Razgovor sa suradnikom:Mikacius Jankus

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Mikacius Jankus, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Mikacius Jankus") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 13:27, 31. prosinca 2015. (CET)

Prikaži...[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 14:28, 31. prosinca 2015. (CET)

Osnove uređivanja[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan. Vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. --Maestro Ivanković 15:02, 31. prosinca 2015. (CET)

Jean Vallée & Guy Bonnet[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Mikacius Jankus, napisali ste članak Jean Vallée koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav! Maestro Ivanković 17:55, 31. prosinca 2015. (CET)
Crystal Clear app package utilities.png
Mikacius Jankus, napisali ste članak Guy Bonnet koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav! Maestro Ivanković 17:55, 31. prosinca 2015. (CET)

Bok Mikaciuse Jankuse! Lijepo molim, pogledaj ovaj članak pa pokušaj na sličan način doraditi članke o Jeanu Valléeu i Guyu Bonnetu koje si započeo: ako treba, produžit ću i vrijeme za njihovu doradu. No ovakvi kakvi su sada ne zadovoljavaju kriterije za vraćanje u GIP (glavni imenski prostor). Ako imaš kakvo pitanje ili trebaš pomoć u vezi s uređivanjima, klik na drugi dio mojega suradničkoga imena vodi direktno na moju stranicu za razgovor. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 14:09, 3. siječnja 2016. (CET)

Prikaži2[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.

-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:42, 31. prosinca 2015. (CET)

Net als toen[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak Net als toen koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:49, 31. prosinca 2015. (CET)

Navođenje izvora[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima. Više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 15:18, 3. siječnja 2016. (CET)

Wikipedija:Babilon[uredi]

Bok Mikaciuse Jankuse! Lijepo molim, pogledaj Wikipedija:Babilon pa na svoju suradničku stranicu dodaj koji okvirić o poznavanju jezika. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 15:18, 3. siječnja 2016. (CET)

'n Beetje[uredi]

Molio bih srediti članak prema dva prethodno sređena, ne može netko vječno sređivati tuđe članke. Usput budi rečeno - mali djelić ne postoji u hrvatskom, isto kao što ne postoji mali psić ni velika kućetina.--MaGaporuči mi 10:15, 4. siječnja 2016. (CET)

Sredio sam konstrukciju nekih rečenica i popravio onaj "Mali dio". Ali i dalje mi nije jasno kako da popravim ono gdje piše Pjesma Eurovizije 1959.|Pjesma s Eurosonga 1959. tako da piše samo Pjesma s Eurosonga 1959.. Hvala. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mikacius Jankus (razgovordoprinosi) 12:12, 4. siječnja 2016.

Bok Mikaciuse! Pogledaj ovu moju izmjenu pa će ti biti jasno u čemu je razlika za izgled podnaslova u infookviru. Face-badtooth.svg Vidim da si počeo sređivati i članke o pjevačima pa te lijepo molim da pogledaš uputu o navođenju izvora i izvore dodaš uz dijelove teksta ili pojedine rečenice na koje se odnose. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 14:48, 4. siječnja 2016. (CET)

Razgovori[uredi]

Information.svg
Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Maestro Ivanković 14:48, 4. siječnja 2016. (CET)

Potpis[uredi]

Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 14:49, 4. siječnja 2016. (CET)

Logično razmišljaš: potpisujemo se na stranicama za razgovor. Međutim, jedini izuzetak od toga (bar koliko ja znam) je onda kad je članak prebačen na doradu na SZR, i tada se ne potpisuje (što će reći da je ovo potpisivanje suvišno). U svim ostalim slučajevima - da.--MaGaporuči mi 18:58, 4. siječnja 2016. (CET)

Dogovor[uredi]

Lijeva se ruka svađa s desnom? SpeedyGonsales 01:14, 6. siječnja 2016. (CET)

Vanjske poveznice[uredi]

Daj malo pogledaj kako izgledaju vanjske poveznice u sređenim člancima. Zar ne vidiš razliku između takvih i ovih što ih ti napraviš (u svim novim člancima)?--MaGaporuči mi 17:38, 6. siječnja 2016. (CET)

Wat een geluk[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Mikacius Jankus, napisali ste članak Wat een geluk koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav! SpeedyGonsales 20:25, 7. siječnja 2016. (CET)
Veliki "Geluk" obrisan, mali "geluk" prebačen na stranicu za razgovor jer izvori nisu navedeni sukladno smjernici Wikipedija:Navođenje izvora. SpeedyGonsales 21:11, 7. siječnja 2016. (CET)

Tom Pillibi[uredi]

Tekst Tom Pillibi premješten je na stranicu za razgovor i bit će obrisan za 2 tjedna ako u međuvremenu ne postane valjani enciklopedijski članak. SpeedyGonsales 19:23, 16. siječnja 2016. (CET)

Potpisivanje članaka[uredi]

[1] Uređivanja se ne potpisuje. Kubura (razgovor) 16:28, 17. siječnja 2016. (CET)