Razgovor sa suradnikom:Giceto

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Donatus 07:54, 17. veljača 2007. (CET)


Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Stop hand.png

Slika/e će biti obrisana najkasnije 22. veljače 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 15:11, 18. veljača 2007. (CET)

Slike[uredi]

Molim te, možeš mi reći tko je Eduard Strenja i da li ćeš i o njemu napisati članak? Lijep pozdrav :-) Roberta F. 03:55, 21. veljača 2007. (CET)

Da, napisat ću članak i o njemu. On je istaknuti pulski fotograf. Bavi se umjetničkom fotografijom i postigao je mnoge međunarodne uspjehe. Zaposlen je u “Glasu Istre. No, evo prigode da priupitam i što nije u redu sa slikom Aldo_Kliman,jpg? Smatram da sam dao sve neophodne podatke. U tom se dijelu još uvijek ne snalazim baš najbolje. I još jedno pitanje: da li se prakticira da se u članke ubacuju i eventualni kratki video inserti, i ako da, onda kako to izvesti? Unaprijed hvala.Giceto.

Pravila[uredi]

Sva pravila oko postavljanja slika pišu ovdje, prilično su opširna, ali jednostavna, a sa slikama smo vrlo oprezni zbog eventualnih kršenja autorskih prava. Isto tako, svim suradnicima preporučujemo da se prijave i na zajednički poslužitelj, koji je središnje skladište slobodnih slika, glazbenih i video isječaka koje je moguće koristiti na bilo kojem Wikimedia projektu, a s njega se sve preuzima vrlo jednostavno pomoću poveznica, a ne opterećuje Wikipediju. Do sada suradnici nisu baš postavljali video inserte, a svakako ih najprije treba postaviti na Commons ako zadovoljavaju uvjete, nikako na Wikipediju. Pitanje nisam vidjela prije, jer nije napisano na mojoj stranici za razgovor, a kad se tamo napiše, onda mi se kod prve promjene pojavi narančasta traka. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:33, 4. ožujak 2007. (CET)

Potpisi ispod fotografija[uredi]

Slike se, kao ni članci, ne potpisuju u tom smislu. Kod umjetničkih djela pa i umjetničke fotografije, autori se navode s imenom slike ili fotografije, ali autori svih ostalih vrsta fotografija, koje zapravo ilustriraju članak se ne upisuju pod samu sliku, već se vrlo jednostavno u opisu slike vide svi podaci. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:45, 4. ožujak 2007. (CET)


Potpisi ispod fotografija[uredi]

Hvala. Razumio. Pozdrav. Razgovor sa suradnikom: Giceto' 15:31, 4. ožujka 2007.

Slike, opis i dozvola[uredi]

Pozdrav! Tvoje slike nemaju odgovarajući opis i dozvolu (vidi: Wikipedija:Slike i povezane stranice). Potrebno je to srediti do subote 10. ožujka. U protivnom će sve takve slike biti brisane. Popis svojih slika možeš naći ovdje.--Donatus 09:10, 7. ožujak 2007. (CET)

Slike, opis i dozvola[uredi]

Sorry, ja doista ne razumijem što još trebam učiniti. Smatram da sam naveo sve potrebne podatke o nastanku fotografija, izvorima, autorima i o pravu na korištenje. Možeš li biti malo određeniji što točno nedostaje. Sve upute na koje me navodiš već sam puno puta pročitao i smatram da sam postupio prema svim traženim regulama. Hvala unaprijed. Razgovor sa suradnikom: Giceto' 15:44, 7. ožujka 2007.

Slike, opis i dozvola, drugi put[uredi]

Nadam se da je sada ispravno (ili bar ispravnije). Ne postavljam fotografije koje imaju dubiozna autorska prava. Želim da sve bude u redu i da Wikipedija bude bogatija. Ako ne znam neki tehnički detalj oko pravilnog postavljanja slika - molim te sugeriraj mi kako da to učinim. Hvala. Razgovor sa suradnikom: Giceto' 00:13, 9. ožujka 2007.

Evo, prepravio sam opise i dozvole na svim tvojim fotografijama prema podacima koje si ondje unio. Pogledaj kako izgleda, tako da znaš za sljedeći put. Pozdrav!--Donatus 07:10, 10. ožujak 2007. (CET)

Slike, opis i dozvola[uredi]

Hvala, idem odmah pogledati. Razgovor sa suradnikom: Giceto' 12:32, 10. ožujka 2007.

Licenca za sliku?[uredi]

Na slici Rovinjski iluminirani kodeks nedostaje licenca. Molim te provjeri još jednom svoje slike, jer ih brišemo nakon 14 dana ukoliko se ne unesu svi podaci. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:28, 31. ožujak 2007. (CEST)

Prikazi kako će izgledati[uredi]

Molim koristiti tipku prikaži kako će izgledati Prikazi kako ce izgledati.gif Pozdrav --MayaSimFan 17:56, 1. travanj 2007. (CEST)

Standardna zaglavlja[uredi]

Bok,

Zaglavlja u svim biografijama na hr wikipediji su standardiziranog formata. Za primjer moje korekture, vidi ovdje. Pozdrav. --Tycho Brahe 12:20, 12. travanj 2007. (CEST)

Kategorizacija[uredi]

Bok,

Kako je kategorija:Makedonski književnici nastala upravo zato da bi se rasteretila Kategorija:Biografije, Makedonija (gdje su književnici podkategorija), nema potrebe za postavljanjem mak. književnika u ikakvu drugu kategoriju osim kategorija:Makedonski književnici. Pozdrav. --Tycho Brahe 18:44, 15. travanj 2007. (CEST)

Bok. Shvatio. Dogodit će se da još ponekad nenamerno “zalutam”. Imajte strpljenja, pišem ove stvari u ukradenim trenucima. Hvala na razumijevanju. --Giceto 21:57, 15. travanj 2007. (CEST)

Makedonija[uredi]

Bok,

Molim te da pod Kategorija:Biografije, Makedonija postavljaš samo osobe koje imaju direktne veze sa Republikom Makedonijom, ne i Makedonce iz susjednih zemalja. Hvala. Pozdrav. --Tycho Brahe 22:20, 19. travanj 2007. (CEST)

Sarisa Paraos[uredi]

Jedina promjena koju sam ja napravila na članku Sarisa Paraos je slijedeća: stare izmjene , stoga Vas molim da prvo provjerite što je tko promijenio, pa onda opominjite :-) Srdačan pozdrav Divna Jakšić 05:59, 29. travanj 2007. (CEST)

Pozdrav Giceto,[uredi]

Mehmetija sam stavio u kategoriju biografija Albanije jer kategorija albanskih književnika ne postoji jer najvjerojatnije nema dovoljno članaka za nju. Kad se pokaže potreba, ta će se kategorija stvoriti pa će onda taj članak ići u nju. Ako nađeš dovoljno članaka o Albanskim književnicima, slobodno sam napravi kategoriju i stavi ju pod Kategorija:Biografije, Albanija. Ja sam članak stavio u tu kategoriju jer mi se činilo kao najlogičniji izbor, s obzirom da nema podkategorija. Ako misliš da postoji bolje rješenje, slobodno ispravi što sam napravio ili probaj skupiti dovoljno članaka za kategoriju albanskih književnika, pa vrati svoju izmjenu. Ako ne, ostavi ovako dok se ne pokaže bolje rješenje, lijep pozdrav, LukaKrstulović 14:03, 1. svibanj 2007. (CEST)

Pozdrav, Luka[uredi]

Reagirao sam na tvoje predloženo rješenje samo zbog toga što Mehmeti živi i stvara u Makedoniji i doista nikako ne spada u kategoriju Biografije, Albanija. On, osim makedonskoj, pripada, dakako, i albanskoj književnosti koja se stvara u Makedoniji, Albaniji i na Kosovu, ali njegovo smještanje u kategoriju Biografije, Albanija ne samo da je krajnje neprecizno, već, nažalost, donosi i druge (posve nepotrebne) konotacije.

Što se tiče članaka o albanskoj književnosti - njih će, dakako, biti dovoljno da ispune cijelu kategoriju; ali tek postupno. Smatram da bi zasad bilo najpametnije rasporediti ga u dvije kategorije: “književnici” i “makedonski književnici”, ako je uopće sporno otvaranje kategorije albanski književnici. No, ja bih otvorio tu kategoriju i polako je popunjavao.

Hvala ti na javljanju i sugestijama.

Giceto: 83.131.182.220 02:15, 6. svibanj 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Slike[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 22. listopada 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 10:40, 8. listopad 2008. (CEST)


Molim te da pročitaš Wikipedija:Korištenje slika (barem osnovne uvjete i postavljanje slika) i WP:PDI (Neslobodan sadržaj koji se koristi pod PDI mora biti identificiran u strojno čitljivom formatu tako da to mogu lako utvrditi i neposredni i posredni korisnici mrežnog sjedišta, drugim riječima mora se navesti vanjska poveznica na stranicu s kojeg je sadržaj preuzet. - dakle, "suradnik" ne može biti izvor). Osim toga, prvoj slici nedostaje licencija, pod "objašnjenje" se stavlja objašnjenje poštene upotrebe (v. ponovno primjere kod Korištenja slika), a dio autorskih prava (kod "autor") ima i izdavač. Pozdrav --MayaSimFan 10:40, 8. listopad 2008. (CEST)

Batana[uredi]

Giceto, članak o sastavu Batana premjestit ću na Batana (sastav), jer se pod pojmom Batana u prvom redu misli na rovinjsku barku. Možeš li napisati par redaka o barci, a fotografija batane nazvane Liliana ima na Zajedničkome poslužitelju Batana Rovinj kolovoz 2008 4.jpg. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:17, 14. listopad 2008. (CEST)

Giceto, započela sam članak o barci, slobodno nadopuni, hm, nisam sigurna, moram provjeriti među fotografijama snimljenima 28. kolovoza 2008. u Rovinju, možda imam i koju prihvatljivu fotografiju sastava Batana. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 21:40, 14. listopad 2008. (CEST)


Batana &td.[uredi]

Roberta, dakako da ću pripomoći oko teksta o batani. Što se tiče fotografija, imam ih u izobilju, a među njima i vrlo specifičnih (izgradnja prve batane na otvorenom, porinuće batane, sudjelovanje batane na “Povijesnoj regati” u Veneciji &td. Zatim stare razglednice i fotografije s batanom/batanama i ribarima...).

I inače imam jako puno vrijednih ilustrativnih priloga i postupno ih stavljam na raspolaganje korisnicima Wikipedije. Nažalost, prezauzet sam, pa se tek povremeno uključujem u rad, ali onda imam problema s postavljanjem slika, jer se u tome i ne snalazim baš najsretnije: napišem sve tražene podatke, a opet nešto nije u redu. Naprosto mi tu nešto ne ide. Sve stvari koje sam do sada stavio na Wikipediju ili pripadaju meni (mojoj zbirci), ili sam ih sam snimio, ili sam vlasnik autorskih prava koja ustupam, ili mi je od drugih dopušteno da ih stavim na Wikipediju... I sve to uvijek napišem, ali u nečemu griješim. To me baš obeshrabruje.

Pomogni mi da se riješim tih saplitanja. Hvala ti unaprijed.

Giceto 22:15, 14. listopad 2008. (CEST)

Licencije[uredi]

Giceto, problem je u licencijama pod kojima su postavljene fotografije. Materijala pod poštenom uporabom treba biti što manje na Wikipediji, a moguće da ih jednom i sasvim uklonimo. Fotografije živih osoba pod nekom od neslobodnih licencija nisu prihvatljive, a npr. fotografije omota knjige (uz sve potrebne podatke) prihvatljive su isključivo u člancima o toj knjizi i njezinom sadržaju, ne autoru. U članku je također neprihvatljivo imati više od jedne neslobodne datoteke, jer se time također prelaze uvjeti Politike doktrine izuzetaka. Suradnici Wikipedije obično fotografije koje su sami snimili postavljaju pod nekom od slobodnih licencija poput Creative Commons licencija, čije uvjete možeš pročitati na njihovim stranicama i na hrvatskome jeziku (npr. CC 3.0). Nadam se da sam nešto uspjela objasniti, a ako ima još nejasnoća, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:47, 15. listopad 2008. (CEST)

Giceto, svi smo bili početnici i nitko se od nas nije snalazio odmah i u svemu, već s vremenom i uz pomoć drugih suradnika. Možda se ponekad činimo grubima postavljajući suradnicima gole predloške, no, uz dodatna objašnjenja gotovo svatko može savladati osnove rada. Ostajem i dalje na raspolaganju za svaku pomoć. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:36, 16. listopad 2008. (CEST)

Slika sastava?[uredi]

Giceto, dodala sam fotografiju u članak Batana (sastav), ali nisam baš sigurna je li se zaista radi o sastavu Batana (fotografija je snimljena 28. kolovoza ove godine). Ako ne odgovara, ukloni ju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:05, 2. studeni 2008. (CET)

Starije od 50 godina[uredi]

Giceto, dodala sam licencije uz sliku, kako bi se lakše premjestila na Zajednički poslužitelj. Zamolila bih te da u opis slike napišeš što si napisao i na mojoj stranici za razgovor ili preciznije da je rad nepoznatog autora, objavljen prije 1. siječnja 1949. godine. Svakako bi bilo preporučljivo slike koje su u javnom vlasništvu ili pod nekom drugom slobodnom licencijom postavljati na Zajednički poslužitelj, a ako ti je to prekomplicirano, ubuduće postavljaj sliku čiji naziv ne sadrži dijakritike, kako bi bilo olakšano njihovo prebacivanje na Zajednički poslužitelj pomoću bota. Vidjeh da si postavio više inačica iste slike, pa i s nazivom bez dijaktritika, onoj slici koja je višak dodaj predložak {{bris}} kako bi se obrisala. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:34, 28. veljača 2009. (CET)

Giceto, pogledaj sada u članku Sandanski kako izgledaju fotografije, jesi li mislio na takvo "formatiranje slike"? Veličina slike se u članku jednostavno određuje dodavanjem parametra px i broja, npr. u članku sada izgleda ovako [[Datoteka:Sveti_Vrac.jpg|mini|240px|'''Sveti Vrač''']]. S parametrom mini, slika se pojavljuje automatski desno i s okvirom, px u pravilu nije potrebno dodavati, osim na mjestima gdje se ukaže potreba zbog same slike ili izgleda članka. Vidim da si odabrao za članak sliku pod nazivom "Sveti_Vrac.jpg", je li to znači da mogu obrisati datoteku "Sveti_Vrač.jpg"?
Što se tiče slika s dopuštenjem, pogledaj kako izgledaju dopusnice na ovoj stranici, kao što vidiš, postoje dvije mogućnosti, postavljanje slike uz slobodnu licenciju ili uz {{Uz dozvolu}} i {{Provjereno poštena upotreba}}, a dogovori s autorom tih fotografija pod kojom licencijom predaje slike za uporabu na Wikipediji. Osobno stavljam slike pod Cc-by-sa-3.0 licencijom. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:02, 1. ožujak 2009. (CET)


Starije od 50 g., bris... &td.[uredi]

Točno sam tako zamislio postavljanje slika u isti blok (hvala!) i upravo inačice koje navodiš treba brisati. Razumio što se tiče dijakritičkih znakova. Mislim da neće biti problema ni s licencijama drugh autora, a ako i bude (nešto nespretno izvedeno), već će mi se upaliti crveno svjetlo... Pozdrav.


Giceto 13:54, 1. ožujak 2009. (CEST)78.3.223.118 13:56, 1. ožujak 2009. (CET)

Skoplje[uredi]

Samo mala digresija ... makedonski glavni grad se u hrvatskom jeziku zove Skoplje -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 01:02 sati. (CET)

Giceto, da ne otvaramo ponovo ovu temu o kojoj postoji dogovor, prilažem ti kraći (završni) izvadak iz rasprave:

Skoplje (makedonski: Skopje (Скопје))[uredi]

Prijatelju, nitko ne spori da se glavni grad Makedonije zove Skopje, kao što se i glavni grad Austrije zove Wien, ali ću samo podsjetiti na pozdravnu rečenicu na naslovnoj stranici ove enciklopedije: "Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku.". Nadam se da je sada jasnije, kao primjer vidi: ovo -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 1. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 13:12 sati. (CET)
Vidim da su kolege već odgovorili.
Netrebate mene razumijeti, ali članak egzonim je dovoljno razumljiv da bi shvatili o čemu se ovdje radi.
Samo ću dodati da Opća enciklopedija JLZ, Hrvatski enciklopedijski rječnik, i Opća i nacionalna enciklopedija navode Skoplje i sve tri imaju natuknicu identičnu natuknici Skoplje, kao i naslovu ovog odlomka.
Ja ne kažem Požun nit Mleci, ali kažem Srijemska Mitrovica (ne Sremska), Kopar (ne Koper). Namjerno sam upotrijebio toponime s područja bivše države. Dakako, tu ulaze Beč, Rim, Budimpešta, Venecija i slični strani toponimi, nastali zbog dodira kultura i jezika (tu sigurno ne ubrajam Harare i ostale koje ste pogrešno naveli za primjere). --Suradnik13 (razgovor) 19:55, 2. siječanj 2009. (CET)

btw. svako razmišljanje i stav, ali i rasprava i suprostavljanje mišljenja su na wikipediji dobrodošli, kako bi se došlo do što točnijih podataka!. ... pozdrav, -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 11:10 sati. (CET)

Legologija[uredi]

Iako su tri kategorije odabrane za članak najvjerojatnije najpreciznije moguće, uobičajeno je staviti članak u postojeće kategorije, ne ih stvarati ad hoc. Inače, članak je vrlo zanimljiv. SpeedyGonsales 23:37, 14. veljače 2011. (CET)


Legologija[uredi]

Speeddy Gonsales, zahvaljujem ti na sugestiji. Postupat ću tako. Pozdrav.

Giceto 14:13, 15. veljače 2011. (CEST)

Fotografija[uredi]

Giceto, možeš li molim te uz fotografiju Datoteka:Aldo Kliman.jpg postaviti predloške {{Uz dozvolu}} i {{Provjereno poštena upotreba}} umjesto predloška {{Poštena upotreba u|Aldo Kliman}}, jer postoji autorova dopusnica. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:31, 15. veljače 2011. (CET)


Fotografija[uredi]

Roberta, nadam se da sam uradio onako kako treba. Ako ne - javi, popravit ću. Pozdrav.

Giceto 14:12, 15. veljače 2011. (CEST)

Giceto, je, sve je dobro. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:15, 15. veljače 2011. (CET)

Makedoncite na Grčija[uredi]

Jesi li možda mislio staviti ovu poveznicu Makedonci u Grčkoj [1]? Kubura (razgovor) 14:21, 13. studenog 2011. (CET)


Makedoncite na Grčija[uredi]

Mislio sam “makedonske nacionalne manjine u Grčkoj” (koja tamo postoji, ali nije priznata); tema “Makedonci u Grčkoj” kompleksna je i svakako zavrjeđuje opsežan i temeljit članak. Nadam se da ću ga prije ili kasnije napisati. Hvala.

Giceto 14:44, 13. studenoga 2011. (CEST)

Navodnici[uredi]

Članak si mogao otvoriti bez navodnika [2]. Kubura (razgovor) 14:23, 13. studenog 2011. (CET)

Navodnici[uredi]

Molim te da ih onda ukloniš. Ne radim to svaki dan, pa ne bih da sad nešto zabrljam. Hvala na pomoći. Giceto 14:44, 13. studenoga 2011. (CEST)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 6. prosinca 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 16:01, 22. studenog 2011. (CET)
Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Iskreno, ne znam u cemu sam pogriješio. Giceto 14:51, 25. studenoga 2011. (CEST)

Giceto, fotografija je postavljena i na Zajedničkom poslužitelju, pa je duplikat s Wikipedije obrisan, ako se ne varam i ako je bila riječ o Datoteka:Vladimir Todorović u Puli.jpg ovoj fotografiji. Inače uz fotografiju postavljenu na Wikipediji nedostajala je licencija. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 03:37, 21. prosinca 2011. (CET)

Poznate osobe[uredi]

Giceto, ljubazno te molim promijeni licencije uz fotografije portreta koje si postavio i kojih si autor. Preporučujem neku od Wikipedija:Slike/Oznake_za_slike#Creative_Commons. Ako trebaš pomoć, slobodno me pitaj, samo mi ostavi poruku na mojoj stranici za razgovor, jer inače ne vidim ni pitanje niti odgovor. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:05, 29. prosinca 2011. (CET)


Poznate osobe[uredi]

Roberta, jednom (ili više puta) sam se već ispričao zbog svojih (tehničkih) nespretnosti i nesnalaženja; to je zato što za Wikipediju pišem povremeno, kad stignem, jer sam zaokupljen drugim egzistencijalnim stvarima. Ponekad zaboravim kako ide postavljanje slika, pa ispadne dupliranje. U zadnje vrijeme sam želio staviti linkove na neke video-zapise i internetske stranice, pa nisam uspio. Nije da ja to ne mogu, ali mi zbog prezauzetosti nedostaje koncentracije, pa se zapletem.

Stoga te molim za pomoć. Sve ilustracije koje sam do sada stavio na Wikipediju stavljao sam, vjerujem, prema trenutačno aktualnim pravilima, a ove posljednje, koliko se sjećam, “na trajnu i neograničenu uporabu Wikipediji”. Ako takav ispravak (ili licenciju) kod neke fotografije treba staviti, učini ti to ukoliko je to moguće, a ako ne, reci što je meni činiti. Što se fotografije Vladimira Todorovića tiče, snimio sam je ja osobno i stavio je Wikipediji na trajnu i neograničenu uporabi.

Hvala ti na brizi, suradnji i pomoći.

Giceto 18:19, 29. prosinca 2011. (CEST)

Giceto, nema problema, pomoći ću ti. Promijenit ću licencije i ostaviti ti poruku o promjeni, pa onda provjeri slažeš li se s tim promjenama i ako bude sve ok, molim te ostavi mi opet poruku, ali prijavljen preko svojeg suradničkog računa, da bih imala stvarnu potvrdu. Lijep pozdrav i svako dobro u Novoj 2012. godini :-)) --Roberta F. 18:24, 29. prosinca 2011. (CET)


Hvala ti Roberta. Postupit ću tako, premda znam da će sve biti u redu; na istom smo poslu, s dobrim kreativnim namjerama. I tebi od srca sve najbolje u Novoj!

Giceto 18:56, 29. prosinca 2011. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi]

Preporučujem pročitati Wikipedija:Vanjske poveznice. Poveznice na youtube, facebook i slične stranice nisu prihvatljive za wikipediju pa sam to stoga uklonio iz članka Rovinj. Lijep pozdrav. --Flopy razgovor 21:31, 9. siječnja 2012. (CET)


Vanjske poveznice[uredi]

U redu. Hvala.

Giceto 22:44, 10. siječnja 2012. (CEST)

Izvedba[uredi]

[3] Što si htio ovim? Uklonio si pa vratio. Kubura (razgovor) 18:02, 24. srpnja 2012. (CEST)

  1. Stavka numeriranog popisa

Izvedba[uredi]

Koliko se sjećam, mislim da sam te bibliografske jedinice pogrešno stavio pod Zornici radova umjesto pod Odabrana literatura o Plevniku. Sorry! To mi se ponekad dogodi. Sada je, tako kako stoji, u redu. Hvala na intervenciji.

No imam i jednu drugu molbu, jer u tome se ne snalazim baš najbolje, pa ne bih da stvari još i pogoršam. Nedavno sam napisao članak o turskom kniževniku Suatu Engüllüju, ali sam prilog naslovio Suat Engüllu umjesto Suat Engüllü (posljednje naglašeno ü). Svi ostali navodi imena u članku su ispravni. Molio bih te da popraviš prezime u naslovu. Dakle, treba stajati: Suat Engüllü. Hvala unaprijed.

Srdačan pozdrav.

Giceto 18:34, 24. srpnja 2012. (CEST)

Novopostavljene slike[uredi]

Information.svgDobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Neke vaše slike nisu propisno označene, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju. --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:32, 3. veljače 2013. (CET)

Novopostavljene slike[uredi]

Ne znam u čemu je problem. Mislio sam da sam sve ispravno naveo i postavio. Pozdrav. Giceto 22:17, 03. veljace 2013. (CEST)

Nedostaju licencije, a ovo Autor fotografije Taj i Taj dopustio je suradniku Giceto da ovu fotografiju stavi Wikipediji na trajno raspolaganje i neograničenu uporabu bez pismene dopusnice autora slika neće proći.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 06:55, 4. veljače 2013. (CET)
P.S. Još nešto: logotip spada pod poštenu uporabu, dakle, veličina ne smije prelaziti 300 piksela.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:21, 4. veljače 2013. (CET)

Giceto, lijepo bih molio sređivanje slika, u ovakvom obliku ne mogu ostati na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:40, 8. veljače 2013. (CET)

Žao mi je što neke ilustracije “neće proći”, ali za sve njih imam izravno potpuno dopuštenje za objavu na način kako sam naveo. Razumijem propozicije, ali želim navesti samo dva primjera među netom ubačenim forografijama gdje to nije uopće jednostavno: a/ fotografiju Suata Engüllüja poslao mi je on osobno, a snimio ga je anonimni član obitelji u Istanbulu b/ fotografiju Vladimira Todorovića u prilogu o Povelji suživota snimio je slučajno građanin Miladin Mićanović koji se uopće ne služi kompjuterom. Konačno, budući da sam tek povremeni suradnik Wikipedije, ja zapravo i ne znam kako izgleda ta “dopusnica autora”. Možda to i nije tako komplicirano, premda ne znam kako ću, recimo, dobiti dopusnicu nekog turskog slučajnog fotografa iz obitelji Suata Engüllüja, i na kom jeziku. Propozicije su OK, ali su, ako ovako mora biti preopćenite, pa zahvaćaju čak i prostor onoga što uopće nije diskutabilno, posebno kada iza izjave stoje suradnici Wikipedije koji su svoj odgovoran višegodišnji rad posvjedočili brojnim prilozima.

Imam najbolje namjere. Nemojte mi nešto zamjeriti. Ukoliko mi možete pojasniti, bit ću vam zahvalan. Volim Wikipediju i želio bih da uvijek sve bude u redu. Osobito s fotografijama. Mnogim takvim, pa i rijetkim ilustrativnim prilozima raspolažem, ali ne ulazeći u to je li to dobro ili loše, držim da su u tom smislu propozicije prekrute i meni osobno demotivirajuće. Ova zadnja rečenica je, dakako, samo komentar, bez namjere da time ikoga zamaram ili otvaram raspravu.

Unaprijed hvala na razumijevanju i pomoći.

Giceto 22:08, 08. veljace 2013. (CEST)

Najprije da te zamolim da mi odgovaraš na mojoj SZR, jer će mi na tvojoj promaći tvoj odgovor, pa će ispasti da ne želim odgovarati. Ne sumnjajući u dobre namjere, shvati i nas koji održavamo projekt. Nemoguće je vjerovati svakome na riječ, a i autorsko pravo se ne temelji na dobroj volji i namjeri već na pisanom tragu. Zamisli da se sutra javi autor fotografije, odakle, kako, šta...? Mislim da si me razumio. Obzirom da su ovi tvoji slučajevi specifični, pričekat ćemo kolegicu Robertu, pa ćemo naći nekakvo zadovoljavajuće rješenje, i da je vuk sit i da su ovce na broju. --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 22:25, 8. veljače 2013. (CET)

Izvor[uredi]

[4][5] Samo navedi izvor. Nego zašto si uklonio podatak da je bio u nadzornom odboru? [6] Zar to nije točno? Kubura (razgovor) 08:58, 7. rujna 2016. (CEST)

Zamolba[uredi]

Prijo, ne budi ti zapovijeđeno, stavi ovdje izvor za ovaj podatak što si ga unio.[7] Kubura (razgovor) 19:55, 19. rujna 2016. (CEST)

Danko Plevnik[uredi]

Poštovani, dugo ste tu, u međuvremenu je postalo nužno navoditi izvore sukladno smjernici Wikipedija:Navođenje izvora. Također možete pročitati Razgovor:Danko Plevnik. Ne sumnjam ja u Plevnikovu briljantnost, ali Wikipedija bi trebala biti enciklopedija, ne poligon za internetsko laskanje. Članak kako sad izgleda je pomalo komičan, samo beskrajno sebeljubiva osoba ne bi imala primjedbi na takav enciklopedijski članak o sebi. SpeedyGonsales 01:57, 5. listopada 2016. (CEST)

Na stranici Wikipedija:Navođenje izvora piše da se izvor dodaje na sljedeći način:

<ref>(internetska adresa ili literatura) naslov koji će se prikazivati kod poveznice za izvor</ref>

Može li se to početi tako rabiti? SpeedyGonsales 22:09, 18. listopada 2016. (CEST)