Dodatak:Popis biljnih rodova, Le

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Lea[uredi VE | uredi]

  1. Leandra (Melastomataceae)
  2. Leavenworthia (Brassicaceae)

Leb[uredi VE | uredi]

  1. Lebeckia (Leguminosae)
  2. Lebetanthus (Ericaceae)
  3. Lebetina (Compositae)
  4. Lebruniodendron (Leguminosae)

Lec[uredi VE | uredi]

  1. Lecananthus (Rubiaceae)
  2. Lecaniodiscus (Sapindaceae)
  3. Lecanocarpus (Amaranthaceae)
  4. Lecanophora (Malvaceae)
  5. Lecanopteris (Polypodiaceae)
  6. Lecanorchis (Orchidaceae)
  7. Lecanthus (Urticaceae)
  8. Lecariocalyx (Rubiaceae)
  9. Lechea (Cistaceae)
  10. Lechenaultia (Goodeniaceae)
  11. Lecocarpus (Compositae)
  12. Lecointea (Leguminosae)
  13. Lecomtedoxa (Sapotaceae)
  14. Lecomtella (Poaceae)
  15. Lecosia (Amaranthaceae)
  16. Lecythis (Lecythidaceae)

Led[uredi VE | uredi]

  1. Ledebouria (Asparagaceae)
  2. Ledenbergia (Phytolaccaceae)
  3. Ledermanniella (Podostemaceae)
  4. Ledothamnus (Ericaceae)
  5. Ledum (Ericaceae)

Lee[uredi VE | uredi]

  1. Leea (Vitaceae)
  2. Leersia (Encalyptaceae)
  3. Leersia (Poaceae)
  4. Leeuwenbergia (Euphorbiaceae)

Lef[uredi VE | uredi]

  1. Lefebvrea (Apiaceae)

Leg[uredi VE | uredi]

  1. Legazpia (Linderniaceae)
  2. Legenere (Campanulaceae)
  3. Legousia (Campanulaceae)
  4. Legrandia (Myrtaceae)

Leh[uredi VE | uredi]

  1. Lehmannia (Solanaceae)
  2. Lehmanniella (Gentianaceae)

Lei[uredi VE | uredi]

  1. Leibnitzia (Compositae)
  2. Leichardtia (Apocynaceae)
  3. Leidesia (Euphorbiaceae)
  4. Leiocarpa (Compositae)
  5. Leiocolea (Jungermanniaceae)
  6. Leiodontium (Hypnaceae)
  7. Leiomela (Bartramiaceae)
  8. Leiomitra (Trichocoleaceae)
  9. Leiomitrium (Orthotrichaceae)
  10. Leiomylia (Myliaceae)
  11. Leionema (Rutaceae)
  12. Leiophyllum (Ericaceae)
  13. Leioscyphus (Geocalycaceae)
  14. Leiospermum (Cunoniaceae)
  15. Leiospora (Brassicaceae)
  16. Leiostemon (Plantaginaceae)
  17. Leiostoma (Orthotrichaceae)
  18. Leiotheca (Orthotrichaceae)
  19. Leiothrix (Eriocaulaceae)
  20. Leiothylax (Podostemaceae)
  21. Leiotulus (Apiaceae)
  22. Leiphaimos (Gentianaceae)
  23. Leipoldtia (Aizoaceae)
  24. Leitneria (Simaroubaceae)

Lej[uredi VE | uredi]

  1. Lejeunea (Lejeuneaceae)

Lel[uredi VE | uredi]

  1. Lellingeria (Grammitidaceae)
  2. Lelya (Rubiaceae)

Lem[uredi VE | uredi]

  1. Lemaireocereus (Cactaceae)
  2. Lemanea (Lemaneaceae)
  3. Lembidium (Lepidoziaceae)
  4. Lembotropis (Leguminosae)
  5. Lemma (Marsileaceae)
  6. Lemmaphyllum (Polypodiaceae)
  7. Lemmaphylum (Polypodiaceae)
  8. Lemmermannia (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  9. Lemna (Araceae)
  10. Lemooria (Compositae)
  11. Lemurella (Orchidaceae)
  12. Lemurodendron (Leguminosae)
  13. Lemurophoenix (Arecaceae)
  14. Lemuropisum (Leguminosae)
  15. Lemurorchis (Orchidaceae)
  16. Lemurosicyos (Cucurbitaceae)
  17. Lemyrea (Rubiaceae)

Len[uredi VE | uredi]

  1. Lenda (Dryopteridaceae)
  2. Lennea (Leguminosae)
  3. Lennoa (Boraginaceae)
  4. Lenophyllum (Crassulaceae)
  5. Lens (Leguminosae)
  6. Lenwebbia (Myrtaceae)
  7. Lenzia (Portulacaceae)

Leo[uredi VE | uredi]

  1. Leochilus (Orchidaceae)
  2. Leonardendron (Leguminosae)
  3. Leonardosia (Characeae)
  4. Leonardoxa (Leguminosae)
  5. Leonia (Violaceae)
  6. Leonis (Compositae)
  7. Leonotis (Lamiaceae)
  8. Leontice (Berberidaceae)
  9. Leontodon (Compositae)
  10. Leontonyx (Compositae)
  11. Leontopodium (Compositae)
  12. Leonurus (Lamiaceae)
  13. Leopoldia (Asparagaceae)
  14. Leopoldinia (Arecaceae)

Lep[uredi VE | uredi]

  1. Lepanthes (Orchidaceae)
  2. Lepanthopsis (Orchidaceae)
  3. Lepargyrea (Elaeagnaceae)
  4. Lepechinia (Lamiaceae)
  5. Lepechiniella (Boraginaceae)
  6. Leperoma (Lepicoleaceae)
  7. Lepicolea (Lepicoleaceae)
  8. Lepicystis (Polypodiaceae)
  9. Lepidagathis (Acanthaceae)
  10. Lepidaploa (Compositae)
  11. Lepidaria (Loranthaceae)
  12. Lepidella (Loranthaceae)
  13. Lepidesmia (Compositae)
  14. Lepidium (Brassicaceae)
  15. Lepidobolus (Restionaceae)
  16. Lepidocaryum (Arecaceae)
  17. Lepidoceras (Santalaceae)
  18. Lepidocordia (Boraginaceae)
  19. Lepidogrammitis (Polypodiaceae)
  20. Lepidogyna (Lepidolaenaceae)
  21. Lepidogyne (Orchidaceae)
  22. Lepidolaena (Lepidolaenaceae)
  23. Lepidolejeunea (Lejeuneaceae)
  24. Lepidolopha (Compositae)
  25. Lepidolopsis (Compositae)
  26. Lepidomicrosorium (Polypodiaceae)
  27. Lepidoneuron (Lomariopsidaceae)
  28. Lepidonia (Compositae)
  29. Lepidophorum (Compositae)
  30. Lepidophyllum (Compositae)
  31. Lepidopilidium (Pilotrichaceae)
  32. Lepidopilum (Daltoniaceae)
  33. Lepidorrhachis (Arecaceae)
  34. Lepidospartum (Compositae)
  35. Lepidosperma (Cyperaceae)
  36. Lepidostemon (Brassicaceae)
  37. Lepidostemon (Convolvulaceae)
  38. Lepidostephium (Compositae)
  39. Lepidostoma (Rubiaceae)
  40. Lepidothamnus (Podocarpaceae)
  41. Lepidotis (Lycopodiaceae)
  42. Lepidotrichilia (Meliaceae)
  43. Lepidozamia (Zamiaceae)
  44. Lepidozia (Lepidoziaceae)
  45. Lepilaena (Potamogetonaceae)
  46. Lepinia (Apocynaceae)
  47. Lepiniopsis (Apocynaceae)
  48. Lepionurus (Opiliaceae)
  49. Lepironia (Cyperaceae)
  50. Lepisanthes (Sapindaceae)
  51. Lepismium (Cactaceae)
  52. Lepisorus (Polypodiaceae)
  53. Lepistemon (Convolvulaceae)
  54. Leplaea (Meliaceae)
  55. Leporella (Orchidaceae)
  56. Leptactina (Rubiaceae)
  57. Leptadenia (Apocynaceae)
  58. Leptagrostis (Poaceae)
  59. Leptaleum (Brassicaceae)
  60. Leptandra (Plantaginaceae)
  61. Leptarrhena (Saxifragaceae)
  62. Leptasea (Saxifragaceae)
  63. Leptaspis (Poaceae)
  64. Leptaulus (Cardiopteridaceae)
  65. Leptidium (Leguminosae)
  66. Leptinella (Compositae)
  67. Leptoboea (Gesneriaceae)
  68. Leptobryum (Bryaceae)
  69. Leptocarpha (Compositae)
  70. Leptocarpus (Restionaceae)
  71. Leptocarydion (Poaceae)
  72. Leptocereus (Cactaceae)
  73. Leptochilus (Polypodiaceae)
  74. Leptochiton (Amaryllidaceae)
  75. Leptochloa (Poaceae)
  76. Leptochlorella (Chlorellaceae)
  77. Leptocladia (Cactaceae)
  78. Leptocladiella (Hylocomiaceae)
  79. Leptocolea (Lejeuneaceae)
  80. Leptocoryphium (Poaceae)
  81. Leptodactylon (Polemoniaceae)
  82. Leptodermis (Rubiaceae)
  83. Leptoderris (Leguminosae)
  84. Leptodesmia (Leguminosae)
  85. Leptodictyum (Amblystegiaceae)
  86. Leptodon (Leptodontaceae)
  87. Leptodontiella (Pottiaceae)
  88. Leptodontiopsis (Orthotrichaceae)
  89. Leptodontium (Pottiaceae)
  90. Leptoglossis (Solanaceae)
  91. Leptoglottis (Leguminosae)
  92. Leptogramma (Thelypteridaceae)
  93. Leptohymenium (Hylocomiaceae)
  94. Leptolaena (Sarcolaenaceae)
  95. Leptolejeunea (Lejeuneaceae)
  96. Leptolepia (Dennstaedtiaceae)
  97. Leptolepidium (Adiantaceae)
  98. Leptolobium (Leguminosae)
  99. Leptomischus (Rubiaceae)
  100. Leptonema (Phyllanthaceae)
  101. Leptonychia (Malvaceae)
  102. Leptopetalum (Rubiaceae)
  103. Leptophascum (Pottiaceae)
  104. Leptophyllis (Bonnemaisoniaceae)
  105. Leptophyllopsis (Lophocoleaceae)
  106. Leptopterigynandrum (Thuidiaceae)
  107. Leptopteris (Osmundaceae)
  108. Leptopus (Phyllanthaceae)
  109. Leptopyrum (Ranunculaceae)
  110. Leptorchis (Orchidaceae)
  111. Leptorhabdos (Orobanchaceae)
  112. Leptorhynchos (Compositae)
  113. Leptorumohra (Dryopteridaceae)
  114. Leptoscela (Rubiaceae)
  115. Leptoscyphopsis (Lophocoleaceae)
  116. Leptoscyphus (Lophocoleaceae)
  117. Leptosema (Leguminosae)
  118. Leptosiphon (Polemoniaceae)
  119. Leptosiphonium (Acanthaceae)
  120. Leptosira (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  121. Leptosiropsis (Chaetophoraceae)
  122. Leptosolena (Zingiberaceae)
  123. Leptospermum (Myrtaceae)
  124. Leptostachya (Acanthaceae)
  125. Leptostelma (Compositae)
  126. Leptostigma (Rubiaceae)
  127. Leptostomopsis (Bryaceae)
  128. Leptostomum (Bryaceae)
  129. Leptostylis (Sapotaceae)
  130. Leptosyne (Compositae)
  131. Leptotaenia (Apiaceae)
  132. Leptoterantha (Menispermaceae)
  133. Leptotes (Orchidaceae)
  134. Leptotheca (Rhizogoniaceae)
  135. Leptothrium (Poaceae)
  136. Leptothyrsa (Rutaceae)
  137. Leptotrichella (Dicranaceae)
  138. Leptotrichum (Ditrichaceae)
  139. Lepturidium (Poaceae)
  140. Lepturopetium (Poaceae)
  141. Lepturus (Poaceae)
  142. Lepuropetalon (Celastraceae)
  143. Lepyrodia (Restionaceae)
  144. Lepyrodiclis (Caryophyllaceae)
  145. Lepyrodon (Lepyrodontaceae)
  146. Lepyrodontopsis (Brachytheciaceae)

Ler[uredi VE | uredi]

  1. Leratia (Orthotrichaceae)
  2. Leratiella (Orthotrichaceae)
  3. Lerchea (Rubiaceae)
  4. Leretia (Icacinaceae)

Les[uredi VE | uredi]

  1. Lescaillea (Compositae)
  2. Lescuraea (Leskeaceae)
  3. Leskea (Leskeaceae)
  4. Leskeadelphus (Leskeaceae)
  5. Leskeella (Leskeaceae)
  6. Leskeodon (Daltoniaceae)
  7. Lespedeza (Leguminosae)
  8. Lesquerella (Brassicaceae)
  9. Lesquereuxia (Leskeaceae)
  10. Lessertia (Leguminosae)
  11. Lessingia (Compositae)
  12. Lessingianthus (Compositae)

Let[uredi VE | uredi]

  1. Letestua (Sapotaceae)
  2. Letestudoxa (Annonaceae)
  3. Letestuella (Podostemaceae)
  4. Lethedon (Thymelaeaceae)
  5. Lethia (Iridaceae)
  6. Lethocolea (Acrobolbaceae)
  7. Leto (Compositae)
  8. Letterstedtia (Ulvaceae)

Leu[uredi VE | uredi]

  1. Leucactinia (Compositae)
  2. Leucadendron (Proteaceae)
  3. Leucaena (Leguminosae)
  4. Leucanthemella (Compositae)
  5. Leucanthemopsis (Compositae)
  6. Leucanthemum (Compositae)
  7. Leucas (Lamiaceae)
  8. Leucaster (Nyctaginaceae)
  9. Leuceria (Compositae)
  10. Leucerminium (Orchidaceae)
  11. Leucheria (Compositae)
  12. Leuchtenbergia (Cactaceae)
  13. Leuciva (Compositae)
  14. Leucobryum (Dicranaceae)
  15. Leucocarpus (Phrymaceae)
  16. Leucochloron (Leguminosae)
  17. Leucochrysum (Compositae)
  18. Leucocodon (Rubiaceae)
  19. Leucocoma (Ranunculaceae)
  20. Leucocoryne (Amaryllidaceae)
  21. Leucocrinum (Asparagaceae)
  22. Leucocroton (Euphorbiaceae)
  23. Leucodon (Leucodontaceae)
  24. Leucodontella (Leucodontaceae)
  25. Leucodontopsis (Leptodontaceae)
  26. Leucogenes (Compositae)
  27. Leucojum (Amaryllidaceae)
  28. Leucolejeunea (Lejeuneaceae)
  29. Leucolepis (Mniaceae)
  30. Leucoloma (Dicranaceae)
  31. Leucolophus (Rubiaceae)
  32. Leucomeris (Compositae)
  33. Leucomium (Leucomiaceae)
  34. Leucomphalos (Leguminosae)
  35. Leuconotis (Apocynaceae)
  36. Leucophanella (Calymperaceae)
  37. Leucophanes (Calymperaceae)
  38. Leucophyllum (Scrophulariaceae)
  39. Leucophysalis (Solanaceae)
  40. Leucophyta (Compositae)
  41. Leucopogon (Ericaceae)
  42. Leucoptera (Compositae)
  43. Leucorchis (Orchidaceae)
  44. Leucosceptrum (Lamiaceae)
  45. Leucoseris (Compositae)
  46. Leucospermum (Proteaceae)
  47. Leucosphaera (Amaranthaceae)
  48. Leucospora (Plantaginaceae)
  49. Leucostegane (Leguminosae)
  50. Leucostegia (Dryopteridaceae)
  51. Leucosyke (Urticaceae)
  52. Leucothoe (Ericaceae)
  53. Leucothrinax (Arecaceae)
  54. Leucotrichum (Polypodiaceae)
  55. Leunisia (Compositae)
  56. Leuzea (Compositae)

Lev[uredi VE | uredi]

  1. Levenhookia (Stylidiaceae)
  2. Levierella (Fabroniaceae)
  3. Levisticum (Apiaceae)

Lew[uredi VE | uredi]

  1. Lewisia (Montiaceae)

Lex[uredi VE | uredi]

  1. Lexarzanthe (Brassicaceae)

Ley[uredi VE | uredi]

  1. Leycesteria (Caprifoliaceae)
  2. Leymus (Poaceae)

Lez[uredi VE | uredi]

  1. Leysera (Compositae)

Izvori[uredi VE | uredi]