Razgovor sa suradnikom:Lole484

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Lole484, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Lole484") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,10; 29. studenoga 2017. (SEV)

Navođenje izvora[uredi]

Cijenjeni, Lole484,

ovakvo unošenje bez izvora i to unošenje špekulacije o tome gdje je Slobodan Praljak preminuo (citiram Vaš unos: "Prevezen je u hašku bolnicu, gdje je nakon nekoliko sati preminuo."), te ujedno i neodređenog vremenskog okvira u kom je preminuo (citiram Vaš unos: "nakon nekoliko sati preminuo.") nije sukladno smjernici wikipedije na hrvatskome jeziku, a nije ni enciklopedijski opravdano unositi u članak takve navode.

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Slobodan Praljak. Više na Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Literatura. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,15; 29. studenoga 2017. (SEV)

URL[uredi]

Lole, evo ako ima di podatak na internetu di to [1] piše, navedi to iza te rečenice unutar <ref>ovdi unesi url</ref>. Kubura (razgovor) 23:36, 30. prosinca 2017. (CET)

Obećavajuća pojava :)[uredi]

Lole, obećavajuća si pojava na našem nebu! Samo naprid. Ako ti di šta zapne, pitaj. Kubura (razgovor) 19:17, 4. ožujka 2018. (CET)

Za ove manje poznate športaše[uredi]

[2] Možeš ih staviti pod članke "šport u (neka godina)". Kubura (razgovor) 22:56, 4. ožujka 2018. (CET)

Zaboravia si izvor[uredi]

[3] Evo san se potrudia nać stranicu na hrvatskome jeziku koja je izvor. Kubura (razgovor) 23:05, 5. ožujka 2018. (CET)

Administrator[uredi]

? još niste administrator pa lijepo molim da se suzdržite od ovakvih poteza. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:48, 10. ožujka 2018. (CET)

Moraš kompletirati, ne smije bez ovoga[uredi]

Ne smiješ zaboraviti kategorije. Poželjno je navesti bar neke vanjske poveznice i neki izvor. Dodao sam neke stvari u članak, [4] pa neka ti to bude orijentir. Kubura (razgovor) 00:22, 11. ožujka 2018. (CET)

Savjet[uredi]

[5] Ovo stavi u šport u 2018.. Zbog toga sam i stvorio sve te članke da se ne bi prenatrpavali članci po godinama. Kubura (razgovor) 06:10, 27. ožujka 2018. (CEST)

Nepostojeća osoba[uredi]

[6] Googleovim testom nije nađena nikakva osoba koja je košarkaš i tega imena. Ovo je još gore.[7] Ovo je već dovoljan razlog za trajno blokiranje. No dat ću ti prigodu. Dosad si mi izgledao kao uredni suradnik.
Navedi mi razlog koji te naveo napisati tu netočnost. Nemoj se ponašati kao da ovu poruku nisi dobio, pa nastaviti uređivanje a ništa ne reći administratorima ni ophoditeljima. Kubura (razgovor) 02:40, 9. travnja 2018. (CEST)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 dana!

Razlog je: vandaliziranje


Ovakvo uređivanje je nedopustivo. Stoga dva dana odmora od wikipedije... Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:16, 20. travnja 2018. (CEST)

Jelena[uredi]

Niste naveli izvor za izmjenu u članku Jelena Perčin. Na prvi pogledčini se da se Jelena zbilja udala, ali da je promijenila prezime ne nalazim. Imate li neku potvrdu promjene prezimena?--Tulkas Astaldo (razgovor) 07:41, 22. svibnja 2018. (CEST)

Begovićke[uredi]

Opet uređujete članke, a ne navodite nikakve izvore??--Tulkas Astaldo (razgovor) 17:29, 31. svibnja 2018. (CEST)

Kategorije[uredi]

Pozdrav Lole484! Sve članke potrebno je kategorizirati, a kako to izgleda u biografskome članku o Tatjani Krajač pogledaj ovdje. Više o kategoriziranju članaka možeš pročitati ovdje. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:40, 3. lipnja 2018. (CEST)

Navođenje izvora (2.x)[uredi]

Nuvola apps important.png Zahvaljujemo na vašim doprinosima Wikipediji, no ponovno Vam skrećemo pažnju na to da je potrebno doprinose potkrijepiti referencijama (više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora), pogotovo ako se radi o promjenama u tekstu (ili na stranicama za razgovor) za koje je realno očekivati da bi mogli izazvati spor među suradnicima. Iznošenje tvrdnji koje nisu opće prihvaćene, a bez referencija, može dovesti do nepotrebnih rasprava, koje bi navođenjem referencija mogle biti posve ili djelomično izbjegnute. Molimo Vas da ubuduće u takvim slučajevima koristite referencije. Hvala na razumijevanju. Maestro Ivanković 15:16, 14. lipnja 2018. (CEST)

Pjero[uredi]

Stvorili ste članak Pjero Tramontana. Niste stavili nikakav izvor i sad odjednom mijenjate godinu rođenja Pjera i uklanjate kategoriju iz članka. Jednostavno ne razumijem zašto. Bio bih vrlo zahvalan da mi odgovorite. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 21:35, 1. srpnja 2018. (CEST)

Navođenje izvora (3.x)[uredi]

Nuvola apps important.png Već sam ranije upozoravao na potrebu navođenja izvora, jer nije posao drugih da to rade umjesto tebe (kao npr. ja poslije tebe u članku "Ivan Rakitić"). Stoga lijepo molim, pročitaj i primijeni prethodne upute, jer se uporno ignoriranje (spomenutih) uputa najčešće kažnjava blokiranjem. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:33, 7. srpnja 2018. (CEST)

Pitanje[uredi]

Pozdrav Lole484! Možeš li mi, lijepo molim, objasniti smisao ovog tvog uređivanja? Maestro Ivanković 19:46, 7. srpnja 2018. (CEST)

Samo da podsjetim: danas je 21. srpnja, a ja još čekam odgovor na gornje pitanje. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 18:33, 21. srpnja 2018. (CEST)

Ne[uredi]

... nije dopušteno raditi izmjene u člancima kako ti padne na pamet, ne odgovarati upitima administratora i pravit se lud

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 tjedna!

Razlog je: zanemarivanje uputa


--Tulkas Astaldo (razgovor) 22:07, 8. srpnja 2018. (CEST)

Kapacitet Maksimira[uredi]

[8] Trebao bi još jednom provjeriti izvor. Lijep pozdrav! --MateoKatanaCRO (razgovor) 13:41, 22. srpnja 2018. (CEST)

[9] Lole, lijepo te molim da pročitaš ovaj izvor. Kapacitet je 35.123 sjedećih mjesta a ne 35.423. Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 13:52, 22. srpnja 2018. (CEST)
[10] Isto važi za Rijeku! Molim te provjeri izvor ili navedi neki noviji ako je taj zastario. --MateoKatanaCRO (razgovor) 13:58, 22. srpnja 2018. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku 1. HNL 2018./19., uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. --MateoKatanaCRO (razgovor) 13:46, 22. srpnja 2018. (CEST)

Razno[uredi]

Ovo nije primjereno ni ozbiljnijim dnevnim listovima, a da ne govorim jednoj enciklopediji, kao što wikipedija jest. Znam da nije jednostavo upustiti se u razgovor s nekim osobama na svemrežju, međutim, ako vrlo skoro ne odgovoriš, barem na neku, od mnogobrojnih uputa, upozorenja i upita slijedi trajna zabrana uređivanja. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 03:32, 23. srpnja 2018. (CEST)

Borimir Perković[uredi]

Ovo je poljednje upozorenje. Cijenim Vaše doprinose, ali ne možete nastaviti kako radite. Dakle, vratite se na članak koji ste napisali i potkrijepite ga izvorima. Tek tada možete nastaviti s uteđivanjem drugih članaka, a i to trebate potkrijepiti izvorima. Ne mislim trčati za Vama i krpati nered koji ostavljate za sobom. Pozdravljam i nadam se budućoj konstruktivnijoj suradnji--Tulkas Astaldo (razgovor) 18:26, 23. srpnja 2018. (CEST)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 dan!

Razlog je: zanemarivanje uputa


Nevoljko Vas blokiram jer cijenim Vaše doprinose, ali više puta ste upozoravani, zbilja je važno doprinose potkrijepiti izvorima. Lijepo molim, ovu blokadu shvatite kao upozorenje. Još se nadam konstruktivnijoj suradnji. Dok ste blokirani možete pisati samo na vašoj SZR.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:30, 28. srpnja 2018. (CEST)

Izvori (opet)[uredi]

Bok Lole, stvarno cijenim tvoj rad, ali te lijepo molim da potkrijepiš takve izmjene s izvorima. Zagreb je prema popisu iz 2011. godine imao 790.017 stanovnika. --MateoKatanaCRO (razgovor) 18:41, 2. kolovoza 2018. (CEST)

Mario Mandžukić[uredi]

Oprostio se od Hrvatske?

Zar više ne će nikad doć u Hrvatsku? :) Zamjenu "po osvajanju" u "nakon osvajanja", to mogu shvatiti, jer "po" se može shvatiti kao neposredno poslije, a "nakon" znači samo i isključivo poslije, nepoznato kada.

Ali opraštanje od Hrvatske? To nije ono što u izvoru piše, a piše: "Opraštam se od hrvatske reprezentacije" i "Od danas, moje je mjesto s vama - među najvjernijim navijačima Hrvatske", što baš i ne zvuči kao - opraštanje od Hrvatske, nego samo - od hrvatske repke. SpeedyGonsales 23:01, 14. kolovoza 2018. (CEST)

Izvori[uredi]

Nuvola apps important.png Zahvaljujemo na vašim doprinosima Wikipediji, no ponovno Vam skrećemo pažnju na to da je potrebno doprinose potkrijepiti referencijama (više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora), pogotovo ako se radi o promjenama u tekstu (ili na stranicama za razgovor) za koje je realno očekivati da bi mogli izazvati spor među suradnicima. Iznošenje tvrdnji koje nisu opće prihvaćene, a bez referencija, može dovesti do nepotrebnih rasprava, koje bi navođenjem referencija mogle biti posve ili djelomično izbjegnute. Molimo Vas da ubuduće u takvim slučajevima koristite referencije. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 20:27, 27. studenoga 2018. (CET)

Podsjetnik[uredi]

Ne zaboravi kategorizirati članke. Pročitaj Wikipedija:Kategorije. Kubura (razgovor) 23:24, 29. studenoga 2018. (CET)

Oliver Dragojević[uredi]

Ciao Lole484,
jesi li siguran da je Oliver D. rođen u SFRJ? Pozz--El hombre (razgovor) 20:44, 13. prosinca 2018. (CET)

Pozdrav, izmjena kojom je dodano mjesto rođenja i smrti Olivera Dragojevića je uklonjena jer u predlošku već postoji mjesto gdje se to navodi, ali je skriveno od prikaza na stranici. BlackArrow (razgovor) 20:46, 13. prosinca 2018. (CET)

Izvori[uredi]

Nuvola apps important.png Molimo Vas da svoje doprinose, pogotovo one koji su potencijalno sporni, potkrijepite referencijama. Uporno ignoriranje ovih uputa smatrat će se namjernim provociranjem sukoba, što se kažnjava blokiranjem. Hvala na razumijevanju. Ovdje pišete da je rekordan broj 4000 i to točno 22. ožujka 1983. za takvo nešto sigurno imate izvor, ali ga niste naveli. Opet upozoravam da je tvrdnje potrebno potkrijepiti izvorima. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:34, 15. prosinca 2018. (CET)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 dana!

Razlog je: ignoriranje uputa


Vrlo uporno zanemarujete upute, pišete da je Slaven Rimac rođen u Jugoslaviji, stoga, dva dana odmora od wikipedije. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:16, 24. prosinca 2018. (CET)