Dodatak:Popis vrsta:Plan

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži


  • Taksoni:

Planacardiini , Planaeschna , Planaltina , Planaltinella , Planaltoa , Planalveolites , Planaphrodes , Planaria , Planaria , Planariidae , Planariomya , Planarivora , Planaspis , Planata , Planaturus , Planaxidae , Planaxis , Planchonella , Planchonia , Plancinus , Planctococcus , Planctolpium , Planctomyces , Planctomycetaceae , Planctomycetacia , Planctomycetales , Planctomycetes , Planctonema , Planctosphaera , Planctostoma , Planctoteuthis , Planea , Planeacanista , Planera , Planes , Planetella , Planetella , Planeticovorticella , Plangia , Plangiodes , Plangiola , Plangiopsis , Plangtichnus , Plangtichnus , Planicardium , Planicephalus , Planicirrata , Planicoleps , Planiemen , Planifilum , Planigale , Planikellia , Planilaoma , Planiloricaria , Planinasus , Planipapillus , Planipeza , Planiplax , Planisepta , Planisepta , Planispectrum , Planispinocyrtiidae , Planispinocyrtis , Planispirillina , Planispirillina , Planispirinella , Planisticus , Planistroma , Planistromella , Planistromellaceae , Planitivela , Planitorus , Planitrochus , Planktogloea , Planktolyngbya , Planktomya , Planktonemertes , Planktonemertidae , Planktoniella , Planktosphaerella , Planktosphaeria , Planktothrix , Planobates , Planobispora , Planobius , Planocaprina , Planocephalus , Planocera , Planoceridae , Planochloris , Planochorus , Planociampa , Planococcaceae , Planococcoides , Planococcus , Planococcus , Planocoenites , Planocostium , Planodascalia , Planodasyidae , Planodasys , Planodema , Planodes , Planodes , Planodinium , Planodiplosis , Planodiscorbis , Planoglabratella , Planoglabratella , Planoglobulina , Planoglobulina , Planogypsina , Planogypsina , Planogypsina , Planogyra , Planolidia , Planolimbus , Planolinderina , Planolinderina , Planolinellus , Planolinoides , Planolinus , Planolites , Planolites , Planolocha , Planomalina , Planomalina , Planomalina , Planomalinidae , Planomedusites , Planomicrobium , Planomonospora , Planomyia , Planonemertes , Planophila , Planophileurus , Planopilumnidae , Planopilumnus , Planoprotostelium , Planopulivinulina , Planopulivinulina , Planopus , Planorbella , Planorbidae , Planorbis , Planorboidea , Planorbula , Planorbulina , Planorbulinella , Planorbulinidae , Planoristes , Planorotalites , Planorotalites , Planostocha , Planotergum , Planotetraspora , Planotetrastichus , Planothidium , Planotortrix , Planpyrgiscus , Plantae , Plantae , Plantaginaceae , Plantaginales , Plantago , Plantegumia , Plantibacter , Planudes , Planularia , Planulina , Planulinoides , Planulinoides , Planumon ,

Plana[uredi VE | uredi]

†tribus Planacardiini Paramonova 2001[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Cardioidea → Cardiida → Cardiidae Planaeschna , Planaltina , Planaltinella , Planaltoa , Planalveolites , Planaphrodes , Planaria , Planaria , Planariidae , Planariomya , Planarivora , Planaspis , Planata , Planaturus , Planaxidae , Planaxis ,

Planaeschna[uredi VE | uredi]

  • Planaeschna bachmaensis
  • Planaeschna celia
  • Planaeschna chiengmaiensis
  • Planaeschna cucphuongensis
  • Planaeschna gressitti
  • Planaeschna intersedens
  • Planaeschna ishigakiana
  • Planaeschna maolanensis
  • Planaeschna milnei
  • Planaeschna naica
  • Planaeschna owadai
  • Planaeschna risi
  • Planaeschna shanxiensis
  • Planaeschna suichangensis
  • Planaeschna taiwana
  • Planaeschna tamdaoensis
  • Planaeschna tomokunii
  • Planaeschna viridis

Animalia > Arthropoda > Insecta > Odonata > Aeshnoidea > Aeshnidae

  1. Planaltina
  2. Planaltoa

Planaria (Nemertea)[uredi VE | uredi]

Animalia > Nemertea

Planaria (Planariidae)[uredi VE | uredi]

Planariidae[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Tricladida

  1. Planaturus
  2. Planaxis

Planc[uredi VE | uredi]

  1. Planchonella
  2. Planchonia

Plancinus Simon, 1886[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Thomisoidea → Thomisidae

  1. Planctococcus
  2. Planctolpium

Planctomyces[uredi VE | uredi]

  1. Planctomyces bekefii
  2. Planctomyces brasiliensis
  3. Planctomyces guttaeformis
  4. Planctomyces limnophilus
  5. Planctomyces maris
  6. Planctomyces stranskae

PlanctomycetaceaePlanctomycetalesPlanctomycetaciaPlanctomycetesBacteria

Planctomycetaceae[uredi VE | uredi]

PlanctomycetalesPlanctomycetaciaPlanctomycetesBacteria

Planctomycetacia[uredi VE | uredi]

  1. Red Planctomycetales

PlanctomycetesBacteria

Planctomycetes[uredi VE | uredi]

  1. Razred Planctomycetacia

Bacteria

Planctomycetales[uredi VE | uredi]

  1. Porodica Planctomycetaceae

PlanctomycetaciaPlanctomycetesBacteria

Planctomycetes , Planctonema , Planctosphaera , Planctostoma ,

Planctoteuthis Pfeffer, 1912[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Cephalopoda → Teuthida → Oegopsida → Chiroteuthidae

Plane[uredi VE | uredi]

Planea , Planeacanista , Planera , Planes , Planetella , Planetella , Planeticovorticella ,

  1. Planea
  2. Planeacanista
  3. Planera
  4. Planes
  5. Planetella
  6. Planeticovorticella

Plang[uredi VE | uredi]

Plangia , Plangiodes , Plangiola , Plangiopsis , Plangtichnus , Plangtichnus ,

Plangia[uredi VE | uredi]

  1. Plangia albolineata
  2. Plangia compressa
  3. Plangia deminuta
  4. Plangia graminea
  5. Plangia guttatipennis
  6. Plangia karschi
  7. Plangia laminifera
  8. Plangia nebulosa
  9. Plangia ovalifolia
  10. Plangia segonoides
  11. Plangia unimaculata
  12. Plangia villiersi

TettigoniidaeTettigonioideaOrthopteraInsectaArthropodaAnimalia

  1. Plangiodes
  2. Plangiola
  3. Plangiopsis

Plani[uredi VE | uredi]

Planicardium , Planicephalus , Planicirrata , Planicoleps , Planiemen , Planifilum , Planigale , Planikellia , Planilaoma , Planiloricaria , Planinasus , Planipapillus , Planipeza , Planiplax , Planisepta , Planisepta , Planispectrum , Planispinocyrtiidae , Planispinocyrtis , Planispirillina , Planispirillina , Planispirinella , Planisticus , Planistroma , Planistromella , Planistromellaceae , Planitivela , Planitorus , Planitrochus ,

  1. Planicirrata
  2. Planicoleps
  3. Planiemen
  4. Planifilum
  5. Planigale
  6. Planilaoma
  7. Planiloricaria
  8. Planipapillus
  9. Planiplax
  10. Planisticus
  11. Planistroma
  12. Planistromella
  13. Planitrochus

Plank[uredi VE | uredi]

Planktogloea , Planktolyngbya , Planktomya , Planktonemertes , Planktonemertidae , Planktoniella , Planktosphaerella , Planktosphaeria , Planktothrix ,

  1. Planktogloea
  2. Planktolyngbya
  3. Planktomya
  4. Planktonemertes

Planktosphaerella[uredi VE | uredi]

Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae > Chlorococcales > Oocystaceae

  1. Planktosphaeria
  2. Planktothrix

Plano[uredi VE | uredi]

Planobates , Planobispora , Planobius , Planocaprina , Planocephalus , Planocera , Planoceridae , Planochloris , Planochorus , Planociampa , Planococcaceae , Planococcoides , Planococcus , Planococcus , Planocoenites , Planocostium , Planodascalia , Planodasyidae , Planodasys , Planodema , Planodes , Planodes , Planodinium , Planodiplosis , Planodiscorbis , Planoglabratella , Planoglabratella , Planoglobulina , Planoglobulina , Planogypsina , Planogypsina , Planogypsina , Planogyra , Planolidia , Planolimbus , Planolinderina , Planolinderina , Planolinellus , Planolinoides , Planolinus , Planolites , Planolites , Planolocha , Planomalina , Planomalina , Planomalina , Planomalinidae , Planomedusites , Planomicrobium , Planomonospora , Planomyia , Planonemertes , Planophila , Planophileurus , Planopilumnidae , Planopilumnus , Planoprotostelium , Planopulivinulina , Planopulivinulina , Planopus , Planorbella , Planorbidae , Planorbis , Planorboidea , Planorbula , Planorbulina , Planorbulinella , Planorbulinidae , Planoristes , Planorotalites , Planorotalites , Planostocha , Planotergum , Planotetraspora , Planotetrastichus , Planothidium , Planotortrix ,

  1. Planobates
  2. Planobispora
  3. Planobius
  4. Planocera
  5. Planochloris
  6. Planococcus
  7. Planodema
  8. Planodes
  9. Planodes
  10. Planogyra
  11. Planomicrobium
  12. Planomonospora
  13. Planonemertes
  14. Planophila
  15. Planopilumnus
  16. Planopus
  17. Planorbella
  18. Planorbis
  19. Planorbula
  20. Planoristes
  21. Planotergum
  22. Planotetraspora
  23. Planothidium

Planp[uredi VE | uredi]

Planpyrgiscus ,

Plant[uredi VE | uredi]

Carstvo Plantae Haeckel, 1866; (biljke)[uredi VE | uredi]

Znanstveni sinonimi: Chlorobionta; Chlorobiota; Viridaeplantae Cavalier-Smith, 1981; Viridiphyta; Viridiplantae. Narodni nazivi: Ali, Augalai, Augi, Auguoji, Beer, Biljke, Bimët, Bitki, Bitkilər, Dimela, Doenghgo, Ebimera, Etɔɛlɛ, Gàncax, Halaman, Ikimera, Jurt, Ka'avo, Kasvi, Kazmused, Landare, Lus, Madzinde, Mmea, Múla, Mĩmera, Naasut, Nebat, Növények, O'simlikler, Osisi, Oʻsimliklar, Pflanzen, Pflanzen, Piante, Plaanten, Planda, Planhigyn, Plans, Plant, Plant'n, Planta, Plantar, Planten, Planter, Plantis, Plantn, Planto, Plants, Plantur, Plantæ, Plantă, Planzeräich, Pliante, Plonten, Rastline, Rastliny, Riwek, Roscënë, Rostliny, Rośliny, Sayor, Shuka, Taimed, Tanaman, Tetanduran, Thực vật, Tlanelhuayōtl, Tshimela, Tumbuhan, Tutuwuhan, Vegetal, Vyakumela, Växt, Yura, Zavamaniry, Zomera, egentliga växter, plantes, Źeliny, ʻakau, Φυτό, Биљке, Будос, Быдмас, Зайæгойтæ, Касыкс, Кушкыл, Кушкыш, КъэкӀыгъэхэр, Набатат, Расліны, Растения, Растения, Растенија, Рослини, Рослины, Ургамал, Ххяххия, Үсемлекләр, Үүнээйилэр, Өсімдіктер, Өсүмдүктөр, Ӳсентăран, Ӳсентăран, פלאנץ, צומח , بوټی, نبات, نبات , نباتات , پودا, ڕوەک , گیاه, উদ্ভিদ , സസ്യം , พืช, Ọ̀gbìn, Բույս, ਪੌਦਾ, தாவரம், మొక్క, ಸಸ್ಯ, ශාක, အပင်, მცენარეები , ᐅᐲᑭᒋᑳᓇ, ᐱᕈᖅᑐᖅ, 植物, 植物, 植物, 식물.

  1. Anthocerotophyta
  2. Bacillariophyta
  3. Bryophyta
  4. Chlorophyta
  5. Cyanidiophyta
  6. Cycadeoideophyta
  7. Cycadophyta
  8. Equisetophyta
  9. Ginkgophyta
  10. Glaucophyta
  11. Gnetophyta
  12. Lycopodiophyta
  13. Lyginopteridophyta
  14. Magnoliophyta
  15. Marchantiophyta
  16. Monilophyta
  17. Pinophyta
  18. Prasinophyta
  19. Progymnospermophyta
  20. Psilophyta
  21. Pteridophyta
  22. Rhodophyta
  23. Rhyniophyta
  24. Trimerophyta
  25. Zosterophyllophyta

Porodice:[uredi VE | uredi]

  1. Acanthaceae
  2. Achariaceae
  3. Achatocarpaceae
  4. Aclistocharaceae
  5. Acoraceae
  6. Acrobolbaceae
  7. Acrochaetiaceae
  8. Acrosymphytaceae
  9. Acrotylaceae
  10. Actinidiaceae
  11. Adelanthaceae
  12. Adoxaceae
  13. Aextoxicaceae
  14. Ahnfeltiaceae
  15. Aizoaceae
  16. Akaniaceae
  17. Alismataceae
  18. Allisoniaceae
  19. Alseuosmiaceae
  20. Alstroemeriaceae
  21. Altingiaceae
  22. Amaranthaceae
  23. Amaryllidaceae
  24. Amblystegiaceae
  25. Amborellaceae
  26. Anacampserotaceae
  27. Anacardiaceae
  28. Anarthriaceae
  29. Anastrophyllaceae
  30. Ancistrocladaceae
  31. Andreaeaceae
  32. Andreaeobryaceae
  33. Anemiaceae
  34. Aneuraceae
  35. Anisophylleaceae
  36. Annonaceae
  37. Antheliaceae
  38. Anthocerotaceae
  39. Aphanopetalaceae
  40. Aphloiaceae
  41. Apiaceae
  42. Apleniaceae
  43. Apocynaceae
  44. Apodanthaceae
  45. Aponogetonaceae
  46. Aquifoliaceae
  47. Araceae
  48. Araliaceae
  49. Araucariaceae
  50. Archidiaceae
  51. Arecaceae
  52. Areschougiaceae
  53. Argophyllaceae
  54. Aristolochiaceae
  55. Arnelliaceae
  56. Asparagaceae
  57. Aspleniaceae
  58. Asteliaceae
  59. Asteropeiaceae
  60. Atherospermataceae
  61. Athyriaceae
  62. Atopocharaceae
  63. Aulacomniaceae
  64. Austrobaileyaceae
  65. Aytoniaceae
  66. Balanopaceae
  67. Balanophoraceae
  68. Balantiopsaceae
  69. Balbianiaceae
  70. Balsaminaceae
  71. Bangiaceae
  72. Barbeuiaceae
  73. Barbeyaceae
  74. Bartramiaceae
  75. Basellaceae
  76. Bataceae
  77. Batrachospermaceae
  78. Begoniaceae
  79. Berberidaceae
  80. Berberidopsidaceae
  81. Betulaceae
  82. Biebersteiniaceae
  83. Bignoniaceae
  84. Bixaceae
  85. Blandfordiaceae
  86. Blasiaceae
  87. Blechnaceae
  88. Blinksiaceae
  89. Boldiaceae
  90. Bonnemaisoniaceae
  91. Bonnetiaceae
  92. Boraginaceae
  93. Boryaceae
  94. Brachytheciaceae
  95. Brassicaceae
  96. Brevianthaceae
  97. Bromeliaceae
  98. Bruchiaceae
  99. Brunelliaceae
  100. Bruniaceae
  101. Bryaceae
  102. Bryobartramiaceae
  103. Bryoxiphiaceae
  104. Burmanniaceae
  105. Burseraceae
  106. Butomaceae
  107. Buxaceae
  108. Buxbaumiaceae
  109. Byblidaceae
  110. Cabombaceae
  111. Cactaceae
  112. Calceolariaceae
  113. Callithamniaceae
  114. Calomniaceae
  115. Calophyllaceae
  116. Calosiphoniaceae
  117. Calycanthaceae
  118. Calyceraceae
  119. Calymperaceae
  120. Calypogeiaceae
  121. Campanulaceae
  122. Campynemataceae
  123. Canellaceae
  124. Cannabaceae
  125. Cannaceae
  126. Capparaceae
  127. Caprifoliaceae
  128. Cardiopteridaceae
  129. Caricaceae
  130. Carlemanniaceae
  131. Caryocaraceae
  132. Caryophyllaceae
  133. Casuarinaceae
  134. Catagoniaceae
  135. Catenellopsidaceae
  136. Catoscopiaceae
  137. Caulacanthaceae
  138. Celastraceae
  139. Centrolepidaceae
  140. Centroplacaceae
  141. Cephalotaceae
  142. Cephaloziaceae
  143. Cephaloziellaceae
  144. Ceramiaceae
  145. Ceratophyllaceae
  146. Cercidiphyllaceae
  147. Chaetangiaceae
  148. Chaetophyllopsaceae
  149. Chaetosphaeridiaceae
  150. Champiaceae
  151. Characeae
  152. Chloranthaceae
  153. Chlorokybaceae
  154. Chondriellaceae
  155. Chondrymeniaceae
  156. Chonecoleaceae
  157. Chrysobalanaceae
  158. Cibotiaceae
  159. Cinclidotaceae
  160. Circaeasteraceae
  161. Cistaceae
  162. Clavatoraceae
  163. Cleomaceae
  164. Clethraceae
  165. Cleveaceae
  166. Climaciaceae
  167. Closteriaceae
  168. Clusiaceae
  169. Colaconemataceae
  170. Colchicaceae
  171. Coleochaetaceae
  172. Columelliaceae
  173. Combretaceae
  174. Commelinaceae
  175. Compositae
  176. Compsopogonaceae
  177. Connaraceae
  178. Conocephalaceae
  179. Convolvulaceae
  180. Corallinaceae
  181. Coriariaceae
  182. Cornaceae
  183. Corsiaceae
  184. Corsiniaceae
  185. Corynocarpaceae
  186. Corynocystaceae
  187. Costaceae
  188. Crassulaceae
  189. Crossosomataceae
  190. Cruoriaceae
  191. Cryphaeaceae
  192. Ctenolophonaceae
  193. Cubiculosporaceae
  194. Cucurbitaceae
  195. Culcitaceae
  196. Cunoniaceae
  197. Cupressaceae
  198. Curtisiaceae
  199. Cyanidiaceae
  200. Cyatheaceae
  201. Cycadaceae
  202. Cyclanthaceae
  203. Cymodoceaceae
  204. Cynomoriaceae
  205. Cyperaceae
  206. Cyrillaceae
  207. Cyrtopodaceae
  208. Cystocloniaceae
  209. Cystodiaceae
  210. Cystopteridaceae
  211. Cytinaceae
  212. Daltoniaceae
  213. Daphniphyllaceae
  214. Dasyaceae
  215. Dasypogonaceae
  216. Datiscaceae
  217. Davalliaceae
  218. Degeneriaceae
  219. Delesseriaceae
  220. Dendrocerotaceae
  221. Dennstaedtiaceae
  222. Desmidiaceae
  223. Diapensiaceae
  224. Dichapetalaceae
  225. Dicksoniaceae
  226. Dicnemonaceae
  227. Dicranaceae
  228. Dicranemataceae
  229. Didiereaceae
  230. Dilleniaceae
  231. Dioncophyllaceae
  232. Dioscoreaceae
  233. Dipentodontaceae
  234. Diphysciaceae
  235. Diplaziopsidaceae
  236. Dipteridaceae
  237. Dipterocarpaceae
  238. Dirachmaceae
  239. Disceliaceae
  240. Ditrichaceae
  241. Dixoniellaceae
  242. Doryanthaceae
  243. Droseraceae
  244. Drosophyllaceae
  245. Dryopteridacae
  246. Dryopteridaceae
  247. Dumontiaceae
  248. Ebenaceae
  249. Ecdeiocoleaceae
  250. Echinodiaceae
  251. Elaeagnaceae
  252. Elaeocarpaceae
  253. Elakatotrichaceae
  254. Elatinaceae
  255. Emblingiaceae
  256. Encalyptaceae
  257. Endocladiaceae
  258. Entodontaceae
  259. Entwisleiaceae
  260. Ephedraceae
  261. Ephemeraceae
  262. Equisetaceae
  263. Ericaceae
  264. Eriocaulaceae
  265. Erpodiaceae
  266. Erythrotrichiaceae
  267. Erythroxylaceae
  268. Escalloniaceae
  269. Eucommiaceae
  270. Euphorbiaceae
  271. Euphroniaceae
  272. Eupomatiaceae
  273. Eupteleaceae
  274. Eustichiaceae
  275. Exormothecaceae
  276. Fabroniaceae
  277. Fagaceae
  278. Faucheaceae
  279. Fissidentaceae
  280. Flacourtiaceae
  281. Flagellariaceae
  282. Fontinalaceae
  283. Fossombroniaceae
  284. Fouquieriaceae
  285. Frankeniaceae
  286. Fryeellaceae
  287. Funariaceae
  288. Furcellariaceae
  289. Gainiaceae
  290. Galaxauraceae
  291. Galdieriaceae
  292. Garryaceae
  293. Geissolomataceae
  294. Gelidiaceae
  295. Gelidiellaceae
  296. Gelsemiaceae
  297. Gentianaceae
  298. Geocalycaceae
  299. Geraniaceae
  300. Gerrardinaceae
  301. Gesneriaceae
  302. Gigartinaceae
  303. Gigaspermaceae
  304. Ginkgoaceae
  305. Gisekiaceae
  306. Glaucocystaceae
  307. Glaucosphaeraceae
  308. Gleicheniaceae
  309. Gloiosiphoniaceae
  310. Gnetaceae
  311. Goebeliellaceae
  312. Gomortegaceae
  313. Gonatozygaceae
  314. Goodeniaceae
  315. Goupiaceae
  316. Gracilariaceae
  317. Granufilaceae
  318. Grimmiaceae
  319. Grossulariaceae
  320. Grubbiaceae
  321. Guamatelaceae
  322. Gunneraceae
  323. Gymnomitriaceae
  324. Gyrostemonaceae
  325. Gyrothyraceae
  326. Haemeschariaceae
  327. Haemodoraceae
  328. Halophytaceae
  329. Haloragaceae
  330. Halymeniaceae
  331. Hamamelidaceae
  332. Hanguanaceae
  333. Hapalidiaceae
  334. Haplomitriaceae
  335. Haptanthaceae
  336. Hedwigiaceae
  337. Heliconiaceae
  338. Helicophyllaceae
  339. Helwingiaceae
  340. Herbertaceae
  341. Hernandiaceae
  342. Hildenbrandiaceae
  343. Himantandraceae
  344. Hookeriaceae
  345. Huaceae
  346. Humiriaceae
  347. Hydatellaceae
  348. Hydnoraceae
  349. Hydrangeaceae
  350. Hydrocharitaceae
  351. Hydroleaceae
  352. Hydrostachyaceae
  353. Hylocomiaceae
  354. Hymenocladiaceae
  355. Hymenophyllaceae
  356. Hymenophytaceae
  357. Hypericaceae
  358. Hypnaceae
  359. Hypnodendraceae
  360. Hypodematiaceae
  361. Hypopterygiaceae
  362. Hypoxidaceae
  363. Icacinaceae
  364. Inkyuleeaceae
  365. Iridaceae
  366. Irvingiaceae
  367. Isoëtaceae
  368. Iteaceae
  369. Ixioliriaceae
  370. Ixonanthaceae
  371. Jackiellaceae
  372. Joinvilleaceae
  373. Jubulaceae
  374. Jubulopsaceae
  375. Juglandaceae
  376. Juncaceae
  377. Juncaginaceae
  378. Jungermanniaceae
  379. Kallymeniaceae
  380. Kirkiaceae
  381. Klebsormidiaceae
  382. Koeberliniaceae
  383. Krameriaceae
  384. Lacistemataceae
  385. Lactoridaceae
  386. Lamiaceae
  387. Lanariaceae
  388. Lardizabalaceae
  389. Lauraceae
  390. Lecythidaceae
  391. Leguminosae
  392. Lejeuneaceae
  393. Lemaneaceae
  394. Lembophyllaceae
  395. Lentibulariaceae
  396. Lepicoleaceae
  397. Lepidobotryaceae
  398. Lepidolaenaceae
  399. Lepidoziaceae
  400. Leptodontaceae
  401. Lepyrodontaceae
  402. Leskeaceae
  403. Leucodontaceae
  404. Leucomiaceae
  405. Liagoraceae
  406. Liagoropsidaceae
  407. Liliaceae
  408. Limeaceae
  409. Limnanthaceae
  410. Linaceae
  411. Linderniaceae
  412. Lindsaeaceae
  413. Loasaceae
  414. Loganiaceae
  415. Lomariopsidaceae
  416. Lomentariaceae
  417. Lonchitidaceae
  418. Lophiocarpaceae
  419. Lophocoleaceae
  420. Lophopyxidaceae
  421. Lophoziaceae
  422. Loranthaceae
  423. Lowiaceae
  424. Loxsomataceae
  425. Lunulariaceae
  426. Lycopodiaceae
  427. Lygodiaceae
  428. Lythraceae
  429. Magnoliaceae
  430. Makinoaceae
  431. Malpighiaceae
  432. Malvaceae
  433. Marantaceae
  434. Marattiaceae
  435. Marcgraviaceae
  436. Marchantiaceae
  437. Marsileaceae
  438. Martyniaceae
  439. Mastigophoraceae
  440. Matoniaceae
  441. Mayacaceae
  442. Meesiaceae
  443. Meiodiscaceae
  444. Melanthiaceae
  445. Melastomataceae
  446. Meliaceae
  447. Melianthaceae
  448. Menispermaceae
  449. Menyanthaceae
  450. Mesoptychiaceae
  451. Mesostigmataceae
  452. Mesotaeniaceae
  453. Metaxyaceae
  454. Meteoriaceae
  455. Metteniusaceae
  456. Metzgeriaceae
  457. Microtheciellaceae
  458. Misodendraceae
  459. Mitrastemonaceae
  460. Mitteniaceae
  461. Mizutaniaceae
  462. Mniaceae
  463. Molluginaceae
  464. Monimiaceae
  465. Monocarpaceae
  466. Monocleaceae
  467. Monosoleniaceae
  468. Montiaceae
  469. Montiniaceae
  470. Moraceae
  471. Moringaceae
  472. Muntingiaceae
  473. Musaceae
  474. Mychodeaceae
  475. Mychodeophyllaceae
  476. Myodocarpaceae
  477. Myricaceae
  478. Myriniaceae
  479. Myristicaceae
  480. Myrothamnaceae
  481. Myrtaceae
  482. Myuriaceae
  483. Naccariaceae
  484. Nartheciaceae
  485. Neckeraceae
  486. Nelumbonaceae
  487. Nemaliaceae
  488. Nemastomataceae
  489. Neotrichocoleaceae
  490. Nepenthaceae
  491. Nephrolepidaceae
  492. Neuradaceae
  493. Nitrariaceae
  494. Nizymeniaceae
  495. Nothofagaceae
  496. Notothyladaceae
  497. Nyctaginaceae
  498. Nymphaeaceae
  499. Ochnaceae
  500. Octoblepharaceae
  501. Oedipodiaceae
  502. Olacaceae
  503. Oleaceae
  504. Oleandraceae
  505. Onagraceae
  506. Oncothecaceae
  507. Onocleaceae
  508. Ophioglossaceae
  509. Opiliaceae
  510. Orchidaceae
  511. Orobanchaceae
  512. Orthorrhynchiaceae
  513. Orthotrichaceae
  514. Osmundaceae
  515. Oxalidaceae
  516. Oxymitraceae
  517. Paeoniaceae
  518. Pallaviciniaceae
  519. Palmariaceae
  520. Pandaceae
  521. Pandanaceae
  522. Papaveraceae
  523. Paracryphiaceae
  524. Passifloraceae
  525. Paulowniaceae
  526. Pedaliaceae
  527. Pelliaceae
  528. Penaeaceae
  529. Peniaceae
  530. Pennantiaceae
  531. Pentadiplandraceae
  532. Pentaphragmataceae
  533. Pentaphylacaceae
  534. Penthoraceae
  535. Peraceae
  536. Peridiscaceae
  537. Petenaeaceae
  538. Petermanniaceae
  539. Petrosaviaceae
  540. Peyssonneliaceae
  541. Phacelocarpaceae
  542. Phellinaceae
  543. Philesiaceae
  544. Philydraceae
  545. Phragmonemataceae
  546. Phragmonemataceae
  547. Phrymaceae
  548. Phyllanthaceae
  549. Phyllodrepaniaceae
  550. Phyllogoniaceae
  551. Phyllonomaceae
  552. Phyllophoraceae
  553. Physenaceae
  554. Phytolaccaceae
  555. Picramniaceae
  556. Picrodendraceae
  557. Pihiellaceae
  558. Pilotrichaceae
  559. Pinaceae
  560. Piperaceae
  561. Pittosporaceae
  562. Plagiochilaceae
  563. Plagiogyriaceae
  564. Plagiotheciaceae
  565. Plantaginaceae
  566. Platanaceae
  567. Pleurophascaceae
  568. Pleuroziaceae
  569. Pleuroziopsaceae
  570. Plocamiaceae
  571. Plocospermataceae
  572. Plumbaginaceae
  573. Poaceae
  574. Podocarpaceae
  575. Podostemaceae
  576. Polemoniaceae
  577. Polygalaceae
  578. Polygonaceae
  579. Polyidaceae
  580. Polypodiaceae
  581. Polytrichaceae
  582. Pontederiaceae
  583. Porellaceae
  584. Porocharaceae
  585. Portulacaceae
  586. Posidoniaceae
  587. Potamogetonaceae
  588. Pottiaceae
  589. Primulaceae
  590. Prionodontaceae
  591. Proteaceae
  592. Pseudoanemoniaceae
  593. Pseudoditrichaceae
  594. Pseudolepicoleaceae
  595. Psilotaceae
  596. Pteridaceae
  597. Pterigynandraceae
  598. Pterobryaceae
  599. Pterocladiaceae
  600. Pterocladiophilaceae
  601. Ptilidiaceae
  602. Ptilocladiopsidaceae
  603. Ptychomitriaceae
  604. Ptychomniaceae
  605. Putranjivaceae
  606. Quillajaceae
  607. Racopilaceae
  608. Radulaceae
  609. Rafflesiaceae
  610. Ranunculaceae
  611. Rapateaceae
  612. Regmatodontaceae
  613. Resedaceae
  614. Restionaceae
  615. Rhabdodendraceae
  616. Rhabdoweisiaceae
  617. Rhachidosoraceae
  618. Rhachitheciaceae
  619. Rhacocarpaceae
  620. Rhamnaceae
  621. Rhipogonaceae
  622. Rhizogoniaceae
  623. Rhizophoraceae
  624. Rhizophyllidaceae
  625. Rhodachlyaceae
  626. Rhodellaceae
  627. Rhodochaetaceae
  628. Rhodogorgonaceae
  629. Rhodomelaceae
  630. Rhodophysemataceae
  631. Rhodothamniellaceae
  632. Rhodymeniaceae
  633. Ricciaceae
  634. Riellaceae
  635. Rigodiaceae
  636. Rissoellaceae
  637. Roridulaceae
  638. Rosaceae
  639. Rousseaceae
  640. Rubiaceae
  641. Rufusiaceae
  642. Ruppiaceae
  643. Rutaceae
  644. Rutenbergiaceae
  645. Sabiaceae
  646. Saccolomataceae
  647. Salicaceae
  648. Salvadoraceae
  649. Salviniaceae
  650. Santalaceae
  651. Sapindaceae
  652. Sapotaceae
  653. Sarcobataceae
  654. Sarcodiaceae
  655. Sarcolaenaceae
  656. Sarcomeniaceae
  657. Sarraceniaceae
  658. Saururaceae
  659. Saxifragaceae
  660. Scapaniaceae
  661. Scheuchzeriaceae
  662. Schisandraceae
  663. Schistochilaceae
  664. Schistostegaceae
  665. Schizaeaceae
  666. Schizymeniaceae
  667. Schlegeliaceae
  668. Schmitziellaceae
  669. Schoepfiaceae
  670. Sciadopityaceae
  671. Scinaiaceae
  672. Scorpidiaceae
  673. Scrophulariaceae
  674. Sebdeniaceae
  675. Selaginellaceae
  676. Seligeriaceae
  677. Sematophyllaceae
  678. Serpotortellaceae
  679. Setchellanthaceae
  680. Simaroubaceae
  681. Simmondsiaceae
  682. Siparunaceae
  683. Sladeniaceae
  684. Smilacaceae
  685. Solanaceae
  686. Solieriaceae
  687. Sorapillaceae
  688. Sphaerocarpaceae
  689. Sphaerococcaceae
  690. Sphaerosepalaceae
  691. Sphagnaceae
  692. Sphenocleaceae
  693. Spiridentaceae
  694. Splachnaceae
  695. Splachnobryaceae
  696. Sporolithaceae
  697. Spyridiaceae
  698. Stachyuraceae
  699. Staphyleaceae
  700. Stegnospermataceae
  701. Stemonaceae
  702. Stemonuraceae
  703. Stereophyllaceae
  704. Stilbaceae
  705. Strasburgeriaceae
  706. Strelitziaceae
  707. Stylidiaceae
  708. Stylonemataceae
  709. Styracaceae
  710. Surianaceae
  711. Symplocaceae
  712. Takakiaceae
  713. Talinaceae
  714. Tamaricaceae
  715. Tapisciaceae
  716. Targioniaceae
  717. Taxaceae
  718. Tecophilaeaceae
  719. Tectariaceae
  720. Tetrachondraceae
  721. Tetramelaceae
  722. Tetrameristaceae
  723. Tetraphidaceae
  724. Thamnobryaceae
  725. Theaceae
  726. Theliaceae
  727. Thelypteridaceae
  728. Thomandersiaceae
  729. Thoreaceae
  730. Thuidiaceae
  731. Thurniaceae
  732. Thymelaeaceae
  733. Thyrsopteridaceae
  734. Tichocarpaceae
  735. Ticodendraceae
  736. Timmiaceae
  737. Tofieldiaceae
  738. Torricelliaceae
  739. Tovariaceae
  740. Trachypodaceae
  741. Treubiaceae
  742. Trichocoleaceae
  743. Trichotemnomataceae
  744. Trigoniaceae
  745. Trimeniaceae
  746. Triuridaceae
  747. Trochodendraceae
  748. Tropaeolaceae
  749. Tsengiaceae
  750. Typhaceae
  751. Ulmaceae
  752. Urticaceae
  753. Vahliaceae
  754. Vandiemeniaceae
  755. Velloziaceae
  756. Verbenaceae
  757. Vetaformaceae
  758. Violaceae
  759. Viridivelleraceae
  760. Vitaceae
  761. Vivianiaceae
  762. Vochysiaceae
  763. Wardiaceae
  764. Welwitschiaceae
  765. Wiesnerellaceae
  766. Winteraceae
  767. Woodsiaceae
  768. Wrangeliaceae
  769. Xanthorrhoeaceae
  770. Xeronemataceae
  771. Xyridaceae
  772. Yamadaellaceae
  773. Zamiaceae
  774. Zingiberaceae
  775. Zosteraceae
  776. Zygnemataceae
  777. Zygophyllaceae

Vitae → Eukaryota → Bikonta → Corticata → Archaeplastida

Plantaginaceae Juss.[uredi VE | uredi]

  1. Acanthorrhinum
  2. Achetaria
  3. Adenosma
  4. Albraunia
  5. Anarrhinum
  6. Angelonia
  7. Antirrhinum
  8. Aragoa
  9. Asarina
  10. Bacopa
  11. Basistemon
  12. Benjaminia
  13. Bougueria
  14. Brookea
  15. Bryodes
  16. Bythophyton
  17. Callitriche
  18. Campylanthus
  19. Chaenorhinum
  20. Chelone
  21. Chionophila
  22. Collinsia
  23. Conobea
  24. Cymbalaria
  25. Darcya
  26. Deinostema
  27. Digitalis
  28. Dintera
  29. Dizygostemon
  30. Dopatrium
  31. Ellisiophyllum
  32. Encopella
  33. Epixiphium
  34. Erinus
  35. Galvezia
  36. Gambelia
  37. Geochorda
  38. Globularia
  39. Gratiola
  40. Hebe
  41. Heliohebe
  42. Hemianthus
  43. Hemiphragma
  44. Herpestis
  45. Hippuris
  46. Holmgrenanthe
  47. Holzneria
  48. Hueblia
  49. Hydrotriche
  50. Hydrotrida
  51. Ildefonsia
  52. Isoplexis
  53. Kashmiria
  54. Keckiella
  55. Kickxia
  56. Lafuentea
  57. Lagotis
  58. Leiostemon
  59. Lendneria
  60. Leptandra
  61. Leucospora
  62. Limnophila
  63. Linaria
  64. Lindenbergia
  65. Littorella
  66. Lophospermum
  67. Mabrya
  68. Macuillamia
  69. Maurandya
  70. Mecardonia
  71. Melosperma
  72. Micranthemum
  73. Microcarpaea
  74. Misopates
  75. Mohavea
  76. Monopera
  77. Monttea
  78. Nanorrhinum
  79. Neogaerrhinum
  80. Neopicrorhiza
  81. Nothochelone
  82. Nuttallanthus
  83. Odicardis
  84. Ourisia
  85. Paederotella
  86. Pagesia
  87. Parahebe
  88. Pennellianthus
  89. Penstemon
  90. Pentstemonopsis
  91. Philcoxia
  92. Plantago
  93. Pogonorrhinum
  94. Psammetes
  95. Pseudolysimachion
  96. Pseudorontium
  97. Rehmannia
  98. Rhodochiton
  99. Russelia
  100. Sairocarpus
  101. Schistophragma
  102. Schweinfurthia
  103. Scoparia
  104. Scrofella
  105. Sibthorpia
  106. Silvinula
  107. Sophronanthe
  108. Spirostegia
  109. Stemodia
  110. Synthyris
  111. Tetranema
  112. Tetraulacium
  113. Tonella
  114. Triaenophora
  115. Trimerocalyx
  116. Trungboa
  117. Uroskinnera
  118. Veronica
  119. Veronicastrum
  120. Wulfenia
  121. Wulfeniopsis
Bez priznatih vrsta:
  1. Allocalyx,
  2. Beccabunga,
  3. Besseya,
  4. Bonnayodes,
  5. Botryopleuron,
  6. Brami,
  7. Calorhabdos,
  8. Chaenarrhinum,
  9. Cochlidiosperma,
  10. Cyphocalyx,
  11. Hemisiphonia,
  12. Hydranthelium,
  13. Leonohebe,
  14. Lepteiris,
  15. Lytanthus,
  16. Maurandella,
  17. Moniera,
  18. Morgania,
  19. Oligospermum,
  20. Omania,
  21. Otacanthus,
  22. Paederota,
  23. Picrorhiza,
  24. Poskea,
  25. Psyllium,
  26. Quinquelobus,
  27. Saccanthus

Angiospermae → Magnoliopsida → Lamiales Plantaginales ,

Plantago L.[uredi VE | uredi]

158 priznatih vrsta[1]
  1. Plantago afra L.
  2. Plantago africana Verdc.
  3. Plantago albicans L.
  4. Plantago alismatifolia Pilg.
  5. Plantago alopecurus Decne.
  6. Plantago alpina L.
  7. Plantago altissima L.
  8. Plantago amplexicaulis Cav.
  9. Plantago annua Ryding
  10. Plantago arachnoidea Schrenk ex Fisch. & C.A. Mey.
  11. Plantago argentea Chaix
  12. Plantago argentina Pilg.
  13. Plantago argyrea E. Morris
  14. Plantago aristata Michx.
  15. Plantago aristata var. nuttallii (Rapin) E. Morris
  16. Plantago asiatica L.
  17. Plantago asiatica subsp. densiflora (J.Z.Liu) Z.Yu Li
  18. Plantago asiatica subsp. erosa (Wall.) Z.Yu Li
  19. Plantago asperrima Gand. ex Hervier
  20. Plantago atrata Hoppe
  21. Plantago australis Lam.
  22. Plantago australis subsp. oreades (Decne.) Rahn
  23. Plantago australis subsp. pflanzii (Pilg.) Rahn
  24. Plantago australis subsp. sodiroana (Pilg.) Rahn
  25. Plantago australis subsp. supina (Pilg.) Rahn
  26. Plantago barbata G.Forst.
  27. Plantago barbata subsp. monanthos Rahn
  28. Plantago bellardii All.
  29. Plantago berroi Pilg.
  30. Plantago bigelovii A. Gray
  31. Plantago bismarckii Niederl.
  32. Plantago boissieri Hausskn. & Bornm.
  33. Plantago brasiliensis Sims
  34. Plantago buchtienii Pilg.
  35. Plantago cafra Decne.
  36. Plantago camtschatica Link
  37. Plantago canescens Adams
  38. Plantago canescens var. cylindrica (J.M. Macoun) B. Boivin
  39. Plantago caricina Decne.
  40. Plantago catharinea Decne.
  41. Plantago cavaleriei H. Lév.
  42. Plantago ciliata Desf.
  43. Plantago commersoniana Decne.
  44. Plantago cordata Lam.
  45. Plantago cornuti Gouan
  46. Plantago coronopus L.
  47. Plantago coronopus subsp. ceratophylla (Hoffmanns. & Link) Franco
  48. Plantago correae Rahn
  49. Plantago crassifolia Forssk.
  50. Plantago cretica L.
  51. Plantago crypsoides Boiss.
  52. Plantago cupanii Guss.
  53. Plantago cylindrica Forssk.
  54. Plantago densa Rahn
  55. Plantago depressa Willd.
  56. Plantago depressa subsp. turczaninowii (Ganesch.) Tzvelev
  57. Plantago dielsiana Pilg.
  58. Plantago dubia L.
  59. Plantago elongata Pursh
  60. Plantago erecta E. Morris
  61. Plantago eriopoda Torr.
  62. Plantago exigua Murray
  63. Plantago fengdouensis (Z.E. Zhao & Y. Wang) Y. Wang & Z. Yu Li
  64. Plantago fernandezia Bert. ex Barn.
  65. Plantago firma Kunze ex Walp.
  66. Plantago fischeri Engl.
  67. Plantago floccosa Decne.
  68. Plantago galapagensis Rahn
  69. Plantago gentianoides Sm.
  70. Plantago gentianoides subsp. griffithii (Decne.) Rech. f.
  71. Plantago gentianoides subsp. griffithsii (Decne.) Rech.f.
  72. Plantago glabrifolia Pilg.
  73. Plantago grandiflora Meyen
  74. Plantago grayana Pilg.
  75. Plantago guilleminiana Decne.
  76. Plantago hawaiensis Pilg.
  77. Plantago helleri Small
  78. Plantago heterophylla Nutt.
  79. Plantago hillebrandii Pilg.
  80. Plantago himalaica Pilg.
  81. Plantago hispidula Ruiz & Pav.
  82. Plantago hookeriana Fisch. & C.A. Mey.
  83. Plantago hybrida Bart.
  84. Plantago indica L.
  85. Plantago insularis Eastw.
  86. Plantago insularis var. scariosa (E. Morris) Jeps.
  87. Plantago jujuyensis Rahn
  88. Plantago komarovii Pavlov
  89. Plantago krajinai Pilg.
  90. Plantago lagocephala Bunge
  91. Plantago lagopus L.
  92. Plantago lamprophylla Pilg.
  93. Plantago lanatifolia (J.M. Coult. & Fisher) Small ex E. Morris
  94. Plantago lanceolata L.
  95. Plantago leucophylla Decne.
  96. Plantago limensis Pers.
  97. Plantago linearis Kunth
  98. Plantago litorea Phil.
  99. Plantago loeflingii L.
  100. Plantago longissima Decne.
  101. Plantago lundborgii Sparre
  102. Plantago macrocarpa Cham. & Schltdl.
  103. Plantago macrorhiza Poir.
  104. Plantago major L.
  105. Plantago major subsp. intermedia (Gilib.) Lange
  106. Plantago major subsp. winteri (Wirtg.) W.Ludw.
  107. Plantago maritima L.
  108. Plantago maritima subsp. ciliata Printz
  109. Plantago maxima Juss. ex Jacq.
  110. Plantago media L.
  111. Plantago melanochrous Pilg.
  112. Plantago mexicana Link
  113. Plantago minuta Pall.
  114. Plantago monosperma Pourr.
  115. Plantago muscicola Pilg.
  116. Plantago myosuros Lam.
  117. Plantago neumannii Opiz
  118. Plantago nivalis Boiss.
  119. Plantago nivea Kunth
  120. Plantago notata Lag.
  121. Plantago officinarum Crantz
  122. Plantago oliganthos Roem. & Schult.
  123. Plantago orbignyana Steinh. ex Decne.
  124. Plantago orbignyana subsp. hartwegii (Decne.) Rahn
  125. Plantago orbignyana subsp. pseudomollior (Rahn) Rahn
  126. Plantago ovata Forssk.
  127. Plantago ovata var. fastigiata (E. Morris) S.C. Meyers & Liston
  128. Plantago pachyneura Steud.
  129. Plantago pachyphylla A. Gray
  130. Plantago palmata Hook.f.
  131. Plantago patagonica Jacq.
  132. Plantago patagonica var. aristata (Michx.) A. Gray
  133. Plantago patagonica var. breviscapa (Shinners) Shinners
  134. Plantago patagonica var. gnaphalioides (Nutt.) A. Gray
  135. Plantago patagonica var. oblonga (Morris) Shinners
  136. Plantago penantha Griseb.
  137. Plantago perssonii Pilg.
  138. Plantago phaeostoma Boiss. & Heldr.
  139. Plantago polysperma Kar. & Kir.
  140. Plantago princeps Cham. & Schltdl.
  141. Plantago pulvinata Speg.
  142. Plantago pusilla Nutt.
  143. Plantago pyrophila D. Villarroel & J.R.I. Wood
  144. Plantago rancaguae Steud.
  145. Plantago remota Lam.
  146. Plantago reniformis Beck
  147. Plantago rhodosperma Decne.
  148. Plantago rigida Kunth
  149. Plantago rugelii Decne.
  150. Plantago scabra Moench
  151. Plantago schrenkii C. Koch
  152. Plantago schwarzenbergiana Schur
  153. Plantago sempervirens Crantz
  154. Plantago sempervivoides Dusén
  155. Plantago septata E. Morris
  156. Plantago sericea Ruiz & Pav.
  157. Plantago sericea subsp. perreymondii (Barnéoud) Rahn
  158. Plantago sericea subsp. sericans (Pilg.) Rahn
  159. Plantago serraria L.
  160. Plantago shastensis Greene
  161. Plantago sparsiflora Michx.
  162. Plantago spinulosa Decne.
  163. Plantago squalida Salisb.
  164. Plantago squarrosa Murray
  165. Plantago subnuda Pilg.
  166. Plantago subpolaris Andrejev
  167. Plantago subulata L.
  168. Plantago tacnensis Pilg.
  169. Plantago tanalensis Baker
  170. Plantago tehuelcha Speg.
  171. Plantago tenuiflora Waldst. & Kit.
  172. Plantago tolucensis Pilg.
  173. Plantago tomentosa Lam.
  174. Plantago truncata Cham. & Schltdl.
  175. Plantago tubulosa Decne.
  176. Plantago tweedyi A. Gray
  177. Plantago uniglumis Wallr. ex Walp.
  178. Plantago urvillei Opiz
  179. Plantago ventanensis Pilg.
  180. Plantago virginica L.
  181. Plantago weddelliana Decne.
  182. Plantago weldenii Rchb.
  183. Plantago weldenii subsp. purpurascens (Nyman) Greuter & Burdet
  184. Plantago wrightiana Decne.
  185. Plantago xorullensis Kunth
status nije riješen:
  1. Plantago abyssinica Hochst. ex A.Braun
  2. Plantago accedens Raf.
  3. Plantago acutiloba Pilg.
  4. Plantago adriatica Campana
  5. Plantago adspersa Bernh.
  6. Plantago adspersus Bernh.
  7. Plantago aegyptica Jacq.
  8. Plantago aitchisonii Pilg.
  9. Plantago akkensis Coss. & Murb.
  10. Plantago alata Nakai
  11. Plantago albicantiformis Sennen
  12. Plantago albida Phil.
  13. Plantago albiflora Raf.
  14. Plantago algarbiensis Samp.
  15. Plantago almogravensis Franco
  16. Plantago alopecuroides Lam.
  17. Plantago alpestris B.G.Briggs, Carolin & Pulley
  18. Plantago ambigua Guss.
  19. Plantago amblodes Raf.
  20. Plantago americana (Fernald) Rahn
  21. Plantago amphibola Phil.
  22. Plantago anatolica Tutel & R.R.Mill
  23. Plantago andicola Decne. ex Barnéoud
  24. Plantago angustata Schur
  25. Plantago angustifolia Bubani
  26. Plantago angustifolia Phil.
  27. Plantago antarctica Decne.
  28. Plantago aquatica Gueldenst.
  29. Plantago arabica Boiss.
  30. Plantago arachnoides Schrenk
  31. Plantago araucana Rahn
  32. Plantago arborescens Poir.
  33. Plantago archeri Hook.f.
  34. Plantago arctica Decne.
  35. Plantago armeriifolia Phil.
  36. Plantago arvensis Rojas Acosta
  37. Plantago aschersonii Bolle
  38. Plantago aspera Gaudin
  39. Plantago asphodeloides Svent.
  40. Plantago assoana Sennen
  41. Plantago atlantica Batt.
  42. Plantago atrofusca Raf.
  43. Plantago attenuata J.James
  44. Plantago attenuata Wall.
  45. Plantago aucklandica Hook.f.
  46. Plantago aundensis P.Royen
  47. Plantago azorica Hochst. ex Seub.
  48. Plantago badali Pau
  49. Plantago bakeri Pilg.
  50. Plantago baltistanica H.Hartmann
  51. Plantago baufuloides Pomel
  52. Plantago bauphula Edgew.
  53. Plantago × beauverdii Pilg.
  54. Plantago bellardi L.
  55. Plantago bellidifolia Viv.
  56. Plantago bellidioides Decne.
  57. Plantago benisnassenii Romo, Stübing & Peris
  58. Plantago berteroi Steinh. ex Decne.
  59. Plantago berteroniana Steud.
  60. Plantago bertolanii Godr.
  61. Plantago bicarinata G.Mey.
  62. Plantago bidentata Murith
  63. Plantago biebersteinii Opiz
  64. Plantago bombycina Sommier & Caruana
  65. Plantago brachyantha Phil.
  66. Plantago brachypetala Wallr. ex Walp.
  67. Plantago brachyphylla Roem. & Schult.
  68. Plantago brachyphylla Edgew. ex Decne.
  69. Plantago bracteata Moench
  70. Plantago bracteosa Phil.
  71. Plantago bracteosa (Willk.) Samp.
  72. Plantago bradei Pilg.
  73. Plantago brongniartii Barnéoud
  74. Plantago browniana Schult.
  75. Plantago brownii Rapin
  76. Plantago brunnea E.Morris
  77. Plantago brutia Ten.
  78. Plantago bullata Donn
  79. Plantago burchellii Decne.
  80. Plantago byzantina K.Koch
  81. Plantago × cadevallii Sennen
  82. Plantago caespitosa Phil.
  83. Plantago calabrica Gaudin ex Rapin
  84. Plantago calbucana Phil.
  85. Plantago californica Greene
  86. Plantago callosa Colla
  87. Plantago camtchatica Hook. & Arn.
  88. Plantago canadensis Pursh
  89. Plantago canaliculata Hoffmanns.
  90. Plantago canaliculata Pourr.
  91. Plantago candicans Schrad. ex Barnéoud
  92. Plantago candicans Decne.
  93. Plantago capensis Bojer
  94. Plantago capensis Thunb.
  95. Plantago capitata Ten.
  96. Plantago capitata Hoppe ex Rchb.
  97. Plantago capitella Ramond ex DC.
  98. Plantago capitellata DC.
  99. Plantago capitellata Soleirol ex Willk. & Lange
  100. Plantago capitellata Degen
  101. Plantago caroliniana Walter
  102. Plantago caroliniana Pursh
  103. Plantago carrenleofuensis Speg.
  104. Plantago caspica Steud.
  105. Plantago catananche E.D.Clarke
  106. Plantago caucasica T. Pop.
  107. Plantago caulescens S.Watson
  108. Plantago chamaepsyllium Zohary
  109. Plantago chottica Pomel
  110. Plantago cinerascens Ser. ex Barnéoud
  111. Plantago cinerea Dombey ex Decne.
  112. Plantago cladarophylla B.G.Briggs, Carolin & Pulley
  113. Plantago clausa Steud.
  114. Plantago coelorhiza E.Morris & Macloskie
  115. Plantago collipubens Miégev.
  116. Plantago concinna Salisb.
  117. Plantago congesta Ruiz & Pav.
  118. Plantago connivens Moench
  119. Plantago consanguinea Decne.
  120. Plantago contorta Guss.
  121. Plantago coreana H.Lév.
  122. Plantago coronopifolia Brot.
  123. Plantago costae Menezes
  124. Plantago crassa Willd.
  125. Plantago crassinervis Hornem.
  126. Plantago crassipes (Coss. & Daveau) Brullo
  127. Plantago crassipes Borbás
  128. Plantago crenata Blanco
  129. Plantago crithmoides Desf.
  130. Plantago cucullata Pursh
  131. Plantago cucullata Lam.
  132. Plantago cumingiana Fisch. & C.A.Mey.
  133. Plantago cunninghamii Decne.
  134. Plantago curta Engelm. ex Decne.
  135. Plantago cyrenaica E.A.Durand & Barratte
  136. Plantago dalmatica Schott ex Steud.
  137. Plantago daltonii Decne.
  138. Plantago dardanae Rexhepi & D.Dimitrov
  139. Plantago dasyphylla Colenso
  140. Plantago debilis R.Br.
  141. Plantago debilis Nees
  142. Plantago decaisnei Barnéoud
  143. Plantago × decipiens Beauverd
  144. Plantago declinata Roem. & Schult.
  145. Plantago decumbens Gay ex Barnéoud
  146. Plantago decumbens Forssk.
  147. Plantago decumbens Bernh. ex Rchb.
  148. Plantago dentata Mazziari
  149. Plantago dentata Roth
  150. Plantago denticulata Link ex Schrank
  151. Plantago denticulata Gaudin
  152. Plantago depauperata Merr. & L.M.Perry
  153. Plantago deppeana Vatke
  154. Plantago diffusa C.Presl ex Steud.
  155. Plantago discolor Gand.
  156. Plantago disticha Phil.
  157. Plantago divaricata Zuccagni
  158. Plantago dolichophylla Phil.
  159. Plantago dostalii Domin
  160. Plantago drummondii Decne.
  161. Plantago dura E.Morris
  162. Plantago durandoi Pomel
  163. Plantago edmondstonii Druce
  164. Plantago elata Schur
  165. Plantago elata Steud.
  166. Plantago eocoronopus Pilg.
  167. Plantago eriantha Decne.
  168. Plantago eriophora Hoffmanns. & Link
  169. Plantago erubescens Shuttlew. ex Pilg.
  170. Plantago erubescens Shuttlew.
  171. Plantago eschscholtziana Fisch. & C.A.Mey.
  172. Plantago euana Hürl.
  173. Plantago euryphylla B.G.Briggs, Carolin & Pulley
  174. Plantago evacina Boiss.
  175. Plantago exaltata Hornem.
  176. Plantago exilis Decne.
  177. Plantago falcifolia Salisb.
  178. Plantago famarae Svent.
  179. Plantago fauriei H.Lév.
  180. Plantago filiformis Decne.
  181. Plantago filiformis Buch.-Ham. ex D.Don
  182. Plantago flexuosa Gaudin ex Rapin
  183. Plantago fonckii Phil.
  184. Plantago fonticola Kom.
  185. Plantago fontis-curvae Kom.
  186. Plantago frankii Steud.
  187. Plantago garganica Ten. ex W.H.Baxter
  188. Plantago gaudichaudiana H.Lév.
  189. Plantago gaudichaudii Barnéoud
  190. Plantago gentianoides Sibth. & Sm.
  191. Plantago gerardii Pourr.
  192. Plantago gerardii Schult.
  193. Plantago gibbosa Raf.
  194. Plantago gintlii Velen.
  195. Plantago glabra Nutt.
  196. Plantago glabrata Hook.f.
  197. Plantago glabriuscula Phil.
  198. Plantago glacialis B.G.Briggs, Carolin & Pulley
  199. Plantago glareosa A.Kern. ex Meynh.
  200. Plantago globosa Raf.
  201. Plantago glomerata Poir.
  202. Plantago gonophylla Raf.
  203. Plantago gooddingii A.Nelson & P.B.Kenn.
  204. Plantago gouanii J.F.Gmel.
  205. Plantago goudotiana Decne.
  206. Plantago gracilis Poir.
  207. Plantago gracilis Schult.
  208. Plantago graeca Halácsy
  209. Plantago graminiformis Lam.
  210. Plantago gunnii Hook.f.
  211. Plantago hakusanensis Koidz.
  212. Plantago halleri Rapin ex Decne.
  213. Plantago halleri Schleich.
  214. Plantago halophila E.P.Bicknell
  215. Plantago hamiltonii Kirk
  216. Plantago hasskarlii Decne.
  217. Plantago haussknechtii Vatke
  218. Plantago hedleyi Maiden
  219. Plantago hispida R.Br.
  220. Plantago holosericea Gaudin ex Roem. & Schult.
  221. Plantago holostea Lam.
  222. Plantago hudsoniana Druce
  223. Plantago humifusa Bernh. ex Rchb.
  224. Plantago hungarica Waldst. & Kit.
  225. Plantago hygrophila Steud.
  226. Plantago ignota E.Morris
  227. Plantago imberbis Hook.f.
  228. Plantago incana Roem. & Schult.
  229. Plantago incana Stokes
  230. Plantago incana Ramond ex DC.
  231. Plantago incana Hegetschw.
  232. Plantago × incerta P.Fourn.
  233. Plantago incisa Hassk.
  234. Plantago incomta Willd. ex Ledeb.
  235. Plantago incurvata Murray
  236. Plantago inflexa E.Morris
  237. Plantago integralis Gaudin
  238. Plantago interrupta Poir.
  239. Plantago irrigua Fisch. ex Rchb.
  240. Plantago italica S.G.Gmel. ex Steud.
  241. Plantago japonica Franch. & Sav.
  242. Plantago jepohlensis Koidz.
  243. Plantago johnstonii Pilg.
  244. Plantago julieti Phil.
  245. Plantago jurtzevii (Tzvelev) Tzvelev
  246. Plantago kamtschatica Cham.
  247. Plantago kamtschatika Hook.
  248. Plantago karakabanica Boiss. & A.Huet
  249. Plantago kentuckensis Michx.
  250. Plantago kerstenii Asch.
  251. Plantago krascheninnikovii Serg.
  252. Plantago kuntzei Pilg.
  253. Plantago kurdica Vatke
  254. Plantago lachnantha Bunge
  255. Plantago laciniosa Domin
  256. Plantago lacustris De Cresp.
  257. Plantago lacustris Maire
  258. Plantago lacustris (Maire) Maire & Pilg.
  259. Plantago laevigata Phil.
  260. Plantago lagascae Dufour ex Barnéoud
  261. Plantago × lagopodioides Schrank
  262. Plantago lagopoides Desf.
  263. Plantago lagurus Roth
  264. Plantago lamarkii Jord.
  265. Plantago lanata Willd. ex Spreng.
  266. Plantago lanata Host
  267. Plantago lanata Lag. & Rodr.
  268. Plantago lanata Barnéoud
  269. Plantago lanata Raddi
  270. Plantago lanata Poir.
  271. Plantago lanceifolia Salisb.
  272. Plantago lanigera Hook.f.
  273. Plantago latibracteata Trautv.
  274. Plantago laxiflora Decne.
  275. Plantago leiocephala Wallr. ex K.Koch
  276. Plantago leiopetala Lowe
  277. Plantago leonensis Steud.
  278. Plantago leptostachys E.Mey. ex Decne.
  279. Plantago leptostachys Ledeb.
  280. Plantago limarensis F.Phil. ex Phil.
  281. Plantago limosa Kit. ex Roem. & Schult.
  282. Plantago limosa Kit. ex Sloboda
  283. Plantago lindeniana Decne. ex Wedd.
  284. Plantago linearifolia Muhl. ex Torr.
  285. Plantago linkii Roem. & Schult.
  286. Plantago littoralis Roxb.
  287. Plantago littoralis Nakai
  288. Plantago longifolia Decne.
  289. Plantago longiscapa Mazziari
  290. Plantago longiscapa Jacquem. ex Decne.
  291. Plantago longistipes Royle ex Barnéoud
  292. Plantago longistyla C.Presl
  293. Plantago loscosii Willk.
  294. Plantago loureiroi Roem. & Schult.
  295. Plantago lubenensis Formánek
  296. Plantago ludoviciana Raf.
  297. Plantago lunarensis Phil.
  298. Plantago lutulenta Lamotte
  299. Plantago macrophylla Pilg.
  300. Plantago macrosperma Steud.
  301. Plantago macrosperma Phil.
  302. Plantago malato-belizii Lawalrée
  303. Plantago marginata Steud.
  304. Plantago marina Woodw.
  305. Plantago maris-mortui Eig
  306. Plantago marocana Batt. & Pit.
  307. Plantago matritensis Lag. ex Decne.
  308. Plantago mauritanica Boiss. & Reut.
  309. Plantago mauritii Sennen
  310. Plantago maxonnoi Sennen
  311. Plantago melanochroa Pilg.
  312. Plantago micrantha Ledeb. ex Steud.
  313. Plantago microcephala Poir.
  314. Plantago microcephala Royle ex Barnéoud
  315. Plantago microcephala Decne.
  316. Plantago minima Less. ex Barnéoud
  317. Plantago minima DC.
  318. Plantago minima A.M.Cunn.
  319. Plantago minor Garsault
  320. Plantago missouriensis Steud.
  321. Plantago mitchellii Decne.
  322. Plantago × mixta Domin
  323. Plantago mohnikei Miq.
  324. Plantago mollis Hook. & Arn.
  325. Plantago mollis Barnéoud
  326. Plantago monnieri Giraudias
  327. Plantago monspeliensis Willd.
  328. Plantago montana Griseb.
  329. Plantago montana Huds.
  330. Plantago montisdicksonii P.Royen
  331. Plantago moorei Rahn
  332. Plantago muelleri Pilg.
  333. Plantago multiceps Kunth
  334. Plantago multinervis Raf.
  335. Plantago multiplinervia Steud.
  336. Plantago multiscapa B.G.Briggs
  337. Plantago myosuroides Rydb.
  338. Plantago namikawae Masam.
  339. Plantago nana Tratt.
  340. Plantago nana Bertol.
  341. Plantago nigricans Herb. ex Roem. & Schult.
  342. Plantago nigricans Link ex Rchb.
  343. Plantago nitida Roem. & Schult.
  344. Plantago nitrophila A.Nelson
  345. Plantago novae-zelandiae L.B.Moore
  346. Plantago nuda Lucé
  347. Plantago numidica Poir. ex Decne.
  348. Plantago nutans Poir.
  349. Plantago obconica Sykes
  350. Plantago oblongifolia Decne.
  351. Plantago oblongifolia Schur
  352. Plantago obscura Steud.
  353. Plantago obversa E.Morris
  354. Plantago oligantha Phil.
  355. Plantago olivieri Decne. ex Barnéoud
  356. Plantago olizanka Phil.
  357. Plantago orientalis Stapf
  358. Plantago orispa Jacq.
  359. Plantago orzuiensis Mohsenz., Nazeri & Mirtadz.
  360. Plantago ounifensis Batt.
  361. Plantago ovatifolia Steud.
  362. Plantago ovina Vill.
  363. Plantago oxyphylla Speg.
  364. Plantago pachyrrhiza Phil.
  365. Plantago pachystachys Phil.
  366. Plantago pallida Salisb.
  367. Plantago paludosa Popov
  368. Plantago paludosa Turcz. ex Ledeb.
  369. Plantago palustris L.R.Fraser & Vickery
  370. Plantago panormitana H.Lindb.
  371. Plantago papuana P.Royen
  372. Plantago paradoxa Hook.f.
  373. Plantago parishii J.F.Macbr.
  374. Plantago parvula Roem. & Schult.
  375. Plantago parvula Wedd. ex Rchb.
  376. Plantago penicillata Endl. & Fenzl
  377. Plantago pentasperma Hemsl.
  378. Plantago penyalarensis Pau
  379. Plantago perpusilla Decne.
  380. Plantago phaeopus Paine
  381. Plantago philippiana Vatke
  382. Plantago philippica Cav.
  383. Plantago picta Colenso
  384. Plantago picta E.Morris
  385. Plantago pilosa Kit. ex Spreng.
  386. Plantago pilosa Cav.
  387. Plantago pilosa Pourr.
  388. Plantago platypetala Wallr. ex Walp.
  389. Plantago plicata Schott, Nyman & Kotschy
  390. Plantago podlechii Akhani
  391. Plantago polita Craven
  392. Plantago polymorpha Banks & Sol. ex Hook.f.
  393. Plantago polystachia Mazziari
  394. Plantago polystachya Viv.
  395. Plantago popovii Tzvelev
  396. Plantago praecox C.A.Mey.
  397. Plantago preslii Ten.
  398. Plantago prionota Pomel
  399. Plantago pritzelii Pilg.
  400. Plantago procera Salisb.
  401. Plantago prolifera Webb ex Barnéoud
  402. Plantago psammophila Agnew & Chal.-Kabi
  403. Plantago pseudo-lusitanica Roem. & Schult.
  404. Plantago pseudoceratophylla H.Lindb.
  405. Plantago pseudopatagonica Vatke
  406. Plantago pubescens Lapeyr.
  407. Plantago pugae Phil.
  408. Plantago pulla Mazziari
  409. Plantago pumila Welden ex Rchb.
  410. Plantago pumila L.f.
  411. Plantago pungens Lapeyr.
  412. Plantago pygmaea Lam.
  413. Plantago queleniana Gaudich.
  414. Plantago quillotae Vatke
  415. Plantago quinquenervia Schltdl. ex Roem. & Schult.
  416. Plantago quinquenervis Noronha
  417. Plantago raddiana Schult.
  418. Plantago radicata Hoffmanns. & Link
  419. Plantago raoulii Decne.
  420. Plantago rapensis F.Br.
  421. Plantago rectirostris Wallr. ex Walp.
  422. Plantago recurvata L.
  423. Plantago recurvata Willd. ex Spreng.
  424. Plantago remotiflora Stocks
  425. Plantago repens Samp.
  426. Plantago retrorsa Greene
  427. Plantago rhizoxylon Emb.
  428. Plantago richardsonii Decne.
  429. Plantago robusta Roxb.
  430. Plantago rocae Lorentz
  431. Plantago rosea Rchb.
  432. Plantago rosei Pilg.
  433. Plantago rosetana Poir.
  434. Plantago rosulata Batt.
  435. Plantago rubens Host
  436. Plantago rubens Hassk.
  437. Plantago rubra A.M.Cunn.
  438. Plantago rugosa Hochst. ex Steud.
  439. Plantago runcinata Decne.
  440. Plantago rupicola Pilg.
  441. Plantago ruthenica Adams ex Decne.
  442. Plantago sabrinae Druce
  443. Plantago salesarensis Gand.
  444. Plantago salina Decne.
  445. Plantago sarcophylla Boiss.
  446. Plantago sarcophylla Boiss. & Zohary
  447. Plantago sarda C.Presl
  448. Plantago saxatilis M.Bieb.
  449. Plantago scabrifolia J.Thiébaut
  450. Plantago schottii Roem. & Schult.
  451. Plantago scirpoides Lam.
  452. Plantago scopulorum (Fr.) Pavlova
  453. Plantago scorzonerifolia Lam.
  454. Plantago seetzenii Decne.
  455. Plantago selloi J.A.Schmidt
  456. Plantago septanervis Larrañaga
  457. Plantago sericophylla Decne.
  458. Plantago serpentinicola Rech.f. & Goulimy
  459. Plantago serrata Haller f. ex Gaudin
  460. Plantago sessiliflora Lapeyr.
  461. Plantago setacea Edmonston
  462. Plantago setosa Bertol.
  463. Plantago setosa E.D.Clarke
  464. Plantago sharifii Rech.f. & Esfand.
  465. Plantago sinaica Decne.
  466. Plantago skottsbergii Pilg.
  467. Plantago sorokini Bunge
  468. Plantago spathulata Hook.f.
  469. Plantago speciosa E.Morris
  470. Plantago sphaerocephala Poir.
  471. Plantago sphaerostachya A.Kern.
  472. Plantago sphaerostachys Hegetschw.
  473. Plantago squamata O.F.Müll.
  474. Plantago stauntonii Reichardt
  475. Plantago steinheilii Barnéoud
  476. Plantago stellaris F.Muell.
  477. Plantago stenopetala Phil.
  478. Plantago stenophylla Merr. & L.M.Perry
  479. Plantago stocksii Boiss. ex Decne.
  480. Plantago stricta Schousb.
  481. Plantago stricta Sieber ex Decne.
  482. Plantago strictissima L.
  483. Plantago strigosa Bellardi ex Colla
  484. Plantago struthionis A.Cunn. ex Decne.
  485. Plantago stylosa Besser ex Decne.
  486. Plantago subantarctica Cockayne
  487. Plantago subsinuata Hornem.
  488. Plantago subspathulata Pilg.
  489. Plantago subtrinervis Phil.
  490. Plantago subverticillata Candargy
  491. Plantago succisa Lyons
  492. Plantago sylvatica H.Mart.
  493. Plantago syrtica Viv.
  494. Plantago tabernaemontani Baumg.
  495. Plantago tandilensis (Pilg.) Rahn
  496. Plantago taquetii H.Lév.
  497. Plantago tasmanica Hook.f.
  498. Plantago tehuydllcha Speg.
  499. Plantago tenuipala (Rahn) Rahn
  500. Plantago tenuis Hoffmanns. & Link
  501. Plantago teretifolia Sieber ex Rapin
  502. Plantago tetrantha E.Morris
  503. Plantago texensis Raf.
  504. Plantago thalackeri Pau
  505. Plantago thunbergii Poir.
  506. Plantago tildeniae Pilg.
  507. Plantago timbali Jord.
  508. Plantago togashii Miyabe & Tatew.
  509. Plantago transsilvanica Schur
  510. Plantago triandra Berggr.
  511. Plantago triantha Spreng.
  512. Plantago trichophora Merr. & L.M.Perry
  513. Plantago trichophylla Nábělek
  514. Plantago trinervis Mazziari
  515. Plantago trinitatis Rahn
  516. Plantago triquetra Pers.
  517. Plantago tumida Link
  518. Plantago tunetana Murb.
  519. Plantago turficola Rahn
  520. Plantago turrifera B.G.Briggs, Carolin & Pulley
  521. Plantago uliginosa Baumg.
  522. Plantago uliginosa F.W.Schmidt
  523. Plantago unibracteata Rahn
  524. Plantago × valbusae Petitm.
  525. Plantago valida Pilg.
  526. Plantago varia R.Br.
  527. Plantago varia A.Cunn. ex Hook.f.
  528. Plantago variabilis Link ex Barnéoud
  529. Plantago velutina Poir.
  530. Plantago velutina Ten.
  531. Plantago venturii Pilg.
  532. Plantago verticillata E.Morris
  533. Plantago victorialis Poir.
  534. Plantago victorialis Kotschy ex Decne.
  535. Plantago vidalii Phil.
  536. Plantago villosa Lam.
  537. Plantago villosa Moench
  538. Plantago virescens Barnéoud
  539. Plantago viridis Cockayne
  540. Plantago vulgaris (Hayne) Pavlova
  541. Plantago webbii Barnéoud
  542. Plantago wulfenii Spreng.
  543. Plantago wulfenii Bernh. ex Willd.
  544. Plantago wulfenii Sturm
  545. Plantago wyomingensis Gand.
  546. Plantago xerodea E.Morris
  547. Plantago xorulensis Barnéoud
  548. Plantago yakushimensis Masam.
  549. Plantago yezoensis Pilg.
  550. Plantago yezomaritima Koidz.
  551. Plantago zerpentina W.D.J.Koch

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Plantaginaceae Plantegumia ,

Plantibacter Behrendt et al., 2002[uredi VE | uredi]

Bacteria → Actinobacteria → Actinomycetales → Microbacteriaceae

Planu[uredi VE | uredi]

Planudes Stål, 1875[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Phasmida → Pseudophasmatoidea → Pseudophasmatidae

Planularia Defrance, 1826[uredi VE | uredi]

  1. Planularia asanoi Ujiie, Ichikura & Kurihara, 1983
  2. Planularia ascensiformis McCulloch, 1981
  3. Planularia auris (Defrance in de Blainville, 1824)
  4. Planularia bradyi (Cushman, 1917)
  5. Planularia bzurae Pozaryska, 1957
  6. Planularia californica (Galloway & Wissler, 1927)
  7. Planularia cassis (Fichtel & Moll, 1798)
  8. Planularia complanata (Reuss, 1845)
  9. Planularia cooperensis Cushman, 1933
  10. Planularia defectiva McCulloch, 1981
  11. Planularia dissensa McCulloch, 1981
  12. Planularia dissona (Plummer, 1931)
  13. Planularia diversa McCulloch, 1981
  14. Planularia exilis Ehrenberg, 1845
  15. Planularia formosa Keijzer, 1945
  16. Planularia gemmata (Brady, 1881)
  17. Planularia halophora (Stache, 1864)
  18. Planularia ineffecta McCulloch, 1981
  19. Planularia japonica (Asano, 1936)
  20. Planularia lanceolata (d'Orbigny, 1846)
  21. Planularia latera Saidova, 1975
  22. Planularia magnifica Thalmann, 1933
  23. Planularia mirabilis (Chapman, 1902)
  24. Planularia patens (Brady, 1884)
  25. Planularia pauperata Jones & Parker, 1860
  26. Planularia perculta McCulloch, 1977
  27. Planularia peregrina Saidova, 1975
  28. Planularia planulata (Galloway & Wissler, 1927)
  29. Planularia rostrata d'Orbigny, 1826
  30. Planularia siddalliana (Brady, 1881)
  31. Planularia spinipes (Cushman, 1913)
  32. Planularia tricarinella (Reuss, 1863)

Chromista → Foraminifera → Lagenida → Nodosarioidea → Vaginulinidae

Planulina d'Orbigny, 1826[uredi VE | uredi]

  1. Planulina alaskensis Cushman & Todd, 1947
  2. Planulina apiculata Ehrenberg, 1845
  3. Planulina ariminensis d'Orbigny, 1826
  4. Planulina australica Yassini & Jones, 1995
  5. Planulina austriaca (d'Orbigny, 1846)
  6. Planulina bassensis Collins, 1974
  7. Planulina blomae Yassini & Jones, 1995
  8. Planulina bradii Tolmachoff, 1934
  9. Planulina cocoaensis Cushman, 1928
  10. Planulina conspersa Ehrenberg, 1845
  11. Planulina costata (Hantken, 1875)
  12. Planulina crassa Galloway & Heminway, 1941
  13. Planulina depressa (d'Orbigny, 1839)
  14. Planulina dubia d'Orbigny, 1843
  15. Planulina elegans Ehrenberg, 1845
  16. Planulina exorna Phleger & Parker, 1951
  17. Planulina fijiensis Cushman, 1934
  18. Planulina foveolata (Brady, 1884)
  19. Planulina foveolatiformis McCulloch, 1981
  20. Planulina galapagosensis McCulloch, 1977
  21. Planulina gemmacea Ehrenberg, 1845
  22. Planulina limbata Natland, 1938
  23. Planulina lugubris Ehrenberg, 1845
  24. Planulina mera Cushman, 1944
  25. Planulina mexicana Cushman, 1927
  26. Planulina nebulosa Ehrenberg, 1845
  27. Planulina nipponica Asano, 1953
  28. Planulina obliqua Ehrenberg, 1845
  29. Planulina ornata (d'Orbigny, 1839)
  30. Planulina ornatiformis McCulloch, 1977
  31. Planulina quarternaria Ehrenberg, 1845
  32. Planulina renzi Cushman & Stainforth, 1945
  33. Planulina retia Belford, 1966
  34. Planulina sinuosa (Sidebottom, 1918)
  35. Planulina soldanii d'Orbigny, 1826
  36. Planulina turgida Ehrenberg, 1845
  37. Planulina vitrea Ehrenberg, 1845

Chromista → Foraminifera → Globothalamea → Rotaliida → Planorbulinoidea → Planulinidae

Planulinoides Parr, 1941[uredi VE | uredi]

Chromista → Foraminifera → Globothalamea → Rotaliida → Discorbinelloidea → Planulinoididae

Planulinoididae Saidova, 1981[uredi VE | uredi]

Chromista → Foraminifera → Globothalamea → Rotaliida → Discorbinelloidea

Planumon Yeo & Ng, 2007[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Potamoidea → Potamidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Pl