[uredi VE | uredi]

  1. Anychia (Caryophyllaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]