Razgovor sa suradnikom:Zlatno krilo

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Zlatno krilo, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Zlatno krilo") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 21:48, 17. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Osnove uređivanja[uredi kôd]

Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--MaGa 07:58, 23. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Datoteke na drugim projektima[uredi kôd]

Datoteke postavljene na lokalnim projektima mogu se koristiti samo na tim projektima (na kojima su postavljene). Jedino što se može koristiti na svim projektima je ono što se nalazi na Zajedničkom poslužitelju. Zato je poželjno postavljati datoteke na Zajednički poslužitelj kako bi ih mogli koristiti svi projekti, naravno, pod uvjetom da se mogu postavljati na ZP.--MaGa 15:04, 24. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Brojevi[uredi kôd]

Ne piše se 25. 000 nego 25.000. Bez razmaka između točke i ostalih brojki.--MAN_USK recider 23:01, 25. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Pod BB[uredi kôd]

Tako piše na službenim stanicama HŠK Zrinjski. Nemamo im razloga ne vjerovati. Nema veze što UEFA ne dopušta stajanje i ostalo, UEFA ne dopušta ni igranje na Grbavici pa taj stadion ipak postoji i ima kapacitet od preko deset tisuća mjesta.--MAN_USK recider 13:58, 28. listopada 2013. (CET)[odgovori]

Nije bitno što ja mislim bitno je što kažu izvori. Ako im službena stranica tako kaže... Bio sam na stadionu u Mostaru, ali mi se čini da sam negdje čitao da je na stadionu jednom prilikom stvarno bilo 20-ak tisuća ljudi. Kontaktiraj kolegu suradnika iz Mostara, pa pokušajte naći najtočniji podatak ako već nećemo vjerovati službenoj stanici Zrinjskog.-MAN_USK recider 14:57, 28. listopada 2013. (CET)[odgovori]

prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MAN_USK recider 15:03, 28. listopada 2013. (CET)[odgovori]

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaGa 08:17, 29. listopada 2013. (CET)[odgovori]

Banjaluka[uredi kôd]

Prvo se ispričavam jer tek sad odgovaram, nekako sam uspio zaboraviti odgovoriti.
U redu je što si dopunio u članku što je potvrdio kolega administrator koji je tvoje izmjene označio o pregledanim.--MAN_USK recider 19:05, 2. studenog 2013. (CET)

Odgovor na pitanje[uredi kôd]

Koliko vidim u evidenciji brisanja, Banj brdo je brisano davne 2007., ali zbog nedovoljnog ili neuređenog sadržaja, ne zbog imena, a Šehitluci ne postoje u evidenciji brisanja, što znači da nisu niti pisani, niti brisani. Ako se zove Banj brdo, onda je i takav naziv članka. --MaGa 08:17, 4. studenog 2013. (CET)

puce prikaži kako će izgledati u članku FK Borac Banja Luka[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku FK Borac Banja Luka, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 05:12, 5. XI. 2013. (CET)

Rezultati popisa u BiH[uredi kôd]

Zlatno krilo, nemoj unositi nikakve podatke o rezultatima popisa koji nisu službeni. Sve je to rekla-kazala, a wikipedija koristi konačne i točne podatke. Kada će dotični biti dostupni, ne znam, ali za sada ostavljamo podatke od prije. Hvala na razumijevanju.--MaGa 19:10, 5. studenog 2013. (CET)

P.S. Zenica ima 115 cijelih 134 stanovnika (tako si napisao: 115,134)? Zarez je separator decimala, ne i tisućica. Dakle, Zenica bi trebala imati 115.134 (ili 115 134) stanovnika. Sa zarezom sigurno nije.--MaGa 19:12, 5. studenog 2013. (CET)

To je broj popisanih, a ne onih koji tu stvarno žive zato su brojke ovako velike. Uklonit ću tvoje promjene.--MAN_USK recider 19:24, 5. studenog 2013. (CET)
Moramo ovako reagirati da ne bi poslije trebalo uklanjati izmjene iz 150 članaka o općinama u BiH. Procjene o broju stanovnika za Banjaluku i Sarajevo sam uklonio kao nepouzdane, ako još gdje naletinš na takve procjene slobodno ukloni. Za sada je jedini službeni izvor za broj stanovnika popis iz 1991. godine. Kažem ti, ovoj je broj popisanih, a ne stvarni broj stanovnika. U nekim općinama, siguran sam, bit će smanjeni ovi brojevi koji su danas prezentirani javnosti i odstupanja će biti značajna. Ovo nisu obrađeni podaci! Popis se ne može porediti sa izborima gdje se listići obrađuju na licu mjesta.--MAN_USK recider 21:48, 5. studenog 2013. (CET)
Podaci nisu konačni i tu staje svaka priča oko toga. Molim te još da poruke ostavljaš jednu ispod druge (a ne da dopunjuješ prethodnu poruku) i po mogućnosti kada stavljaš novi naslov da to ide na dno stranice za razgovor. Hvala.--MAN_USK recider 22:56, 5. studenog 2013. (CET)
Ja sam samo, nema nas dvojica tako da "razumiješ što govorim". :)) Kada je bio popis u Hrvatskoj 2011. godine dogovor je bio da se ne unose nikakvi rezultati popisa sve do onih službenih, nema razloga da tako ne bude i sa popisom u BiH. Tako da ćemo pričekati službene, obrađene, podatke. Koliko i gdje će biti smanjenja nije na nama. Rekao sam ti već da se procjene trebaju ukloniti, a ja sam ih osobno uklanjao i do sada.--MAN_USK recider 14:15, 6. studenog 2013. (CET)
Drago mi je da smo to riješili i da ovo nisi shvatio osobno. --MAN_USK recider 23:26, 6. studenog 2013. (CET)

Stranice za razgovor[uredi kôd]

Stranice za razgovor se ne brišu nego se arhiviraju kad postanu prevelike. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 01:15, 6. studenog 2013. (CET)

Istočno Sarajevo[uredi kôd]

Uklonjeno. Čini mi se da sam ti rekao da slobodno uklanjaš takve procjene. --MAN_USK recider 17:03, 4. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

(Ne)poznati stanovnici[uredi kôd]

Ono čime se netko bavi (npr. turbo folkom) nije bitno u tome je li dotični poznati stanovnik ili ne i je li zadužio neki grad ili ne. Stroge kriterije je teško odrediti tako da su u tim popisima moguće svakakve stvari i osobe koje (ponekad) nemaju nikakve veze s temom članka. Zato bih ja (kad bi se mene pitalo) takve stvari izbacio iz članaka, ali eto, (na sreću ) ne pita me se.--MaGaporuči mi 09:56, 4. ožujka 2015. (CET)[odgovori]

[1] Genitiv je "Banje Luke", ne "Banja Luke". Za podatak o gradonačelništvu bilo bi zgodno da si dodao koji URL kao ref. Puni naziv SNDS nisi trebao skraćivati osim ako onaj puni naziv nije bio točan. Kubura (razgovor) 03:50, 8. studenog 2016. (CET)

Savjet[uredi kôd]

E, kad unosiš [2] onda nastoj urediti referenciju sukladno Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 05:52, 11. lipnja 2017. (CEST)[odgovori]