Razgovor sa suradnicom:Martinarg

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Martinarg, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 13:38, 30. lipnja 2011. (CEST)

Zimovka[uredi]

Martinarg, za početak je članak o zimovki prilično dobar, samo pripazi na nekoliko stvari. Prouči Wikipedija:Korištenje taksokvira, članak o međuwikipoveznicama, i kako se rabe kategorije, kao i točno pisanje latinskih naziva s kojih se obvezno moraju napraviti preusmjeravanja na hrvatski naziv, a ako ga nema, članak se započinje i ostaje na latinskome dok se ne pronađe, literaturom potvrđeno, hrvatsko. Navođenje izvora bi također bilo vrlo dobrodošlo. Ako namjeravaš i dalje pisati o pticama, mogu ti preporučiti suradnicu Ornitologinju za pomoć. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 04:12, 8. srpnja 2011. (CEST)

Ije i je[uredi]

[1] Ovdje je "svijetlo", ne "svjetlo". Prvo je prilog (u pridjevu svijetloplava), a drugo je imenica.
Ako si korjenoljubac, onda je "svietlo" i "svjetlo" .Face-smile.svgKubura (razgovor) 03:43, 24. srpnja 2011. (CEST)

Odmah kategoriziraj[uredi]

[2] Ovo si mogao odmah ubaciti kad si unio onaj veliki tekst. Olakšavaš sebi i drugima. Bog. Kubura (razgovor) 03:45, 24. srpnja 2011. (CEST)

Gorski kotar[uredi]

Martina, koliko vidim prilično se brzo snalaziš po Wikipediji i krenula si na hrvatski kraj koji se do sada slabo obogaćivao sadržajem. Jesi li možda čitala članak od Željka Raukara u Novome listu pod naslovom "Jad i tuga na Wikipediji"? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:50, 29. srpnja 2011. (CEST)

Piše o nedostatku sadržaja koji se tiču Gorskoga kotara, ali citirat ću ti odlomke kada ga pronađem, imam ga negdje spremljenog. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:13, 29. srpnja 2011. (CEST)
Izvrsno Martina, jako mi je drago što si nam se pridružila, a s obzirom na mjesto stanovanja vjerujem redovito čitaš i prilog Gorski kotar u Novome listu, koji mi je uvijek vrlo zanimljiv. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:23, 29. srpnja 2011. (CEST)
Martina, poslala sam ti cijeli tekst članka elektroničkom poštom. Bio je objavljen 18. prosinca 2007. godine u Novome listu, a ovo je njegov posljednji odlomak: "Počev od sebe pa nadalje, obuhvaćajući baš sve pripadnike relativno mlađih naraštaja, a zapravo sve donekle informatički pismene Gorane, prozivam zbog ove kronične neodgovornosti jer Wikipedija je, uz svoju osnovnu, svijetlu funkciju, svakako dobro iskoristiva i za marketing i svakim je danom sve značajniji »medij« globalnih razmjera. A mi u svojoj inertnosti Gorski kotar na takvom mediju, koji je još k tomu i besplatan u svim »smjerovima«, zanemarujemo, dopuštamo da bude predstavljen u pet rečenica i jednom fotografijom šume. Tužno, beskrajno tužno. Nadam se stoga da će ova kolumna potaknuti vodeće ljude lokalnih samouprava da u svojim sredinama pronađu ponekog zaigranog i kreativnog klinca, takvog kojem kompjutor ne služi samo za »rasturanje neprijatelja u kojekakvim ratovima zvijezda i šire«, daju mu mogućnost i motivaciju da se nekoliko dana pozabavi Wikipedijom i već u idućih mjesec dana sadašnje jadno stanje može se stubokom promijeniti nabolje. A Gorski kotar, njegova naselja i ljudi to zaslužuju."
Nadam se da je Gorski kotar dobio zainteresiranog volontera koji želi dopuniti što više o svojem rodnom području. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:09, 29. srpnja 2011. (CEST)

Decimale i pravopis hrvatskoga jezika[uredi]

Decimale se u hrvatskom odvaja zarezom, ne točkom. [3] Kubura (razgovor) 03:02, 30. srpnja 2011. (CEST)