Razgovor sa suradnikom:IndexAccount

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Tournesol.png
Budite ljubazni!

Stranice za razgovor nisu mjesto za javna optuživanja i vrijeđanja, bilo suradnika wikipedije, bilo drugih osoba. Doprinosi pojedinih sudionika rasprava u biti odražavaju njihovo vlastito mišljenje i kućni odgoj. Nedostojne rasprave štete i ugledu same wikipedije.

Pazite na ljudski ton u ophođenju!

Vidi također: Wikibonton, Bez osobnih napada

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

IndexAccount, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:IndexAccount") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 21:44, 31. kolovoza 2018. (CEST)

Stranica suradnika[uredi]

Ovo je samo primjer
Prođe vrijeme dođe rok... Ovaj suradnik član je Wikipedije već 1 godinu, 5 mjeseci i 20 dana.
Flag map of Croatia.svg Ovaj suradnik živi u Hrvatskoj.
Zelena Najdraža boja ovog suradnika je plava.
Nuvola apps juk.png Ovaj suradnik obožava glazbu.


Bok! Vaša suradnička stranica Suradnik:IndexAccount je prazna. Ako želite, možete je popuniti suradničkim okvirima i prirodnim jezicima koje govorite. (vidi primjer) Face-smile.svg

{{SuradnikPočetak|Ovo je samo primjer}}
{{Predložak:SO/Na Wiki|dan=30|mjes=8|god=2018}}
{{Predložak:SO/Hrvatska}}
{{Predložak:SO/Plava}}
{{Predložak:SO/Glazba}}

{{SuradnikKraj}}

Face-grin.svg Lijep pozdrav! --MateoKatanaCRO (razgovor) 11:34, 16. rujna 2018. (CEST)

Razgovor zaglavlje[uredi]

Pozdrav IndexAccount, {{razgovor zaglavlje}} se ne koristi na stranici za razgovor suradnika, već samo na stranici za razgovor nekog članka. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 14:07, 16. rujna 2018. (CEST)

Slike albuma i slično[uredi]

... koje spadaju pod poštenu uporabu trebaju biti do 300x300 piksela veličine. Veće se ne koriste pod licencijom poštene uporabe. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:37, 18. rujna 2018. (CEST)

Omoti albuma[uredi]

Pozdrav IndexAccount, omoti albuma smiju biti postavljeni u rezoluciji većoj od 300 piksela. Pročitajte Wikipedija:Tečaj (Slike) za više informacija. --Dvanaesti Igrač 12:30, 18. rujna 2018. (CEST)

Kategorija[uredi]

Slike se ne kategoriziraju u glavnom imenskom prostoru. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:45, 18. rujna 2018. (CEST)

Propustić[uredi]

[1] Stavio si referenciju sa zabranjeno-pusenje.com, ali samo na podstranicu o diskografiji, ne i na izravnu stranicu tog albuma, kako je stajalo u prijašnjoj inačici. Isto tako, ponekad je nezahvalno iza svakog redka stavljati referenciju na isti izvor, pa kolege stave tu referenciju odmah ispod "Izvori", što hoće reći da su ju rabili diljem teksta. Kubura (razgovor) 22:04, 20. rujna 2018. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:19, 2. listopada 2018. (CEST)

Smanji dimenziju[uredi]

Slika logotipa ni u kojoj dimenziji ne smije prijeći 300 px, a ova [2] to prelazi. Ne budi ti zapovijeđeno, ispravi to, pa ćemo onda maknuti predložak za brisanje. Kubura (razgovor) 23:35, 15. veljače 2019. (CET)

Odg.: Prednost hrvatskom nazivu - JCI[uredi]

000000000000000 [3] Shvaćam Vaš stav. U prilog mom stavu je i ovo [4] "Ukratko o JCI-u Junior Chamber International (Međunarodna komora mladih), JCI...". Osim toga, pogledajte međuwikipedijske poveznice: nazive na svom jeziku imaju ar., ca., es., fi., fr., ja., lt., ne., pt., ru., ta., uk., vi. i zh.wiki. Stvar je i duha hrvatskog jezika. Imena međunarodnih organizacija i manifestacija prevode se na hrvatski: Ujedinjeni narodi, Svjetska banka, Europska rukometna federacija, Europska unija, Konferencija o europskoj sigurnosti i suradnji, Svjetska poštanska unija, Olimpijske igre mladih, Međunarodni monetarni fond, Europska slobodna trgovinska zona, Organizacija zemalja izvoznica nafte, Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj, Liječnici bez granica... [5] Tek, ali ne i uvijek, zadržava se međunarodne kratice. Daklem, nije stvar hoćemo li ili ne ćemo, nego smo obvezni prevesti na hrvatski. Hr.wiki je vrlo napredna, u mnogim stvarima ispred je svog vremena u hrvatskom društvu, stjegonoše smo. Ta uostalom, i hrvatska podružnica JCI-a ima to prevedeno ime. Nije to tek tako ni slučajno. Struka kaže da ako nismo u stanju prevesti na svoj jezik, ako nam nije funkcionalan za pronaći svoju riječ za nešto ili ako ga ne smatramo dostojnim za rabiti za nove stvari (nego ga potiskujemo u korist tuđeg i držimo svoj zatvoreno u folklorne rezervate zatvorene i zaostale u vremenu i prostoru, a tuđi jezik nam je "svjetskiji" i "moderniji"), onda nam izumire jezik i odmah potom izumiremo kao narod. Kubura (razgovor) 21:14, 17. veljače 2019. (CET)

000000000000000 [6] Tu smo došli na ono gdje se zadržava međunarodne kratice. Nekim organizacijama ne prevodimo ime jer su privatne, pa ih se tretira kao osobne ime. Zato i dalje smatram da se mora držati hrvatsko ime, jer JCI nije privatna organizacija. Možda biste promijenili mišljenje kad bi Vam još nekoliko kolega potvrdilo to što Vam napisah, pa biste vidjeli da moje mišljenje nije izolirani slučaj niti volja jednog pojedinca. Stoga i jesam promijenio ime na hrvatsko ne konzultiravši se prethodno ni s kime. Uvijek prednost hrvatskomu imenu. Ne će nitko govoriti hrvatski umjesto nas. Pustimo li se tuđičarenju, "odnijet će nas rijeka", i djeci će biti zanimljivije govoriti tuđim jezikom kad vide i čuju nas govoriti tuđim, umjesto svojim hrvatskim. Problem je i kompleks neobrazovanih ljudi mala znanja (ne govorim da ste to Vi, to ni slučajno, nego ukazujem na što to sliči) da razmetanjem riječima na tuđem jeziku žele dokazati neku svoju obrazovanost, a tu je i površnost i pomodnost i problem cronglisha, croglisha, Cro-English.[7][8] (gle i ovo [9] Jozef Petro: Nová slova v angličtině: anglicko-český slovník díl 1, A−G: [krongliš, krogliš] n (U) Cronglish, Croglish Zábavné označení směsi chorvatštiny a angličtiny, kterou mluví Chorvaté, kteří angličtinu moc neovládají. Výraz vznikl ze slov Croatian English). Vide li Vaš postupak, to će im biti ohrabrenje. No, ne ću sad ukopati se protiv Vašeg stava. Potreban je konsenzus i tako se Wikipedija gradi. Pa Vi preusmjerite na JCI. Pipl mast trast as. Kubura (razgovor) 23:13, 17. veljače 2019. (CET)

000000000000000 [10]Ništa neobično ako se nešto samoinicijativno napravilo. Svima je drago kad se je netko potrudio prevesti njeki naziv na hrvatski jezik. Kubura (razgovor) 19:20, 26. veljače 2019. (CET)

000000000000000 [11]Naslov međunarodne nije baš kod privatnih. Ako je međunarodna neprivatna ustanova, onda vrijede za njih pravila kao za nedobitne organizacije. No, možda ima tu i privatnog udjela, možda imate više informacija. U svakom slučaju, ne tratimo si vrijeme u raspravi. Preusmjerite na JCI, pa dopunjajte članak. Bolje je protratiti vrijeme pišući članak nego u nepotrebno oduženoj raspravi. Živia mi. Kubura (razgovor) 19:36, 26. veljače 2019. (CET)

Krenulo te[uredi]

Krenulo te s pisanjem novih članaka. :) Samo naprid! Kubura (razgovor) 22:15, 10. ožujka 2019. (CET)

Viteže, ide te :) Kubura (razgovor) 23:07, 17. ožujka 2019. (CET)

Premještanje članaka[uredi]

Umjesto ovoga napravi se premještanje članka.-- MaGaporuči mi 16:50, 5. kolovoza 2019. (CEST)

Ne znam zbog čega, ali (ako ništa ne pomogne), uvijek se može zamoliti nekog od aktivnih administratora, budući imaju dodatne mogućnosti.-- MaGaporuči mi 17:09, 5. kolovoza 2019. (CEST)