Razgovor sa suradnikom:Mferenac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 15:56, 2. studenog 2010. (CET)


Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Uvijek ću te voljeti‎ bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:28, 10. travnja 2011. (CEST)

Uputa[uredi]

Slika Datoteka:600full-el-rostro-de-analia-poster.jpg nije propisno označena i bit će obrisana. SpeedyGonsales 18:44, 6. svibnja 2012. (CEST)

250px-Elena poster.jpg, 600full-la-reina-del-sur-poster.jpg[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 01. srpanj 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:09, 17. lipnja 2012. (CEST)

Upozorenje suradniku: ovo je već drugo upozorenje o slikama, a prema pravilima Wikipedije na hrvatskom jeziku, nakon (eventualnog) trećeg upozorenja o slikama, suradnički račun će biti blokiran mjesec dana, a ujedno će se izreći zabrana postavljanja datoteka na rok od jedne godine. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:12, 17. lipnja 2012. (CEST)

Kategorije[uredi]

Bok Mferenac! Lijepo molim da ne zaboraviš na kategoriziranje, kao npr. ovdje. Hvala na razumijevanju! Smile.png Srdačan pozdrav, Mateo Katana 13:08, 19. studenoga 2018. (CET)

Savjet[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. Kubura (razgovor) 01:52, 20. studenoga 2018. (CET)

Izvori[uredi]

Kad navodimo izvor onda navedemo i kad je vijest objavljena i kad smo izvoru pristupili. Primjerice ovako. Lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:50, 15. ožujka 2019. (CET)

Lijepo molim, kad navodite izvor navedite i nadnevak objave i nadnevak pristupa članku kao npr ovdje.--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:20, 22. ožujka 2019. (CET)

Slika[uredi]

U infokutije ne stavljamo velike slike. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 18:57, 8. travnja 2019. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi]

I izvori nisu isto. O vanjskim poveznicama možete pročitati ovdje. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:48, 13. travnja 2019. (CEST)

Izvori[uredi]

Već sam Vam pisao da je kad dodajete izvore potrebno napisati i nadnevak objavljivanja i nadnevak pristupanja pojedinom izvoru. Osim toga, nije potrebno navesti stotine izvora za jedan te isti podatak. Bolje je navesti dva vjerodostojna za povratak Dobuda u igru, a navesti i neki drugi koji govori o neko drugom dijelu članka. Zar ne?--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:48, 16. travnja 2019. (CEST)

Slike[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Slike prije nego krenete postavljati slike. Kubura (razgovor) 22:10, 16. travnja 2019. (CEST)