Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Mađarskoj/T

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Ovo je popis gradova, gradića i sela u Mađarskoj.

Preuzet je sa Wikipedije na engleskom jeziku, po stanju od 27. lipnja 2008..

T[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Pošt. broj
Tab grad Šomođska Tabi 4 879 8660
Tabajd selo Bila Bicskei 957 8088
Tabdi selo Bačko-kiškunska Kiskőrösi 1 195 6224
Táborfalva selo Peštanska Dabasi 3 423 2381
Tác selo Bila Abai 1 499 8121
Tagyon selo Vesprimska Balatonfüredi 90 8272
Tahitótfalu selo Peštanska Szentendrei 4 669 2021
Takácsi selo Vesprimska Pápai 933 8541
Tákos selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 411 4845
Taksony selo Peštanska Ráckevei 5 941 2335
Taktabáj selo Boršod-abaúj-zemlénska Tokaji 648 3926
Taktaharkány selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 4 074 3922
Taktakenéz selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 1 235 3924
Taktaszada selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 2 127 3921
Taliándörögd selo Vesprimska Tapolcai 718 8295
Tállya selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 2 179 3907
Tamási grad Tolnanska Tamási 9 761 7090
Tanakajd selo Tolnanska Szombathelyi 734 9762
Táp selo Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 712 9095
Tápióbicske selo Peštanska Nagykátai 3 419 2764
Tápiógyörgye selo Peštanska Nagykátai 3 709 2767
Tápióság selo Peštanska Nagykátai 2 701 2253
Tápiószecső selo Peštanska Nagykátai 6 371 2251
Tápiószele selo Peštanska Nagykátai 6 041 2766
Tápiószentmárton selo Peštanska Nagykátai 5 462 2711
Tápiószőlős selo Peštanska Ceglédi 3 033 2769
Táplánszentkereszt selo Tolnanska Szombathelyi 2 402 9761
Tapolca grad Vesprimska Tapolcai 17 738 8300
Tapsony selo Šomođska Marcali 870 8718
Tápszentmiklós selo Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 945 9094
Tar selo Nogradska Pásztói 2 011 3073
Tarany selo Šomođska Nagyatádi 1 273 7514
Tarcal selo Boršod-abaúj-zemlénska Tokaji 3 315 3915
Tard selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőkövesdi 1 436 3416
Tardona selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 1 120 3644
Tardos selo Komoransko-ostrogonska Tatai 1 637 2834
Tarhos selo Bekeška Békési 1 070 5641
Tarján selo Komoransko-ostrogonska Tatabányai 2 828 6700
Tarjánpuszta selo Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 390 9092
Tárkány selo Komoransko-ostrogonska Kisbéri 1 628 2945
Tarnabod selo Heveška Hevesi 1 033 3369
Tarnalelesz selo Heveška Pétervásárai 3 713 3258
Tarnaméra selo Heveška Hevesi 2 826 3284
Tarnaörs selo Heveška Hevesi 3 028 3294
Tarnaszentmária selo Heveška Füzesabonyi 1 101 3331
Tarnaszentmiklós selo Heveška Hevesi 3 500 3382
Tarnazsadány selo Heveška Hevesi 2 519 3283
Tárnok selo Peštanska Budaörsi 7 845 2461
Tárnokréti selo Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 220 9165
Tarpa selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 2 278 4931
Tarrós selo Baranjska Sásdi 117 7362
Táska selo Šomođska Marcali 488 8696
Tass selo Bačko-kiškunska Kunszentmiklói 2 997 6098
Taszár selo Šomođska Kaposvári 2 070 7261
Tát selo Komoransko-ostrogonska Esztergomi 5 678 2534
Tata grad Komoransko-ostrogonska Tatai 23 937 2890
Tatabánya županijsko sjedište Komoransko-ostrogonska Tatabányai 71 496 2800
Tataháza selo Bačko-kiškunska Bácsalmási 1 520 6451
Tatárszentgyörgy selo Peštanska Dabasi 1 858 2375
Tázlár selo Bačko-kiškunska Kiskőrösi 1 982 6236
Téglás grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 6 385 4243
Tékes selo Baranjska Sásdi 266 7381
Teklafalu selo Baranjska Szigetvári 357 7973
Telekes selo Tolnanska Vasvári 575 9812
Telekgerendás selo Bekeška Békéscsabai 1 665 5675
Teleki selo Šomođska Balatonföldvári 212 8626
Telki selo Peštanska Pilisvörösvári 2 211 2089
Telkibánya selo Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj–Hegyközi 694 3896
Tengelic selo Tolnanska Szekszárdi 2 478 7054
Tengeri selo Baranjska Pécsi 75 7834
Tengőd selo Šomođska Tabi 588 8668
Tenk selo Heveška Hevesi 1 234 3359
Tényő selo Jursko-mošonjsko-šopronska Téti 1 483 9111
Tépe selo Hajdu-biharska Berettyóújfalui 1 172 4132
Terem selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 698 4342
Terény selo Nogradska Balassagyarmati 448 2696
Tereske selo Nogradska Rétsági 732 2652
Teresztenye selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 29 3757
Terpes selo Heveška Pétervásárai 220 3334
Tés selo Vesprimska Várpalotai 983 8109
Tésa selo Peštanska Szobi 98 2635
Tésenfa selo Baranjska Siklósi 216 7843
Téseny selo Baranjska Pécsi 322 7834
Teskánd selo Zalska Zalaegerszegi 991 8991
Tét grad Jursko-mošonjsko-šopronska Téti 4 136 9100
Tetétlen selo Hajdu-biharska Püspökladányi 1 455 4184
Tevel selo Tolnanska Bonyhádi 1 706 7181
Tibolddaróc selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőkövesdi 1 548 3423
Tiborszállás selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 1 054 4353
Tihany selo Vesprimska Balatonfüredi 1 453 8237
Tikos selo Šomođska Marcali 129 8731
Tilaj selo Zalska Zalaszentgróti 206 8782
Timár selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 1 451 4466
Tinnye selo Peštanska Pilisvörösvári 1 382 2086
Tiszaadony selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 728 4833
Tiszaalpár selo Bačko-kiškunska Kiskunfélegyházi 5 114 6066
Tiszabábolna selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőcsáti 492 3465
Tiszabecs selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 1 055 4951
Tiszabercel selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 2 041 4474
Tiszabezdéd selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 2 043 4624
Tiszabő selo Jász-Nagykun-Szolnok Törökszentmiklósi 2 051 5232
Tiszabura selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 2 755 5235
Tiszacsécse selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 271 4947
Tiszacsege grad Hajdu-biharska Balmazújvárosi 4 927 4066
Tiszacsermely selo Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 639 3972
Tiszadada selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 2 515 4455
Tiszaderzs selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 1 308 5243
Tiszadob selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 3 347 4456
Tiszadorogma selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőcsáti 469 3466
Tiszaeszlár selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 2 827 4464
Tiszaföldvár grad Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 12 039 5430
Tiszafüred grad Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 12 088 5350
Tiszagyenda selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 1 040 5233
Tiszagyulaháza selo Hajdu-biharska Polgári 820 4097
Tiszaigar selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 936 5361
Tiszainoka selo Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 441 5464
Tiszajenő selo Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 1 698 5094
Tiszakanyár selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 1 697 4493
Tiszakarád selo Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 2 545 3971
Tiszakécske grad Bačko-kiškunska Kecskeméti 11 860 6060
Tiszakerecseny selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 983 4834
Tiszakeszi selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőcsáti 2 732 3458
Tiszakóród selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 819 4946
Tiszakürt selo Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 1 605 5471
Tiszaladány selo Boršod-abaúj-zemlénska Tokaji 769 3929
Tiszalök grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 6 071 4450
Tiszalúc selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 5 707 3565
Tiszamogyorós selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 735 4645
Tiszanagyfalu selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 1 981 4463
Tiszanána selo Heveška Hevesi 6 814 3385
Tiszaörs selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 1 477 5362
Tiszapalkonya selo Boršod-abaúj-zemlénska Tiszaújvárosi 1 550 3587
Tiszapüspöki selo Jász-Nagykun-Szolnok Törökszentmiklósi 2 147 5211
Tiszarád selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 542 4503
Tiszaroff selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 1 863 5234
Tiszasas selo Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 1 155 5474
Tiszasüly selo Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 1 739 5061
Tiszaszalka selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 953 4831
Tiszaszentimre selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 2 338 5322
Tiszaszentmárton selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 1 270 4628
Tiszasziget selo Čongradska Szegedi 1 751 6756
Tiszaszőlős selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 1 740 5244
Tiszatardos selo Boršod-abaúj-zemlénska Tokaji 253 3928
Tiszatarján selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőcsáti 1 472 3589
Tiszatelek selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 1 513 4487
Tiszatenyő selo Jász-Nagykun-Szolnok Törökszentmiklósi 1 862 5082
Tiszaug selo Bačko-kiškunska Kecskeméti 903 6064
Tiszaújváros grad Boršod-abaúj-zemlénska Tiszaújvárosi 17 517 3580
Tiszavalk selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőcsáti 354 3464
Tiszavárkony selo Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 1 759 5092
Tiszavasvári grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 13 583 4440
Tiszavid selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 509 4832
Tisztaberek selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 665 4969
Tivadar selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 228 4921
Tóalmás selo Peštanska Nagykátai 3 370 2252
Tófalu selo Heveška Füzesabonyi 1 448 3354
Tófej selo Zalska Zalaegerszegi 710 8946
Tófű selo Baranjska Komlói 127 7348
Tokaj grad Boršod-abaúj-zemlénska Tokaji 5 009 3910
Tokod selo Komoransko-ostrogonska Dorogi 4 317 2531
Tokodaltáró selo Komoransko-ostrogonska Dorogi 3 134 2532
Tokorcs selo Tolnanska Celldömölki 297 9561
Tolcsva selo Boršod-abaúj-zemlénska Sárospataki 1 997 3934
Told selo Hajdu-biharska Berettyóújfalui 387 4117
Tolmács selo Nogradska Rétsági 758 2657
Tolna grad Tolnanska Szekszárdi 12 184 7130
Tolnanémedi selo Tolnanska Tamási 1 263 7083
Tomajmonostora selo Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 769 5324
Tomor selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 279 3787
Tompa selo Bačko-kiškunska Kiskunhalasi 4 892 6422
Tompaládony selo Tolnanska Csepregi 334 9662
Tordas selo Bila Ercsi 1 764 2463
Tormafölde selo Zalska Lenti 425 8876
Tormás selo Baranjska Sásdi 344 7383
Tormásliget selo Tolnanska Csepregi 357 9736
Tornabarakony selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 30 3765
Tornakápolna selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 15 3761
Tornanádaska selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 603 3767
Tornaszentandrás selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 273 3765
Tornaszentjakab selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 260 3769
Tornyiszentmiklós selo Zalska Lenti 697 8877
Tornyosnémeti selo Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj–Hegyközi 604 3877
Tornyospálca selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 2 707 4642
Torony selo Tolnanska Szombathelyi 1 604 9791
Torvaj selo Šomođska Tabi 317 8660
Tószeg selo Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 4 714 5091
Tótkomlós grad Bekeška Orosházi 6 615 5940
Tótszentgyörgy selo Baranjska Szigetvári 182 7981
Tótszentmárton selo Zalska Letenyei 922 8865
Tótszerdahely selo Zalska Letenyei 1 304 8864
Tótújfalu selo Šomođska Barcsi 247 7918
Tótvázsony selo Vesprimska Veszprémi 1 175 8246
Tök selo Peštanska Pilisvörösvári 1 329 2073
Tököl grad Peštanska Ráckevei 9 056 2316
Töltéstava selo Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 1 879 9086
Tömörd selo Tolnanska Csepregi 281 9738
Tömörkény selo Čongradska Csongrádi 1 969 6646
Törökbálint selo Peštanska Budaörsi 11 798 2045
Törökkoppány selo Šomođska Tabi 491 7285
Törökszentmiklós grad Jász-Nagykun-Szolnok Törökszentmiklósi 22 962 5200
Törtel selo Peštanska Ceglédi 4 546 2747
Töttös selo Baranjska Mohácsi 618 7755
Trizs selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 278 3724
Tunyogmatolcs selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 2 636 4731
Tura grad Peštanska Aszódi 8 001 2194
Túristvándi selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 771 4944
Túrkeve grad Jász-Nagykun-Szolnok Mezőtúri 10 047 5420
Túrony selo Baranjska Siklósi 271 7811
Túrricse selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 674 4968
Tuzsér selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 3 373 4623
Türje selo Zalska Zalaszentgróti 1 912 8796
Tüskevár selo Vesprimska Ajkai 570 8477

Ty[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Pošt. broj
Tyukod selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Csengeri 2 142 4762

Napomene[uredi VE | uredi]

Naselja označena zvjezdicom * imaju različite poštanske brojeve; brojka ovdje se odnosi na "najglavniji".