Boca (Obitelj Soprano)

Izvor: Wikipedija
"Boca"
Epizoda serije Obitelj Soprano
Epizoda br. Sezona 1
Epizoda 9
Scenarij Jason Cahill, Robin Green i Mitchell Burgess
Režija Andy Wolk
Produkcijski br. 109
Originalno emitirana 7. ožujka 1999.
Gostujući glumci

vidi dolje

Kronologija epizoda
← Prethodna Sljedeća →
"The Legend of Tennessee Moltisanti" "A Hit Is a Hit"
Popis epizoda Obitelji Soprano

"Boca" je deveta epizoda HBO-ove televizijske serije Obitelj Soprano. Napisali su je Jason Cahill, Robin Green i Mitchell Burgess, režirao Andy Wolk, a originalno je emitirana 7. ožujka 1999.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Meadowin nogometni trener, Don Hauser, zbog uspjeha koji ostvaruje na terenu omiljen je među očevima djevojaka iz njegove momčadi uključujući Tonyja Soprana, Artieja Bucca i Silvija Dantea. Tri oca nakon još jedne pobjede pozivaju Hausera u Bada Bing na piće. Međutim, The Star Ledger ubrzo izvještava da Hauser preuzima dužnost trenera na Sveučilištu Rhode Islanda, a očevi iz mafije ga pokušaju zastrašiti tako da ostane na svojem starom položaju. Paulie pred trenerovu kuću dostavlja ogromni televizor i inzistira da ga ovaj uzme. Christopher vraća trenerova "izgubljenog psa" nakon što ga je prethodno sam ukrao.

Javlja se uznemirenost i među djevojkama iz nogometne momčadi. Otkriva se kako trener održava dugotrajnu seksualnu vezu s jednom od svojih igračica, Ally Vandermeed, dobrom Meadowinom prijateljicom. Nakon što Ally čuje kako će se trener preseliti, pokuša se ubiti prerezavši zapešća dok joj suigračice piju u parku. Nakon što Tony i Carmela čuju za pokušaj samoubojstva, Meadow im kaže za vezu između trenera i igračice.

U međuvremenu, Junior preko vikenda posjećuje Boca Raton s Bobbi, svojom djevojkom proteklih 16 godina. Bobbi otkriva kako Junior voli oralni seks, ali on ne voli da ona o tome priča jer smatra kako bi priča mogla nauditi njegovoj reputaciji u obitelji DiMeo. On joj kaže da nikome ne govori o tome. Bobbi nakon povratka u frizerskom salonu počne pričati o svojem seksualnom životu, ali joj frizerka kaže kako od sada mora biti diskretna po tom pitanju. Međutim, njezine prijateljice u međuvremenu već počnu tračati o Juniorovom posebnom talentu. Ta glasina dolazi do Carmeline prijateljice, a na kraju i do Tonyja. Nakon što se Junior tijekom partije golfa počne izrugivati Tonyju, Tony se osvećuje prikrivenom šalom o oralnom zadovoljavanju upućenoj Junioru. Junior odgovara referencom na Tonyjevu terapiju. Kasnije, bijesni Junior upada u Bobbin ured. Tako je bijesan da ga ona počne moliti da je ne udari. Umjesto toga, on joj u lice natrlja puding od limuna i ode, rekavši uplakanoj Bobbi da je njihova veza gotova.

Nakon što Tony sazna za trenerovu aferu s učenicom, počne smišljati kako će ga ubiti iz osvete. Nakon posjeta dr. Melfi, koja ga upita zašto misli da je njemu povjereno pravo na ispravljanje društvenih nepravdi, i nakon što čuje kako Artie traži pravnu zadovoljštinu, Tony otkazuje ubojstvo, a trenera uhićuje policija. Tony nakon toga dolazi kući nakon noći opijanja na Prozacu i počne se hvaliti Carmeli (i Meadow koja prisluškuje) kako "nije nikome naudio".

Glavni glumci[uredi | uredi kôd]

* samo potpis

Gostujući glumci[uredi | uredi kôd]

Ostali gostujući glumci[uredi | uredi kôd]

Naslovna referenca[uredi | uredi kôd]

  • Boca Raton, Florida je odmorište Juniora Soprana koje posjećuje tijekom ove epizode.
  • Bocca je talijanska riječ za usta; trač i tajne su glavna tema u ovoj epizodi, kao i Juniorova sposobnost oralnog zadovoljavanja.

Produkcija[uredi | uredi kôd]

  • U ovoj se epizodi pogrešno navodi lokacija Sveučilišta Rhode Islanda (Providence), iako je ono zapravo smješteno u Kingstonu na drugoj strani države. Međutim, sveučilište ima satelit kampus (Feinstein Campus) u Providenceu, ali sportske momčadi sveučilišta igraju u Kingstonu.
  • Igračice ženske nogometne momčadi Roxbury High Schoola iz (Succasunna-Kenvil, New Jersey) poslužile su kao statistice i za protivničku momčad i za članice Meadowine momčadi. Momčad je iskoristila ovu priliku kao sredtsvo prikupljanja novca.
  • Junior Mikeyju Palmiceu spominje "Braću Escobedo" kad objašnjava kako je moguće da psihijatar svjedoči protiv pacijenta. To je referenca na braću Menendez iz Beverly Hillsa koji su ubili svoje roditelje, a policiji ih je odao njihov psihijatar.

Poveznice sa sljedećim epizodama[uredi | uredi kôd]

Glazba[uredi | uredi kôd]

  • U ranoj sceni, Meadow i njezine prijateljice gledaju videospot sastava Morphine za pjesmu "Buena", a pjesma svira i tijekom odjavne špice

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]