Wikipedija:Rasprava o brisanju/Rasprave/Travanj 2022.

Izvor: Wikipedija
Čemu služi ova stranica?

Ova stranica popisuje sve članke koji su predloženi za brisanje i ne mogu se brisati po kriterijima za brzo brisanje. Članci se na popis dodaju kronološki u mjesecu kad su predloženi za brisanje.

Koristite sljedeće predloške kako biste istaknuli svoja mišljenja, imajući na umu da u raspravama ne zbrajamo glasove:
{{Zadržati}} za Zadržati Zadržati i {{Obrisati}} za Obrisati Obrisati

Aktivni mjesec:
Travanj 2024.
Siječanj 2022. · Veljača 2022. · Ožujak 2022. · Travanj 2022. · Svibanj 2022. · Lipanj 2022. · Srpanj 2022.

Tražite nešto drugo?



Rasprava o brisanju – Stipe Ćorlukić – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Članak je već obrisan.—Dean72 (razgovor) 09:52, 4. travnja 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – Pokolj u Buči – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Članak nije za brisanje, komentar da je "za novinare i vijesti , nije za enciklopediju" nema smisla. Članak već postoji na preko 20 wikipedija. —₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 09:22, 4. travnja 2022. (CEST)

U ovakvom stanju ne može ostati.Kanikosen (SZR) 10:37, 4. travnja 2022. (CEST)

Slažem se da ostane, ali genocid nije dokazan kao ni pokolj. Mada je sve jasno ali tako je. Moramo težiti da imamo nepristranu enciklopediju. Iskreno žao mi je Ukrajinskog naroda. Dati osudu za zločin svakako i počinitelja kaznit. Izvor 1 poziva se na to da zapad traži istragu. dok pćetak ide - Pokolj u Buči je bio ratni zločin kojeg su počinila ruska vojska između 27. veljače do 14. ožujka itd. Ako imate dokaz za ovo neka ostane. Slava Ukrajini. —MOCIRA Razgovor 11:02, 4. travnja 2022. (CEST)

Ne brisati clanak! Treba jos dodati informacija, i prilagditi. Meni je prijedlog za brisanje IPa krajnje neozbiljan! Zapravo cak sramita... umjesto uzeti 5 minuta i promjeniti ono sto treba staviti ovaj predlozak je sramota --Croq (razgovor) 19:25, 4. travnja 2022. (CEST)

Slovolyub je obaviješten da doradi stranicu u Razgovor sa suradnikom:Mocira na mojoj stranici ali se oglušuje. Opet ponavljam da Wikipedija nije tv ili novina. Tko misli da članak može ostati neka opravda članak izvorom i sve pet. Moj prijedlog kolegi Slovolyub je citat: OK. treba dokazat zločin. Molim izmijenite tekst nešto kao - Svijet je u šoku sa počinjenim zvjerstvom u Boći, na što poziva institucije da poduzmu korake za kažnjavanje počinitelja ili slično.—MOCIRA Razgovor 19:48, 4. travnja 2022. (CEST)

Kako sada dokazati dokazat zločin? Moze samo formulirai malo drukcije recenicu. A naravno mislim da se treba navesti i ono sto kazu ru SS i z aopravdanje . Slicno kao "paljenje guma" u Dubrovniku tijekom velikosrpske agresije, ili negiranje genocida u srebrenici dan danas...--Croq (razgovor) 20:36, 4. travnja 2022. (CEST)

Skinuo sam predložak brisanja i stavio za nadopunu —MOCIRA Razgovor 20:40, 4. travnja 2022. (CEST)


Zadržano: Zadržano: Predlagatelj je povukao zahtjev. —Ivi104 21:06, 4. travnja 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – Miloš Jovanović – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati Nedostaju sekundarni izvori, članak smatram reklamom.—MOCIRA Razgovor 22:56, 5. travnja 2022. (CEST)

Zadržati Zadržati – članak je WP:MRVA, ali ni na koji način WP:REKLAMA. Sadržaj je u potpunosti prihvatljiv i ne krši WP:NG. Dakle, bolje je dopuniti taj članak nego brisati jer je prekratak. Između ostalog, Jovanović (= aktivni političar, stranački predsjednik, predsjednički kandidat 2022. i docent na Pravnom fakultetu) definitivno zadovoljava kriterije za članak na Wikipediji. Pozz, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 23:37, 5. travnja 2022. (CEST)


Riješeno Riješeno – Predlagatelj je povukao prijedlog. Srdačno, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:35, 10. travnja 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – Vera Stipetić – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA
  1. Obrisati Obrisati). ZA brisanje ne uklapa se i nema izvora. —MOCIRA Razgovor 22:45, 9. travnja 2022. (CEST)
  2. Obrisati Obrisati Ne vidim u članku po čemu je osoba značajna. WP:NIJE spomenik. ponor (razgovor) 04:50, 10. travnja 2022. (CEST)
  3. Obrisati Obrisati Po čemu je značajna da ima članak? Kanikosen (SZR) 19:01, 17. travnja 2022. (CEST)
  4. Zadržati Zadržati Samo zato što razlog nije valjan. Čime i po čemu se ne uklapa i kako nema izvora kad su navedene dvije reference? —Digitars (razgovor) 13:46, 15. travnja 2022. (CEST)
  5. Obrisati Obrisati ili premjestiti na stranicu u suradničkom imenskom prostoru. U ovom stanju nije vidljiva relevantnost za Wikipediju. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 23:15, 18. travnja 2022. (CEST)
Rasprava o brisanju – Ivan Krilić – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati).ZA brisanje izvori ne potvrđuju navod —MOCIRA Razgovor 00:37, 11. travnja 2022. (CEST)

Zadržati Zadržati Netko očigledno ne zna politiku s izvorima. —Digitars (razgovor) 13:43, 15. travnja 2022. (CEST)

Zadržati Zadržati. Iako se i u ovom slučaju može osporavati relevantnost, članak je puno bolje potkrijepljen izvorima i vjerujem da postoji neka značajnost zbog odlomka o puču. Ako se utvrdi da članak zaista ne ispunjava kriterije, nije ga teško izbrisati. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 23:20, 18. travnja 2022. (CEST)


Koji točno izvor i koji navod? —₳RɢṌ Ṅav¡ડ 13:36, 15. travnja 2022. (CEST)

Meni u članku Autolimar naveo si da članak nije pokrivan izvorima mada je bilo izvora , naime radilo se samo o jednoj rjčei "šasija". Do tog sam zaključka sam došao. Eto i vi zaključite što je problem u Članku. —MOCIRA Razgovor 17:24, 15. travnja 2022. (CEST)

Izvor mu je sporan samo zato što mu nije online dostupan za čitanje. —Digitars (razgovor) 13:43, 15. travnja 2022. (CEST)
@Mocira, ne znam o čemu govoriš. Ovo je jedina moja promjena na Autolimar i uopće nema veze s onim što ti ovdje pišeš.—₳RɢṌ Ṅav¡ડ 20:15, 15. travnja 2022. (CEST)
Ja znam o čemu PRIČAM očito ne vidiš da si naveo da članak nije pokriven izvorima
mada ih je bilo dovoljno za članak. Što nisi konkretno naveo što to nije pokriveno izvorom, pa sam sam odgonetnuo ŠTO. je sporno. Ja Znam da je teško radit sa mladom vojskom, pogotovo starijim časnicima koji su već umorni i iscrpljeni i nemaju živaca se borit. Za to postoji mirovina. Wikipedija nije vlasništvo admina koji sebi uzmu za pravo da ljude tjeraju sa projekta. Osobno mislim da uvijek ima tata nad tatom i to se može kulturno riješit. Ja ako čovjeku želim nešto reči to kažem otvoreno i jasno. ne pričam u prenesenom značenju da moram čitat što je pjesnik htio reći, primjerice ribice pecanje, nisam ja odavde, što to nije jasno, o čemu ti pričaš itd. Jako bjedno od visoko pozicioniranih članova na ovom projektu. Pročitao sam masu prepirki vaših između sebe, što je promatraču i čitatelju sa strane užasavajuće vidjeti. Sve skupa jadno i žalosno. Sretan Uskrs svima. Bog vas vidija i prosvitlija skupa sa mnom. Za DOM Spremni.—MOCIRA Razgovor 11:04, 16. travnja 2022. (CEST)

Riješeno Riješeno Članak ostaje.

Rasprava o brisanju – Francesco Mussoni – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA
Obrisati Obrisati). Za Brisanje ne uklapa se —MOCIRA Razgovor 00:36, 11. travnja 2022. (CEST) 


Rasprava o brisanju – Športsko društvo Chaumont – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati). Za Brisanje ne uklapa se Napušten članak—MOCIRA Razgovor 20:55, 14. travnja 2022. (CEST)


Rasprava o brisanju – Sandra skender – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati) Članak obožavatelja.

Rasprava o brisanju – Vrtli (Tribunj) – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Vrtli nisu naselje na popisu stanovništva, vidi Modul:Popis stanovništva/ŠKŽ/Tribunj. —₳RɢṌ Ṅav¡ડ 14:31, 15. travnja 2022. (CEST)

Molim da pogledae članak općine Tribunj možda će vam biti jasnije ili trba preurediti članak općine Tribunj. Tada bih trbalo obrisat i selo Jurjevgrad (Tribunj).—MOCIRA Razgovor 17:13, 15. travnja 2022. (CEST)

  1. Obrisati Obrisati Kristalno jasno je da takvo naselje ne postoji. Ovo je za momentalno brisanje bez ikakve rasprave. —Digitars (razgovor) 14:41, 15. travnja 2022. (CEST)
  2. Zadržati Zadržati) Molim da pogledae članak općine Tribunj možda će vam biti jasnije ili trba preurediti članak općine Tribunj. —MOCIRA Razgovor 15:45, 15. travnja 2022. (CEST)
  3. Zadržati Zadržati pod uvjetom da u članku bude više mesa teksta. Nigdje nismo (mislim) rekli da je naselje samo ono što priznaje Državni zavod za statistiku, oni zapravo i sami dodaju naselja koja nisu u hrvatskom zakonu o naseljima. Naselja koja nisu »naselja« i zagrebački su Vrbani, Trešnjevka itd., pišemo i o nekim davno napuštenim naseljima... Ne vidim problem dok god se ima o čemu pisati, (poželjno) uz izvore. Vidim da imamo i (s boljim predloškom) splitske gradske kotareve, Predložak:Split, to bi bila ista razina naselja kao Vrtli (?). A imamo i nekoliko tisuća botom dodanih američkih naselja s četiri čovjeka i šest konja kamioneta. ponor (razgovor) 17:25, 15. travnja 2022. (CEST)
  4. Obrisati Obrisati U ovakvu stanju za brisanja: dvije rečenice i izvor koji je sve osim izvora. Ostalo potpisujem što je napisao Ponor.— MaGaporuči mi 18:37, 16. travnja 2022. (CEST)
  5. Zadržati Zadržati i dopuniti. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 23:21, 18. travnja 2022. (CEST)

STRAŠNO Razmišljanje i razlog za brisanje. Koliko članaka sela i naselja ima bez izvora dali bi ih sve obrisao ili da to ja odradim nije problem.

Rasprava

Bože dragi pa recite vi meni zašto brišete sela koja faktički izgradnjom prelaze u nešto veće tj. naselja. Pa vi glasate da se izbriše naselje od 50 obiteljskih kuća i više. Vi se u biti borite protiv mene jer sam ja stvorio taj članak. Evo pogledajte ovaj članak koji je došao od Kubure, ima ih na stotine kao i od ivanOS-a, svi su sa jednom rečenicom. Zanimljivo da na tisuće naselja nemaju apsolutno ništa u člancima osim lokacije mjesta. Strašno. Već kada ste zagovornici brisanja obrišite i ovo jer ga nema na popisu stanovništva a u istom je rangu sa Vrtlli (Tribunj), što je za vas mjerilo. Znači da ta mjesta ne trebaju ni postojat kao ni ljudi. Strašno. Pitam se zbog pojačane urbanizacije koliko se malih zaseoka i sela izgradilo u veća mjesta, po vama za njih nema mjesta na wikipediji. Ako idemo sva sela izbrisat može ja ću osobno ići po županijama i dat prijedlog da se sve obriše što nije na popisu stanovništva. Ovo brisanje će biti test za sva sela u budućnosti koja su sada trenutno na projektu. —MOCIRA Razgovor 20:54, 16. travnja 2022. (CEST)

Rekli bi ljudi u mom kraju "Dobro zboriš junače". —MOCIRA Razgovor 17:27, 15. travnja 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – Vrtli (Tribunj) – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Bože dragi pa recite vi meni zašto brišete sela koja faktički izgradnjom prelaze u nešto veće tj. naselja. Pa vi glasate da se izbriše naselje od 50 obiteljskih kuća i više. Vi se u biti borite protiv mene jer sam ja stvorio taj članak. Evo pogledajte ovaj članak koji je došao od Kubure, ima ih na stotine kao i od ivanOS-a, svi su sa jednom rečenicom. Zanimljivo da na tisuće naselja nemaju apsolutno ništa u člancima osim lokacije mjesta. Strašno. Već kada ste zagovornici brisanja obrišite i ovo jer ga nema na popisu stanovništva a u istom je rangu sa Vrtlli (Tribunj), što je za vas mjerilo. Znači da ta mjesta ne trebaju ni postojat kao ni ljudi. Strašno. Pitam se zbog pojačane urbanizacije koliko se malih zaseoka i sela izgradilo u veća mjesta, po vama za njih nema mjesta na wikipediji. Ako idemo sva sela izbrisat može ja ću osobno ići po županijama i dat prijedlog da se sve obriše što nije na popisu stanovništva. Ovo brisanje će biti test za sva sela u budućnosti koja su sada trenutno na projektu.—MOCIRA Razgovor 20:44, 16. travnja 2022. (CEST)


Rasprava o brisanju – Krsto Radić – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Članak sam promijenio i izbacio sve što nije trebalo pisati. Pitanje je odakle je autor uzeo podatke i da li je to originalno istraživanje. Ne poznam autora.—Fraxinus (razgovor) 22:24, 19. travnja 2022. (CEST)

Zadržati Zadržati - Od ophoditelja očekujem puno bolji razlog za brisanje nego ga je naveo (ovo uopće nije enciklopedijski članak, originalno istraživanje). Nisu svi ultra-turbo-deluxe zvijezde da imaju 283 snimljena albuma, 349 napisanih knjiga i svaki dan po 839 pojavljivanja u medijima i "medijima" (od kojih je 838 plaćenih). Toplo preporučam brzinski pogledati sadržaj knjige (možda sine koja ideja). Ima nešto u onoj da je bolje biti prvi u selu nego drugi u gradu.— MaGaporuči mi 18:16, 24. svibnja 2022. (CEST)

Zadržati ZadržatiDean72 (razgovor) 16:57, 10. siječnja 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Ivan Rora – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – SD Trudbenik – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Ponovljen zahtjev u rujnu 2022, obrisano. ponor (razgovor) 12:00, 23. rujna 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – Martin Davorin Krmpotić – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Nije za brzo brisanje, treba raspraviti. ponor (razgovor) 14:26, 29. travnja 2022. (CEST) Zadržati Zadržati možda nema previše izvora (nisu svi rock-zvijezde, rekao bi @MaGa), ali značajnost nije zanemariva; članak ima četrdesetak čitatelja mjesečno. U ovom sam slučaju za popravljanje, ne i brisanje. ponor (razgovor) 17:43, 7. lipnja 2022. (CEST)

 Komentar: bez konsenzusa o brisanju, zatvaram raspravu. ponor (razgovor) 12:04, 23. rujna 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – Dobrovoljno vatrogasno društvo Oštarije – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Ivan Mihaljević Barak – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Riješeno RiješenoIvi104 22:59, 13. svibnja 2022. (CEST)

Rasprava o brisanju – LasMegan – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Dodatak:Popis igrača Calcia Catania – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA