Razgovor sa suradnikom:Sentic nm

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Mario Žamić (razgovor) 12:11, 4. travanj 2009. (CEST)

Revert[uredi kôd]

Evo ovako:
[1] - čini mi se u redu
[2] - ne sićan se, virojatno nisan vidia izvore
[3] - nije bilo izvora
[4] - ovdi nima izvora, a i sadrži netočnosti. "...s naših prostora". Kojih "naših"? Dalje: značajna je "Handžar" (a kome si ostavia Prinza Eugena? I njega su sastavili od stanovništva iz RH i susidstva). Sastavljena od Bošnjaka? Poštuj činjenicu da su se onda muslimani iz BiH izjašnjavali ka' Hrvati ili ka' Srbi, a ako već uzimaš podatke iz NDH, onda moraš navest da se radi o muslimanskin Hrvatiman (jer NDH nije navodila u svojin popisiman muslimanske Srbe ili Crnogorce, koliko znan). Moraš poštivat muslimane i njihove obitelji koji su smatrali da su njihovi živili i radili, a niki i poginuli ka' Hrvati za Hrvatsku. I činjenicu da je tin poginuliman hrvatska šahovnica na grobu. Inače, unatoč svemu, ja san čak naša podatke da su u tu diviziju unovačili dosta katoličkih Hrvata. Nadalje, nigdi nima riferenca za vidit.
[5] - opet nima izvora.
[6] - nepotribno dvostruko pisanje teksta. Dovoljno je bilo stavit ovako [[NDH]]
Razumiš li sad? Kubura (razgovor) 02:21, 6. travanj 2009. (CEST)

Čuj, nike od tih stvari šta si pisa znan i ja, a nike stvari znan da nisu onakve kakvima si napisa, ili nepotpune ili čak krive.
Ovo sa riferiranjen na izvore nije zaj**avanje novaka sa činovničkin pi**arijaman.
Ne moraš za svaku pojedinost, ali ako te netko "izazove" odnosno "zatraži" izvor, onda je zgodno navest. Ako je tema manje ositljiva, onda može bez problema stajati {{nedostaje izvor}}, i članak može podnit "upitnu" informaciju. Međutin ako je stvar ositljivija, onda je izričito potribno navest izvor, inače se briše cila ričenica ili po potribi cili odlomak. Znaj da ako napišemo sr*nje u članku, novine to kad-tad počnedu sladostrasno razvlačit i izrugivat se projektu. A kome to triba?
Znaš li da na nikin wikicaman ti bez "ispričavan se" brišedu članak ako nima izvora?
Ako si privea sa nike druge Wikipedije, onda tribaš navest u sažetku sa koje si wikice to priuzea, pr. "sa en.wiki". Ako je imala izvore i riference, onda i njih unesi. To je sasvim normalna i jednostavna stvar koju suradnici učinidu. Štaviše, ako je sadržavala riferencu (ono <ref>Autorko Knjigić: Klanje gudina na Marsu, Naklada svemirski čov'k sa sela, Split, 2008., ISBN 123456 </ref>, onda ti je stvar jednostavna: samo iskopiraš taj tekst.
Ovo ti poručivan u dobroj namiri. I ja sâm san tako bia pisa ka' ti, ali okolnosti su me natirale i naučile da je potriba se pozvat na koji izvorić. Kubura (razgovor) 00:57, 7. travanj 2009. (CEST)

Pa evo, procini sâm di bi bilo zgodno naglasit "odakle ti" informacija. Ne mora čovik za baš svaku stvar stavljat riferencu. Ali za manje poznate stvari ili za stvari koje priškakljivo zvučidu odnosno prirevolucionarno, svakako stavi.
Inače, o Prinz Eugenu imaš ovdi en:7th SS Volunteer Mountain Division Prinz Eugen. Kubura (razgovor) 00:41, 8. travanj 2009. (CEST)

slike, prikaži...[uredi kôd]

vidim da te muče te slike ;) ona koju si htio postaviti nalazi se samo na engleskoj wikipediji, a sve ostale slobodne koje se mogu koristiti na svim wikipedijama nalaze se na commonsima. i još nešto, koristi više tipku "prikaži kako će izgledati" koja je pored tipke "sačuvaj stranicu", jer tako ćeš odmah moći vidjeti svoju izmjenu, bez da snimiš stranicu, jer se prečestim snimanjem zatrpavaju nedavne promjene. ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj (samo nemoj mene puno pitat o povijesti jer mi nikad nije išla ;)), lijep pozdrav --zhile i 00:48, 9. travanj 2009. (CEST)

Rimski ugovori[uredi kôd]

Molim te da ispraviš pravopisne pogrješke u tekstu o Rimskim ugovorima. Nisam htio ništa dirati jer vidim da radiš na tom tekstu, pa ti ne bih htio smetati. Lijep pozdrav! --Binx ® 21:19, 12. travanj 2009. (CEST)

Nema ljutnje na wiki[uredi kôd]

Wikicitati »A zapravo, ne bih se ja ljutio da si ispravio samo pravopis, čak i bez obavijesti, jedino ako diraš u sadržaj onda me obavijesti.«

Kada nešto pišete na dnu stranice imate obavjest:

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licencije za slobodnu dokumentaciju. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati.

Dakle niko Vas nije dužan obavještavati za nikakve promjene na članku koji ste započeli.--D tom 10:24, 13. travanj 2009. (CEST)

Vidjeh obavijest dtomu, pa se umiješah. Dobrodošao na wiki, gdje je sve što napišeš podložno mjenjanju, koje ponekad i naljuti prvobitnog autora. A biti će i izmjena koje nemaju veze s mozgom. Ali,...samo naprijed i ne živciraj se, pozdrav --Lasta 10:35, 13. travanj 2009. (CEST)

Postoji mogućnost brzog brisanja izmjena i vraćanja na prvobitne verzije, koja je omogućena određenim korisnicima, koji pregledavaju promjene. A sve promjene na člancima se pregledavaju i ispravljaju, da bi se onemogućile greške (ili bolje rečeno umanjile, jer ih ima). Ako želiš pratiti izmjene na pojedinim člancima, uvijek imaš mogućnost staviti kvačicu na "Prati ovu stranicu", te ćeš moći pratiti izmjene tih stranica. I samo jedan savjet, prilikom komuniciranja na wikipediji, koristi četvrtu ikonicu s lijeve strane, poviše okvira u kojem pišeš za potpisivanje, to je prečac. Pozdrav --Lasta 10:49, 13. travanj 2009. (CEST)

Karta NDH[uredi kôd]

Karta NDH koju si postavio na zajednički poslužitelj nije propisno označena, tako da će ti je vjerojatno tamo obrisati. Ako karta nije u javnom vlasništvu, bojim se da ne može ostati. Slobodnu kartu (nije baš neka, ali eto) imaš pod Croatia 41 45 en.gif --Mario Žamić (razgovor) 10:43, 13. travanj 2009. (CEST)

Kod postavljanja svake datoteke treba odabrati određenu licencu pod kojom se postavlja: vidi ovdje. Ukoliko to nedostaje, administratori na Commonsu će obrisati datoteku. Time se Zaklada Wikimedija brani od sudskih tužbi zbog kršenja autorskih prava. Ukratko, ako je karta zaštićena autorskim pravom (a vjerojatno jest), nemoj je postavljati. Također, svoje komentare na stranicama za razgovor potpisuj tako što ćeš kliknuti na ikonu Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 10:56, 13. travanj 2009. (CEST)

Pogledaj ovo--D tom 11:01, 13. travanj 2009. (CEST)

Premještanje članaka[uredi kôd]

Kod promjene naslova članka, potrebno je slijediti proceduru opisanu na Wikipedija:Premještanje članaka. --Ante Perkovic (razgovor) 09:49, 14. travanj 2009. (CEST)

Dupli članak se nije "pojavio" nego si ga ti napravio :). Nema veze, ali za ubuduće znaš proceduru. Što se tiče ostalih rimskih ugovora, daj mi samo link na članke o tim drugim rimskim ugovorima na en wiki i ja ću premjestit ovaj naš članak, te napravit razdvojbu. --Ante Perkovic (razgovor) 09:58, 14. travanj 2009. (CEST)
Gdje si bio napravio razdvojbu? Ja je nisam vidio. --Ante Perkovic (razgovor) 10:10, 14. travanj 2009. (CEST)
Riješeno Riješeno. U redu, shvatio sam. Sve je riješeno: Rimski ugovor. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 10:13, 14. travanj 2009. (CEST)

Kategorije, iw, izvori..[uredi kôd]

Zamolio bi te da ubuduće u članke ubaciš međuwikipoveznice, smjestiš ih u odgovarajuću kategoriju te navedeš neke izvore kako bi članci bili kompletni te u skladu s wiki standardima.--Saxum 14:57, 24. svibanj 2009. (CEST)

mala pomoć, kad hoćeš drugima dati do znanja da radiš na članku, na vrhu članka samo stavi predložak {{Radovi24}} i kad si gotov, ukloniš ga.--Saxum 15:30, 24. svibanj 2009. (CEST)

Odgovor na Waffen SS[uredi kôd]

Pa ne znam, ja pišem ono kako je bilo sad... ne razumijem te kako si mislio... čak sam i razmišljao, dok sam pisao članak, kako mi je ovo jedan od "najjednostavnijih"... Ako ima nešto specifično što je nerazumljivo, molim te da mi pošalješ taj dio, ili mi ti pomozi to doraditi... ja ću dovršiti do kraja WWII, pa onda nek se dorađiva stilski... ja stvarno ne znam... moj grijeh :)

Podsjećam da imaš radove24 :) --Ex13 (razgovor) 20:41, 2. lipanj 2009. (CEST)

Waffen SS i Wehrmacht[uredi kôd]

Poštovanje! Evo obojica smo izgleda Hercegovci. Članak o Wehrmachtu mi je previše subjektivan, ako možeš piši objektivnije. I podčlanak Njemačke divizije Wehrmachta ti je malo "skrenuo". Tu si pisao o hrvatskim ekspedicijskim pukovnijama, a nije bilo skoro ni riječi o njemačkim divizijama.

  • Oprosti, uvijek to zaboravim --prof. dr. Ćavar (razgovor) 01:38, 7. lipanj 2009. (CEST). Pa navodiš nepotrebne činjenice, ispada kao da ublažavaš nešto, pa onda o hrvatskim divizijama, i sve to... ispada kao da dobivaju riječi hvale, možda i zaslužuju, ne kažem ništa...

Pozdrav![uredi kôd]

Nemoj stavljati preusmjeravanje za članke SS divizija! Divizije se tako zovu a ti im namećeš drugi naziv. 13. oružana gorska divizija SS-a "Handžar" nije 13. SS oružana gorska divizija "Handžar"!, pa tako ni Kama, ni ostale divizije, jer na njemačkom ime glasi: 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS "Handschar". Molim te, pusti naziv onakav kakav je, jer mislim da sam nešto naučio u svome fakultetu, jer kako-tako ja sam doktor povijesti.

Ugodan pozdrav! --prof. dr. Ćavar (razgovor) 15:09, 13. lipanj 2009. (CEST)

  • I još jedna stvar... ako ti je u cilju meni krasti članke i moj tekst kojeg sam napisao i naveo izvore - na krivome si mjestu. Ova stranica je prije svega da se tu širi znanje, a prije nego stvoriš članak dobro promotri naziv, prijevod i drugo. I pusti mene, koji se razumije u ono što radi, da piše članke, a ne da Vi radite prijevod s engleskog i umanjite članak za četveroduplo.

Pozdrav! --prof. dr. Ćavar (razgovor) 15:12, 13. lipanj 2009. (CEST)

  • Četveroduplo... pa ovo nije stranica nekog članka, već str. za razgovor, pa ovdje pišem onako kako me ĆAĆA naučio. Ja vidim da se ti samnom nadmećeš, natječeš kako god... pa provociraš. Al' eto, kad budeš u Japanu, ako budeš, otkrit ćeš nešto: Ako te netko vrijeđa, ne vraćaj mu, sam je sebi narušio ugled. Ista stvar s Vama, ja nisam imao namjeru nadmetati se ili svađati. Samo sam se uzrujao kad sam vidio da je ime članka promijenjeno. Na tome sam članku dosta vremena radio, pa sam ga radio i na bosanskoj wikipediji, malo uredio na engleskoj wikipediji i počela me zanimati ta povijest Sila Osovina, baš od te Handžar divizije. Napravio sam i svoj suradnički okvirić za one koji vole povijest Sila Osovina, i eto ti ga koristiš i hvala. Ja tebe mogu podučit čemu hoćeš iz povijesti, samo nemoj prevoditi s engleske wikipedije, pitaj me, ja ću ti poslat neku knjigu preko maila ili tako nešto. Tu ćeš naći mnogo izvora.

Tebi je Mostar bliže nego meni, a kad sam bio tamo, našao sam super knjiga. Ja sam sada u Newcastleu preko ljeta, pa se odmaram, i radim malo na wikipediji, jer se tako odmaram :) . Preporučujem ti ove knjige i filmove (ako znaš engleski još bolje):

  • Occult Reich (Okultni Reich) (J.H. Brennan) (knjiga)
  • Diktatori (zaboravio sam tko je autor :D ) (knjiga)
  • World War II Complete History (film)
  • Tito - Život i djelo (zaboravio sam autora ali knjiga je DEBELA)
  • Churchill: A Study in Greatness (Geoffrey Best) (knjiga)
  • The Longest Winter: The Battle of the Bulge and the Epic Story of World War II's Most Decorated Platoon (Alex Kershaw) (knjiga)

Ja se ispričavam, jer znam da sam podcijenio vaš rad, nadam se da prihvaćate ispriku. Još jedna stvar, nije nezdravo pročitati i englesku wikipediju, jer sigurno imaju više članaka od naše wikipedije, tu i tamo, kada budeš čitao imaš navedene izvore i pročitaš malo...

Pozdrav! --prof. dr. Ćavar (razgovor) 14:31, 17. lipanj 2009. (CEST)

Suradnička[uredi kôd]

Obzirom na zadnje promjene, ima li potrebe za brisanjem iste?--MaGa 19:20, 4. veljače 2014. (CET)[odgovori]