Zli ratnici

Izvor: Wikipedija
Zli ratnici
{{{opis}}}
Vođa Skeletor
Broj članova Evil-Lyn, Beast Man, Trap Jaw, Tri-Klops, Mer Man, Stinkor, Webstor, Scare Glow, Ninjor, Jitsu, Whiplash, Clawful, Panthor
Političko krilo
Ciljevi djelovanja borba protiv Herojskih ratnika i Zle Horde
Područje djelovanja Tamna hemisfera
Glavne aktivnosti osvanjanje Eternije i Dvorca Siva Lubanja

Zli ratnici (eng. Evil Warriors), izmišljena grupa zlih ratnika u multimedijalnoj franšizi Gospodari svemira, a obuhvaća sve Skeletorove pomagače koji mu služe u ostvarenju njegova cilja da zavlada Eternijom i prisvoji sebi tajne moći dvorca Siva Lubanja. Grupa nije čvrsto organizirana, niti je formalnog karaktera, već se više radi o osobama koje su ovisno o situaciji na raspolaganju zlom gospodaru Skeletoru. Unatoč tome, postoji određeni broj pojedinaca koji su češće uz Skeletora, poput njegove zamjenice i zle čarobnice Evil-Lyn, njegove desne ruke te gospodara zvijeri i životinja Beast Mana, kao i Trap Jawa i Triklopsa.[1]

Skeletor upravlja svojim zli ratnicima strahom i drži ih u podaništvu svojim moćima, ali usprkos tome neki od njegovih pomagača su prilično neovisni i sudjeluju neovisno o Skeletoru u ostvarenju svojih interesa, poput Mer-mana, dok se neki odvažuju naći u aktivnostima koje su u potpunoj suprotnosti Skeletorovim težnjama i interesima te se sukobljavaju s njime u borbi za moć, poput Evil-Lyn.

Sjedište Zlih ratnika nalazi se na Zmijskoj planini gdje se nalazi Skeletorova prijestolna dvorana, ali i brojne druge prostorije, uključujući i tamnice.

Glavni protivnici Skeletorovih Zlih ratnika su Herojski ratnici predvođeni He-Manom, koji se bore kako bi spriječili Skeletorove snage u preuzimanju vlasti na dvorcem Siva Lubanja i čitavom Eternijom.

Najpoznatiji Zli ratnici[uredi | uredi kôd]

Bilješke[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]