Razgovor sa suradnikom:Sivi mačak

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Sivi mačak, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Sivi mačak") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 11:30, 22. srpnja 2014. (CEST)

Točkom na točku...[uredi]

Sivi mačku, iđe li kako?--Croatian squares Ljubicic.pngporuči mi 11:37, 22. srpnja 2014. (CEST)

Neg šta ! Čast mi je i zadovoljstvo surađivati za Wikipediju.--Sivi mačak

Nije valjda da već gibaš?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 11:46, 22. srpnja 2014. (CEST)

Šta? Ne idem ja nikam. Već sam ovo jutro stvorio svoj suradnički račun s Wikipedijom.Sa svojim sveukupnim znanjem ću sastavljat za Wiki,ionako sam i prije,anonimno sastavljao za nju.--Sivi mačak

Ajde neka, fino za čuti.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 11:57, 22. srpnja 2014. (CEST)

Za razliku od mnogih ljudi koji ne vjeruju Wikipediji,ja njoj vjerujem.Većinu podataka učim od nje i zahvalan sam joj.--Sivi mačak

Fjodor Grigorijevič Volkov‎ i mogući ostali[uredi]

Jesu li oni članci od prije 10-ak dana slične tematike tvoji?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:17, 22. srpnja 2014. (CEST)

Da,,naravno.Najviše sastavljam članke tj. osobe iz povijesti. Sivi mačak

Da ih probaš malo dovesti u red, jedan po jedan, pa onda udri po novima? U ovakvom stanju će završiti na popravku.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:30, 22. srpnja 2014. (CEST)

Štaa!!!? Pa šta fali tim člancima?!! Kak misliš da su u neredu !!? Sivi mačak

Polako, ne skači nikad na prvu loptu. Ovo je bila početna verzija članka [1], a ovo je nakon minimalnog dorađivanja [2]. Vidiš li ikakvu razliku?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:36, 22. srpnja 2014. (CEST)

Paaa vidim. Slika je malo povećana i nadodani su " plavi izvori "..--Sivi mačak

Eto vidiš, i popravljeni su tipografski (razmaci iza točki i zareza), dodana kategorija... Probaj dovesti stare članke u takvo stanje, i onda neće biti frke. Ono što najviše fali tim člancima jesu izvori. Možeš imati najbolje namjere, ali članak bez izvora je prazan, a vjerodostojniji je što više izvora u njemu. Još nešto: uobičajeno je suradnicima odgovarati na njihovim stranicama za razgovor, a razlog je jednostavan: onaj kvadratić na vrhu ekrana koji ih obavještava da imaju novu poruku. Ako im pišeš ovdje, onda toga nema.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:48, 22. srpnja 2014. (CEST)

Puno ti hvala MaGa,,svoje članke ću urediti kroz dan-dva.Još ćemo se čuti,,aj ćao.--Sivi mačak

Nema frke, ne ustručavaj se pitati. Nitko se nije naučen rodio.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:04, 22. srpnja 2014. (CEST)

Ej, jes čuo da uskoro počinje glasovanje za novog administratora?--Sivi mačak

Evo nekoliko članaka koje sam sastavljao prije,popravio sam ih.Nadodao sam im izvore i uveo razmake između točaka i slova i zareza.--Sivi mačak

Kao što vidiš u vrhu wikipedijine stranice - da.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 21:49, 23. srpnja 2014. (CEST)

Ukasnili na posa, pa dobili otkaz.Face-grin.svg Šalim se, naravno, ništa nije bilo sa starim, ovo je izbor novih.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 22:56, 23. srpnja 2014. (CEST)

Ne znam, pogledaj im predizborne materijale, možda tamo nađeš štogod a da ti se svidi. Ako se ni tada ne odlučiš, glasuj za Che Guevaru, on je, ono, faca.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 22:19, 25. srpnja 2014. (CEST)

Hvala ti, ali kako se glasa? Na koju stranicu Wikipedije da odem tako da glasujem ?--[Suradnik:Sivi mačak|Sivi mačak]]

Ma, cijenim ja što bi ti htio ispunio svoju dužnost, ali još si wiki-maloljetan pa ćeš ovo glasovanje morati propustiti.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 23:02, 25. srpnja 2014. (CEST)
U najkraćim crtama: pratiš wikipediju, radiš, doprinosiš, i onda odjednom na vrhu iskoči obavijest o izboru za nove administratore. U međuvremenu svakako popraviš potpis jer ti nešto nije u redu s njime.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 12:48, 27. srpnja 2014. (CEST)
Na tvoju veliku žalost, ne ispunjavam želje. Obrati se ovima, možda ti pomognu.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:37, 27. srpnja 2014. (CEST)
Ako si došao ovamo čavrljati, opet ću te morati razočarati: morat ćeš potražiti neko drugo mjesto na internetu. Svaki tvoj daljnji nastavak rasprave koji nema veze s uređivanjem na wikipediji smatrat ću ometanjem rada na wikipediji. Hvala na pažnji.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 15:23, 27. srpnja 2014. (CEST)

Predlošci[uredi]

Po drugi put vraćam predloške u članku Hyacinthe Rigaud. Kad se ispravi nedostatatak na koji ukazuje predložak, onda se može ukloniti, a do tada - ne.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 08:44, 28. srpnja 2014. (CEST)

Izvora nema u članku (pokaži mi gdje su), i opet ponavljam, ne može se ukloniti predložak dok se ne ispravi ono na što on ukazuje.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:11, 28. srpnja 2014. (CEST)

Skrećem pažnju i na to da pročitaš predložak koji je trenutačno na stranici članka: "Sadržaj je premješten na stranicu za razgovor, jer takav kakav je bio ne odgovara standardima Wikipedije na hrvatskome jeziku. Više o standardima Wikipedije možete pročitati ovdje."..."Molimo ne uklanjajte sami ovaj predložak. Tekst uređujte na stranici za razgovor."--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:14, 28. srpnja 2014. (CEST)

Upozorenje[uredi]

Žuti karton


Sljedeći put će biti odmor od wikipedije zbog ignoriranja uputa i ometanja rada na wikipediji. Hvala na pažnji.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 19:19, 28. srpnja 2014. (CEST)

Hyacinthe Rigaud[uredi]

Sivi mačore, ne valja se nervirati! ;)

Napravila sam male izmjene na tekstu, vjerujem da je kolega MaGa osim na navođenje izvora upozoravao na pravopis i stil pisanja. Predlažem da pogledate npr. članke Tizian i Anthonis van Dyck, da dobijete neku sliku o tome prema čemu treba težiti. Ako mogu nekako pomoći, javite se! Srdačan pozdrav! Svefnleysi 22:49, 28. srpnja 2014. (CEST)

Može, to je jedan od administratorskih alata. Nema razloga da članak ne bude objavljen, samo treba ipak zadovoljiti neke uvjete. Znači, navođenje izvora je jako bitno, zato sam i priložila one članke kao primjer. Ovo i ovo je dobar početak. Nije loše pročitati i više članaka, jer na taj način možeš dobiti osjećaj kako bi trebalo krenuti i oblikovati članak. Ponavljam, ne valja se nervirati, jer se sve da srediti! :) LP! Svefnleysi 23:33, 28. srpnja 2014. (CEST)

Majstore,

ja sam se onako bezobrazno ubacio :) i dodao ti izvore u članak Hyacinthe Rigaud. Ispravio sam i poneki krivi navod, na sreću imam doma koga pitati na temu povijesti umjetnosti. Vidi kako sam ja dodao izvore, pa ih drugi put pokušaj dodati sam na isti način. Ako ti treba pomoć, slobodno pitaj. Sad na žalost nemam previše vremena, večeras ću imati više vremena ako ti treba pomoć. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 14:23, 29. srpnja 2014. (CEST)

Hvala ti na podršci, ali sumnjam da ću uspjeti biti izabran :) Duga je to priča... Pošto ti sada članak zadovoljava minimalne uvjete, možeš podnijeti zahtjev da se prebaci u glavni imenski prostor (da ti se službeno objavi).

  • Vidiš onaj predložak, onaj okvir s crvenim uskličnikom ovdje? Pri dnu predloška piše: "Po završenom sređivanju teksta postavite zahtjev za vraćanje stranice ovdje." Klikni na onaj "ovdje" i doći ćeš na stranicu gdje se postavljaju zahtjevi za premještanje stranice.
  • Pritisni "dugme" "Dodaj novi zahtjev" i stavi naslov članka na gornju bijelu traku (tamo gdje piše Predmet: ).
  • Zatim stavi: ime_članka=Hyacinthe Rigaud i |komentar=Molim da se članak prebaci u glavni imenski prostor. Hvala.
  • Klikni na "prikaži kako će izgledati" i vidi da li izgleda kao prethodni zahtjevi. Ako je sve u redu "sačuvaj stranicu" i to je to.

Ako se pogubiš po putu, pusti mi poruku, pa ću ja to napraviti. Volio bi da probaš ti, tako da naučiš. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 16:00, 29. srpnja 2014. (CEST)

Potpis i upute[uredi]

Podesite svoj potpis tako da sadrži poveznice na odgovarajuće stranice, vašu suradničku i SZR.

[3] [4] Suradnica iznad vam je već odgovorila što s člankom nije (nije bilo) u redu, ja ću dopunit općom napomenom: pročitajte pažljivo njene upute, kao i prijašnje upute, počev od dobrodošlice.

Uvjet za pomoć suradniku je da i on pokaže dobru volju, odnosno da izađe u susret time što će pročitati makar osnovne upute i upoznati s osnovama rada na Wikipediji, kako ne bi postavljao pitanja koja su obrađena u uvodnom tečaju (za uporno ponavljanje takvih pitanja ste dobili i upozorenje). Vrijeme utrošeno na čitanje uputa (za uvodni tečaj 20-30 min) nije bačeno. Ovisno o vremenu suradnikâ, neki će vam pomoći više, neki manje, ali nitko neće raditi članak umjesto vas, trebate naučiti samostalno raditi.

 • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  00:25, 29. srpnja 2014. (CEST)

Jacques Necker[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Sivi mačak, napisali ste članak Jacques Necker koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:37, 29. srpnja 2014. (CEST)

Evo, imaš još jedan članak za srediti prije nego se objavi. Samo polako, najprije wikipoveznice (to su one uglate zagrade), pa postavi izvore kako sam ih ja postavio na prethodnom članku. Samo mirno i hrabro, imaš dosta vremena. Ako admin vidi da radiš na članku produžiti će ti rok za uređivanje. Ako zapne, tu sam :).--Dean72 (razgovor) 16:05, 29. srpnja 2014. (CEST)

Pierre Drieu la Rochelle[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Sivi mačak, napisali ste članak Pierre Drieu la Rochelle koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:54, 1. kolovoza 2014. (CEST)

Anne Geneviève de Bourbon-Condé[uredi]

Information.svg

Vaš članak Anne Geneviève de Bourbon-Condé je obrisan iz sljedećeg razloga:
Dvije rečenice nisu čak ni mrva.
Hvala na razumijevanju.

-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:03, 2. kolovoza 2014. (CEST)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 dan!

Razlog je: ignoriranje uputa


-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:07, 2. kolovoza 2014. (CEST)

Ignoriranje uputa - opet[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 tjedan!

Razlog je: ignoriranje uputa


U više navrata si upozoravan da ne uklanjaš predloške iz članaka dok se ne riješi ono na što upućuje predložak. Ovdje (između ostaloga) [5] uklanjaš predložak o izvorima koje nisi stavio.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:30, 12. kolovoza 2014. (CEST)

Stranice za razgovor[uredi]

Ovo što si napravio jučer je zapravo neopravdano uklanjanje sadržaja stranice za razgovor. Ovdje imaš opisano kako se arhivira stranica za razgovor.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 07:40, 13. kolovoza 2014. (CEST)

Lully[uredi]

Bok Sivi mačku! Vidim da su te kolege već više puta na svašta upozoravali, ali vidim i da ih baš nisi slušao... Htio sam te samo upozoriti i zamoliti da u člancima koje dorađuješ NE BRIŠEŠ ranije doprinose suradnika (poput uvodnih rečenica s valjanim wikipoveznicama, infookvira, ili predložaka), nego svoje dorađivanje prilagodi već postojećem tekstu i podatcima. Vidi kako sam ja "pomirio" (i lektorirao!) tvoje izmjene u odnosu na već postojeći sadržaj u članku Jean-Baptiste Lully, pa ubuduće malo pripazi što i kako radiš. I nemoj brisati predloške koje ne razumiješ, nego radije pitaj ako trebaš kakvu pomoć (svakako prouči još malo i Uvodni tečaj, sigurno će ti koristiti). Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 12:50, 14. kolovoza 2014. (CEST)

Majstore[uredi]

Di si majstore! :)

Ne znam da li si primijetio, spasili smo jedan članak! :) Molim te nemoj kršiti pravila projekta, ne možeš uklanjati sadržaj sa stranica za razgovor. Iskreno ti kažem, imaš velikog potencijala, možeš biti odličan suradnik i imaš volje pisati. Šteta sve to uništiti, samo se potrudi da ti par pravila uđe u naviku. Ja ću ti pomoći u svemu što ti nije jasno. Čim ti završi blok zajedno ćemo ispraviti članke koji su na popravku i dalje ćeš moći sam. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 13:18, 18. kolovoza 2014. (CEST)

Majstore, vidim da si napisao nove članke (André Hercule de Fleury i Grafomanija). Pošto ti članci opet nemaju izvore, riskiraš da ti ga admini opet bace na stranicu za razgovor ili obrišu. Moj je savjet da za sada na početak članka staviš predložak {{radovi24}}. Zalijepi na početak članka ovaj natpis zajedno s vitičastim zagradama. Tako si pustio poruku da još uvijek radiš na članku i da te puste na miru neko vrijeme. U međuvremenu nađi izvore za bitne navode u svojim člancima i ubaci ih. Ako ti treba pomoć oko pronalaženja izvora, slobodno mi se obrati. LP.--Dean72 (razgovor) 14:34, 20. kolovoza 2014. (CEST)

Nema problema, srediti ćemo zajedno one članke. Srediti ću ti ih dva-tri pa da vidiš kako to funkcionira, samo mi daj vremena do sutra navečer kad opet budem aktivan na hr.wiki. U međuvremenu prouči ovaj tvoj članak (Hyacinthe Rigaud) u kojem sam dodao izvore i koji je sada prebačen u glavni imenski prostor (članak nije više "u doradi"). Pokušaj i ti nešto slično, makar kopirajući izvore s en.wiki ili fr.wiki i sl. U svakom slučaju srediti ćemo sve sutra. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 02:28, 21. kolovoza 2014. (CEST)

Uredio sam ti članak Pierre Drieu la Rochelle i dodao izvore. MaGa ga je već prebacio u glavni imenski prostor. Na žalost, administratori su ti izbrisali nekoliko drugih članaka koji su čekali na doradu. Ako još imaš negdje sačuvan tekst izbrisanih članaka, možeš ih opet postaviti i wikipedizirati, ali ovaj put dodaj i izvore, onako kako sam ja učinio u gornjem članku. Prije svega, obavezno pročitaj ovo: Wikipedija:Navođenje izvora. Znači, na brzinu, napišeš: <ref> navedeš izvor xyz, i zatvoriš s </ref>. Na kraju članak staviš ovu oznaku {{izvori}}, i to je to. Ovdje ti je objašnjen način kako dodavati izvore. Pošto relativno mali broj suradnika fizički traži izvore listajući papirnata izdanja, savjetujem ti da za početak pronjuškaš po wikipedijama na drugim jezicima i za svaku relevantnu tvrdnju, jednostavno kopiraš reference u svoj tekst. Tako je najjednostavnije. Drugi dobar način je pronaći podatke o predmetu tvog članka u Hrvatskoj enciklopediji ili Proleksisu ili nekoj važnoj stranoj on-line enciklopediji i i istu navesti kao izvor. Evo, toliko za sada, ako trebaš još pomoći, samo pitaj. LP.--Dean72 (razgovor) 19:07, 22. kolovoza 2014. (CEST)

Opet ignoriranje uputa[uredi]

Kako vidim, opet se igraš na svojoj SZR iako sam te na to prije upozoravao. Na meni je da te upozorim da se za ponavljanje prekršaja blokovi samo produljuju. Na znanje i ravnanje.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:54, 18. kolovoza 2014. (CEST)

Grafomanija[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Ime suradnika, napisali ste članak Grafomanija koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.


Žuti kartonKoliko puta vam treba istaknuti nužnost navođenja izvora? Kao što već znate, ignoriranje uputa se sankcioira. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:30, 20. kolovoza 2014. (CEST)

Martha Needle[uredi]

Odakle si pisao taj članak? Mislim na izvor.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 22:34, 22. kolovoza 2014. (CEST)

Pozdravi svog susjeda i reci mu da smo ga žalosni morali odbiti kao izvor, ma kako god zanimljivo pričao, isto kao što ti taj izvor koji si naveo u članku vrijedi kao i lanjski snijeg. Kad prepisuješ, onda gledaj šta prepisuješ. Za sad - čista jedinica, tj. SZR, osim ako se ne dogodi neko čudo do ujutro.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 22:55, 22. kolovoza 2014. (CEST)

Stranica za razgovor, što će reći - na doradu. Isto kao što ćeš srediti potpis, po treći put ti se već napominje za njega. Što se mene tiče - sigurno više ne.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 23:05, 22. kolovoza 2014. (CEST)

Blokada suradničkog računa[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!

Razlog je: ignoriranje uputa


Kažu da mačke imaju devet života, ali ti ih sigurno nećeš imati toliko ovdje.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 23:14, 22. kolovoza 2014. (CEST)

Marija Leszczyńska[uredi]

Nuvola apps important.svg [6] Ne vraćajte nesređeni sadržaj. Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka te pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  17:06, 9. rujna 2014. (CEST)

Marija Leszczyńska[uredi]

Zdravo, Sivi mačku! Face-smile.svg

Vidio sam da si dopisao novi sadržaj u članku Marija Leszczyńska koji je dvaput poništen zbog nesređenosti. Molim te pogledaj razliku sadržaja prije i poslije uređenja (diff) da sljedeći put ne činiš slične pogreške. Face-wink.svg Obrati pažnju na pisanje interpunkcije (točke, zarezi, bjeline itd.), sintaksu (red riječi u rečenici), stil, referencije (uoči dodani izvor u članku!), pisanje wikikôdova itsl. Faktografiju nisam provjeravao jer to ostavljam tebi. Svakako dopiši još koji izvor u članak. Face-wink.svg Imaš o tome ovdje! Neke rečenice nisu pisane stilom kojim se enciklopedije odlikuju i bilo bi ih dobro preoblikovati ili izostaviti iz članka. O stilu imaš više ovdje ili, ako znaš engleski, ovdje. Tema je svakako zanimljiva i nadam se da ćeš napisati još koji članak o plemstvu. Ako imaš kakvih pitanja, potraži me na mojoj stranici za razgovor. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 17:54, 12. rujna 2014. (CEST)

[7] Ovdje možeš pročitati kako nastaje enciklopedija. Pročitaj tekstove pažljivo i s razumijevanjem! Face-wink.svg Prije nego što ti napišem primjedbe u vezi tvojeg posljednjeg doprinosa, molim te da obratiš pozornost na sljedeće:

  1. Ako želiš raspravljati o novoj temi (ili prvi put odgovaraš na SZR-u suradnika koji ti je ostavio poruku), novu ćeš temu otvoriti u novom retku s ovako utipkanim naslovom: == Naslov == (usp. bez naslova). Opće o SZR-ovima možeš pročitati ovdje.
  2. Bjeline (razmaci) ne pišu se ispred (1) točke, (2) zareza i većine ostale interpunkcije, (3) između navodnika itd. O bjelinama možeš pročitati ovdje.
  3. Na kraju poruke potpisuješ se rabeći četiri tilde: ~~~~, a ne tri: ~~~ ili možda pet: ~~~~~. Tri tilde kao rezultat prikazuju samo tvoj potpis (obično je to suradničko ime), četiri tilde prikazuju tvoj potpis s vremenom spremanja poruke (najčešće rabljeni oblik potpisivanja!), a pet tilda prikazuje samo vrijeme spremanja poruke bez potpisa (v. kako potpisati svoje poruke). O potpisu možeš pročitati ovdje.

Za sada savladaj ovo, a uskoro ću ti napisati što valja popraviti u članku Karlo XII. Face-wink.svg Usput, možda će te zanimati savjeti tjedna. Možeš ih postaviti na svoju suradničku stranicu tako da utipkaš {{savjet tjedna}}. A kad već pišem o suradničkoj stranici, možda bi htio na nju dodati i sljedeći suradnički okvir.

Princely Hat.svg Ovaj se suradnik zanima za
kraljevske i plemićke biografije.

Ipak se baviš biografskim člancima o plemstvu. Face-wink.svg Inače, o suradničkim okvirima možeš više doznati ovdje. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 17:46, 13. rujna 2014. (CEST)

[8] Vidim da si koliko-toliko savladao potpisivanje s četirima tildama (~~~~~). Face-smile.svg Prije nego što ti napišem nešto više o uređenju članka Karlo XII., molim te da najprije urediš poglavlje Izvori. One poveznice ne vode nikamo! Što se (domaćih?) mačaka i van Gogha tiče, vidi ovo i usporedi ovo pa reci koji ti se okvir s mačkama sviđa i što bi želio da bude u okviru o van Goghu; možda se i uspije nešto učiniti po tom pitanju. Zasad na svoju suradničku stranicu možeš postaviti gornji okvir o plemićkim biografijama koji sam već izradio. Face-wink.svg Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 15:17, 17. rujna 2014. (CEST)

[9] Hajmo prvo na bitne stvari. Izvori dakle. Premda na drugim, opremljenijim i početnicima sklonijim wikipedijama postoji pomoć za referenciranje za početnike (v. Help:Referencing for beginners), ne možeš napisati da si pedeset puta pročitao tečaj o tome kako navesti izvor na hrvatskoj wikipediji i da ih unatoč tomu nemaš pojma postavljati. Ne vidim nigdje da si uopće pokušao! Face-sad.svg Molim te da rabiš stranicu za vježbanje da vidim gdje ti zapinje s izvorima na Karlu XII. Prije nego što utvrdimo odakle su crpljene činjenice za Karla XII., ove izvore valja prepraviti jer ne vode nikamo. Hajde ukucaj ove URL-ove kako spada pa da ljudi vide da Karlo XII. vjerodostojno potječe od tih izvora. Trk sad na stranicu za vježbanje da savladaš pisanje izvora! Face-smile.svg

P. S. Imaš sreće da su admini nešto blagonakloni prema tragovima, tj. sadržaju koji ostaje za tobom jer ima i onih koji brišu sređen sadržaj. Valjda si im mio! Face-wink.svg Poput mace na donjoj slici... Face-grin.svg

Gatto europeo3.jpg Ovaj suradnik voli mačke.

Van Gogh će stići nakon uređenja izvora. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 20:03, 22. rujna 2014. (CEST)

[10] Hajmo korak po korak jer se nikad nećemo pomaknuti s mjesta. Face-sad.svg Trenutačna situacija s izvorima s obzirom na kôd izgleda ovako:

==Izvori==
* Karlo XII. 2013. Hrvatska enciklopedija. Leksikografski zavod Miroslav Krleža. Zagreb. 
http://www.google.hr/url?
*Proleksis enciklopedija
http://www.google.hr/url?

Valjda uočavaš gornje besmislene kodove. Bez obzira na to što piše da je riječ o različitim izvorima, njihovi su URL-ovi jednaki! Face-confused.svg Ako želiš da navedeni URL-ovi upućuju na ispisane izvore, onda bi poglavlje s izvorima moralo izgledati ovako:

== Izvori ==

* Karlo XII. 2013. Hrvatska enciklopedija. Leksikografski zavod Miroslav Krleža. Zagreb. http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=30576 (pristupljeno 13. rujna 2014.).
* Karlo XII. 2013. Proleksis enciklopedija. Leksikografski zavod Miroslav Krleža. Zagreb. http://proleksis.lzmk.hr/30240/ (pristupljeno 13. rujna 2014.).

[[kategorija: švedski vladari]]

Uoči da sam dodao članku i prikladnu kategoriju. Hajde to sada pretipkaj u članak umjesto sadašnjeg poglavlja s izvorima pa da prijeđemo na druge stvari. Face-smile.svg

P. S. Zar ti se ne sviđaju suradnički okviri s biografijama i mačkama? Osim toga, čini mi se da si pri posljednjoj promjeni svojeg potpisa u postavkama zaboravio obrisati stari potpis pa sada imaš u potpisu dvaput navedeno suradničko ime, prije i poslije datuma pisanja poruke (v. [11]). Conquistador (razgovor) 18:43, 26. rujna 2014. (CEST)

Maurice Quentin de La Tour[uredi]

Pogledaj kako treba izgledati članak.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 11:28, 27. rujna 2014. (CEST)

Richard Sheridan[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Sivi mačak, napisali ste članak Richard Sheridan koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.


Information.svg Dobra volja nije dovoljna za pisanje članaka na Wikipediji. Ovaj pokušaj prepun je gramatičkih grešaka i netočnih pojmova te stoga, ako želite i dalje prinositi Wikipediji, ili birajte teme čija vam je terminologija poznata, ili prionite svom općem obrazovanju (nedostatak je vidljiv iz ovog i vaših prijašnjih doprinosa). Lp, -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:40, 7. studenog 2014. (CET)

Fjodor Grigorijevič Volkov, Clara Petacci[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav! MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 08:42, 11. studenog 2014. (CET)