Little Paulie Germani

Izvor: Wikipedija
Little Paulie
Lik iz serije Obitelj Soprano
Premijera "He Is Risen" (epizoda 3,08)
Odlazak "Made in America" (epizoda 6,21)
Kreator David Chase
Glumi Carl Capotorto
Detalji
Zanimanje tesar
Obitelj Rose Gualtieri (majka)
Nucci Gualtieri (baka)
Paulie Gualtieri ("ujak")
Gerry Gualtieri (ujna)
Dottie (praujna)

Paul 'Little Paulie' Germani fiktivni je lik iz HBO-ove televizijske serije Obitelj Soprano kojeg je glumio Carl Capotorto.

Little Paulie Germani je nećak podšefa obitelji Soprano Paulieja Gualtierija. Germani je član ekipe Moltisanti. Nakon što je njegov ujak uhićen i pritvoren zbog optužbe za nelegalno posjedovanje oružja, Germani je bio njegov doušnik u New Jerseyju. On je odgovoran za ponavljanje šale koju je Ralph Cifaretto podijelio sa svojom ekipom o tome kako je Ginny Sack "skinula madež od 45 kila s guzice". Nakon što je stariji Paulie rekao Johnnyju Sacku kako je pokušao dati ubiti Ralphieja, Germani je ujaku prosljeđivao i informacije o poslu Tonyja Soprana proslijeđenog Johnnyju Sacku, što je izazvalo probleme za Tonyja. Germani je pomogao održati ujakove interese u New Jerseyju sudjelujući na sastanku na kojem je ekipi Gualtieri dodijeljeno nekoliko poslova na kojima se ne treba pojavljivati ili raditi - Germani je dobio tesarski posao na gradilištu Esplanade bez obveze rada.[1][2]

Germani je kasnije zadužen za vandaliziranje restorana Carminea Lupertazzija kad su se Tony i Carmine posvađali oko prijevare Američkog ureda za građenje i urbani razvoj.[3][4]

Germani se redovito družio s Christopherom Moltisantijem i po potrebi ga pratio prilikom utjerivanja dugova. Međutim, baš ga je Christopher teško ozlijedio nakon svađe s njegovim ujakom, bacivši ga kroz prozor.[5][6] Na kraju serije se počeo oporavljati te se prerušio u policajca u potrazi za Philom Leotardom.[7][8]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. "No Show". John Patterson, Scenarij: David Chase i Terence Winter. Obitelj Soprano. HBO. 22. rujna 2002. br. 2, sezona 4.
  2. Episode guide - Episode 41 - "No Show". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 7. siječnja 2010. Pristupljeno 11. siječnja 2010.
  3. "Eloise". James Hayman, Scenarij: Terence Winter. Obitelj Soprano. HBO. 1. prosinca 2002. br. 12, sezona 4.
  4. Episode guide - Episode 53 - "Eloise". HBO. Pristupljeno 11. siječnja 2010. |url-status=dead zahtijeva |archive-url= (pomoć)
  5. "Walk Like a Man". Terence Winter, Scenarij: Terence Winter. Obitelj Soprano. HBO. 6. svibnja 2007. br. 17, sezona 6.
  6. Episode guide - Episode 82 - "Walk Like a Man". HBO. Pristupljeno 11. siječnja 2010.
  7. "Made in America". David Chase, Scenarij: David Chase. Obitelj Soprano. HBO. 10. lipnja 2007. br. 21, sezona 6.
  8. Episode guide - Episode 86 - "Made in America". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 7. siječnja 2010. Pristupljeno 11. siječnja 2010.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]