Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Mađarskoj/D

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Ovo je popis gradova, gradića i sela u Mađarskoj.

Preuzet je sa Wikipedije na engleskom jeziku, po stanju od 26. lipnja 2008..

D[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Poštanski broj
Dabas grad Peštanska Dabasi 16 018 2370
Dabronc selo Vesprimska Sümegi 497 8345
Dabrony selo Vesprimska Ajkai 403 8485
Dad selo Komoransko-ostrogonska Oroszlányi 1 093 2854
Dág selo Komoransko-ostrogonska Dorogi 993 2522
Dáka selo Vesprimska Pápai 622 8592
Dalmand selo Tolnanska Dombóvári 1 470 7211
Damak selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 245 3780
Dámóc selo Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 442 3978
Dánszentmiklós selo Peštanska Ceglédi 2 691 2735
Dány selo Peštanska Gödöllői 4 249 2118
Daraboshegy selo Tolnanska Körmendi 105 9917
Darány selo Šomođska Barcsi 1 006 7988
Darnó selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 160 4737
Darnózseli selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 1 603 9232
Daruszentmiklós selo Bila Dunaújvárosi 1 347 2423
Darvas selo Hajdu-biharska Berettyóújfalui 677 4144
Dávod selo Bačko-kiškunska Bajai 2 227 6524
Debercsény selo Nogradska Balassagyarmati 100 2694
Debrecen županijsko sjedište Hajdu-biharska Debreceni 205 881 4000*
Debréte selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 34 3825
Decs selo Tolnanska Szekszárdi 4 302 7144
Dédestapolcsány selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 1 641 3643
Dég selo Bila Enyingi 2 373 8135
Dejtár selo Nogradska Balassagyarmati 1 505 2649
Délegyháza selo Peštanska Ráckevei 2 532 2337
Demecser grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 4 551 4516
Demjén selo Heveška Egri 2 509 3395
Dencsháza selo Baranjska Szigetvári 622 7915
Dénesfa selo Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 390 9365
Derecske grad Hajdu-biharska Derecske–Létavértesi 9 297 4130
Derekegyház selo Čongradska Szentesi 1 851 6621
Deszk selo Čongradska Szegedi 3 392 6772
Detek selo Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 326 3834
Detk selo Heveška Gyöngyösi 2 809 3275
Dévaványa grad Bekeška Szeghalmi 8 895 5510
Devecser grad Vesprimska Ajkai 5 211 8460
Dinnyeberki selo Baranjska Szentlőrinci 115 7683
Diósberény selo Tolnanska Tamási 403 7072
Diósd selo Peštanska Budaörsi 6 307 2049
Diósjenő selo Nogradska Rétsági 2 864 2643
Dióskál selo Zalska Keszthely–Hévízi 533 8764
Diósviszló selo Baranjska Siklósi 716 7817
Doba selo Vesprimska Ajkai 586 8482
Doboz selo Bekeška Békéscsabai 4 564 5624
Dobri selo Zalska Lenti 211 8874
Dobronhegy selo Zalska Zalaegerszegi 159 8917
Dóc selo Čongradska Szegedi 806 6766
Domaháza selo Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 990 3627
Domaszék selo Čongradska Szegedi 4 426 6781
Dombegyház selo Bekeška Mezőkovácsházi 2 410 5836
Dombiratos selo Bekeška Mezőkovácsházi 752 5745
Dombóvár grad Tolnanska Dombóvári 20 841 7200
Dombrád grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 4 269 4492
Domony selo Peštanska Aszódi 2 005 2182
Domoszló selo Heveška Gyöngyösi 4 022 3263
Dormánd selo Heveška Füzesabonyi 2 006 3374
Dorog grad Komoransko-ostrogonska Dorogi 12 636 2510
Dorogháza selo Nogradska Bátonyterenyei 1 266 3153
Dozmat selo Tolnanska Szombathelyi 179 9791
Döbörhegy selo Tolnanska Körmendi 202 9914
Döbröce selo Zalska Zalaszentgróti 94 8357
Döbrököz selo Tolnanska Dombóvári 2 163 7228
Döbrönte selo Vesprimska Pápai 268 8597
Döge selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 2 237 4495
Dömös selo Komoransko-ostrogonska Esztergomi 1 120 2027
Dömsöd selo Peštanska Ráckevei 5 777 2344
Dör selo Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 608 9147
Dörgicse selo Vesprimska Balatonfüredi 269 8244
Döröske selo Tolnanska Körmendi 115 9913
Dötk selo Zalska Zalaszentgróti 28 8799
Dövény selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 286 3721
Drágszél selo Bačko-kiškunska Kalocsai 394 6342
Drávacsehi selo Baranjska Siklósi 251 7851
Drávacsepely selo Baranjska Siklósi 238 7846
Drávafok selo Baranjska Sellyei 541 7967
Drávagárdony selo Šomođska Barcsi 164 7977
Drávaiványi selo Baranjska Sellyei 246 7960
Drávakeresztúr selo Baranjska Sellyei 163 7967
Drávapalkonya selo Baranjska Siklósi 277 7851
Drávapiski selo Baranjska Siklósi 97 7843
Drávaszabolcs selo Baranjska Siklósi 711 7851
Drávaszerdahely selo Baranjska Siklósi 199 7847
Drávasztára selo Baranjska Sellyei 442 7960
Drávatamási selo Šomođska Barcsi 370 7979
Drégelypalánk selo Nogradska Balassagyarmati 1 680 2646
Dubicsány selo Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 314 3635
Dudar selo Vesprimska Zirci 1 726 8416
Duka selo Tolnanska Celldömölki 277 9556
Dunaalmás selo Komoransko-ostrogonska Tatai 1 698 2545
Dunabogdány selo Peštanska Szentendrei 3 012 2023
Dunaegyháza selo Bačko-kiškunska Kunszentmiklói 1 536 6323
Dunafalva selo Bačko-kiškunska Bajai 1 003 7713
Dunaföldvár grad Tolnanska Paksi 9 286 7020
Dunaharaszti grad Peštanska Ráckevei 16 468 2330
Dunakeszi grad Peštanska Dunakeszi 29 430 2120
Dunakiliti selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 1 761 9225
Dunapataj selo Bačko-kiškunska Kalocsai 3 673 6328
Dunaremete selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 248 9235
Dunaszeg selo Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 1 729 9174
Dunaszekcső selo Baranjska Mohácsi 2 191 7712
Dunaszentbenedek selo Bačko-kiškunska Kalocsai 955 6333
Dunaszentgyörgy selo Tolnanska Paksi 2 661 7135
Dunaszentmiklós selo Komoransko-ostrogonska Tatai 423 2897
Dunaszentpál selo Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 646 9175
Dunasziget selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 1 463 9226
Dunatetétlen selo Bačko-kiškunska Kalocsai 603 6325
Dunaújváros grad sa županijskim pravima Bila Dunaújvárosi 52 794 2400
Dunavarsány selo Peštanska Ráckevei 6 022 2336
Dunavecse selo Bačko-kiškunska Kunszentmiklói 4 237 6087
Dusnok selo Bačko-kiškunska Kalocsai 3 285 6353
Dúzs selo Tolnanska Tamási 325 7224

Napomene[uredi VE | uredi]

Naselja označena zvjezdicom * imaju različite poštanske brojeve; brojka ovdje se odnosi na "najglavniji".