Dodatak:Popis klubova koji su sudjelovali u UEFA-inoj Ligi prvaka

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Ovo je popis nogometnih klubova koji su igrali ili igraju u grupnoj fazi europske lige prvaka uključujući i sezonu 1991/92. kad se ovo natjecanje još zvalo Kup prvaka.
Klubovi su poredani po pripadnosti državama, odnosno nacionalnim nogometnim savezima, te uključuje:

  • ime kluba
  • grad-sjedište kluba
  • broj sezona u Ligi prvaka
  • sezona i ostvaren domet u natjecanju.
kratica objašnjenje za kraticu objašnjenje faze natjecanja sezone na koje se odnosi
Eliminacijske faze natjecanja
CL prvak osvajač Lige prvaka (pobjednik finala) 1991/92.-
F finalist poraženi sudionik finala Lige prvaka 1992/92.-
2F polufinale momčad eliminirana u polufinalu 1993/94.-
4F četvrtfinale momčad eliminirana u četvrtfinalu 1994/95.-
8F osmina finala momčad eliminirana u osmini finala 2003/04.-
Grupne faze natjecanja
GF grupna faza polufinalne grupe
(2 grupe sa 4 kluba)
1991/92.-1992/93.
GF Grupna faza 2 grupe sa 4 kluba 1993/94.
4 grupe sa 4 kluba 1994/95.-1996/97.
8 grupa sa 4 kluba 2003/04.-
1GF prva grupna faza 8 grupa sa 4 kluba 1999/00.-2002/03.
2GF 2ruga grupna faza 4 grupe sa 4 kluba 1999/00.-2002/03.
.
x još aktivni u natjecanju
Kronološki prikaz faza Lige prvaka (bez kvalifikacija)
1991/92.-1992/93. finale GF (2x4)
1993/94. finale polufinale GF (2x4)
1994/95.-1996/97. finale polufinale četvrtfinale GF (4x4)
1997/97.-1998/99. finale polufinale četvrtfinale GF (6x4)
1999/00.-2002/03. finale polufinale četvrtfinale 2GF (4x4) 1GF (8x4)
2003/04.- finale polufinale četvrtfinale osmina finala GF (8x4)

Popis klubova po državama

Flag of Austria.svg Austrija

Red Bull Salzburg 1 1994/95
GF
Rapid Beč 2 1996/97 05/06
GF GF
Sturm Graz 3 1998/99 99/00 00/01
GF 1GF 2GF
Austria Beč 1 2013/14
GF

Flag of Belgium (civil).svg Belgija

Anderlecht Bruxelles 12 1991/92 93/94 94/95 00/01 01/02 03/04 04/05 05/06 06/07 12/13 13/14 14/15
GF GF GF 2GF 1GF GF GF GF GF GF GF GF
Club Brugge 5 1992/93 02/03 03/04 05/06 16/17
GF 1GF GF GF GF
Lierse Lier 1 1997/98
GF
K.R.C. Genk 2 2002/03 11/12
1GF GF
Standard Liège 1 2009/10
GF
KAA Gent 1 2015/16
8F

Flag of Belarus.svg Bjelorusija

BATE Borisov 5 2008/09 11/12 12/13 14/15 15/16
GF GF GF GF GF

Flag of Bulgaria.svg Bugarska

Levski Sofija 1 2006/07
GF
Ludogorec Razgrad 2 2014/15 16/17
GF GF

Flag of Cyprus.svg Cipar

Anorhosis Famagusta Larnaca 1 2008/09.
GF
APOEL Nikozija 3 2009/10 11/12 14/15
GF 4F GF

Flag of the Czech Republic.svg Češka

Sparta Prag 8 1991/92 97/98 99/00 00/01 01/02 03/04 04/05 05/06
GF GF 2GF 1GF 1GF 8F GF GF
Slavia Prag 1 2007/08
GF
Viktoria Plzeň 2 2011/12 13/14
GF GF

Flag of Denmark.svg Danska

AaB Aalborg 2 1995/96 08/09
GF GF
Brøndby Brøndby - Kopenhagen 1 98/99
GF
København Kopenhagen 4 2006/07 10/11 13/14 16/17
GF 8F GF GF
Nordsjælland Farum 1 2012/13
GF

Flag of England.svg Engleska

Manchester United Manchester 20 1994/95 96/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 15/16
GF 2F 4F CL 4F 4F 2F 4F 8F 8F GF 2F F CL 4F F GF 8F 4F GF
Blackburn Rovers Blackburn 1 1995/96
GF
Newcastle United Newcastle-upon-Tyne 2 1997/98 02/03
GF 2GF
Arsenal London 19 1998/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
GF 1GF 4F 2GF 2GF 4F 8F F 8F 4F 2F 4F 8F 8F 8F 8F 8F 8F 8F
Chelsea London 14 1999/00 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
4F 2F 2F 8F 2F F 2F 8F 4F CL GF 2F 8F 8F
Leeds United Leeds 1 2000/01
2F
Liverpool Liverpool 9 2001/02 02/03 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 14/15
4F 1GF CL 8F F 2F 4F GF GF
Tottenham Hotspur London 2 2010/11 16/17
4F GF
Manchester City Manchester 6 2011/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
GF GF 8F 8F 2F 8F
Leicester City Leicester 1 2016/17
4F

Flag of Finland.svg Finska

HJK Helsinki 1 1998/99
GF

Flag of France.svg Francuska

Olympique Marseille 9 1992/93 99/00 03/04 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 13/14
CL 2GF GF GF GF GF 8F 4F GF
Monaco Flag of Monaco.svg Monako 7 1993/94 97/98 00/01 03/04 04/05 14/15 16/17
2F 2F 1GF F EF 4F 2F
Paris Saint-Germain Pariz 9 1994/95 97/98 00/01 04/05 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
2F GF 2GF GF 4F 4F 4F 4F 8F
Nantes Nantes 2 1995/96 01/02
2F 2GF
Auxerre Auxerre 3 1996/97 02/03 10/11
4F 1GF GF
Lens Lens 2 1998/99 02/03
GF 1GF
Girodins Bordeaux 4 1999/00 06/07 08/09 09/10
2GF GF GF 4F
Olympique Lyon 14 2000/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 15/16 16/17
2GF 1GF 1GF 4F 4F 4F 8F 8F 8F 2F 8F 8F GF GF
Lille OSC Lille 5 2001/02 05/06 06/07 11/12 12/13
1GF GF 8F GF GF
Montpellier HSC Montpellier 1 2012/13
GF

Flag of Greece.svg Grčka

Panathinaikos Atena 10 1991/92 95/96 98/99 00/01 01/02 03/04 04/05 05/06 08/09 10/11
GF 2F GF 2GF 4F GF GF GF 8F GF
AEK Atena 4 1994/95 02/03 03/04 06/07
GF 1GF GF GF
Olympiakos Pirej 17 1997/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 09/10 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
GF 4F 1GF 1GF 1GF 1GF GF GF GF GF 8F 8F GF GF 8F GF GF

Flag of Croatia.svg Hrvatska

Hajduk Split 1 1994/95.
4F
Dinamo Zagreb 6 1998/99. 99/00 11/12 12/13 15/16 16/17
GF 1GF GF GF GF GF

Flag of Italy.svg Italija

Sampdoria Genova 1 1991/92
F
Milan Milano 17 1992/93 93/94 94/95 96/97 99/00 00/01 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14
F CL F GF 1GF 2GF CL 4F F 2F CL 8F 8F 8F 4F 8F 8F
Juventus Torino 17 1995/96 96/97 97/98 98/99 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 08/09 09/10 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
CL F F 4F 1GF 2GF F 8F 4F 4F 4F GF 8F GF F 8F x
Parma Parma 1 1997/98.
GF
Internazionale Milano 11 1998/99. 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12
2F 2F GF 4F 4F 8F 8F 8F CL 4F 8F
Lazio Rim 5 1999/00 00/01 01/02 03/04 07/08
4G 2GF 1GF GF GF
Fiorentina Firenca 3 1999/00 08/09 09/10
2GF GF 8F
Roma Rim 9 2001/02 02/03 04/05 06/07 07/08 08/09 10/11 14/15 15/16
2GF 2GF GF 4F 4F 8F 8F GF 8F
Udinese Udine 1 2005/06
GF
Napoli Napulj 3 2011/12 13/14 16/17
EF GF 8F

Flag of Israel.svg Izrael

Maccabi Haifa 2 2002/03 09/10
1GF GF
Maccabi Tel Aviv 2 2004/05 15/16
GF GF
Hapoel Tel Aviv 1 2010/11
GF

Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan

Astana Astana 1 2015/16
GF

Flag of Hungary.svg Mađarska

Ferencvarosi Budimpešta 1 1995/96
GF
Debreceni VSC Debrecen 1 2009/10
GF

Flag of the Netherlands.svg Nizozemska

PSV Eindhoven 15 1992/93 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 15/16 16/17
GF GF GF 1GF 1GF 1GF 1GF GF 2F 8F 4F GF GF 8F GF
Ajax Amsterdam 13 1994/95 95/96 96/97 98/99 02/03 03/04 04/05 05/06 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15
CL F 2F GF 4F GF GF 8F GF GF GF GF GF
Feyenoord Rotterdam 4 1997/98 99/00 01/02 02/03
GF 2GF 1GF 1GF
Willem II Tilburg 1 1999/00
1GF
Heerenveen Heerenveen 1 2000/01
1GF
AZ Alkmaar 1 2009/10
GF
Twente Enschede 1 2010/11
GF

Flag of Norway.svg Norveška

Rosenborg Trondheim 11 1995/96 96/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 04/05 05/06 07/08
GF 4F GF GF 2GF 1GF 1GF 1GF GF GF GF
Molde Molde 1 1999/00
1GF

Flag of Germany.svg Njemačka

Werder Bremen 7 1993/94 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 10/11
GF 8F 8F GF GF GF GF
Bayern München 20 1994/95 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
2F 4F F 2F CL 4F 1GF 8F 4F 8F 4F 4F F 8F F CL 2F 2F 2F 4F
Borussia Dortmund 11 1995/96 96/97 97/98 99/00 01/02 02/03 11/12 12/13 13/14 14/15 16/17
4F CL 2F 1GF 1GF 2GF GF F 4F 8F 4F
Bayer 04 Leverkusen 11 1997/98 99/00 00/01 01/02 02/03 04/05 11/12 13/14 14/15 15/16 16/17
4F 1GF 1GF F 2GF 8F 8F 8F 8F GF GF
1. FC Kaiserslautern 1 1998/99
4F
Hertha Berlin 1 1999/00
2GF
Hamburger SV Hamburg 2 2000/01 06/07
1GF GF
Schalke 04 Gelsenkirchen 7 2001/02 05/06 07/08 10/11 12/13 13/14 14/15
1GF GF 4F 2F 8F 8F 8F
VfB Stuttgart 3 2003/04 07/08 09/10
8F GF 8F
VfL Wolfsburg 2 2009/10 15/16
GF 4F
Borussija Mönchengladbach 2 2015/16 16/17
GF GF

Flag of Poland.svg Poljska

Legia Varšava 2 1995/96 16/17
4F GF
Widzew Łódź 1 1997/98
GF

Flag of Portugal.svg Portugal

Benfica Lisabon 13 1991/92 94/95 98/99 05/06 06/07 07/08 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
GF 4F GF 4F GF GF GF 4F GF GF GF 4F 8F
Porto Porto 21 1992/93 93/94 95/96 96/97 97/98 98/99 99/00 01/02 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
GF 2F GF 4F GF GF 4F 2GF CL 8F GF 8F 8F 4F 8F GF 8F GF 4F GF 8F
Sporting Lisabon 7 1997/98 00/01 06/07 07/08 08/09 14/15 16/17
GF GF GF GF 8F GF GF
Boavista Porto 2 1999/00 01/02
1GF 2GF
Sporting Braga 2 2010/11 12/13
GF GF

Flag of Romania.svg Rumunjska

Steaua Bukurešt 7 1994/95 96/97 97/98 06/07 07/08 08/09 13/14
GF GF GF GF GF GF GF
CFR Cluj 3 2008/09 10/11 12/13
GF GF GF
Unirea Urziceni 1 2009/10
GF
Otelul Galati 1 2011/12
GF

Zastava Ruske Federacije.svg Rusija

CSKA Moskva 10 1992/93 04/05 06/07 07/08 09/10 11/12 13/14 14/15 15/16 16/17
GF GF GF GF 4F 8F GF GF GF GF
Spartak Moskva 11 1993/94 94/95 95/96 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 06/07 10/11 12/13
GF GF 4F GF 1GF 2GF 1GF 1GF GF GF GF
Lokomotiv Moskva 3 2001/02 02/03 03/04
1GF 2GF 8F
Zenit Sankt Peterburg 6 2008/09 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
GF 8F GF 8F GF 8F
Rubin Kazan 2 2009/10 10/11
GF GF
Rostov Rostov na Donu 1 2016/17
GF

Flag of Slovakia.svg Slovačka

MFK Košice 1 1997/98
GF
Petržalka Bratislava 1 2005/06
GF
MŠK Žilina 1 2010/11
GF

Flag of Slovenia.svg Slovenija

Maribor Maribor 2 1999/00 14/15
1GF GF

Flag of Serbia.svg Srbija

Crvena Zvezda Beograd 1 1991/92
GF
Partizan Beograd 2 2003/04 10/11
GF GF

Flag of Scotland.svg Škotska

Glagow Rangers Glasgow 10 1992/93 95/96 96/07 99/00 00/01 03/04 05/06 07/08 09/10 10/11
GF GF GF 1GF 1GF GF 8F GF GF GF
Celtic Glasgow 9 2001/02 03/04 04/05 06/07 07/08 08/09 12/13 13/14 16/17
1GF GF GF 8F 8F GF 8F GF GF

Flag of Spain.svg Španjolska

Barcelona Barcelona 22 1991/92 93/94 94/95 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
CL F 4F GF GF 2F 1GF 2F 4F 8F CL 8F 2F CL 2F CL 2F 2F 4F CL 4F 4F
Real Madrid 21 1995/96 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
4F CL 4F CL 2F CL 2F 4F 8F 8F 8F 8F 8F 8F 2F 2F 2F CL 2F CL x
Atlético Madrid 7 1996/97 08/09 09/10 13/14 14/15 15/16 16/17
4F 8F GF F 4F F 2F
Athletic Bilbao 2 1998/99 14/15
GF GF
Valencia Valencia 10 1999/00 00/01 02/03 04/05 06/07 07/08 10/11 11/12 12/13 15/16
F F 4F GF 4F GF 8F GF 8F GF
Deportivo La Coruña 5 2000/01 01/02 02/03 03/04 04/05
4F 4F 2GF 2F GF
Real Mallorca Palma de Mallorca 1 2001/02
1GF
Celta Vigo 1 2003/04
8F
Real Sociedad San Sebastian 2 2003/04 13/14
8F GF
Villareal Villarreal 3 2005/06 08/09 11/12
2F 4F GF
Real Betis Sevilla 1 2005/06
GF
Sevilla Sevilla 4 2007/08 09/10 15/16 16/17
8F 8F GF 8F
Málaga Málaga 1 2012/13
4F

Flag of Sweden.svg Švedska

IFK Göteborg 4 1992/93 94/95 96/97 97/98
GF 4F GF GF
AIK Stockholm 1 1999/00
1GF
Helsingborgs IF Helsingborg 1 2000/01
1GF
Malmö FF Malmö 2 2014/15 15/16
GF GF

Flag of Switzerland.svg Švicarska

Grasshopper Zürich 2 1995/96 96/97
GF GF
Basel Basel 7 2002/03 08/09 10/11 11/12 13/14 14/15 16/17
2GF GF GF 8F GF 8F GF
Thun Thun 1 2005/06
GF
Zürich Zürich 1 2009/10
GF

Flag of Turkey.svg Turska

Galatasaray Istanbul 14 1993/94 94/95 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 06/07 12/13 13/14 14/15 15/16
GF GF GF GF 1GF 4F 2GF 1GF GF GF 4F 8F GF GF
Fenerbahce Istanbul 6 1996/97 01/02 04/05 05/06 07/08 08/09
GF 1GF GF GF 4F GF
Besiktas Istanbul 6 1997/98 00/01 03/04 07/08 09/10 16/17
GF 1GF GF GF GF GF
Bursaspor Bursa 1 2010/11
GF
Trabzonspor Trabzon 1 2011/12
GF

Flag of Ukraine.svg Ukrajina

Dinamo Kijev 17 1991/92 94/95 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 06/07 07/08 08/09 09/10 12/13 15/16 16/17
GF GF 4F 2F 2GF 1GF 1GF 1GF GF GF GF GF GF GF GF 8F GF
Šahtar Donjeck 11 2000/01 04/05 06/07 07/08 08/09 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
1GF GF GF GF GF 4F GF 8F GF 8F GF

Poveznice


Soccerball.svg Nedovršeni članak Popis klubova koji su sudjelovali u UEFA-inoj Ligi prvaka koji govori o nogometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.