Razgovor sa suradnikom:Croq/Arhiv 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Suradnik13 (razgovor) 09:46, 5. siječanj 2009. (CET)

Hvala ti lijepa na dobrodošlici! Bok, --Croq (razgovor) 21:59, 7. siječanj 2009. (CET)

IRC[uredi]

Croq, jesi li već se pokušao spojiti na IRC? Pokušaj, dobar dio nas dok uređuje istovremeno je i na ircu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:16, 8. siječanj 2009. (CET)

Budem, --Croq (razgovor) 21:06, 9. siječanj 2009. (CET)

Malnar[uredi]

Piše zanimljivo, zanimljivo ga je slušati, ali iako njegovu rubriku urednik Globusa zove kolumnom, ja ga ne bih nazvao kolumnistom (ako ga idemo uspoređivati s Torbarinom, Ivkošićem i Tomićem). Time ne mislim da je loš, samo mislim da ovi u Globusu ne vide distinkciju između rubrike (ono što piše Malnar) i kolumne (što piše Torbarina). Malnar je prije duhoviti kroničar (o ukusima se ne raspravlja), a Torbarina je kolumnistica. SpeedyGonsales 02:36, 12. siječanj 2009. (CET)

Slažem se s tobom, Speedy! Ne čitam Globus več godinama, a kad sam ga svojedobno čitao najbolji mi je uvijek bio Malnarov "Nightmare Stage". --Croq (razgovor) 21:33, 12. siječanj 2009. (CET)

Uređivanje članaka[uredi]

Lijep pozdrav! Drago mi je što se netko uhvatio i ovih članaka koji imaju veze s duhovnošću i meditacijom. Ipak, molio bih te da pripaziš na enciklopedijski stil. Nedostaci u tome najočitiji su u članku Duhovnost. Wikipedijin članak ne može se sastojati samo od natuknica. Isto tako, morao bi se potruditi pronaći odgovarajuće kategorije.--Donatus (razgovor) 08:26, 23. siječanj 2009. (CET)

Bok Donatuse, ionako sam te mislio kontaktirati jer mislim da trebaju jos clanci kao na primjer mistika, onaj svijet (neznam kako bi drugacije preveo njem. "Jenseits"). Bas nemam vremena, poslati cu ti mail. S kategorijama isto nisam znao koje treba odrediti. Samo hocu reci da je meni samom cinilo veliko zadovoljstvo baviti se ponovo s tim temama, koje se u brzim zivo ponekad zaborave. Javit cu ti se. --Croq (razgovor) 22:18, 23. siječanj 2009. (CET)

Kritika[uredi]

Ne uzimaj osobno moje predloške, samo sam ih stavio da bi se mogli kasnije vratiti na članke i popraviti ono što bi trebalo, naime pomoću predložaka koje sam postavio lako je naći članak u ovoj šumi. Pitao si za Cenčića, zašto sam stavi točnost, tu je razlog vrlo jednostavan. Citiram : Od 1986 ili 1987 je pjevao. Po meni, u ozbiljnoj enciklopediji tako ne može biti; počeo je pjevati tada ili možda tada, treba biti jednoznačno napisana istina. Zbog toga sam stavio točnost, jer nije točno određena godina, tj. potrebno je to točnije napisati. Toliko o tome. Ponavljam, ne uzimaj osobno ono što ja napišem, ovdje surađujemo zajedno i sve moje napomene ili komentari imaju samo jedan cilj, pobolšavanje kvalitete članaka, nikako ne osobni napad. Dapače, spreman sam u svakom trenutku pomoći, pogotovo suradnicima koji imaju objektivne poteškoće kao što ih ti imaš. Zato, ne obaziri se na moje komentare, nastavi pisati i ako ti što zapne, tu sam. A ako pretjeram u bilo čemu, slobodno mi to reci, po istim principima kao što bih i ja tebi to rekao. Pozdrav --Lasta 08:07, 25. veljača 2009. (CET)

Hvala ti na javljanju!U redu je, i slazem se s tobom. Bok, --Croq (razgovor) 18:33, 25. veljača 2009. (CET)

Menadžment[uredi]

Croq, članak o menadžmentu je napisan. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:15, 28. ožujak 2009. (CET)

Bas me veseli da se vec netko sjetio i to napisat ;-) Po meni je to klasicna cesto koristena jezicna posudenica, ali nemam kompetenciju o tome diskutirati. Puno pozdrava, bok--Croq (razgovor) 00:22, 28. ožujak 2009. (CET)
Croq, upravo gledam međuwikipoveznice s našeg članka o d.o.o na de:wiki, pazi prvu rečenicu "d.o.o. (auch: doo.)", pa iskreno, ne znam od kuda gosponu Aspiriniksu doo? No, naveo je više literature od samoga članka, valjda zna bolje od nas, tj. knjige na njemačkome jeziku..., a kod svih osnivanja poduzeća dokumenti se za Nijemce prevode na GmbH. --Roberta F. 00:33, 28. ožujak 2009. (CET)

d.o.o. je GmbH, a ovo sto je on tu napisao je bezvezno, odmah idem staviti zahtjev za brisanje.--Croq (razgovor) 00:41, 28. ožujak 2009. (CET)

Poveznice[uredi]

Bok Croq :-) Samo mala primjedba, poveznice na You Tube baš i nisu poželjne. Lijep pozdrav, --D tomAero-stub img.svg 20:22, 2. svibanj 2009. (CEST)

Bok Dtom, Oke, nema grede :-) Sad cu to odmah zamjenit. Puno pozdrava --Croq (razgovor) 20:33, 2. svibanj 2009. (CEST)

Kip slobode[uredi]

Znao sam da će nekom zasmetati crvena poveznica :-))))). Pozdrav, --D tomAero-stub img.svg 20:13, 15. lipanj 2009. (CEST)

Ahaha kuzis ti mene ;-)) Barem sad imamo neki zacetak... -Bok--Croq (razgovor) 23:07, 15. lipanj 2009. (CEST)

Zahvala[uredi]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje. Blackout-Europe Union.png --Roberta F. 02:37, 28. lipnja 2009. (CEST)
Hvala ti na ponovnoj suradnji!--Croq (razgovor) 23:28, 29. lipnja 2009. (CEST)

emigracija/iseljeništvo[uredi]

Pozdrav Croq! Članak o hrvatskoj emigraciji već imamo. Baci oko na Hrvatsko iseljeništvo!--Daki (razgovor) 09:35, 10. srpnja 2009. (CEST)

Bok Dario. Ali klasicno iselenistvo, Progonstvo i politicka emigracija nise isto. Fali modza vise recenica ili medusobnog povezivanja clankova. Ali, kako se sjecam jugokumunisti su nas koji smo sljakali vani i donosili lovu zvali nekakvim nobel gastarbeiterima na "priveremenim radu" dok su oni koji su se usudili kritizirati sustav ili cak traziti suverenu Hrvatsku bili automatski Ustase. Dakle nije isto. Treba jos doraditi, budem to cinio naravno sukzesivno. --Croq (razgovor) 12:32, 10. srpnja 2009. (CEST)

A1[uredi]

Znam da nije službena al' eto zadnjih godina se češće koristi taj naziv po menijima. Autocesta kralja Tomislava zbilja osobno nisam nikad čuo, iako znam da postoji. Što se tiče tvog prijedloga, taj zbilja nisam nikad čuo. Što se tiče izvora za Dalmatinu evo jedan [1]. --Ex13 (razgovor) 09:55, 8. kolovoza 2009. (CEST)

Ma dobro Ex13, ne zalazem se da tu sad stoji Autocesta Kralja Tomislava, sluzben naziv odlucuju drugi a ni ti ni ja. Samo me smeta da u stampi neki pokusavaju progurati jedan- po meni- besmislan naziv. Zato mislim da bi trebali tu u wiki spominjati A1 a druge nazive mozemo spomenuti ali samo u kontekstu koji im pripada, a ne kao sluzbenim nazivu. Ima ta igrica itekako politicku pozadinu.--Croq (razgovor) 11:25, 8. kolovoza 2009. (CEST)

Limes[uredi]

Ej, nisam čuo za taj naziv "Limes" ali sam čuo samo da postoji neki zid iz Rimskog doba blizu jednog brda, sad mu neznam ime. Neznam točno di se nalazi, ali negdje u šumi. Pitat ću malo tetka, on možda zna. --Basketball ball light.svg Neno K Basketball.png 21:13, 18. kolovoz 2009. (CEST)

Hvala ti! Bok--Croq (razgovor) 22:00, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Kategorija:Zločini komunističkog terora[uredi]

Na Wikipediji nemamo običaj stavljati članke u kategorije koje ne postoje. Osim toga za članke slične tematike već postoji Kategorija Partizanski zločini u Drugom svjetskom ratu i poraću. Za više informacija pogledajte Wikipedija:Kategorije. Lijepi pozdrav!--Niks (razgovor) 12:14, 21. kolovoza 2009. (CEST)

Da ali treba razvrsiti ratne od poratnih zlocina komunista. Konkretno: Prvi clanak je bio Miroslav Bulešić koji je ubijen 1947. g. Dakle ne od partizana. A Partizani nisu bili svi komunisti. Dakle treba precizirati, diferencirati --Croq (razgovor) 13:37, 21. kolovoza 2009. (CEST)
Slažem se da bi se trebale napraviti kategorije posebno za ratne i posebno za poslijeratne zločine (točno je da svi Partizani nisu bili komunisti). Međutim u kategoriji Partizanski zločini u Drugom svjetskom ratu i poraću ima tek 3 članka što je premalo i za tu kategoriju, a kamoli da se ona još dodatno ide granati. Osim toga te zločine koji su u spomenutoj kategoriji su nesumljivo počinili upravo Partizani.--Niks (razgovor) 13:44, 21. kolovoza 2009. (CEST)
Ok, pa slazemo se. Onda, kad bumo skupili dosta clanaka cemo razgranuti.Samo tako duge ce biti Misoroslav Bulesic pogresno kategorizira. A pregledat cu jos ostale clankove Hrvatskih svecenika.Bok--Croq (razgovor) 17:53, 21. kolovoza 2009. (CEST)
Također bi bilo dobro da kod razgovora sa drugim suradnicima ostavljate odgovore na njihovim stranicama za razgovor. Tako čim otvore Wikipediju vide da ste odgovorili. Lijepi pozdrav!--Niks (razgovor) 18:01, 21. kolovoza 2009. (CEST)
Ne kuzim. Samo sam Luki napisao poruku, a Vi ste mi odgovorlli. Kad tu odgovorim misli da netreba jos i kod Vas pisati? Bok--Croq (razgovor) 21:33, 21. kolovoza 2009. (CEST)

Pozdrav Croq, da obrazložim. Kategoriju Žrtve komunističkog terora sam obrisao iz više razloga: prije svega, nije bila dovoljno precizno nazvana (žrtve komunističkog terora žrtve su terora bilo kakvog oblika komunizma, dakle pre širok pojam); drugo, kategorija nije bila kategorizirana, i treće nije sadržavala niti jedan članak, nakon tjedan dana. Dakle ne radi se o broju članaka u kategoriji (obično je dovoljno i 3 članka za početak), već o tome da kategoriju ubuduće preciznije nazoveš i kategoriziraš. Hvala na razumijevanju, lijep pozdrav! ;-) LukaKrstulović 17:57, 21. kolovoza 2009. (CEST)
Bok Luka, imas pravo! Preciznije ce biti "žrtve jugokomunističkog terora" ili "žrtve titoističkog terora" (neznam koja od ovik kategorija bi bila tocnija), A mislim da sam zaboravio staviti clanak o Miroslavu Bulesicu u kategoriju. U tome je bila kvaka. Nema grede! Trebam samo jos napisati clankove. Lijep pozdrav --Croq (razgovor) 21:33, 21. kolovoza 2009. (CEST)

Nepotrebna preusmjeravanja[uredi]

Mislim da su tvoja preusmjeravanja Tele, Telad, Pile i Pilad posve nepotrebna. O teletu se može napisati poseban članak, navodiš da si iz Njemačke pa vidi poseban članak o tome na de.wiki [2]. Tamo ti lijepo piše da tele nije samo goveđe mlado. Isto tako samim tim ni preusmjeravanje telad nema smisla. Također ni pile ni pilad nema smisla. Pile je kokošje mlado, mislim da nitko neće tražiti članak o piletu nego o kokoši, o piletu se nema što pisati. I zato ću ta tvoja preusmjeravanja predložiti za brisanje. Inače, molim te pripazi malo na hrvatski pravopis, već sam nekoliko tvojih članaka dotjerao, iako se nekome tko živi u Njemačkoj takve teškoće mogu razumjeti. Lijep pozdrav. --Flopy (razgovor) 11:29, 23. kolovoza 2009. (CEST)

Naravno, da sam pogledao sam prije preusmjeravanja na njem wikici clankove i po meni su bili banalni i nepotrebni, jer svatko zna o cemu se radi. Al ok, ak treba brisat nek se brisu. Nije mi to pitanje biti ili ne biti niti ne znacu bas nesto u zivotu ;-)) A za korigiranje onog sto sam napisao lijepa ti hvala u ime svih ljudi koji cu doci citati clanak a nebudu morali citati clankove na jezicima susjednih naroda.--Croq (razgovor) 12:12, 23. kolovoza 2009. (CEST)
Nema na čemu, i drugi put:) --Flopy (razgovor) 12:17, 23. kolovoza 2009. (CEST)
I opet ti moram ukazati na nepotrebna preusmjeravanja. Naime, Jugokomunisti i Jugokomunizam ne možeš preusmjeriti na Savez komunista Jugoslavije, jer su ti pojmovi širi, odnose se na cijeli sustav kao takav, a osim toga ti su pojmovi više neslužbeni, u literaturi se slabo koriste. --Flopy (razgovor) 09:11, 5. rujna 2009. (CEST)
OK, mislio sam da je isto. Ali bit ce bolje napsati poseban clanak. Budem ja ako nebu nitko drugi--Croq (razgovor) 10:18, 6. rujna 2009. (CEST)

Kočevski Rog[uredi]

Kočevski Rog je zemljopisni pojam, a pokolju su skroz druga stvar.
Stoga bi Kočevski Rog trebao imati posebni članak o tom zemljopisnom pojmu, a pokolj da ima svoj članak.
Isto kao što članak o Bleiburgu ima jedan, a pokolj u Bleiburgu drugi članak. Kubura (razgovor) 16:51, 24. kolovoza 2009. (CEST)

Bok Kubura.Jucer sam u vezi toge gledao najprije Bleiburg a clanak o Gradu i o pokulju su isti. Zato sam napravio to tako. Bio sam lijen napisati nesto o zemljopisnim pojmu. Ali u redu, napisat cu mrvicu zemljopisu a ostalo premjestiti u clanak o pokolju. --Croq (razgovor) 17:08, 24. kolovoza 2009. (CEST)
Konacno sam nasao clanak Bleiburg (grad) i mislim da bi trebalo napraviti razdvojbu kod pojma Bleiburg.--Croq (razgovor) 17:47, 24. kolovoza 2009. (CEST)

Svetvinčenat[uredi]

Što misliš da prebaciš slike u galeriju na dno članka? Ovako mi se čini dosta neuredno. Pozdrav!--Ifa (razgovor) 13:07, 26. kolovoza 2009. (CEST)

Bok Ifa, slobodno radi kako mislis da bi bilo bolje. Ne znaci da ako sam ja nesto postavio da tako treba ostaviti. Pozdrav --Croq (razgovor) 16:02, 26. kolovoza 2009. (CEST)

Plansko gospodarstvo[uredi]

Croče, plansko gospodarstvo ne mora nuždno biti socijalističko.
I kapitalistička društva imadu planiranost i službe za planiranje državnog gospodarstva, samo je pitanje u kolikom je stupnju ta planiranost. Kubura (razgovor) 01:53, 29. kolovoza 2009. (CEST)

Je, tako je. U clanku treba to jos navesti ili napraviti razvojubu na razna planska gospodarstva. Svaki clanak kojeg napisem ili zapocnem nije zadnja i apsulutna verzija nego se itekao moze doraditi. Bok--Croq (razgovor) 13:28, 29. kolovoza 2009. (CEST)

Demonstracija[uredi]

Vjeruj mi nema potrebe da pišeš kako si iz iseljeništva. To se vidi iz tekstova. S tim želim reći da tekstovi moraju biti pisati u neutralnom stilu, a tvoj je fundamentalističko antikomunistički. Ako je tvoj cilj stvarati tekstove samo da bi pisao kako su komunisti bili loši dečki mislim da si promašio site jer moramo pokušati sve tekstove pisati u neutralnom stilu (OK i ja to promašim, ali moramo pokušati)

Pogledaj kako sam proširio tekst demonstracije :)--Rjecina2 (razgovor) 00:57, 30. kolovoza 2009. (CEST)

@Rijecina: Nema potrebe da tu raspravljamo o politickim temama. Dobro si primjetio da jesam definitivno fundamentalističko antikomunistički ali isto protiv svakih drugih ekstremizma. Komunisti su bili sto su bili (s uzitkom cu jos puno toga o tome napisati) a ja cu pisati onako kako mislim da treba. A ti spravi ili promijeni kako mislis da treba. Sorry, ali ja nisam odrasao u komunizmu i ne podnostim ekstremizme, pogotovo ne onog najkrvolocnijeg u povijesti covjecanstva. Usput receno, wikipedije nebi moglo biti u bilo kojoj totalitarnij ideologiji, a razlike misljenja su najnormalnija stvar na svijetu. Evo kao sto vidis ja sam jos malo precizirao ono sto si ti nadopisao u clanku demonstracije.I to je po meni bit wikija:Ne da jedan napise i da ostane 500 godina, nego da raste i zivi do onog stadija kad vise nitko nema daljnih informacija za nadopuniti --Croq (razgovor) 14:39, 30. kolovoza 2009. (CEST)
Znaš ja ti mislim da je jugoslavenski komunizam bio mnogo pitomiji od sovjetskog tipa. Vjerujem u podatak da je broj žrtava u doba rata i poraća koje su ubili komunisti oko 200,000 (ubijeni u borbama ili likvidirani bez suđenja) koji je izbacila jedna analiza u doba pregovora s Njemačkom oko ratne odštete (ta analiza je bila državna tajna u doba Jugoslavije), ali nakon toga je broj državnih ubojstva bio sličan onim u zapadnim državama (pojedinačni slučajevi). Svi ostali su završavali na "preodgoju". Pogledaj broj mrtvih tijekom hrvatskog proljeća !?
Ona poveznica koju si pomaknuo govori o edukaciji stanovništva ili preciznije njene riječi su:"Postignuta je suglasnost da je potrebno poduzeti dodatne napore u smislu edukacije šireg stanovništvu o ulozi NATO", mogu ti na to dodati izjavu Ive Sanadera nakon ulaska u NATO kada je rekao da mi ne bismo nikada ušli da je bio referendum.
Ti voliš pisati o zločinima "najkrvolocnijeg sistema u povijesti covjecanstva", a ja ću to malo kontrolirati i drago mi je da nemaš ništa protiv.--Rjecina2 (razgovor) 19:38, 30. kolovoza 2009. (CEST)
Sve je to OK Rijecina, bit ce mi bas drago da provjeris sto napisem. Wiki je teamski rad. Nikad jedan sam nezna onoliko kao vise zajedno. Usput receno koliko je UDBA poubijala Hrvata mozes vidjeti tu [3] ali hocu jos jedno naglasiti: Necu tu nekakve podjele nego zelim zajednicki rad. Ipak smo tu dragovoljci, koji iz raznih razloga radimo iz altruistickih razloga. Sirimo znanje a u njemackim jeziku se kaze "Wissen ist Macht" ili "Scientia potentia est" (doslovno =znanje je moc) Bok--Croq (razgovor) 20:53, 30. kolovoza 2009. (CEST)
Na onom popisu ih je negdje 70 za cijelo područje Jugoslavije (vjerujem da ih je većina iz Hrvatske), a to je "malen" broj državnih ubojstava u 45 godina postojanja države.
Pored ostalog vjerujem da postoji jedan sitan problem, jedna sitna razlika u tome kako mi gledamo ta ubojstva pa je po meni još manji broj žrtava. Za mene je jedna stvar likvidicija političkih disidenata, a druga stvar likvidacija Ustaša (osoba koje su bili pripadnici Ustaša i počinili zločine ili pripadnika Hrvatskog oslobodilačkog pokreta organizacije koju je vodio Ante Pavelić do svoje smrti). Ja žestoko osuđujem ubojstva političkih disidenata, ali ne baš toliko žestoko ubojstva Ustaša i Četnika.
Pretpostavljam da si čitao Vjesnik u kojem piše razmišljanje običnih stanovnika bivše Jugoslavije o disidentima ??--Rjecina2 (razgovor) 03:58, 31. kolovoza 2009. (CEST)
Nebi sad tu vodio raspravuo ustasama itd. Ti znas i sam da su po jugokomnistiama svi koji su bili protiv jugokomunizma bli nazvani ustase a isto tako za vrijeme domovinskog rata su agresori zvali Hrvatstke vojnike Usatasama. To i je bila osnovna strategija stvaranja kroatofobije i slike o hrvatima u trecim zemljama. Ali stvarno necu gubiti vrijeme na raspravu, nego uloziti vrijeme pisanje clanaka. Sto se mene tice EOD.--Croq (razgovor) 10:54, 31. kolovoza 2009. (CEST)
Razlika između "demokratskih" i apsolutističkih režima po pitanju dezinformacija je da u apsolutističkim (komunistički, fašistički) režimima one se ne otkriju, dok u demokracijama postoji realna mogućnost da za 5-10 godina izađe u javnost kako je to bila dezinformacija, ali da zbog toga nitko ne trpi posljedice (primjeri:Irak, Nikaragva i slično). To je jedina razlika između demokratskog i komunističkog modela po ovom pitanju. Da li se slažemo ??--Rjecina2 (razgovor) 10:46, 2. rujna 2009. (CEST)
Ne slazem se u pogledu da traje 5-10 godina. Moze to i brze, ovisno je o slucaju. Ali stvarno nebi raspravljao. Ajmo radje clankove pisat. --Croq (razgovor) 20:31, 2. rujna 2009. (CEST)

1.000 članaka[uredi]

Zaslužio si nagradu, i više od toga za nove članke koje si napisao otkako je krenula akcija u Kafiću, a posebno me obradovao članak Samba (glazba)! :-)

Suradnik Rječina2 se žali da ponavljaš sadržaj jednog članka u drugom, pogledao sam i nisi napravio ništa previše strašno (vidio sam puno gore slučajeve kopiranja dijelova članaka), ali dužnost mi je upozoriti te da se u člancima može pozivati na druge članke (ili autore knjiga, čak i podatke), ali neka granica između članaka mora postojati. Siguran sam da to razumiješ, i moram te pohvaliti, stil pisanja ti se bitno popravio u zadnje vrijeme, oko članaka nekih drugih suradnika danas imam puno više posla nego s tvojima, nastavi tako i uskoro neće uopće više biti pogrješaka. Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 14:44, 31. kolovoza 2009. (CEST)

Hvala ti Speedy! Osobno jako volim juznoamericku glazbu, i bilo mi je drago da tu mogu malo prodonjeti. Isto sam pozitivno iznenaden da su se i suradnici primili posla koje inace nisam ni primjetio do sada, i mislim ce popis biti brzo pun clanaka s sadrzajem. Doci cemo mi i brze nego sto mislimo do 100.000 ;-) clankova. Zivimo u drustvu znanja, i kroz pisanje ucimo. Vidio sam da se je Rijecina zalio, Ok, svako ima pravo na svoje misljenje. A mogu i ja naravno pogrijesiti. Tko radi, taj i grijesi. Najmanje grijese oni koji ni ne pisu clankove i samo prigovaraju drugima ... ;-)) . Nema tu absolutno problema, ako treba nesto uradit samo mi javi. Ja tu iskljucivo radim "just for fun" i s velikim pozitivnim nabojom prema HR-Wikiju i naravno suradnicima koje bi zelio da ih bude nesto vise. Bok--Croq (razgovor) 15:01, 31. kolovoza 2009. (CEST)

preusm.[uredi]

E je bilo veliko kod ekonomije ;)--Uskboy 12:15, 1. rujna 2009. (CEST)

Aaa, sad tek kužim. ispricavam se ;-)... Bok--Croq (razgovor) 12:16, 1. rujna 2009. (CEST)

Nesvrstani[uredi]

Croq, ne čini mi se da su sve zemlje Trećeg svijeta i članice Pokreta nesvrstanih. Kubura (razgovor) 03:16, 3. rujna 2009. (CEST)

Je Kubura, hvala na primjedbi! Nakon daljneg pregleda tematike vidim da pojmovi nisu bas isti. Maknit cu preusmjerenje, a trebao bi clancic o tome. Bok--Croq (razgovor) 11:21, 3. rujna 2009. (CEST)

Pravopis[uredi]

Lijep pozdrav Croq!

Možeš li molim te ipak malo pripaziti na pravopis. Ovdje ima dosta grešaka na malo teksta, pa si daj samo malo truda da pregledaš članak prije nego ga spremiš. Ako mogu bilo kako pomoći slobodno se obrati :-). Uživaj!--frk@ 09:20, 3. rujna 2009. (CEST)

Bok Frka, vjeruj mi da se trudim i nije zlonamjerno. S jedne strane znam da ispadam budala sto pisem s tim pravopismim nedostatcima a do sada se uvjek naslo dobrih suradnika koji su pomogli pregledali i maknuli te moje pravopisne greske. Vjeruj mi da mi je najsigurniji nacin smanjiti opseg clanka na mrvu, ali mi je pak onda zao sto je tak malo informativan. Zbog posla sad moram smanjiti ionako broj clankova. Dakle bit ce bolje pregledani i od mene. Usput receno:Bio sam na tvrdavi u Brodu na uskrs, i prekrasno su žabe kreketale. Snimio sam ih mobitelom i od tada kad zazvoni mobič cujem žabe iz Brodske tvrđave ;-)) --Croq (razgovor) 11:21, 3. rujna 2009. (CEST)
Ma nisam niti mislio da je zlonamjerno. Samo ti piši slobodno, netko će već pregledati članak :-)). Baš mi je drago da si bio u , drugi put ako budeš dolazio obavezno se javi (ja sam u uvijek blizu tvrđave:-)). Uživaj!--frk@ 22:48, 3. rujna 2009. (CEST)
Dogovoreno Frka, javit ču ti kad cu slijedeči put u Brod, pa čemo na piče ;-)). Bok, --Croq (razgovor) 11:56, 4. rujna 2009. (CEST)

Mala slova u nabrajanju[uredi]

Bog, Croče!
Pogledaj ovo [4]:

  • Dijalektički materijalizam
  • Logika

u nabrajanju trebaš pisati malim slovom, daklen ovako:

  • dijalektički materijalizam
  • logika

Ono nisu vlastite imenice, niti su početak rečenice, stoga ih pišemo malin početnin slovon. Živia mi. Kubura (razgovor) 03:18, 4. rujna 2009. (CEST)

Bok Kubura, hvala ti na jezičnim savjetu! Kao sto vidis ja odmah reagiram i ispravljam (samo kad znam gdje treba). Malo sam odplutao neplanirano u jezično zahtjevnije stvari... , Lijepi vikend ti zelim, Bok --Croq (razgovor) 11:56, 4. rujna 2009. (CEST)

Johna Ivana Prcela[uredi]

Ovaj tip i njegove knjige ne zadovoljavaju uvjete wikipedije da se mogu koristiti kao izvor. Tip je kažimo to diplomatski neobičan. Njegove rječi:

  • "smatramo Obamu NAJAGRESIVNIJIM zagovarateljem genocidnoga Holokausta ubijanja nerodjene djece "
  • "Hrvatskom narodu do grla je dosao taj prokleti antifasizam" (čovjek živi u SAD !)


Mogao bi staviti i neke druge njegove komentare (primjer Norac), ali nema smisla [5]--Rjecina2 (razgovor) 22:48, 6. rujna 2009. (CEST)

Ako je za tebe ubijanje nerodjene djece ok, to je tvoje misljene i imas pravo na to. Za mene nije. Postoji mogucnost kontracepcije.Sto se tice antifasizma, to cesto koristi kao sinonim za komunizam. Sorry, ali argumenti su ti dosta klimavi. --Croq (razgovor) 23:01, 6. rujna 2009. (CEST)
Bog nam je dao slobodnu volju (abortus, kontracepcija). Tip je protiv i to je OK, ali zvati abourtus genocidnim Holocaustom je dokaz ekstremnog razmišljanja.
Po pitanju hrvatskog naroda i antifašizma, moj odgovor je da čovjek koji ne živi u hrvatskoj desetljećima (on 60 godina) ne može znati kako stanovnici Hrvatske o tome razmišljaju. Vidiš u odgovoru nisam niti spomenuo da je tip ustaša koji se družio s neupitnim ratnim zločincima.
To je po meni glavni problem današnjih napada na komunizam. Hitler da je danas živ bi pričao: "ja sam protiv komunizma koji je ubio na stotine miliona ljudi" i ne bi se mnogo razlikovao od drugih kritičara.--Rjecina2 (razgovor) 23:15, 6. rujna 2009. (CEST)
Rijecina, procjenujem ti po stilu pisanja da si negdje oko ili ispod 20 godina i dakle vrlo mlad. Ja sam stariji. Nemoj mjenjati pojmove socijalna pravda i komunizam. To ti nije isto. Postoje dvije zemlje, gdje je jedan dio naroda bio u komunizmu a drugi u parlamentarnoj demokraciji: Njemacka i Koreja. O razlikama ne treba ti tu pisti, opce su poznate. Najbolje da se u odredenim clankovima argumentativno raspravljamo. Ovako ne vodi k nicemu. --Croq (razgovor) 23:39, 6. rujna 2009. (CEST)
Mladiću nema potrebe da se vrijeđamo (po pitanju godina).
Znam veoma dobro te razlike, ali vidim da si promjenio tematiku :)--Rjecina2 (razgovor) 23:48, 6. rujna 2009. (CEST)

Meni nebi bilo uvredljivo da sam nesto mladji :-) ma da bas i nisam jos ni star. A Tematiku ne mjenjam, jer ima jos jako puno za napisati. Samo bi mi bilo dosadno pisati samo o jednoj tematici.Isto kao da jedes svaki dan isto. --Croq (razgovor) 00:01, 7. rujna 2009. (CEST)