Pujanke

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Gradski kotar
Pujanke

Pujanke District (Split).svg
Područje gradskog kotara Pujanki

Površina: 0,33 km2
Stanovništvo: 17 750 stan.
Gustoća stanovništva: 53 788 stan./km2
Dan kotara: {{{dan kotara}}}

Pujanke su jedan od splitskih gradskih kotareva i gradskih četvrti u gradu Splitu. Smještene su na istočnom dijelu grada a omeđene su sa sjevera Ulicom Domovinskog rata, s istoka Ulicom zbora narodne garde, s juga Vukovarskom ulicom a sa zapada Velebitskom ulicom.

Gradski kotar Pujanke koji je okružen susjednim gradskim kotarima Neslanovcem, Ravnim njivama, Kocunarom i Sućidrom koji se nalaze na sjeverno i zapadno od Pujanki, Visokom i Mejašima nalazi se na južno i istočno od Pujanki. Iako se gradska četvrt Pujanke smatra jednom od najvećih četvrti u Splitu, gradski kotar Pujanke ipak je manji. Razlog ovome je to što se granice ove četvrti ne podudaraju s granicama gradskog kotara, što je slučaj s većinom ostalih kotareva u Splitu. S preko 10.000 stanovnika ovaj dio grada može se smatrati gradom samim za sebe jer se stanovnicima ovog kotara sve nalazi na dohvat ruke.

Na području kotara pronaći ćete dućane (trenutno stanje: dva Studenca, jedan Konzum i jedna Victa), kladionice, poštu, ljekarnu, tržnicu, pekare, Crkvu i osnovnu školu koja se nadogradila i ima dva dijela te moze primiti mnogo učenika. Gradski kotar Pujanke posjeduje više od 5 nogometnih i 2 košarkaška igrališta.