Razgovor sa suradnikom:Sombrero/Arhiva/11

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15

Ovaj suradnički račun je neaktivan.
još par imam za sredit od ovih najčešćih, pa upute pa novi ;o), pozdrav --Dalibor Bosits © 21:06, 19. travanj 2008. (CEST)

Hvala na informaciji, ja sam to napravio (premještaj stranice) na pješački način jer nisam znao za tu mogućnost. Maršal Marmont, Pozdrav!

Selca[uredi kôd]

Čin kako te voja, ma je Suradnik13 uvea šemu kako pisat nazive mista. Misto (općina). Ako mene pitoš, more bit i Sijelca kod Storeg Groda i Sijelca kod Bogomoljih. Somo, Bogomojani rečjedu tuo drukšje. Kubura (razgovor) 10:19, 21. travanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Osobno se nebih složio. Eto uklonio sam galeriju iz članka o Zagrebu, da li je članak kvalitetniji ili siromašniji, prosudi sam.

Galeriju sam stavio jer je glupo pričati o mostovima, a da nemaš sliku pred sobom. Nisam stavio pedeset slika o jedno-te-istom most već po jednu fotografiju od svakoga. Na sreću Zagreb nema hrpu mostova da bi galerija zauzela čitav članak.

Osim toga lijepo sam rekao da članak pišem, pa si se ipak mogao strpiti. --Epp (razgovor) 15:32, 21. travanj 2008. (CEST)

izmjena teksta[uredi kôd]

Bok,

Mijenjam tekst na toj stranici. Nisam znal da treba objasnjenje. Prijasnje izmjene su bile katastrofa, tekst je bio ono, na razini djecjeg vrtica.

Stavljam novi pa imam osjecaj da se budemo jos culi..

Zagrebačka Manda[uredi kôd]

Micanje slike "Zagrebačka Manda" nije doprinos poboljšanja stranice. Naprotiv, priča o Mandi i njena slika su simpatičan prilog za svakog dobronamjernog posjetioca stranice i grada Zagreba. Zato predlažem da vratite sliku Mande (možda u manjem formatu na prikladnijem mjestu) i da obogatite priču o Mandi sa malo dužim i razgovjetnijim tekstom. (Krunomir)

Molim Vas da se ne mješate kad uređujem stranicu moje Općine (ispravljam neistine koje tamo stoje). (Sombrero)

Poštujem Vaše napore i dobru volju uređivanja stranica Wikipedije. Želim Vam mnogo uspjeha u tome. Ali molim Vas, nemojte svojatati općinu. To je nešto više i veće od nas dvojice. Priča o Mandi i Mandin crtež postoje i bez Vas i mene. Ja sam svoj cilj postigao onog trenutka kada sam definirao izgled i nacrtao Mandu. Sve poslije je stvar vremena. Onog časa kada opći inters i osobna mišljenja nadu zajedničku riječ biti će jednostavnije. Razmislite još jedanput. Za podrobnije objašnjenje i buduću suradnju javite mi se na email adresu koju sam dao Wikipediji ili na adresu koju možete naći na internetu u "Galeriji Krunomir" ("Gallery Krunomir"). Sa poštovanjem! (Krunomir)

Ok!--Luna 15:43, 22. travanj 2008. (CEST)

Službeno Župa ima 16 naselja. ima i onih koje neko smatraju naseljima ali spadaju u ulice.

možeš provjeriti na službenom stanicama općine stanicama općine

Soline jesu naselje i možda sam ga greškom uklonio ali ne namjerno

Maestral[uredi kôd]

Prilikom operacije Maestral HV i HVO su osvojili i par brda kod Trebinja (to se vidi na karti Herzegovian fron lines). Čeha 11:18, 23. travanj 2008. (CET) Dodao kratko objašnjenje i link na članak. Tenks Čeha 15:08, 23. travanj 2008. (CET)

Dobar dan, jos je ucim radu na wikipediji. Zasto treba prebaciti fotografije na zajednicki posluzitelj. I nije tako jednostavno kako ste napisali u svojem linku...

Nine Lives[uredi kôd]

Lijep pozdrav Sombrero!

Vidim da si članak Nine Lives (album) premjestio na novi naziv Nine Lives. Ja sam mu dao takav naziv iz razloga što postoji mogućnost otvaranja novih članak pod istim imenom (Nine Lives (skladba), Nine Lives (turneja), Nine Lives (box set), Nine Lives (album Stevea Winwooda), Nine Lives (film 2002), Nine Lives (film 2005) i još drugi), a ako će se kasnije napraviti i razdvojbena stranica onda je bolje da u zagradi piše što je što. Ustvari molim te samo za kratko objašnjenje da li je potrebno na to obraćati pažnju ili samo provjeriti da li na hr wikipediji postoji članak pod istim imenom. Uživaj! :) --frk@ 09:58, 25. travanj 2008. (CEST)

Naselja u Italiji[uredi kôd]

Pozdrav Sombrero!

Što se tiče kategorizacije naselja/gradova u Italiji, mislim da bi trebali odrediti neku granicu za kategorije prema broju stanovnika u pojedinom naselju. Npr. članci o naseljima iznad 10.000 stan. ili 1.000 stan. idu u "Gradove u Italiji", a sve s manjim brojem ide u naselja. Naravno ovo bi trebala biti samo privremena kategorizacija budući da bi ih bilo najispravnije grupirati po regijama i pokrajinama (za što nemamo sad dovoljno članaka). Što misliš o tome? Sale (razgovor) 16:57, 26. travanj 2008. (CEST)

Gradove i naselja bi svakako trebalo podijeliti svuda, ne samo u Italiji. Trenutna je situacija da sva naselja koja očito nisu gradovi svrstavamo u kategorije Zemljopis te-i-te države, što će prije ili kasnije zatrpati te kategorije. Granicu naselja i grada je teško odrediti, a kriterij se razlikuje od države do države. Ne znam koji bi bio kriterij za Italiju, ali svaka ideja je dobro došla. Grupiranje po regijama i pokrajinama je dugoročno neizbježno, a svakako i poželjno. Ako hoćeš, možeš ti to i odmah :). No, jedna kategorizacija ne isključuje drugu. U principu, najbolje je za sve kopirati rješenje primjenjeno na Hrvatsku, tu redovito imamo najranije pretrpavanje bilo koje kategorije, a samim time se i najranije smisli neko rješenje. --Pancho W. Villa (razgovor) 17:04, 26. travanj 2008. (CEST)

Kužim, zasad ćemo ovako, a kasnije kad sakupimo veći broj članaka (za Italiju negdje preko 400, ako gledamo po onoj politici "minimalno četiri članka po kategoriji") grupiramo po pokrajinama. Pozdrav! Sale (razgovor) 17:48, 26. travanj 2008. (CEST)

Isprika i pitanje[uredi kôd]

Ispričavan se zbog zaboravljanja preusmjerenja sa latinski naziva. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dome (razgovordoprinosi)

Nemaš zašto :). Prvi put ti ukazujem na pravila. --Pancho W. Villa (razgovor) 17:58, 26. travanj 2008. (CEST)

A sad pitanje; biljke Brassica su kupus, kelj, gorčica, kaula, zelje i posebna su lat.GENUS sa više od 15 vrsta. Da li da dam naziv Repa (brisano prije by RobertaF neznam zašto i nisam pitao) ili Zeljarice, Kupusarice ili šta već.Ili da pitam RobertaF? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dome (razgovordoprinosi)

Ako pišeš o rodu, onda stranicu nazovi po rodu (hrvatski naziv, ako ima, a ako nema, onda latinski), piši samo o rodu i stavi taksokvir za rod (ne ta vrstu, ne za porodicu, baš za rod!).
Ako ćeš pisat o repi, onda nemoj na toj stranici pisat o ničem nego o repi kao biljnoj vrsti (ne ni o rodu, ni o porodici). Stranicu ćeš u tom slučaju nazvat po vrsti. --Pancho W. Villa (razgovor) 17:58, 26. travanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Meni je zabranjeno postavljati slike. Ne smanjivati njihovu rezoluciju u članicma gdje je rezolucija veća nego originalna i stavljanje slika na članke. Ovo sam napravio da bi smanjio tadašnju sliku i postavio pravo rezoluciju da se ne bi vidjeli oni kvadratići. Zašto mi sad ti zabranjuješ da uređujem članke to stvarno ne znam. --Edgar Allan Poe (razgovor) 19:11, 26. travanj 2008. (CEST)

Drugim rječima, zabranjuješ mi uređivati članke - normalno. Zar se to smije ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 19:19, 26. travanj 2008. (CEST)

Mogu li na svoje članke koje radim dodavat slike s commonsa. Mislim stavit ih, naročito na one koje sam počeo, jer bi bilo grlupo da 1/4 članka ima slike, a 3/4 nema. Ovo provjeravam, iako mislim da za commons to ne bi trebalo vrijediti, da ne bi bilo daljnjih problema. --Edgar Allan Poe (razgovor) 00:05, 27. travanj 2008. (CEST)

Ajd pliz stavi ovaj predložak u članak. Prošao sam cijelu Kategorija:Naselja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i sad sva naselja imaju taj predložak. --Suradnik13 (razgovor) 09:17, 28. travanj 2008. (CEST)

Stavio sam predložak na Čačvinu. Nisam našao članak jer nije bio u kat. Naselja. Mislim da nije potrebno raditi razdvojbu jer selo ima 98 stanovnika. Dovljno je pokriti jednim člankom po mom mišljenju.
Međutim imam jedan drugi "problemčić" - kako kategorizirati ovakve stvari: Končul, Sveti Kajo (naselje), Mutogras. To nisu samostalna naselja, već predjeli, zaseoci itd. Ak imaš ideju, javi. --Suradnik13 (razgovor) 10:09, 28. travanj 2008. (CEST)
A da uklopimo u maticno naselje? --Pancho W. Villa (razgovor) 10:12, 28. travanj 2008. (CEST)

Suzuki[uredi kôd]

Ne

crveno[uredi kôd]

nemam ja problem sa time sto se stavljaju linkovi ka nepostojecim stranicama, ali smatram da je besmisleno da se stranica menja samo zbog toga... zar nije logicnije prethodno napraviti tu stranicu pa onda dodati link? :) pozdrav PrimEviL | pismonoša 21:17, 28. travanj 2008. (CEST)

ok, ja sam stekao utisak da je drugacije, zato sto sam dobio slicna uputstva od strane drugih saradnika.

Vučipolje bez poveznica[uredi kôd]

Bok!Ispravio sam ja mislim sve ali čekiraj ga još jednom ako nije što uredu javi usput to mi je bio prvi članak koji sam uopće napisa nije ni čudo da sam ga "malo" uneredio a nisam ga poslije nikako ni prigleda (uvik neko opravdanje).Dome (razgovor) 10:17, 29. travanj 2008. (CEST)

Slike![uredi kôd]

Bog! :-) Evo malo virnuh na wiki, pa vidim da ste se uhvatili posla brisanja slika. Mene zanima da li se te pobrisane slike (pri tome mislim na moje i za koje imam dozvolu) mogu po potrebi nekako vratiti u rediti kako spada? Poslao sam ovo pitanje i MayiSimFan, ali u 2 dana još odgovora nema... Damirux (razgovor) 13:02, 29. travanj 2008. (CEST)

bok, ovaj članak Robert Marić je stavio on sam, pa možemo onda pretpostavit da je stavio točne podatke? ;) --Dalibor Bosits © 14:53, 29. travanj 2008. (CEST)
Svejedno, neka da izvore. Ovako moze napisat i da je on sam otkrio perpetuum mobile. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:55, 29. travanj 2008. (CEST)

ROBERT MARIĆ[uredi kôd]

Poštovani Sombrero, Ako ste u google upisali Robert Marić, nemoguće je da niste pronašli podatke stavljene na Wikipediu. Ako ništa drugo, posjetite http://www.robertmaric.com i pogledajte u rubriku OPUS. Kako bilo, ako imate volje, postavite taj tekst medju "normalne" stranice ili ga, ako nije u redu, skinite, jer ja se ne snalazim baš u svemu ovome. Srdačno, HROUD

Molim Vas, ako možete, da uklonite stranicu ROBERT MARIĆ potpuno ili koliko je to moguće, s WIKIPEDIE. Očito nisam dovoljno pametan da bih se mogao snaći u svim tim Vašim izvorima, pravilima i ostalim potocima. Hvala

Diskografske kategorije[uredi kôd]

Pozdrav Sombrero!

Ne, singlovi ne spadaju u tu definiciju i po mome bi trebali biti u posebnoj, znači "kategorija:Singlovi XY-a" ili još bolje "kategorija:Skladbe XY-a" (mada tih članaka ima vrlo malo, što ne znači da ih neće biti), a singolve kategorizirati po godinama u "kategorija:Singlovi". Volio bi vidjeti i tvoje mišljenje o tome jer imaš puno više iskustva. --frk@ 12:22, 30. travanj 2008. (CEST)

Nastavaka razgovora na Razgovor o kategoriji:Glazbeni albumi#Diskografija. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:25, 30. travanj 2008. (CEST)

[1] Mnogo posla zadaju blokirani suradnici :) --Suradnik13 (razgovor) 19:05, 30. travanj 2008. (CEST)

Neka! Triba bit red! --Pancho W. Villa (razgovor) 19:07, 30. travanj 2008. (CEST)

Čelina - ajd ispravi naselje, jer nisam siguran kak se zove, pa napravi razdvojbu,, jer ima Čelina (Omiš) --Suradnik13 (razgovor) 12:07, 1. svibanj 2008. (CEST)

Jel' ti se sad sviđa... mi tek sramežljivo provirujemo u susjedno dvorište kroz zamagljene naočale --Zeljko (razgovor) 13:54, 2. svibanj 2008. (CEST)

Poštovani,

s tim pridjevom sam samo mislio objasniti razliku između običnih navijača i frakcije. Ovako to ispada da su i jedni i drugi jednaki. Ako taj pridjev nije u redu onda bi bilo dobro da napišem neki drugi koji će bolje odgovarati članku i Vama.

LP, Mario

Pitanje[uredi kôd]

Šta je ono Paštafažol na mojoj stranici za razgovor?--ArnoldJerković" 08:03, 5. svibanj 2008. (CEST)

Referenca[uredi kôd]

Ma sve je ok, ne ljutim se ja! Bila je ta stranica na portalu magazina Nacional, ali su je izbrisali. Evo ja mislim da je ovo dobra referenca http://www.sense-agency.com/ba/stream.php?sta=3&pid=9673&kat=6. I zamolio bih te nešto, ako možeš na engleskoj wikipediji staviti da su Hrvati većina u Mostaru jer to doista i jesmo bez napuhivanja i laži. Na području mostarske općine živi oko 65 000 Hrvata - katolikam, a što se tiče ukupnog stanovništva Mostara mislim da je bliža ova procjena da općina ima nešto više od 105.000. --Mostarac (razgovor) 11:37, 6. svibanj 2008. (CEST)

A, cuj, bez reference ti ne mogu pomoci, a sa referencom ti ni ne trebam :(. Ne znam kako da ti pomognem. Mozda da sacekamo popis? :-P. --Pancho W. Villa (razgovor) 11:42, 6. svibanj 2008. (CEST)

Ajd baci pogled na ovo i ovo pa reci što misliš o tome? --Suradnik13 (razgovor) 12:51, 12. svibanj 2008. (CEST)

jabuka opcina grude[uredi kôd]

JA sam pisao ovo za jabuku kod gruda pa me zanima jel dobro.Uskoro cu stavit slike.

Naselja u BiH[uredi kôd]

Pozdrav! Kako si ti pisao većinu članaka o Naseljima u BiH, a cijelu stvar pokušavamo urediti sukladno trenutačnom administracijskom ustroju, pozivam te da se uključiš u raspravu (Razgovor o kategoriji:Grad Sarajevo, moja suradnička stranica ili kafić... --Pavo (razgovor) 13:52, 18. svibanj 2008. (CEST)

From her to eternity[uredi kôd]

Isprika za ovako kasni odgovor, ali na Wikipediju sam dolutao više gerilski nego s jasnim ciljem i namjerom. Za From Her to Eternity, kao i za The Firstborn is Dead, "članak" sam napisao iz glave, kao trenutna inspiracija. Tek naknadno sam shvatio da postoji cijela shema i procedura za ozbiljniji doprinos Wikipediji, za što, na žalost, trenutno, uz sve poslovne obveze i zanimacije, nemam vremena. Ali, možda u neka bolja vremena...

članak- hrvatski na bosanski[uredi kôd]

Lijepi pozdrav Sombrero,

Imam jedno pitanje, naime htio bi postaviti biografiju ministra Primorca na stranice bosanske Wikipedie, stoga me zanima smijem li prekopirati postojeće članke sa hrvatske Wikipedie ili moram za to tražiti posebno odobrenje

Hvala --hopuhac

ne mrda[uredi kôd]

Pozdrav!

Ništa, ne mrda!

Dario

a može i tako. :D --finding myself (razgovor) 11:00, 6. lipanj 2008. (CEST)

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića[uredi kôd]

Jel možeš sada provjeriti tekst. Pa ocijeni molim te jel zahtijeva još dodatnog čišćenja.Hvala--Senkop (razgovor) 19:42, 7. lipanj 2008. (CEST)

jezike ćemo završiti i sve ih upisati pod porodicama. Imamo kompletnu listu--Zeljko (razgovor) 11:38, 13. lipanj 2008. (CEST)

Molio bih da se stranica koju si preimenovao "Lavande", da je vratiš na staro, znači "Lavanda". Ovo tvoje nema smisla, zato molim da postupiš kako sam rekao. Hvala.

Hvala. Tek sam pocela ali nadam se da cu se s vremenom "izverzirati". Toplo vas pozdravljam.

Kopic-Filozofi 20st.[uredi kôd]

Hvala. Tek sam pocela ali nadam se da cu se s vremenom "izverzirati". Toplo vas pozdravljam. Imala bih jedno pitanje. Zanima me zasto je Mario Kopic listiran pod M a ne pod K na listi HR filozofa 20-21st. Svi ostali su listirani po prezimenu a samo on po imenu. Kako se to moze popraviti?

pa šta nisi sam svoju "lavande" mogao početi pisati, ne da se sad na moju ubacuješ. Inače, bavim se uzgojem lavande i mogu reći da znam više toga nego ti.

Pa šta si tek sada počeo pisati o "lavande".Ona postoji već 2000 godina. NE. Baš kada sam ja došao evo njega. Ova wikipedija mi se sve više počinje gaditi.

Ne ja sam počeo pisati o lavandi. Kod koga si ti čuo da kaže lavande, od kud si ti. Kaže se ova lavanda, ona lavanda.... Neznam ko ti je to rekao...

A mogu li ja staviti posebnu temu "Lavanda". Pogledao sam za masline, postoji "Maslina" i "Masline"?

Sateliti[uredi kôd]

Nema frke. :) Transliterirat ću to pa ti dam popis na volju naroda, da ne bi opet bilo buke kao s Kefejom i sl... :) --Abyssus 11:48, 16. lipanj 2008. (CEST)

Izvor za Srbe[uredi kôd]

našao sam što sam pisao. Znaš kako je.... to je Srbima smješno, zato što im je to opće poznato .... ali isto vrijedi i za Bušmane i Eskime, i oni znaju što jedu i u što vjeruju... pa bi gledajući iz njihovog ugla isto tako bilo nepotrebno govoriti da vjeruju u Velikog gavrana i da obožavaju kitovo salo. --Zeljko (razgovor) 15:21, 16. lipanj 2008. (CEST)

Četiri Horusova sina[uredi kôd]

Držat ću se upozorenja, prvog i posljednjeg. Oprostite, zbunili ste me. O kakvim praznim redovima vi meni želite reći? Ja ne vičem.

"True lay "- ha ha ha...and what reallity is...[uredi kôd]

OK, OK I understand you, but reality is that KOSOVO IS NOT INDEPENDENT, it is HALF RECOGNIZED country, and your articles are written like it is absolutely independent and recognized. I think that it is because you are happy cause Serbia will be smaller, everything is bad for Serbia and Bosnia is happy for you. Absolutely uneuropean spirit: nationalism, chauvinism, racism... Ohhh Croats what goes wrong with you...Greetings --Φιλιπποσ (razgovor) 22:48, 16. lipanj 2008. (CEST)

Kak se logira u wikipediju??????????????


                                          FridaQeen

PRIETNJA[uredi kôd]

100px I understand Croatian a lot, because it is similar(the same as) Serbian, Bosnian, Montenegrin...I live in Thessaloníki, and there are a lot of Serbian tourists, so since I speak something like Macedonian, it wasn't so difficult to me to learn for all these years your language. I understand it a lot, but I am not good at grammatic so I speak it badly. And about sentence ”If you keep complaining for no reason about articles that you do not even understand, I will consider you a troll. I hope this is clear enough “.... I can see a lot of that who you are...especially about this part “I hope this is clear enough”...and please don't talk for all Croatians, I know many of them which are super...and people like you will make me to change my mind.--Φιλιπποσ (razgovor) 15:47, 17. lipanj 2008. (CEST)


And please, leave me, you are very boarding person... You just want arguing and fight...awful..

hvala

bok Ante, kako si mi. Pogledaj sada Srbi. --Zeljko (razgovor) 17:13, 18. lipanj 2008. (CEST)

morao sam učit. Ali sada znam, samo zato što si ti uporan .

samo daj, sad moram na odmor od od štrebanja --Zeljko (razgovor) 17:21, 18. lipanj 2008. (CEST)