Shadow Weaver

Izvor: Wikipedija
Shadow Weaver
Lik serije: Gospodari svemira
Shadow Weaver u animiranoj seriji She-Ra: Princeza moći (1985. – 1987.)
Shadow Weaver u animiranoj seriji She-Ra: Princeza moći (1985. – 1987.)
Prvo pojavljivanje: He-Man i She-Ra: Tajna mača (1985.)
Glas: Linda Gary
(She-Ra: Princeza moći, 1985.)
Lorraine Toussaint
(She-Ra i princeze moći, 2018.)
Informacije
Nadimak: Zla gospodarica crne magije
Aliasi: Beatrix, Light Spinner
Rod: žena
Pripadnost: Zla Horda

Shadow Weaver je izmišljeni lik iz Mattelove franšize Gospodari svemira. Moćna je čarobnica i pripadnica Zle Horde te ujedno desna ruka nemilosrdnog vođe Hordaka. Za razliku od većine likova iz franšize, koje je stvorila kompanija "Mattel", Shadow Weaver je stvorila producentska kuća Filmation za potrebe animiranog serijala te nije imala svoju akcijsku figuricu sve dok "Mattel" nije otkupio pravo na nju.[1]

Ona je Hordakova desna ruka i moćna čarobnica, a iako većinom boravi u Zoni straha, stoluje zapravo u Dvoranama Strave, koje je njeno utočište u mračnim područjima Eterije, gdje izvodi svoje mračne čarolije.

Povijest lika[uredi | uredi kôd]

Pojavljuje se u brojnim medijima, od animiranih serija do stripova, ali budući da nije bila stvorena kao akcijska figura, nije imala svoj mini strip. Prema jednoj verziji priče, bila je čarobnjački šegrt, zajedno sa svojom suparnicom Castaspellom, u kraljevstvu Mystacor kod moćnog čarobnjaka Norwyna. Njeno originalno ime nije bilo otkriveno, ali u kasnijoj verziji priče zvala se Beatrix. Kada je došao Hordak pokoriti Eteriju, obećao je Shadow Weaver čarobne moći zbog čega je prešla na stranu Zle Horde. Njene moći su povećane uz pomoć Moćnog dijamanta koji joj je zatrovao dušu i preobrazio je u lebdeću utvaru.[1]

Nakon što je Hordak oteo bebu Adoru, Shadow Weaver ju je začarala i odgojila da postane kapetanica Zle Horde. Tek je dolazak He-Mana koji je Adori predao Mač zaštite pomogao Adori da raskine zlu čaroliju i preobrazi se u She-Ra te postane borac za slobodu Eterije i vođa Pobunjenika protiv Zle Horde.

Televizijska adaptacija lika[uredi | uredi kôd]

She-Ra: Princeza moći (1985. - 1987.)[uredi | uredi kôd]

She-Ra i princeze moći (2018. - 2020.)[uredi | uredi kôd]

Sposobnosti, oružje i moći[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Shadow Weaver. Wiki Grayskull (engleski). Pristupljeno 7. listopada 2023.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Shadow Weaver koji govori o Gospodarima svemira treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.