Razgovor sa suradnikom:United Union

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

United Union, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:United Union") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 22:36, 16. kolovoza 2014. (CEST)[odgovori]

Nepropisno postavljena datoteka[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 17. rujna 2014. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MaGaporuči mi 14:02, 3. rujna 2014. (CEST)[odgovori]


Članak o Milanki Opačić[uredi kôd]

Bok suradniče United Unione,

nije baš dovoljno tako ukloniti iz članka Milanka Opačić, no pričekat ćemo 60 minuta. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22.32, 19. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Slike državnih dužnosnika[uredi kôd]

Bok United Unione,

(1.) Na zajedničkom poslužitelju (commons.wikimedia.org) u prošlosti su znali pobrisati datoteke koje su imale licenciju Flickr, čak i u slučaju da je licenciju/jamstvo dala Vlada Republike Hrvatske. Dakle, bila je riječ o datotekama koje su dane u javno vlasništvo ili neki oblik poštene javne uporabe.

(2.) dr. Ž. Jovanović više nije ministrom, možemo li znači rabiti ovu datoteku? Ne mogu ministri ni Vlada Republike Hrvatske određivati enciklopedijske uzuse. Čak se nešto i govorilo u wikimedijanskoj zajednici protiv uplitanja državnih i javnih tijela.

Uporabom slobodnih datoteka jamči se njihov opstanak u člancima bez da se neprestano nadgleda zajednički poslužitelj i skrbi o tome hoće li se dogoditi vandalizam na zajedničkom poslužitelju (kao u slučaju ove datoteke), hoće li oni na zajedničkom poslužitelju pobrisati datoteku ili će je ostaviti. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23.12, 19. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Stranice za razgovor[uredi kôd]

Bok United Unione,
Stranice za razgovor se ne brišu nego se arhiviraju kad postanu prevelike. Vidi WP:SZR. Stranice za razgovor su vlasništvo Wikimedijine zaklade. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23.24, 19. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

I nakon što vam je suradnik argumentirano napomenuo da ne uklanjate sadržaj SZR, vi ga ignorirate i uklanjate sadržaj. Nastavite li ignorirati upute, možete biti blokirani. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:42, 20. rujna 2014. (CEST)[odgovori]

Igor Dragovan[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju. Stranica koju ste nedavno stvorili ne udovoljava nekim pravilima i smjernicama za nove stranice, te će uskoro biti obrisana (ili je već obrisana). Molimo vas rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 12:18, 21. rujna 2014. (CEST)[odgovori]

Bok United Unione,

odakle ti izvor za ovu izmjenu? Naime, SDP je osnovan s 1. na 2. kolovoza 1937. i to je napisano u rješenju o registraciji te stranke, tamo kad je Ivan Fumić dijelio rješenja. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22.19, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Nesmir je dobro napisao, SDP nije osnovan 1990. godine. Umjesto da uklonite netočno uređivanje kojim je 1937. godina zamijenjena 1990., Vi dodate datum u 1990. godini koji sigurno nije dan osnutka stranke. Molim proučite Wikipedija:Navođenje_izvora i Wikipedija:Provjerljivost te se više držite toga u daljem radu, jer unošenje netočnih informacija kažnjavamo. SpeedyGonsales 21:12, 23. rujna 2014. (CEST)[odgovori]

Bok Nesmir Kudilovič, prilikom te izmjene vodio sam se dokumentom koji je izdao "Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured Vlade Republike Hrvatske". Dokument je dostupan na sljedećem linku: (http://hidran.hidra.hr/hidrarad/stranke/programi/028354.pdf).) United Union (razgovor) 00:02, 24. rujna 2014. (CEST)[odgovori]

Bok @United Unione,
Taj dokument nema izvora i čini se kako je kompiliran temeljem izvještaja iz same stranke. Ne bih rekao kako je takav dokument vjerodostojniji od knjige koja ima svoje izvore i u kojoj je potanko opisano što i kako. Nadalje, čim kažeš da je nešto iz nekakvog vladinog ureda, onda se tomu mora pristupiti pažljivije, kako ne bi bilo pristranoga tumačenja. HIDRA piše iz onoga što joj stranke same dostavljaju, a ne kako piše u izvorima (množina). Ne može se uzimati taj izvor kao vjerodostojniji od ostalih, tim više što potječe iz stranke. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0.07, 24. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)
Vidi i izvor: Neda Erceg, Renata Pekorari, ur., Političke stranke u Republici Hrvatskoj : od 1995. do 1999. godine, Hrvatska informacijsko-dokumentacijska referalna agencija, Zagreb, 1999., str. vii. – ix., ISBN 953-6430-06-1 (HIDRA), (NSK)
Kao što napisah prethodno, u Uvodu tiskopisa (ISBN 953-6430-06-1, str. vii. – ix.) navodi se dva osnovna vrjela za podatke, i to iz: (a) Državnoga ravnateljstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu (prije Ministarstvo uprave, u daljnjem tekstu Ravnateljstvo), odnosno Registra političkih stranaka koji se ondje vodi (u daljnjem tekstu Registar) i (b) stranaka neposredno. U bitnom je to tako bilo od osnivanja Hrvatske informacijsko-dokumentacijske referalne agencije [osnovane 31. svibnja 1994. godine]. Danas pod nazivom Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured. U tom tiskopisu (ISBN 953-6430-06-1) govori se (str. vii.) o prikupljanju tiskanih materijala stranaka, o činjenici kako se nakon što je stranka registrirana sve ostale podatke i dopune dobivalo od samih stranaka. Da se o strankama s kojima nije uspješno ostvarena suradnja prezentiraju šturi i jedini dostupni podatci dobiveni iz Registra. Isto (i jače naglašeno) ponavlja se i na str. viii., dok se na str. ix. izražava nada u ostvarivenje suradnje s preostalim strankama. Zaključno, dokumentirano je što su bili izvori, da se prije 31. svibnja 1994. nisu sustavno prikupljali, kako je slično stanje bilo i deset godina poslije toga, kad se izdavalo primjerice ovu periodičnu publikaciju: Žaneta Baršić-Schneider, gl. ur., Danica Horvat, ur., Političke stranke u Republici Hrvatskoj, 7/2003., Hrvatska informacijsko-dokumentacijska referalna agencija, Zagreb, mjeseca listopada 2003., ISSN 1330-741X, ISSN 1334-0247 (Online), (NSK). -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19.04, 24. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Savjet[uredi kôd]

Pročitaj kako se navode izvori. Kubura (razgovor) 19:25, 7. studenoga 2017. (CET)[odgovori]

Brojno članstvo[uredi kôd]

[1] Likud ima cijelih 125 članova? Valjda 125 tisuća? Godine pišemo s točkom na kraju, nismo inačica wikipedije na engleskom nego na hrvatskom jeziku --Ivica Vlahović (razgovor) 07:23, 20. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Suradnja[uredi kôd]

Tko to tamo su nami stalno strukturirano surađuje :) Kubura (razgovor) 21:14, 19. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Lijepo ali i pogrješno[uredi kôd]

[2] Lijepo je ovo što si dodao, ali si pogriješio što si obrisao onaj početni dio. Kubura (razgovor) 04:56, 15. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]