Butch DeConcini

Izvor: Wikipedija
Butch DeConcini
Lik iz serije Obitelj Soprano
Premijera "Kaisha" (epizoda 6,12)
Odlazak "Made in America" (epizoda 6,21)
Kreator David Chase
Glumi Greg Antonacci
Detalji

Butch "The Little Guy" DeConcini fiktivni je lik iz HBO-ove televizijske serije Obitelj Soprano kojeg je glumio Greg Antonacci. On je visokorangirani član zločinačke obitelji Lupertazzi koji se prvi put pojavljuje kao kapetan, a kasnije biva promoviran u podšefa.

Pregled[uredi | uredi kôd]

Butch je isprva kapetan, ali kasnije postaje podšef zločinačke obitelji Lupertazzi pod Philom Leotardom. 2006. je bio prisutan na sastanku u organizaciji Little Carminea Lupertazzija na kojem se pokušao riješiti spor sa zločinačkom obitelji Soprano kad je Tony Soprano na ubojstvo Vita Spataforea odgovorio dizanjem u zrak Philove brokerske poslovnice u Sheepshead Bayu. Nakon što je pokušaj propao, DeConcini je bio glasan u želji da se Tony likvidira. Nakon što je Phil odbio ubojstvo šefa, Butch je predložio nekog drugog iz Tonyjeve obitelji. Phil je ubrzo nakon toga pretrpio srčani udar.[1][2]

Phil je zatim naredio ubojstvo Doca Santora kako bi jednom zauvijek preuzeo kontrolu nad obitelji Lupertazzi, a Butch je nadgledao likvidaciju iz jednog od obližnjih automobila. Nakon Philova konačnog ustoličenja na čelo Lupertazzijevih, Butch je postao podšef obitelji. Zajedno s Albiejem Cianfloneom, Butch je bio jedan od Philovih prvih pouzdanika i savjetnika.[3][4]

Iako je Butch vjerojatno imao nekih neriješenih računa sa Sopranovima, kad je postalo jasno da Philov pokušaj istrebljenja vodstva obitelji Soprao propao, DeConcini je stavio posao na prvo mjesto: na sastanku s Tonyjem Sopranom i Pauliejem Gualtierijem, on je, zajedno s Cianfloneom i Little Carmineom, pristao okončati rat protiv Sopranovih. Iako nije odao gdje se Phil nalazi, u ime obitelji Lupertazzi je dao dopuštenje za njegovu likvidaciju. Kasnije je vjerojatno postao glava obitelji Lupertazzi.[5][6]

Ubojstva koja je naredio DeConcini[uredi | uredi kôd]

  • Faustino "Doc" Santoro: ustrijeljen nekoliko puta u trbuh i lice. Ubijen tijekom borbe za prevlast u New Yorku.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. "Kaisha". Alan Taylor, Scenarij: Terence Winter, David Chase, Matthew Weiner. Obitelj Soprano. HBO. 28. svibnja 2006. br. 12, sezona 6.
  2. Episode guide - Episode 77 - "Kaisha". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 11. siječnja 2010. Pristupljeno 23. siječnja 2010.
  3. "Remember When". Phil Abraham, Scenarij: Terence Winter. Obitelj Soprano. HBO. 22. travnja 2007. br. 15, sezona 6.
  4. Episode guide - Episode 80 - "Remember When". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 9. siječnja 2010. Pristupljeno 23. siječnja 2010.
  5. "Made in America". David Chase, Scenarij: David Chase. Obitelj Soprano. HBO. 10. lipnja 2007. br. 21, sezona 6.
  6. Episode guide - Episode 86 - "Made in America". HBO. Inačica izvorne stranice arhivirana 7. siječnja 2010. Pristupljeno 23. siječnja 2010.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]