Razgovor sa suradnikom:Rethymno

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Rethymno, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Rethymno") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Ivica Vlahović (razgovor) 22:33, 25. lipnja 2015. (CEST)

Vandalizam[uredi]

Stop hand nuvola.svg Ovo vam je posljednje upozorenje! Vaši nedavni vandalizmi pokazuju da nemate dobre namjere. Sljedeći put kada napravite štetnu izmjenu, bit ćete blokirani. --Ivica Vlahović (razgovor) 22:33, 25. lipnja 2015. (CEST)

[1] Nešto je sporno u izmjeni koju si uklonio?--MaGaporuči mi 23:10, 8. studenog 2015. (CET)

To je bio moj najobičniji lapsus (koji se, recimo, tebi ne može dogoditi jer previše pričaš). Također, recimo da ono što djevojci bilo milo, babi u snu se snilo nisam uopće vidio (uspud budi rečeno: to je tvoje pretpostavljanje loše namjere), jer je razvidno da nisi pogledao niti izvor, a niti poznaješ zemljopis, jer da jesi (i da poznaješ) ne bi izvalio toliku hrpu gluposti u dvije rečenice.--MaGaporuči mi 07:02, 9. studenog 2015. (CET)

Ja podatke ne izmišljam niti ih sisam iz malog prsta, sve stoji na stranicama Federalnog zavoda za statistiku. Pogledaj popis na njihovim stranicama, pa onda reci raspolažem li argumentom ili ne. Ne znam (a iskreno, ni ne zanima me) zašto to ignoriraš. Što se tiče zemljopisa, očito se općina Čapljina u školi učila onda kada si ti bio na velikom odmoru. Više je nego očito da ne poznaš naselja općine Čapljine, a ja (opet) ne govorim napamet. Isti popis će ti dokazati, ne da to naselje nije izmišljeno (kako lijepo pišeš), već da je to naselje postojalo 1991. U svakom slučaju, priča je za mene završena.--MaGaporuči mi 19:50, 9. studenog 2015. (CET)

Piše ti. Država je hrvatsko-ugarska, a ne samo ugarska, a bosanska banovina je dio hr. kraljevine... Bizantska Dalmacija je bila bizantska tema pod hr. vladarima... Zamolio bi te da prestaneš s vandalizmom. --Čeha (razgovor) 19:50, 12. studenog 2016. (CET)

Ajmo još jednom. Odgovorio sam; Bizantska tema Dalmacija je neko vrijeme bila pod hrvatskim vladarima; https://en.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_(theme) a Hrvatska je bila država u personalnoj uniji s Ugarskom https://en.wikipedia.org/wiki/Croatia_in_the_union_with_Hungary sam kotor je potpadao pod hr. dio, odnosno pod hr. bana, a kasnije pod bana Bosne (koja je dio hr. kraljevstva). Još jednom bi te zamolio da prestaneš s vandalizmom. --Čeha (razgovor) 01:01, 13. studenog 2016. (CET)

Dao sam ti 3 države, s navodnicima ili bez. Bizantsku Dalmaciju pod hr. upravom, hrvatsko-ugarsku državu i bosansku banovinu kao dio te države. Već sam te zamolio da prestaneš. --Čeha (razgovor) 10:10, 14. studenog 2016. (CET)

Žuti karton - izražavanje[uredi]

Žuti karton


[2] Vaše je pravo ne slagati se i iznijeti mišljenje, ali ga morate argumentirati. Ne smijete vrijeđati sugovornike. Kubura (razgovor) 05:57, 15. studenog 2016. (CET)

Blokada suradničkog računa[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: ignoriranje uputa.


Na ovo iznad što ti je Kubura napisao, nemam dodati niti jednoga slova. Smatraj ovo upozorenjem, a drugi put će odmor biti na duže staze.--MaGaporuči mi 18:02, 15. studenog 2016. (CET)

Hahahaha?[uredi]

[3] Nemoj, ako Boga znaš, nikad otići u meteorologe. Obzirom kako pogađaš na wikipediji, tvoja vremenska prognoza bi bila da se nose kratki rukavi na dočeku Nove godine u Frankfurtu. Možeš se slobodno nastaviti smijati - na svoj račun.--MaGaporuči mi 18:20, 17. studenog 2016. (CET)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste!



Dvodnevno "igranje" na stranici za razgovor smatram neproduktivnim uređivanjem. Nitko ti ne brani da radiš, ali igrati se možeš negdje drugo.--MAN_USK recider 23:09, 18. studenog 2016. (CET)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

Mogli ste ono na članku o Jasenicama napraviti i u mnogo manje snimanja. Kubura (razgovor) 05:10, 11. travnja 2017. (CEST) Haaha, da sam mogao, napravio bih...--Rethymno (razgovor) 11:59, 11. travnja 2017. (CEST)

Izvor slike[uredi]

[4] Nije li to dio slike jednog drugog našeg kolege? Ako jest, onda samo navedete u opisu pod "izvor" da je to bazirano na toj i toj slici. Kubura (razgovor) 06:56, 27. travnja 2017. (CEST)

Mogu li ja pretpostaviti da se na zemljovidu nalaze područja naseljena Bušmanima (žuto), Aboridžinima (zeleno), Aztecima (svijetloplavo) i Inkama (svijetlozeleno)?--MaGaporuči mi 09:17, 7. svibnja 2017. (CEST)

Potpisivanje[uredi]

Bok Rethymno! Ovdje si se zaboravio potpisati na kraju komentara, lijepo molim, nemoj to ubuduće zaboravljati. Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i porukama te prigodom kakva glasovanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:41, 21. srpnja 2018. (CEST)

Maloprije si se opet zaboravio potpisati pod svojim odgovorom meni. Face-badtooth.svg Lijepo molim, klikni na podebljani dio gornje poruke i pažljivo prouči upute. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:50, 21. srpnja 2018. (CEST)

Kako god[uredi]

Ponovno sam ušao na istu stranicu za uređivanje pogledao sve simbole (zaglavlje je inače promijenjeno ne znam iz kog razloga) te mogućnosti za ostavljaje potpisa nema osim da kopiram sa nečijeg drugog, pa ostavim svoje ime :) Inače na Wikipedijama na drugim jezicima, tog problema nema, nema dakle one nekašnje čitke tabele gdje se jasno vidio simbol za potpisivanje...Lijep pozdrav. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Rethymno (razgovordoprinosi) 16:58, 21. srpnja 2018.

Osobno ne vidim nikakav brazlog za nervozu: potpisivanje je vrlo jednostavno - ili klikneš na treću po redu ikonu na vrhu prozora za uređivanje ili na kraju svojega komentara/poruke dodaš 4 tilde, tj. kombinaciju tipki Alt Gr + 4 tilde.
Usput napominjem i da si gornji odgovor meni zapravo napisao sâm sebi Face-wink.svg, jer sam ga ja slučajno vidio pregledavajući nedavne promjene: naime, kad ostalim suradnicima odgovaraš ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da si im pisao. Stoga te lijepo molim, pročitaj ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim) ili suradnike, kojima odgovaraš, spomeni uz pomoć ovoga predloška, tako da znaju da si ih negdje spomenuo ili im odgovorio. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 17:22, 21. srpnja 2018. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku, kao u slučaju članka Obrovac, nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! --Dvanaesti Igrač 22:25, 14. rujna 2018. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Stop hand nuvola.svg Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani! --Dvanaesti Igrač 01:00, 22. rujna 2018. (CEST)

Potpis.gif
Ne znam u kakvom to programu radite, no ako mislite na software tj. programsku podršku, preporučujem da koristite Notepad ili Word. Ako uistinu nemate mogućnost stavljanja znakova interpunkcije, bilo bi najbolje da ih kopirate iz nekih tekstova ili stranica uz pomoć računalnog miša. Što se tiče opcije "prikaži", nisam nikad čuo da ta opcija vodi u "neko šesto polje". Probajte promijeniti internetski preglednik. Znakove za potpis možete koristiti i dok uređujete stranicu (prikazano na donjoj slici desno). --Dvanaesti Igrač 01:26, 22. rujna 2018. (CEST)

Potpisivanje[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. --Dvanaesti Igrač 17:25, 23. rujna 2018. (CEST)

Obavijest i upute[uredi]

Bok Rethymno! U poruke drugih suradnika se ne dira! Stoga još jednom lijepo molim, pripazi što i gdje pišeš te prouči prethodno ti već spomenute upute o potpisivanju i stranicama za razgovor. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:04, 23. rujna 2018. (CEST)

RE:Pomoć[uredi]

Wikipedia zna katkad nametnuti testiranje beta mogućnosti bez da suradnik to uopće i zna. Glavno da je sada sve u redu.

Samo da još napomenem, izbjegajite psovke kod razgovora. Pa čak i cenzurirane. --Dvanaesti Igrač 21:43, 23. rujna 2018. (CEST)

Odg.: Nije bio[uredi]

Bila je pojava i tog imena. Ne znam napamet je li na svim popisima, ali je bila. Naći ću ti to, nisam izmislio, jer sam to već negdje pročitao. Pitanja se smije postaviti onako u glavnom članku, ali se ne smije spamirati niti obračunavati se s neistomišljenicima niti ikako drukčije zlorabljivati tu mogućnost. Kubura (razgovor) 22:18, 23. rujna 2018. (CEST)

O.K.[uredi]

Podatak sam postavio onako kako stoji u navedenoj službenoj knjizi tiskanoj u Beču, ne u Donjem Vakufu...Jasno piše kada je XIV knjiga u pitanju (od mogućih XIV od kojih posjedujem sve: Donja Austrija, Gornja Austrija, Salzburg, Tirol i Forarlberg, Austrijsko primorje, Kranjska, Koruška, Štajerska, Dalmacija, Bohemija, Moravska, Šlezija, Galicija i Bukovina) gdje se u toj knjizi za Dalmaciju naznačuju njemački, srpsko-hrvatski i talijanski jezik. Drugi jezici se zbog malobrojnosti ne navode nego stavljaju u rubriku "ostali". Popis u Hrvatskoj i Slavoniji iz iste godine, koji je održala statistička centrala u Zagrebu mnogo je određeniji te navodi: hrvatski ili srpski jezik, te slovenski, češki, slovački, rusinski, mađarski, njemački, talijanski i rumunjski, ostale stavlja u rubriku "ostali". Također i po pitanju vjere ima mnogo više kolona koje su gotovo nepotebne za Dalmaciju gdje osim riokatolika i pravoslavaca gotovo da drugih nije ni bilo (nešto židova, i par grkokatolika). Malo pojašnjenje, što se tiče Ilira i Dalmatinaca ova se pojava nalazi u to vrijeme u Ugarskim (mađarskim) popisima jer se stanovništvo nekoliko sela na jugu Mađarske (sjeverno od današnje granice s Srbijom) izjašnjavalo po pitanju materinskog jezika za Ilire i za Dalmatince. U njihovom popisu također postoje i odrednice šokački i bunjevački jezik itd, no to je druga priča i nema veze s Dalmacijom. Nadam se da neće biti nekih daljih nesporazuma jer mi to nije bila namjera prigodom pisanja ovog članka, no ako vas još nešto bude interesiralo slobodno upitajte. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 23:20, 23. rujna 2018. (CEST)

Je li bio ilirsko-dalmatinski[uredi]

  • LAKŠE MALO SA ODGOVORIMA. To nije bilo ničije privatno pitanjem nego da se objasni u tekstu. --Zeljko (razgovor) 19:32, 24. rujna 2018. (CEST)

Nadopune, ispravci[uredi]

Pozdrav Rethymno, kada objavljujete članak, nema potrebe da ga svakih 10 minuta nakon objave nadopunjujete i ispravljate. Tako samo zatrpavate nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Usporite, dobro pročitajte napisani članak, ispravite eventualne pogrješke, nadopunite ga (ako treba) pa ga gotovog objavite. --Dvanaesti Igrač 23:22, 24. rujna 2018. (CEST)

S(a)[uredi]

U hrvatskom je definirano kada se prijedlogu s dodaje navezak a. Jedna od definicija kaže da se dodaje onda kada sljedeća riječ počinje slovima s, š, z i ž. Stoga se ne piše s sudbenim već sa sudbenim. Također treba izbjegavati počinjanje rečenice godinom kao brojkom. Ako ništa, ispred nje se doda riječ Godine....--MaGaporuči mi 12:19, 30. rujna 2018. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Stop hand nuvola.svg Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!

Toplo preporučujem da se već jednom počnete držati ove upute, u protivnom će te biti blokirani. --Dvanaesti Igrač 23:37, 2. listopada 2018. (CEST)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dana!

Razlog je: ignoriranje uputa


--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:12, 5. listopada 2018. (CEST)