Dodatak:Popis biljnih rodova, Sp

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Spa[uredi | uredi kôd]

  1. Spachea (Malpighiaceae)
  2. Spananthe (Apiaceae)
  3. Spaniopappus (Compositae)
  4. Sparattanthelium (Hernandiaceae)
  5. Sparattosperma (Bignoniaceae)
  6. Sparaxis (Iridaceae)
  7. Sparganium (Typhaceae)
  8. Sparmannia (Malvaceae)
  9. Spartidium (Leguminosae)
  10. Spartina (Poaceae)
  11. Spartium (Leguminosae)
  12. Spartochloa (Poaceae)
  13. Spartocytisus (Leguminosae)
  14. Spartothamnella (Lamiaceae)
  15. Spatalla (Proteaceae)
  16. Spathacanthus (Acanthaceae)
  17. Spathandra (Melastomataceae)
  18. Spathantheum (Araceae)
  19. Spathanthus (Rapateaceae)
  20. Spathelia (Rutaceae)
  21. Spathepteris (Schizaeaceae)
  22. Spathia (Poaceae)
  23. Spathicarpa (Araceae)
  24. Spathichlamys (Rubiaceae)
  25. Spathionema (Leguminosae)
  26. Spathiostemon (Euphorbiaceae)
  27. Spathipappus (Compositae)
  28. Spathiphyllum (Araceae)
  29. Spathodea (Bignoniaceae)
  30. Spathoglottis (Orchidaceae)
  31. Spatholirion (Commelinaceae)
  32. Spatholobus (Leguminosae)
  33. Spatularia (Saxifragaceae)

Spe[uredi | uredi kôd]

  1. Specklinia (Orchidaceae)
  2. Speea (Amaryllidaceae)
  3. Spegazziniophytum (Euphorbiaceae)
  4. Speirantha (Asparagaceae)
  5. Spenceria (Rosaceae)
  6. Speranskia (Euphorbiaceae)
  7. Spergula (Caryophyllaceae)
  8. Spergularia (Caryophyllaceae)
  9. Spermacoce (Rubiaceae)
  10. Spermadictyon (Rubiaceae)
  11. Spermatozopsis (Dunaliellaceae)
  12. Spermolepis (Apiaceae)
  13. Spetaea (Asparagaceae)

Sph[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaenolobium (Apiaceae)
  2. Sphaeradenia (Cyclanthaceae)
  3. Sphaeralcea (Malvaceae)
  4. Sphaerangium (Pottiaceae)
  5. Sphaeranthera (Hapalidiaceae)
  6. Sphaeranthus (Compositae)
  7. Sphaerantia (Myrtaceae)
  8. Sphaerastrum (Hydrodictyaceae)
  9. Sphaerella (Chlamydomonadaceae)
  10. Sphaerellocystis (Palmellopsidaceae)
  11. Sphaerellopsis (Chlamydomonadaceae)
  12. Sphaereupatorium (Compositae)
  13. Sphaerobambos (Poaceae)
  14. Sphaerobotrys (Chlorophyceae familia incertae sedis)
  15. Sphaerocardamum (Brassicaceae)
  16. Sphaerocarpus (Zygnemataceae)
  17. Sphaerocaryum (Poaceae)
  18. Sphaerocephalus (Aulacomniaceae)
  19. Sphaerochara (Characeae)
  20. Sphaerochloris (Radiococcaceae)
  21. Sphaerocionium (Hymenophyllaceae)
  22. Sphaerococcomyxa (Radiococcaceae)
  23. Sphaerocodon (Apocynaceae)
  24. Sphaerocoryne (Annonaceae)
  25. Sphaerocyperus (Cyperaceae)
  26. Sphaerocystis (Sphaerocystidaceae)
  27. Sphaerodictyon (Sphaerodictyaceae)
  28. Sphaerolobium (Leguminosae)
  29. Sphaeromeria (Compositae)
  30. Sphaeromorphaea (Compositae)
  31. Sphaeroneocystis (Radiococcaceae)
  32. Sphaerophysa (Leguminosae)
  33. Sphaeroplea (Sphaeropleaceae)
  34. Sphaeropteris (Cyatheaceae)
  35. Sphaerorrhiza (Gesneriaceae)
  36. Sphaerosciadium (Apiaceae)
  37. Sphaerosiphon (Chlorophyta incertae sedis)
  38. Sphaerosporoceros (Anthocerotaceae)
  39. Sphaerostephanos (Thelypteridaceae)
  40. Sphaerostigma (Onagraceae)
  41. Sphaerostylis (Euphorbiaceae)
  42. Sphaerotheciella (Cryphaeaceae)
  43. Sphaerothecium (Dicranaceae)
  44. Sphaerothylax (Podostemaceae)
  45. Sphaerozosma (Desmidiaceae)
  46. Sphagneticola (Compositae)
  47. Sphagnum (Sphagnaceae)
  48. Sphallerocarpus (Apiaceae)
  49. Sphalmanthus (Aizoaceae)
  50. Sphalmium (Proteaceae)
  51. Sphedamnocarpus (Malpighiaceae)
  52. Spheneria (Poaceae)
  53. Sphenochloris (Chlamydomonadaceae)
  54. Sphenoclea (Sphenocleaceae)
  55. Sphenodesme (Lamiaceae)
  56. Sphenolobopsis (Anastrophyllaceae)
  57. Sphenolobus (Anastrophyllaceae)
  58. Sphenomeris Maxon, (Lindsaeaceae)
  59. Sphenopholis (Poaceae)
  60. Sphenopus (Poaceae)
  61. Sphenostylis (Leguminosae)
  62. Sphinctanthus (Rubiaceae)
  63. Sphinctospermum (Leguminosae)
  64. Sphinga (Leguminosae)
  65. Sphingiphila (Bignoniaceae)
  66. Sphyranthera (Euphorbiaceae)
  67. Sphyrarhynchus (Orchidaceae)
  68. Sphyrospermum (Ericaceae)

Spi[uredi | uredi kôd]

  1. Spicanta (Blechnaceae)
  2. Spiculaea (Orchidaceae)
  3. Spiesia (Leguminosae)
  4. Spigelia (Loganiaceae)
  5. Spilanthes (Compositae)
  6. Spiloxene (Hypoxidaceae)
  7. Spinacia (Amaranthaceae)
  8. Spinifex (Poaceae)
  9. Spinoclosterium (Closteriaceae)
  10. Spinocosmarium (Desmidiaceae)
  11. Spinulum (Lycopodiaceae)
  12. Spiracantha (Compositae)
  13. Spiradiclis (Rubiaceae)
  14. Spiraea (Rosaceae)
  15. Spiranthera (Rutaceae)
  16. Spiranthes (Orchidaceae)
  17. Spiridens (Spiridentaceae)
  18. Spiridentopsis (Pterobryaceae)
  19. Spirodela (Araceae)
  20. Spirogonium (Chlamydomonadaceae)
  21. Spirogyra (Zygnemataceae)
  22. Spirolobium (Apocynaceae)
  23. Spirorhynchus (Brassicaceae)
  24. Spirospermum (Menispermaceae)
  25. Spirostachys (Euphorbiaceae)
  26. Spirostylis (Loranthaceae)
  27. Spirotecoma (Bignoniaceae)
  28. Spirotheca (Malvaceae)
  29. Spirotropis (Leguminosae)

Spl[uredi | uredi kôd]

  1. Splachnobryum (Splachnobryaceae)
  2. Splachnum (Splachnaceae)

Spo[uredi | uredi kôd]

  1. Spodiopogon (Poaceae)
  2. Spondianthus (Phyllanthaceae)
  3. Spondias (Anacardiaceae)
  4. Spondylomorum (Spondylomoraceae)
  5. Spondylosium (Desmidiaceae)
  6. Spongiocarpella (Leguminosae)
  7. Spongiochrysis (Cladophoraceae)
  8. Spongiola (Orchidaceae)
  9. Spongioplastidium (Trentepohliaceae)
  10. Spongiosperma (Apocynaceae)
  11. Spongomorpha (Ulotrichaceae)
  12. Spongophloea Huisman et al., (Halymeniaceae)
  13. Sporadanthus (Restionaceae)
  14. Sporledera (Dicranaceae)
  15. Sporobolus (Poaceae)
  16. Sporocladopsis (Chaetophoraceae)
  17. Sporocladus (Trentepohliaceae)
  18. Sporotetras (Radiococcaceae)
  19. Sporoxeia (Melastomataceae)

Spr[uredi | uredi kôd]

  1. Spraguea (Portulacaceae)
  2. Spragueanella (Loranthaceae)
  3. Sprekelia (Amaryllidaceae)
  4. Spruceanthus (Lejeuneaceae)
  5. Sprucella (Lepidoziaceae)
  6. Spryginia (Brassicaceae)
  7. Spyridium (Rhamnaceae)

Izvori[uredi | uredi kôd]