Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Mađarskoj/P

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Ovo je popis gradova, gradića i sela u Mađarskoj.

Preuzet je sa Wikipedije na engleskom jeziku, po stanju od 27. lipnja 2008..

P[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Pošt. broj
Pácin selo Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 1 498 3964
Pacsa selo Zalska Zalaegerszegi 1 904 8761
Pácsony selo Tolnanska Vasvári 313 9823
Padár selo Zalska Zalaegerszegi 149 8935
Páhi selo Bačko-kiškunska Kiskőrösi 1 265 6075
Páka selo Zalska Lenti 1 282 8956
Pakod selo Zalska Zalaszentgróti 998 8799
Pákozd selo Bila Gárdonyi 2 762 8095
Paks grad Tolnanska Paksi 20 943 7030
Palé selo Baranjska Sásdi 118 7370
Pálfa selo Tolnanska Paksi 1 820 7042
Pálfiszeg selo Zalska Zalaegerszegi 214 8917
Pálháza selo Boršod-abaúj-zemlénska Sátoraljaújhelyi 1 143 3994
Páli selo Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 410 9345
Palkonya selo Baranjska Siklósi 303 7771
Pálmajor selo Šomođska Kaposvári 340 7561
Pálmonostora selo Bačko-kiškunska Kiskunfélegyházi 2 060 6112
Palotabozsok selo Baranjska Mohácsi 1 071 7727
Palotás selo Nogradska Pásztói 1 729 3042
Paloznak selo Vesprimska Balatonfüredi 401 8229
Pamlény selo Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 63 3821
Pamuk selo Šomođska Lengyeltóti 273 8698
Pánd selo Peštanska Nagykátai 2 027 2214
Pankasz selo Tolnanska Őriszentpéteri 485 9937
Pannonhalma grad Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 4 022 9090
Pányok selo Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj–Hegyközi 100 3898
Panyola selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 642 4913
Pap (Mađarska)Pap selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 1 805 4631
Pápa grad Vesprimska Pápai 33 353 8500
Pápadereske selo Vesprimska Pápai 265 8593
Pápakovácsi selo Vesprimska Pápai 594 8596
Pápasalamon selo Vesprimska Pápai 403 8594
Pápateszér selo Vesprimska Pápai 1 295 8556
Papkeszi selo Vesprimska Veszprémi 1 646 8183
Pápoc selo Tolnanska Celldömölki 393 9515
Papos selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 864 4338
Páprád selo Baranjska Sellyei 202 7838
Parád selo Heveška Pétervásárai 3 720 3240
Parádsasvár selo Heveška Pétervásárai 1 696 3242
Parasznya selo Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 1 299 3777
Paszab selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 1 286 4475
Pásztó grad Nogradska Pásztói 10 279 3060
Pásztori selo Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 405 9311
Pat selo Zalska Nagykanizsai 257 8825
Patak selo Nogradska Balassagyarmati 1 012 2648
Patalom selo Šomođska Kaposvári 389 7463
Patapoklosi selo Baranjska Szigetvári 389 7922
Patca selo Šomođska Kaposvári 72 7477
Pátka selo Bila Székesfehérvári 1 649 8092
Patosfa selo Šomođska Barcsi 304 7536
Pátroha selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 3 027 4523
Patvarc selo Nogradska Balassagyarmati 652 2668
Páty selo Peštanska Pilisvörösvári 5 454 2071
Pátyod selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Csengeri 647 4766
Pázmánd selo Bila Gárdonyi 2 026 2476
Pázmándfalu selo Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 967 9085
Pécel grad Peštanska Gödöllői 13 008 2119
Pecöl selo Tolnanska Sárvári 810 9754
Pécs županijsko sjedište Baranjska Pécsi 158 942 7600*
Pécsbagota selo Baranjska Szentlőrinci 120 7951
Pécsdevecser selo Baranjska Siklósi 110 7766
Pécsely selo Vesprimska Balatonfüredi 554 8245
Pécsudvard selo Baranjska Pécsi 644 7762
Pécsvárad grad Baranjska Pécsváradi 4 087 7720
Pellérd selo Baranjska Pécsi 1 984 7831
Pély selo Heveška Hevesi 9 030 3381
Penc selo Peštanska Váci 1 377 2614
Penészlek selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 1 066 4267
Pénzesgyőr selo Vesprimska Zirci 368 8426
Penyige selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 768 4941
Pér selo Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 2 385 9099
Perbál selo Peštanska Pilisvörösvári 2 139 2074
Pere selo Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 401 3853
Perecse selo Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 32 3821
Pereked selo Baranjska Pécsváradi 183 7664
Perenye selo Tolnanska Szombathelyi 669 9722
Peresznye selo Tolnanska Kőszegi 693 9734
Pereszteg selo Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 1 377 9484
Perkáta selo Bila Adonyi 4 175 2431
Perkupa selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 930 3756
Perőcsény selo Peštanska Szobi 401 2637
Peterd selo Baranjska Siklósi 218 7766
Péterhida selo Šomođska Barcsi 194 7582
Péteri selo Peštanska Monori 1 905 2209
Pétervására grad Heveška Pétervásárai 3 387 3250
Pétfürdő selo Vesprimska Várpalotai 4 917 8105
Pethőhenye selo Zalska Zalaegerszegi 394 8921
Petneháza selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 1 972 4542
Petőfibánya selo Heveška Hatvani 133 3023
Petőfiszállás selo Bačko-kiškunska Kiskunfélegyházi 1 623 6113
Petőháza selo Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 1 035 9443
Petőmihályfa selo Tolnanska Vasvári 249 9826
Petrikeresztúr selo Zalska Zalaegerszegi 434 8984
Petrivente selo Zalska Letenyei 412 8866
Pettend selo Baranjska Szigetvári 170 7972
Piliny selo Nogradska Szécsényi 634 3134
Pilis selo Peštanska Monori 10 905 2721
Pilisborosjenő selo Peštanska Pilisvörösvári 3 143 2097
Piliscsaba selo Peštanska Pilisvörösvári 6 515 2081
Piliscsév selo Komoransko-ostrogonska Dorogi 2 357 2519
Pilisjászfalu selo Peštanska Pilisvörösvári 1 081 2080
Pilismarót selo Komoransko-ostrogonska Esztergomi 1 996 2028
Pilisvörösvár grad Peštanska Pilisvörösvári 12 780 2085
Pilisszántó selo Peštanska Pilisvörösvári 2 203 2095
Pilisszentiván selo Peštanska Pilisvörösvári 4 101 2084
Pilisszentkereszt selo Peštanska Szentendrei 2 152 2098
Pilisszentlászló selo Peštanska Szentendrei 956 2009
Pincehely selo Tolnanska Tamási 2 564 7084
Pinkamindszent selo Tolnanska Körmendi 147 9922
Pinnye selo Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 344 9481
Piricse selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 1 871 4375
Pirtó selo Bačko-kiškunska Kiskunhalasi 995 6414
Piskó selo Baranjska Sellyei 296 7838
Pitvaros selo Čongradska Makói 1 529 6914
Pócsa selo Baranjska Mohácsi 182 7756
Pocsaj selo Hajdu-biharska Berettyóújfalui 2 727 4125
Pócsmegyer selo Peštanska Szentendrei 1 244 2017
Pócspetri selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 1 869 4327
Pogány selo Baranjska Pécsi 1 083 7666
Pogányszentpéter selo Šomođska Csurgói 534 8728
Pókaszepetk selo Zalska Zalaegerszegi 1 038 8932
Polány selo Šomođska Kaposvári 241 7458
Polgár grad Hajdu-biharska Polgári 8 438 4090
Polgárdi grad Bila Székesfehérvári 6 689 8154
Pomáz grad Peštanska Szentendrei 14 818 2013
Porcsalma selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Csengeri 2 769 4761
Pornóapáti selo Tolnanska Szombathelyi 384 9796
Poroszló selo Heveška Füzesabonyi 10 904 3388
Porpác selo Tolnanska Sárvári 156 9612
Porrog selo Šomođska Csurgói 256 8858
Porrogszentkirály selo Šomođska Csurgói 356 8858
Porrogszentpál selo Šomođska Csurgói 101 8858
Pórszombat selo Zalska Lenti 362 8986
Porva selo Vesprimska Zirci 507 8429
Pósfa selo Tolnanska Sárvári 309 9636
Potony selo Šomođska Barcsi 276 7977
Potyond selo Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 99 9324
Pölöske selo Zalska Zalaegerszegi 891 8929
Pölöskefő selo Zalska Nagykanizsai 478 8773
Pörböly selo Tolnanska Szekszárdi 613 7142
Pördefölde selo Zalska Lenti 71 8956
Pötréte selo Zalska Nagykanizsai 308 8767
Prügy selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 2 637 3925
Pula selo Vesprimska Veszprémi 237 8291
Pusztaapáti selo Zalska Lenti 41 8986
Pusztaberki selo Nogradska Rétsági 131 2658
Pusztacsalád selo Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 259 9373
Pusztacsó selo Tolnanska Kőszegi 164 9739
Pusztadobos selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 1 360 4565
Pusztaederics selo Zalska Zalaegerszegi 202 8946
Pusztafalu selo Boršod-abaúj-zemlénska Sátoraljaújhelyi 268 3995
Pusztaföldvár selo Bekeška Orosházi 1 914 5919
Pusztahencse selo Tolnanska Paksi 1 086 7038
Pusztakovácsi selo Šomođska Marcali 909 8707
Pusztamagyaród selo Zalska Letenyei 661 8895
Pusztamérges selo Čongradska Mórahalmi 1 274 6785
Pusztamiske selo Vesprimska Ajkai 487 8455
Pusztamonostor selo Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 1 653 5125
Pusztaottlaka selo Bekeška Mezőkovácsházi 448 5665
Pusztaradvány selo Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 216 3874
Pusztaszabolcs selo Bila Adonyi 6 327 2490
Pusztaszemes selo Šomođska Balatonföldvári 406 8619
Pusztaszentlászló selo Zalska Zalaegerszegi 663 8896
Pusztaszer selo Čongradska Kisteleki 1 693 6769
Pusztavacs selo Peštanska Dabasi 1 530 2378
Pusztavám selo Bila Móri 2 546 8066
Pusztazámor selo Peštanska Budaörsi 1 022 2039
Putnok grad Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 7 618 3630
Püski selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 642 9235
Püspökhatvan selo Peštanska Váci 1 548 2682
Püspökladány grad Hajdu-biharska Püspökladányi 16 039 4150
Püspökmolnári selo Tolnanska Vasvári 996 9776
Püspökszilágy selo Peštanska Váci 718 2166

Napomene[uredi VE | uredi]

Naselja označena zvjezdicom * imaju različite poštanske brojeve; brojka ovdje se odnosi na "najglavniji".