Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Popis 138 velikih sela (mađ. nagyközség) na 1. srpnja 2008.. Poredana su prema početnom slovu hrvatskog imena. Hrvatska imena su prema Ž. Mandiću[1] i Hrvatskom glasniku.[2].

Preuzelo ga se sa Wikipedije na mađarskom jeziku 15. srpnja 2008..


Ime na hrvatskom Ime na mađarskom Županija Kotar Br. st.
Aba Aba Bila Abai 4654
Ajak Ajak Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 3840
Đeva Čongradska Algyő Szegedi 5269
Nimedin Alsónémed Peštanska Gyáli 4841
Arló Arló Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 3923
Bikić Bácsbokod Bačko-kiškunska bajski 2960
Bag Bag Peštanska Aszódi 3940
Bagamér Bagamér Hajdu-biharska Derecske–Létavértesi 2567
Balatonkenese Balatonkenese Vesprimska Balatonalmádi 3313
Balatonszárszó Balatonszárszó Šomođska Balatonföldvári 1977
Békésszentandrás Békésszentandrás Bekeška Szarvasi 4008
Beled Beled Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 2774
Breme Beremend Baranjska Siklósi 2719
Brežnjica Berzence Šomođska Csurgói 2630
Šrakanja Bősárkány Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 2185
Kalaz Budakalász Peštanska Szentendrei 10171
Bugac Bugac Bačko-kiškunska Kiskunfélegyházai 2976
Buđin Bugyi Peštanska Gyáli 5327
Cece Cece Bila Sárbogárdi 2702
Cibakháza Cibakháza Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 4625
Csabacsűd Csabacsűd Bekeška Szarvasi 1926
Csákvár Csákvár Bila Bicskei 5274
Csanádpalota Csanádpalota Čongradska Makói 3202
Csökmő Csökmő Hajdu-biharska Berettyóújfalui 1978
Čemer Csömör Peštanska Gödöllői 8433
Decs Decs Tolnanska Szekszárdi 4244
Doboz Doboz Bekeška Békéscsabai 4494
Dombegyház Dombegyház Bekeška Mezőkovácsházai 2302
Dimšić, Demšiđ Dömsöd Peštanska kovinski 5799
Dunapataj Dunapataj Bačko-kiškunska kalački 3535
Egyek Egyek Hajdu-biharska Balmazújvárosi 5356
Jesaš Előszállás Bila Dunaújvárosi 2321
Fadd Fadd Tolnanska Szekszárdi 4479
Fegyvernek Fegyvernek Jász-Nagykun-Szolnok Törökszentmiklósi 6725
Földes Földes Hajdu-biharska Püspökladányi 4209
Gádoros Gádoros Bekeška Orosházai 3937
Gávavencsellő Gávavencsellő Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 3798
Gyenesdiás Gyenesdiás Zalska Keszthely–Hévízi 3384
Gyönk Gyönk Tolnanska Tamási 2075
Hartava Harta Bačko-kiškunska kalački 3562
Štruos, Smierna Hegyeshalom Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 3511
Hodász Hodász Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 3435
Hosszúpályi Hosszúpályi Hajdu-biharska Derecske–Létavértesi 5840
Hujis Hőgyész Tolnanska Tamási 3004
Igal Igal Šomođska Kaposvári 1259
Izsófalva Izsófalva Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 1827
Jánosháza Jánosháza Željezna Celldömölki 2641
Jászkisér Jászkisér Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 5580
Jászladány Jászladány Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 6036
Kál Kál Heveška Füzesabonyi 3720
Kállósemjén Kállósemjén Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 3908
Kartal Kartal Peštanska Aszódi 5954
Kerepes Kerepes Peštanska Gödöllői 9682
Kétegyháza Kétegyháza Bekeška Gyulai 4304
Kevermes Kevermes Bekeška Mezőkovácsházai 2257
Kiskunlacháza Kiskunlacháza Peštanska kovinski 9010
Kondoros Kondoros Bekeška Szarvasi 5569
Kölcse Kölcse Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 1352
Kunmadaras Kunmadaras Jász-Nagykun-Szolnok Karcagi 5641
Lajoskomárom Lajoskomárom Bila Enyingi 2264
Lakitelek Lakitelek Bačko-kiškunska Kecskeméti 4453
Lanvar [Leányfalu Peštanska Szentendrei 3159
Lébény Lébény Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 3218
Lepsény Lébény Bila Enyingi 3226
Levelek Levelek Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 2932
Magoč Mágocs Baranjska Sásdi 2548
Medgyesegyháza Medgyesegyháza Bekeška Mezőkovácsházai 3905
Miljkut Mélykút Bačko-kiškunska Jánoshalmai 5512
Mérk Mérk Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 2282
Mezőfalva Mezőfalva Bila Dunaújvárosi 4991
Mezőkeresztes Mezőkeresztes Boršod-abaúj-zemlénska Mezőkövesdi 4169
Múcsony Múcsony Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 3332
Cienka Nagycenk Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 1805
Nagydorog Nagydorog Tolnanska Paksi 2788
Nagyigmánd Nagyigmánd Komoransko-ostrogonska Komáromi 3120
Kovačica Nagykovácsi Peštanska Pilisvörösvári 5726
Nagymágocs Nagymágocs Čongradska Szentesi 3361
Manok Nagymányok Tolnanska Bonyhádi 2412
Nagyrábé Nagyrábé Hajdu-biharska Püspökladányi 2195
Nagyszénás Nagyszénás Bekeška Orosházai 5454
Nyírábrány Nyírábrány Hajdu-biharska Hajdúhadházi 3980
Nyírbéltek Nyírbéltek Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 2930
Nyírbogát Nyírbogát Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 3336
Nyírmada Nyírmada Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 4942
Öcsöd Öcsöd Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 3546
Ököritófülpös Ököritófülpös Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 1924
Bačan Őrbottyán Peštanska Veresegyházi 6494
Pacsa Pacsa Zalska Zalaegerszegi 1853
Parád Parád Heveška Pétervásárai 1978
Perkat Perkáta Bila Adonyi 4093
Pétfürdő Pétfürdő Vesprimska Várpalotai 4809
Piliscsaba Piliscsaba Peštanska Pilisvörösvári 7466
Pincelj Pincehely Tolnanska Tamási 2477
Pocsaj Pocsaj Hajdu-biharska Berettyóújfalui 2680
Porcsalma Porcsalma Szabolcs-Szatmár-Bereg Csengeri 2672
Ajmaš Rácalmás Bila Dunaújvárosi 4320
Rákóczifalva Rákóczifalva Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 5444
Rečka Recsk Heveška Pétervásárai 2885
Révfülöp Révfülöp Vesprimska Tapolcai 1157
Ricse Ricse Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 1862
Sajóbábony Sajóbábony Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 3015
Šarož Sárosd Bila Abai 3417
Sárrétudvari Sárrétudvari Hajdu-biharska Püspökladányi 2923
Seregélyes Seregélyes Bila Abai 4749
Šumar Solymár Peštanska Pilisvörösvári 9865
Soponya Soponya Bila Abai 2042
Čikuzda Sükösd Bačko-kiškunska bajski 3961
Sülysáp Sülysáp Peštanska Monori 8238
Szabadbattyán Szabadbattyán Bila Székesfehérvári 4527
Szany Szany Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 2213
Szászvár Szászvár Baranjska Komlói 2480
Szegvár Szegvár Čongradska Szentesi 4789
Szentistván Szentistván Boršod-abaúj-zemlénska Mezőkövesdi 2546
Szirmabesenyő Szirmabesenyő Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 4581
Takša Taksony Peštanska kovinski 6247
Taktaharkány Taktaharkány Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 4021
Tápiószecső Tápiószecső Peštanska Nagykátai 6462
Tápiószele Tápiószele Peštanska Nagykátai 6272
Tápiószentmárton Tápiószentmárton Peštanska Nagykátai 5477
Tárnok Tárnok Peštanska Budaörsi 8669
Tarpa Tarpa Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 2206
Tát Tát Komoransko-ostrogonska Esztergomi 5493
Tiszaalpár Tiszaalpár Bačko-kiškunska Kiskunfélegyházai 5139
Tiszabecs Tiszabecs Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 1049
Tiszadob Tiszadob Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 3154
Tiszalúc Tiszalúc Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 5657
Tokod Tokod Komoransko-ostrogonska Dorogi 4302
Tuzsér Tuzsér Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 3383
Tyukod Tyukod Szabolcs-Szatmár-Bereg Csengeri 1983
Újkígyós Újkígyós Bekeška Gyulai 5628
Vaja Vaja Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 3664
Vajslovo Vajszló Baranjska Sellyei 1868
Valkó Valkó Peštanska Gödöllői 2517
Vép Vép Željezna Szombathelyi 3504
Verpelét Verpelét Heveška Füzesabonyi 3979
Vonyarcvashegy Vonyarcvashegy Zalska Keszthely–Hévízi 2088
Zsáka Zsáka Hajdu-biharska Berettyóújfalui 1701
Zsámbék Zsámbék Peštanska Pilisvörösvári 5068

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Folia onomastica croatica 14/2005. Živko Mandić: Hrvatska imena naseljenih mjesta u Madžarskoj, Page white acrobat.png(PDF)
  2. Mjesne hrvatske samouprave, Hrvatski glasnik, Budimpešta, 1. rujna 2011.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]