Albie Cianflone

Izvor: Wikipedija
Albert Cianflone
Lik iz serije Obitelj Soprano
Premijera "The Fleshy Part of the Thigh" (epizoda 6,04)
Odlazak "Made in America" (epizoda 6,21)
Kreator David Chase
Glumi John "Cha Cha" Ciarcia
Detalji

Albert "Albie" Cianflone fiktivni je lik iz HBO-ove televizijske serije Obitelj Soprano kojeg je glumio John "Cha Cha" Ciarcia. On je bio consigliere Phila Leotarda.

Albie je bivši vojnik u ekipi Leotardo te je radio za Phila Leotarda od osamdesetih. Nakon uhićenja Johna "Johnnyja Sacka" Sacramonija, Phil je promoviran u izvršnog šefa, a Albie je postao njegov savjetnik.

Zajedno s novopečenim podšefom Butchom DeConcinijem, Albie je bio jedan od Philovih najpouzdanijih savjetnika i pouzdanika. Nakon što je Phil skovao plan likvidacije cijelog vodstva Sopranovih, Albie je isprva protestirao, tvrdivši kako je to nemoguće; međutim, kasnije je prihvatio Philovu odluku.[1][2]

Zajedno s Butchom, Albie je planirao ubojstva Tonyja Soprana, Silvia Dantea i Bobbyja Baccalierija, od kojih je samo Bobby poginuo. Albie se kasnije sastao s Tonyjem i Pauliejem Gualtierijem, zajedno s "Little Carmineom" Lupertazzijem, DeConcinijem i Georgeom Paglierijem, poluumirovljenim šefom jedne od pet njujorških obitelji, gdje su čelnici obitelji Lupertazzi pristali okončati rat s obitelji iz New Jerseyja. Iako nisu odali Philovu lokaciju, dali su dopuštenje za njegovu eliminaciju.[3][4]

Ubojstva koja je naredio Cianflone[uredi | uredi kôd]

  • Faustino "Doc" Santoro: ubijen s nekoliko hitaca u trbuh i lice. Ubijen tijekom borbe za prevlast u New Yorku.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. "The Blue Comet". Alan Taylor, Scenarij: David Chase i Matthew Weiner. Obitelj Soprano. HBO. 3. lipnja 2007. br. 20, sezona 6.
  2. Episode guide - Episode 85 - "The Blue Comet". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 9. siječnja 2010. Pristupljeno 27. siječnja 2010.
  3. "Made in America". David Chase, Scenarij: David Chase. Obitelj Soprano. HBO. 10. lipnja 2007. br. 21, sezona 6.
  4. Episode guide - Episode 86 - "Made in America". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 7. siječnja 2010. Pristupljeno 27. siječnja 2010.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]