Leech

Izvor: Wikipedija
Leech
Lik serije: Gospodari svemira
Leech u napadu na Tung Lashora
Leech u napadu na Tung Lashora
Informacije
Aliasi: K’ull’leusshhhh
Vrsta: humanoidni vodozemac
Rod: muškarac
Pripadnost: Zla Horda

Leech je izmišljeni lik iz Mattelove franšize Gospodari svemira. Radi se o humanoidnom vodozemcu čvrste građe i zelene boje s usisnim jastučićima na ustima, rukama i nogama. Upravo mu ti usisni jastučići davaju njegovu glavnu sposobnost, isisavanje energije iz svojih protivnika, što ih čini slabima i nemoćnima. Član je Hordakove Zle Horde i živi u Zoni straha na planeti Eteriji.

Povijest lika[uredi | uredi kôd]

Leech je isprva bio veliko morsko čudovište s mogućnošću promjene svoje veličine koje je prizvao Hordak kako bi mu vjerno služio u borbi protiv He-Mana i Herojskih ratnika. Svojom pojavom jednom je prestravio čak i Mer-Mana, zlog gospodara oceana. Leech ima sposobnost prislanjanja svojih usisnih čašica na tijelo protivnika čime isisava iz njih njihovu energiju i čini ih slabima. Također, može isisati i energiju iz vozila.[1]

Televizijska adaptacija lika[uredi | uredi kôd]

She-Ra: Princeza moći (1985. – 1987.)[uredi | uredi kôd]

Leech je elitni član Catrine skupine i jedan od važnijih zlikovaca u službi gospodara Hordaka. Može isisati ljudima energiju služeći se svojim usisnim jastučićima na rukama i ustima, ali može te jastučiće pretvoriti u prste na rukama.

He-Man i Gospodari svemira (2002. – 2004.)[uredi | uredi kôd]

Kratko se pojavljuje u drugoj sezoni animirane serije He-Man i Gospodari svemira iz 2003. godine u kojoj uz Hordaka, Grizzlora i Mantennu vrši napad na dvorac Siva Lubanja koji brani mitski kralj Grayskull.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Leech. Wiki Grayskull (engleski). Pristupljeno 7. listopada 2023.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Leech koji govori o Gospodarima svemira treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.