Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Mađarskoj/L

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Ovo je popis gradova, gradića i sela u Mađarskoj.

Preuzet je sa Wikipedije na engleskom jeziku, po stanju od 26. lipnja 2008..

L[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Poštanski broj
Lábatlan selo Komoransko-ostrogonska Esztergomi 5 386 2541
Lábod selo Šomođska Nagyatádi 2 247 7551
Lácacséke selo Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 389 3967
Lad selo Šomođska Barcsi 684 7535
Ladánybene selo Bačko-kiškunska Kecskeméti 1 732 6045
Ládbesenyő selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 325 3780
Lajoskomárom selo Bila Enyingi 2 336 8136
Lajosmizse grad Bačko-kiškunska Kecskeméti 11 165 6050
Lak selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 605 3786
Lakhegy selo Zalska Zalaegerszegi 513 8913
Lakitelek selo Bačko-kiškunska Kecskeméti 4 468 6065
Lakócsa selo Šomođska Barcsi 624 7918
Lánycsók selo Baranjska Mohácsi 2 745 7759
Lápafő selo Tolnanska Dombóvári 197 7214
Lapáncsa selo Baranjska Siklósi 226 7775
Laskod selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 1 087 4543
Lasztonya selo Zalska Letenyei 86 8887
Látrány selo Šomođska Fonyódi 1 338 8681
Lázi selo Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 618 9089
Leányfalu selo Peštanska Szentendrei 2 589 2016
Leányvár selo Komoransko-ostrogonska Dorogi 1 708 2518
Lébény selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 3 146 9155
Legénd selo Nogradska Rétsági 552 2619
Legyesbénye selo Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 1 684 3904
Léh selo Boršod-abaúj-zemlénska Szikszói 500 3832
Lénárddaróc selo Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 363 3648
Lendvadedes selo Zalska Lenti 33 8978
Lendvajakabfa selo Zalska Lenti 34 8977
Lengyel selo Tolnanska Bonyhádi 688 7184
Lengyeltóti grad Šomođska Lengyeltóti 3 451 8693
Lenti grad Zalska Lenti 8 541 8960
Lepsény selo Bila Enyingi 3 213 8132
Lesencefalu selo Vesprimska Tapolcai 326 8318
Lesenceistvánd selo Vesprimska Tapolcai 1 002 8319
Lesencetomaj selo Vesprimska Tapolcai 1 121 8318
Létavértes grad Hajdu-biharska Derecske–Létavértesi 7 209 4281
Letenye grad Zalska Letenyei 4 552 8868
Letkés selo Peštanska Szobi 1 176 2632
Levél selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 1 696 9221
Levelek selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 2 968 4555
Libickozma selo Šomođska Marcali 47 8707
Lickóvadamos selo Zalska Zalaegerszegi 218 8981
Liget selo Baranjska Komlói 461 7331
Ligetfalva selo Zalska Zalaszentgróti 55 8782
Lipót selo Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 689 9233
Lippó selo Baranjska Mohácsi 563 7781
Liptód selo Baranjska Mohácsi 238 7757
Lispeszentadorján selo Zalska Letenyei 334 8888
Liszó selo Zalska Nagykanizsai 440 8831
Litér selo Vesprimska Balatonalmádi 2 056 8196
Litka selo Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 69 3866
Litke selo Nogradska Salgótarjáni 917 3186
Lócs selo Željezna Csepregi 123 9634
Lókút selo Vesprimska Zirci 534 8425
Lónya selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 855 4836
Lórév selo Peštanska Ráckevei 309 2309
Lothárd selo Baranjska Pécsi 269 7761
Lovas selo Vesprimska Balatonalmádi 365 8228
Lovasberény selo Bila Székesfehérvári 2 670 8093
Lovászhetény selo Baranjska Pécsváradi 324 7720
Lovászi selo Zalska Lenti 1 316 8878
Lovászpatona selo Vesprimska Pápai 1 356 8553
Lőkösháza selo Bekeška Gyulai 2 044 5743
Lőrinci grad Heveška Hatvani 3 330 3021
Lövő selo Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 1 435 9461
Lövőpetri selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 515 4633
Lucfalva selo Nogradska Bátonyterenyei 638 3129
Ludányhalászi selo Nogradska Szécsényi 1 635 3188
Ludas selo Heveška Gyöngyösi 1 078 3274
Lukácsháza selo Željezna Kőszegi 1 023 9724
Lulla selo Šomođska Tabi 271 8660
Lúzsok selo Baranjska Sellyei 266 7838

Napomene[uredi VE | uredi]

Naselja označena zvjezdicom * imaju različite poštanske brojeve; brojka ovdje se odnosi na "najglavniji".