Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Mađarskoj/Z

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Ovo je popis gradova, gradića i sela u Mađarskoj.

Preuzet je sa Wikipedije na engleskom jeziku, po stanju od 27. lipnja 2008..

Z[uredi VE | uredi]

Ime Opis Županija Kotar Br. st. Pošt. broj
Zabar selo Nogradska Salgótarjáni 560 3124
Zádor selo Baranjska Szigetvári 394 7976
Zádorfalva selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 529 3726
Zagyvarékas selo Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 3 784 5051
Zagyvaszántó selo Heveška Hatvani 952 3031
Záhony grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 4 807 4625
Zajk selo Zalska Letenyei 237 8868
Zajta selo Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 442 4974
Zákány selo Šomođska Csurgói 1 278 8852
Zákányfalu selo Šomođska Csurgói 613 8853
Zákányszék selo Čongradska Mórahalmi 2 810 6787
Zala selo Šomođska Tabi 272 8660
Zalaapáti selo Zalska Keszthely–Hévízi 1 704 8741
Zalabaksa selo Zalska Lenti 670 8971
Zalabér selo Zalska Zalaszentgróti 740 8798
Zalaboldogfa selo Zalska Zalaegerszegi 356 8992
Zalacsány selo Zalska Zalaszentgróti 992 8782
Zalacséb selo Zalska Zalaegerszegi 566 8996
Zalaegerszeg županijsko sjedište Zalska Zalaegerszegi 62 158 8900
Zalaerdőd selo Vesprimska Sümegi 317 8344
Zalagyömörő selo Vesprimska Sümegi 496 8349
Zalahaláp selo Vesprimska Tapolcai 1 077 8308
Zalaháshágy selo Zalska Zalaegerszegi 411 8997
Zalaigrice selo Zalska Zalaegerszegi 135 8761
Zalaistvánd selo Zalska Zalaegerszegi 414 8932
Zalakaros grad Zalska Nagykanizsai 1 566 8749
Zalakomár selo Zalska Nagykanizsai 3 182 8933
Zalaköveskút selo Zalska Keszthely–Hévízi 29 8354
Zalalövő grad Zalska Zalaegerszegi 3 258 8999
Zalameggyes selo Vesprimska Sümegi 56 8348
Zalamerenye selo Zalska Nagykanizsai 207 8747
Zalasárszeg selo Zalska Nagykanizsai 95 8756
Zalaszabar selo Zalska Nagykanizsai 627 8743
Zalaszántó selo Zalska Keszthely–Hévízi 1 034 8353
Zalaszegvár selo Vesprimska Sümegi 149 8476
Zalaszentbalázs selo Zalska Nagykanizsai 919 8772
Zalaszentgrót grad Zalska Zalaszentgróti 7 881 8790
Zalaszentgyörgy selo Zalska Zalaegerszegi 418 8994
Zalaszentiván selo Zalska Zalaegerszegi 1 068 8921
Zalaszentjakab selo Zalska Nagykanizsai 386 8827
Zalaszentlászló selo Zalska Zalaszentgróti 848 8788
Zalaszentlőrinc selo Zalska Zalaegerszegi 298 8921
Zalaszentmárton selo Zalska Keszthely–Hévízi 74 8764
Zalaszentmihály selo Zalska Zalaegerszegi 1 052 8936
Zalaszombatfa selo Zalska Lenti 61 8969
Zaláta selo Baranjska Sellyei 318 7839
Zalatárnok selo Zalska Zalaegerszegi 793 8947
Zalaújlak selo Zalska Nagykanizsai 134 8822
Zalavár selo Zalska Keszthely–Hévízi 959 8392
Zalavég selo Zalska Zalaszentgróti 430 8792
Zalkod selo Boršod-abaúj-zemlénska Sárospataki 289 3957
Zamárdi selo Šomođska Siófoki 2 298 8621
Zámoly selo Bila Székesfehérvári 2 234 8081
Zánka selo Vesprimska Balatonfüredi 908 8251
Zaránk selo Heveška Hevesi 1 453 3296
Závod selo Tolnanska Bonyhádi 341 7182
Zebecke selo Zalska Lenti 88 8957
Zebegény selo Peštanska Szobi 1 207 2627
Zemplénagárd selo Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 927 3977
Zengővárkony selo Baranjska Pécsváradi 414 7720
Zichyújfalu selo Bila Gárdonyi 990 8112
Zics selo Šomođska Tabi 410 8672
Ziliz selo Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 412 3794
Zimány selo Šomođska Kaposvári 664 7471
Zirc grad Vesprimska Zirci 7 400 8420
Zók selo Baranjska Szentlőrinci 291 7671
Zomba selo Tolnanska Szekszárdi 2 335 7173
Zubogy selo Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 596 3723

Napomene[uredi VE | uredi]

Naselja označena zvjezdicom * imaju različite poštanske brojeve; brojka ovdje se odnosi na "najglavniji".