Razgovor sa suradnikom:Janisamon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Janisamon, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 17:00, 2. studenog 2012. (CET)

Novopostavljene slike[uredi kôd]

Information.svgDobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Neke vaše slike nisu propisno označene, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju. --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:57, 12. studenog 2012. (CET)

Nepravilno postavljene datoteke[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 28. studenog 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 12:16, 14. studenog 2012. (CET)


Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:45, 17. prosinca 2012. (CET)

Ouija, Crna kutija[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 13:40, 18. prosinca 2012. (CET)

HNK Live, Božićne zvjezdice[uredi kôd]

Premjestio sam članak na ispravno mjesto, ti još poispravljaj č->ć u članku i u drugim člancima.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:11, 28. veljače 2013. (CET)

Hrvatski jezik[uredi kôd]

[1] Ma daj, odakle ti "talentovane"? Kubura (razgovor) 05:26, 4. ožujka 2013. (CET)

Sintaksa[uredi kôd]

[2] Nije Return of the Spice Girls turneji, nego "turneji Return of the Spice Girls". Kubura (razgovor) 06:17, 7. ožujka 2013. (CET)

Odnosna zamjenica za živo i neživo[uredi kôd]

[3].
Čovjek kojeg su nešto pitali.
Stroj koji su nešto pitali.
To ti je razlika. Kubura (razgovor) 06:52, 24. ožujka 2013. (CET)

Međuwiki poveznice[uredi kôd]

Obzirom da su međuwiki poveznice preselile na drugi projekt, tj. Wikidata, savjetujem da tamo dodaješ poveznice prema istovjetnim člancima na drugim jezicima. Konkretnije, za zadnji članak koji si započeo poveznice su ovdje [4], pa možeš dodati poveznicu na članak na našoj wikipediji.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:25, 25. ožujka 2013. (CET)

Pitalice[uredi kôd]

Jedna stara i jedna nova:

  • Kaže li se "26 više 17 su 42" ili "26 više 17 je 42"?
  • Kaže li se "Komplentan album producirao je" ili "Komplentan album je producirao"?

Hvala unaprijed na trudu! SpeedyGonsales 02:53, 27. ožujka 2013. (CET)

Naziv albuma[uredi kôd]

Janisamon, ako je naziv prvog Severinog albuma Severina, zašto dodaješ u nastavu imena članka 1990.?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 17:57, 20. listopada 2013. (CEST)

Zato što postoje njena dva albuma pod nazivom "Severina" iz 1990. i 1992. godine, čisto da razdvojim. Janisamon (razgovor) 18:10, 20. listopada 2013. (CEST)

Malo si u krivu, ta godina treba ići u zagradu, ovako ispada da se album zove Severina 1990. Dakle, naziv članka treba biti "Severina (album iz 1990.)" i analogno tome za drugi album.
Inače, drugim suradnicima se odgovara na njihovim stranicama za razgovor. Zašto? Zato jer u tom slučaju dobiju obavijest o novoj poruci (kao što si je i ti sada dobio). Ako im odgovoriš ovdje, može se dogoditi da ne vide tvoj odgovor. Ukoliko želiš cijelu raspravu imati ovdje, onda obavijesti suradnika na njegovoj stranici za razgovor da si mu odgovorio ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:10, 20. listopada 2013. (CEST)
Par sitnica. Prva: nemaš potrebe u nazivu albuma u infookviru stavljati bilo kakvu poveznicu, to je samo naslov albuma koji se pojavljuje u infookviru. Nije nikakav propust, nego, čisto da ne radiš suvišan posao [5]. Druga: žanrove uobičajemo pisati malim slovima, pa eto...za ubuduće.Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 09:07, 21. listopada 2013. (CEST)

Nazivi albuma i pisama[uredi kôd]

Janisamon, probaj obratiti malo više pažnje označavanju albuma i pisama. Albumi se označavaju kurzivom, a pisme "navodnicima". Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 00:02, 21. listopada 2013. (CEST)

Pravopisni naputak[uredi kôd]

[6] Ondje se piše malim slovom. Kubura (razgovor) 06:47, 26. listopada 2013. (CEST)

Nova kategorija[uredi kôd]

Kako se često baviš ovim temama, otvorena je nova kategorija, pa možeš buduće članke stavljati u nju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:22, 10. veljače 2014. (CET)

Datoteka:SastavMagazin.jpg[uredi kôd]

Žao mi je, ali slika je izbrisana. Slike živih osoba ne mogu biti postavljene pod poštenom uporabom. Hvala na razumijevanju.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 23:02, 12. rujna 2014. (CEST)