Prijeđi na sadržaj

Wikipedija:Rasprava o brisanju/Rasprave/Prosinac 2021.

Izvor: Wikipedija
Čemu služi ova stranica?

Ova stranica popisuje sve članke koji su predloženi za brisanje i ne mogu se brisati po kriterijima za brzo brisanje. Članci se na popis dodaju kronološki u mjesecu kad su predloženi za brisanje.

Koristite sljedeće predloške kako biste istaknuli svoja mišljenja, imajući na umu da u raspravama ne zbrajamo glasove:
{{Zadržati}} za Zadržati Zadržati i {{Obrisati}} za Obrisati Obrisati

Aktivni mjesec:
Srpanj 2024.
2019. · 2020. · 2021. · 2022. · 2023.
Rujan 2021. · Listopad 2021. · Studeni 2021. · Prosinac 2021. · Siječanj 2022. · Veljača 2022. · Ožujak 2022.

Tražite nešto drugo?

(skok na prvu neriješenu raspravu)


Članci[uredi kôd]

Rasprava o brisanju – Branko Drinovac Lega – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Ne vidim razlog za brisanje, ako se briše ova stranica , isto tako možete obrisati i stranicu Generala Blage Zadre. Branko Drinovac u Hrvatskoj nije nepoznata osoba u krugovima obrane Vukovara. Ja Vas molim da stranicu poboljšate i unaprijedite. Hvala

Obrisati Obrisati Brza Google pretraga vraća samo blogove i primarne izvore. Obično je na autoru članka odgovornost nalaženja provjerljivih, neutralnih i nezavisnih izvora koji obrađuju temu na direktan i detaljan način. Ako takvi izvori ne postoje, članak nažalost ne može biti zadržan. —Ivi104 12:43, 30. prosinca 2021. (CET)
Uvjeren sam da je tema relevantna, uzmite u obzir da se u ovom trenutnu biraju novi WP:KR za sadržaj. Najveći je problem u tome što članak nije potkrijepljen s vjerodostojnim objavljenim izvorima (WP:VI) i to treba hitno ispraviti! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 30. prosinca 2021. u 13:36
@Precizan Uzeo sam u obzir nove kriterije, pogledajte sami: WP:Kriteriji/prijedlog. Jasno piše:

Ako je tema dobila značajnu pokrivenost (bavi se temom direktno i detaljno) u vjerodostojnim izvorima koji su neovisni od predmeta, pretpostavlja se da je prikladna za samostalni članak. [...] Dostupnost sekundarnih izvora koji pokrivaju predmet dobar je znak da je tema o kojoj se piše značajna.

Pustit ćemo zajednici da pruži podršku, ali ja ne vidim da tema zadovoljava kriterije za zasebni članak. —Ivi104 00:42, 31. prosinca 2021. (CET)
Obrisati Obrisati Wikipedija ne može biti spomenik, WP:NIJE. I ovo malo sadržaja kopirano je s jedne internetske stranice, čime se krše autorska prava, WP:KAP, pa rasprava o brisanju i nije potrebna. Dati kratak rok za popravak; ako se ništa ne promijeni, brisati. ponor (razgovor) 06:21, 31. prosinca 2021. (CET)
Obrisati Obrisati Osim što je, kako Ponor veli, sadržaj kopiran s drugog mjesta, već i prva rečenica u poglavlju "Ratni put" ne pokazuje enciklopedijski i neutralni stil pisanja ("Prijavio se u pričuvni sastav MUP-a, te u tenisicama i sa svojom kupljenom puškom otišao u pakao Vukovara 1991."). Vjerujem da se svi možemo složiti da su događaji u Vukovaru usporedivi s paklom, no nadam se da se slažemo i oko toga da takav stil pisanja nije objektivan te da emocijama nabijen tekst sam po sebi ne može biti jednako informativan kao kakav "hladniji" izvještaj – barem što se prenošenja činjenica važnih za enciklopediju tiče. —Neptune 🕉 the Mystic 12:14, 31. prosinca 2021. (CET)

Slažem se da stranica ostane, ne mora biti zasebna stranica. Dajte mi malo vremena da straniuc uredim. Hvala — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 11:45, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati – Ne vjerujem da može ostati kao zaseban članak, ali sigurno se može uklopiti u neki drugi članak ili popis. Srdačno, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:36, 1. siječnja 2022. (CET)
Slažem se da se uklopi u neki drugi članak ili popis — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 13:34, 2. siječnja 2022. (CET)
Obrisati Obrisati - Za poseban članak nije definitivno, možda ako se stavi na neki popis bude u redu, ali ovako ne —Luka5Luka (razgovor) 23:25, 19. veljače 2022. (CET)
Rasprava o brisanju – 20. ITF Croatia Open – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Zadržati Zadržati – Za sve ostale športove imamo sezone natjecanja, od 1. HNL 2021./22., pa nadalje. Članak je dovoljno opširan i ne vidim opravdanja u dosadašnjoj praksi za brisanje. —Argo Navis (razgovor) 20:28, 15. prosinca 2021. (CET)

Može ostati, eventualno premjestiti u Dodatak, s obzirom da je riječ o tablicama a ne rečenicama?—Ivi104 02:59, 19. prosinca 2021. (CET)

Zadržati Zadržati – Uvjeren sam da je tema relevantna, uzmite u obzir da se u ovom trenutnu biraju novi WP:KR za sadržaj. Najveći je problem u tome što članak nije potkrijepljen s vjerodostojnim objavljenim izvorima (WP:VI) i to treba hitno ispraviti! —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 20:37, 27. prosinca 2021. (CET)

Hvala na podršci — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 30. prosinca 2021. u 13:31

Zadržati Zadržati - Olimpijada ili Otvoreno prvenstvo hrvatske u nečemu, u čemu je razlika pisati za pojedinačno izdanje?— MaGaporuči mi 11:52, 19. studenoga 2022. (CET)

@Precizan Ovo nije rasprava o vašem članku, već o članku 20. ITF Croatia Open (piše na vrhu narančastog okvira). —Ivi104 01:09, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati – slažem se s predlagačem brisanja; članak nije jedan iz serije članaka po godinama, teško je reći i o kojem se točno natjecanju radi, a sve u njemu je neprovjerljivo jer su izvori, ako su i postojali, istrunuli. Iskreno, i svi članci s tablicama i vrlo malo teksta koje Argo spominje trebali bi biti dodatci glavnim člancima, i ne služiti kao argument za čuvanje sličnih ne-članaka. ponor (razgovor) 06:29, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati Nije članak po godinama, druga priča bi bila da je ITF Croatia Open 2014/15 ili nešto u tom stilu, ali ovako nema smisla —Luka5Luka (razgovor) 23:28, 19. veljače 2022. (CET)

Zadržati Zadržati Da pridonesem ovoj iskreno predugoj raspravi. Članak je legitiman, nepostojanje drugih članaka s kojima bi činio seriju članaka nije razlog za brisanje. "Trulež" izvora može se uvijek popraviti uz malo volje. Primjerice, vanjski servisi imaju pojedinačne podatke boraca i nasumičnom provjerom nekoliko natjecatelja poput PIRC, Tadej vidio sam kako se podatci poklapaju. Svakako nisam osoba koja će provjeriti svaki pojedinačni rezultat u vanjskim bazama, ali svaki od rezultata je i dalje provjerljiv. —koora ❯❯❯ razgovor 23:56, 30. listopada 2023. (CET)

Riješeno Riješeno: značajnost postoji, podatci su provjerljivi; premješteno na 20. Croatia OpenHijérovīt | þč 20:32, 2. srpnja 2024. (CEST)

Rasprava o brisanju – Ivan Mance – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Uređujem stranicu, nisam gotov, čemu brisanje? zašto ne može biti na Wiki CV Ivana Mance? Ivan Mance oliti ja nije nogometaš... bavim se istraživanjem Kosinja 17 godina, i mislim da svakako imam pravo popraviti stranice o Kosinjskoj tiskari, Kosinju, Kosinjskom Bakovcu, Kosinjskom mostu i drugim temama vezanim uz Kosinj i napisati nešto o sebi. Tko je momak ili djevojka Croxyz koji/a to briše i koje reference on/ona ima? Moje reference o Kosinju su 2 izdane knjige i mnoštvo publiciranih radova. Ostavite što sam promijenio na Kosinjska tiskara jer je to ispravno, a ne ovo što piše. Kao i Kosinjski most... nije Frković projektirao most u 19.st. jer se RODIO krajem 19.st. Vratite moju stranicu (Ivan Mance). Vidim da vas je zbunilo ime i prezime. Ivan Mance golman Rijeke... i mr.sc. Ivan Mance NISU iste osobe :-), vidi Crosbi: https://www.bib.irb.hr/profile/31290 Dakle pitati ljudi prije nego se postavite kao autoritativni sveznajući admini ... a ako nešto nije OK vezano uz linkove, strukturu itd. onda napišite malo i pojasnite kaj...

Nije riješeno Nije riješeno Stranica je obrisana jer krši smjernice o samoobjavljenim izvorima i reklamnom sadržaju. Suradnik je upoznat s pravilima. —Ivi104 00:26, 26. prosinca 2021. (CET)
Rasprava o brisanju – Geo info centar – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Trenutno sam u postupku uređivanja ovoga. Naime centar je otvoren prije dva danas, danas sam stvorio stranicu i počeo uređivati. Može nekoliko dana da se ista završi prije no što je pošaljete na brisanje. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mislav.p (razgovordoprinosi) 00:49, 19. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati Članak je neuređen i bez izvora. Tema također ne udovoljava novim kriterijima, s obzirom da ne postoji vjerodostojan sekundarni ni tercijarni izvor koji značajno pokriva temu. —Ivi104 03:15, 29. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati O Centru se može pisati na stranici ustanove ili parka kojima pripada, nema smisla cjepkati na članke nepretraživa imena. ponor (razgovor) 06:32, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati – Članak treba premjestiti na nacrt, tako da ga suradnik može na miru doraditi. U ovom stanju ne može ostati u GIP-u, a iskreno i nisam siguran koliko je ta tema relevantna za članka na Wikipediji. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:37, 1. siječnja 2022. (CET)

Predlošci[uredi kôd]

Kategorije[uredi kôd]

Ostalo[uredi kôd]

Rasprava o brisanju – Osnovna škola Jabukovac - Zagreb – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

imamo cijelu kategoriju osnovnih škola Nisam siguran da ovo treba brisati, s obzirom da već imamo Kategorija:Osnovne škole u Hrvatskoj. --Argo Navis (razgovor) 01:50, 8. siječnja 2022. (CET)

Rasprava o brisanju – Kriza 3. stoljeća – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Ima teksta, ali je zakomentiran. Tekst u komentaru nije loš, treba ga iskoristiti. —Argo Navis (razgovor) 01:52, 8. siječnja 2022. (CET)

Rasprava o brisanju – Kategorija:Osnovne škole u Hrvatskoj – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Nemamo definiran kriterij za škole Zadržati Zadržati - U pravilu ne pišemo o osnovnim školama, ali u praksi se o osnovnim školama piše u iznimnim slučajevima. Ove iznimne osnovne škole i dalje trebaju vlastitu kategoriju. —koora ❯❯❯ razgovor 00:02, 31. listopada 2023. (CET) Riješeno Riješeno, bez pritužbi o zadržavanju —

Rasprava o brisanju – Total TV – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Imamo četiri slična članka predložena za brisanje: A1 SAT TV, EVOtv, MAXtv SAT i ovaj Total TV, koji su dugo vremena predloženi za brisanje pa ajmo vidjeti što s njima.—Fraxinus (razgovor) 14:20, 27. travnja 2022. (CEST)

Zadržati Zadržati — Vrijedi zadržati sve što može dovesti čitatelja na Wikipediju. Od konkretnih članaka ne vidim preveliku korist, ali ni štetu. Uklonio sam popise programa, ne možemo garantirati točnost pa je (po meni) bolje da ih nema. ponor (razgovor) 14:48, 29. travnja 2022. (CEST) Prije zaključivanja rasprave dodao bih da za (kako predlagatelj navodi) »komercijalni naziv ... satelitske TV usuge« na en.wiki postoje desetci članaka (en:Xfinity, en:Verizon Fios, v. predloške na dnu tih stranica). Ova četiri naša nisu neka velika iznimka. Maknut ću predloške za brisanje.

Rasprava o brisanju – Umjetnički aktivizam – zadržano
Napomena: stranica ovog naslova bila je predložena za brisanje: Lipanj 2022. (zadržano)
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Zaboravio sam ranije stisnuti gumb za pokretanje rasprave. – Croxyz💬 11:29, 5. lipnja 2022. (CEST)  Komentar: rasprava o brisanju pokrenuta u lipnju 2022. ponor (razgovor) 15:24, 7. lipnja 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – 17. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u taekwondou – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

predložio @Mudroslov, no nije stisnuo gumb za pokretanje rasprave o brisanju. – Croxyz💬 11:30, 5. lipnja 2022. (CEST)

PROTIV PROTIV - nikad do sada nismo dovodili u pitanje kriterij važnosti za neki sportski događaj. —₳RɢṌ Ṅav¡ડ 12:18, 26. rujna 2022. (CEST)

PROTIV PROTIV - Olimpijada ili Otvoreno prvenstvo hrvatske u nečemu, u čemu je razlika pisati za pojedinačno izdanje?— MaGaporuči mi 11:50, 19. studenoga 2022. (CET)

Zadržati Zadržati Dobro pokriveno arhiviranim izvorima. —koora ❯❯❯ razgovor 00:05, 31. listopada 2023. (CET)