Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Mađarskoj/V

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Ovo je popis gradova, gradića i sela u Mađarskoj.

Preuzet je sa Wikipedije na engleskom jeziku, po stanju od 27. lipnja 2008..

V[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Pošt. broj
Vác grad Peštanska Váci 33 518 2600
Vácduka selo Peštanska Váci 1 019 2167
Vácegres selo Peštanska Veresegyházi 898 2184
Váchartyán selo Peštanska Váci 1 758 2164
Váckisújfalu selo Peštanska Veresegyházi 478 2185
Vácrátót selo Peštanska Veresegyházi 1 691 2163
Vácszentlászló selo Peštanska Gödöllői 2 013 2115
Vadna selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 601 3636
Vadosfa selo Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 84 9346
Vág selo Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 566 9327
Vágáshuta selo Boršod-abaúj-zemlénska Sátoraljaújhelyi 114 3992
Vaja selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 3 798 4562
Vajdácska selo Boršod-abaúj-zemlénska Sárospataki 1 401 3961
Vajszló selo Baranjska Sellyei 1 879 7838
Vajta selo Bila Sárbogárdi 963 7041
Vál selo Bila Bicskei 2 390 2473
Valkó selo Peštanska Gödöllői 2 424 2114
Valkonya selo Zalska Letenyei 64 8885
Vállaj selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 1 038 4351
Vállus selo Zalska Keszthely–Hévízi 147 8316
Vámosatya selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 586 4936
Vámoscsalád selo Tolnanska Sárvári 373 9665
Vámosgyörk selo Heveška Gyöngyösi 2 182 3291
Vámosmikola selo Peštanska Szobi 1 684 2635
Vámosoroszi selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 547 4966
Vámospércs grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 5 477 4287
Vámosújfalu selo Boršod-abaúj-zemlénska Sárospataki 930 3941
Vámosszabadi selo Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 1 305 9061
Váncsod selo Hajdu-biharska Berettyóújfalui 1 350 4119
Vanyarc selo Nogradska Pásztói 1 402 2688
Vanyola selo Vesprimska Pápai 620 8552
Várad selo Baranjska Szigetvári 143 7973
Váralja selo Tolnanska Bonyhádi 1 033 7354
Varászló selo Šomođska Marcali 181 8723
Váraszó selo Heveška Pétervásárai 2 705 3254
Várbalog selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 464 9243
Varbó selo Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 1 156 3778
Varbóc selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 64 3756
Várda selo Šomođska Kaposvári 557 7442
Várdomb selo Tolnanska Szekszárdi 1 261 7146
Várfölde selo Zalska Letenyei 233 8891
Varga selo Baranjska Sásdi 138 7370
Várgesztes selo Komoransko-ostrogonska Tatabányai 504 2824
Várkesző selo Vesprimska Pápai 229 8523
Várong selo Tolnanska Dombóvári 197 7214
Városföld selo Bačko-kiškunska Kecskeméti 2 250 6033
Városlőd selo Vesprimska Ajkai 1 464 8445
Várpalota grad Vesprimska Várpalotai 21 523 8100
Varsád selo Tolnanska Tamási 439 7067
Varsány selo Nogradska Szécsényi 1 759 3178
Várvölgy selo Zalska Keszthely–Hévízi 1 127 8316
Vasad selo Peštanska Monori 1 606 2211
Vasalja selo Tolnanska Körmendi 341 9921
Vásárosbéc selo Baranjska Szigetvári 219 7926
Vásárosdombó selo Baranjska Sásdi 1 165 7362
Vásárosfalu selo Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 162 9343
Vásárosmiske selo Tolnanska Sárvári 390 9552
Vásárosnamény grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 9 439 4800
Vasasszonyfa selo Tolnanska Szombathelyi 387 9744
Vasboldogasszony selo Zalska Zalaegerszegi 634 8914
Vasegerszeg selo Tolnanska Sárvári 400 9661
Vashosszúfalu selo Tolnanska Sárvári 452 9674
Vaskeresztes selo Tolnanska Szombathelyi 356 9795
Vaskút selo Bačko-kiškunska Bajai 3 599 6521
Vasmegyer selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 1 650 4502
Vaspör selo Zalska Zalaegerszegi 408 8998
Vassurány selo Tolnanska Szombathelyi 885 9741
Vasvár grad Tolnanska Vasvári 4 677 9800
Vaszar selo Vesprimska Pápai 1 624 8542
Vászoly selo Vesprimska Balatonfüredi 190 8245
Vasszécseny selo Tolnanska Szombathelyi 1 403 9763
Vasszentmihály selo Tolnanska Szentgotthárdi 379 9953
Vasszilvágy selo Tolnanska Szombathelyi 407 9747
Vát selo Tolnanska Szombathelyi 688 9748
Vatta selo Boršod-abaúj-zemlénska Mezőkövesdi 976 3431
Vázsnok selo Baranjska Sásdi 144 7370
Vécs selo Heveška Gyöngyösi 2 566 3265
Vecsés grad Peštanska Gyáli 18 697 2220
Végegyháza selo Bekeška Mezőkovácsházi 1 600 5811
Vejti selo Baranjska Sellyei 202 7838
Vékény selo Baranjska Komlói 150 7333
Vekerd selo Hajdu-biharska Berettyóújfalui 154 4143
Velem selo Tolnanska Kőszegi 342 9726
Velemér selo Tolnanska Őriszentpéteri 102 9946
Velence selo Bila Gárdonyi 4 636 2481
Velény selo Baranjska Szentlőrinci 176 7951
Véménd selo Baranjska Mohácsi 1 674 7726
Vének selo Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 169 9062
Vép selo Tolnanska Szombathelyi 3 546 9751
Vereb selo Bila Székesfehérvári 796 2477
Veresegyház grad Peštanska Veresegyházi 11 348 2112
Verőce selo Peštanska Váci 3 068 2621
Verpelét selo Heveška Füzesabonyi 5 318 3351
Verseg selo Peštanska Aszódi 1 430 2174
Versend selo Baranjska Mohácsi 991 7752
Vértesacsa selo Bila Bicskei 1 771 8089
Vértesboglár selo Bila Bicskei 955 8085
Vérteskethely selo Komoransko-ostrogonska Kisbéri 610 2859
Vértessomló selo Komoransko-ostrogonska Tatabányai 1 336 2823
Vértestolna selo Komoransko-ostrogonska Tatai 524 2833
Vértesszőlős selo Komoransko-ostrogonska Tatabányai 2 740 2837
Vése selo Šomođska Marcali 818 8721
Veszkény selo Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 905 9352
Veszprém županijsko sjedište Vesprimska Veszprémi 61 719 8200
Veszprémfajsz selo Vesprimska Veszprémi 269 8248
Veszprémgalsa selo Vesprimska Sümegi 299 8475
Veszprémvarsány selo Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 1 022 8438
Vésztő grad Bekeška Szeghalmi 7 623 5530
Vezseny selo Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 679 5093
Vid selo Vesprimska Ajkai 119 8484
Vigántpetend selo Vesprimska Tapolcai 229 8294
Villány grad Baranjska Siklósi 2 787 7773
Villánykövesd selo Baranjska Siklósi 322 7772
Vilmány selo Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj–Hegyközi 1 420 3891
Vilonya selo Vesprimska Veszprémi 656 8194
Vilyvitány selo Boršod-abaúj-zemlénska Sátoraljaújhelyi 321 3991
Vinár selo Vesprimska Pápai 264 9534
Vindornyafok selo Zalska Keszthely–Hévízi 129 8354
Vindornyalak selo Zalska Keszthely–Hévízi 97 8353
Vindornyaszőlős selo Zalska Zalaszentgróti 410 8355
Visegrád grad Peštanska Szentendrei 1 669 2025
Visnye selo Šomođska Kaposvári 218 7534
Visonta selo Heveška Gyöngyösi 2 530 3271
Viss selo Boršod-abaúj-zemlénska Sárospataki 773 3956
Visz selo Šomođska Fonyódi 213 8681
Viszák selo Tolnanska Őriszentpéteri 287 9932
Viszló selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 101 3825
Visznek selo Heveška Gyöngyösi 2 275 3293
Vitnyéd selo Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 1 421 9371
Vízvár selo Šomođska Barcsi 672 7588
Vizslás selo Nogradska Salgótarjáni 1 405 3128
Vizsoly selo Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj–Hegyközi 921 3888
Vokány selo Baranjska Siklósi 951 7768
Vonyarcvashegy selo Zalska Keszthely–Hévízi 1 960 8314
Vöckönd selo Zalska Zalaegerszegi 97 8931
Völcsej selo Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 413 9462
Vönöck selo Tolnanska Celldömölki 831 9516
Vöröstó selo Vesprimska Veszprémi 108 8291
Vörs selo Šomođska Marcali 478 8711

Napomene[uredi VE | uredi]

Naselja označena zvjezdicom * imaju različite poštanske brojeve; brojka ovdje se odnosi na "najglavniji".