Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Bosanska Gradiška

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Bosanska Gradiška:

Apsolutna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

██ Hrvati

Relativna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

██  ostali, neopredijeljeni i nepoznato

Nacionalni sastav stanovništva općine Bosanska Gradiška, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Srbi Muslimani Hrvati Jugoslaveni ostali
Adžići 112 103 0 8 1 0
Berek 482 456 0 3 13 10
Bistrica 795 764 2 8 12 9
Bok Jankovac 754 480 65 147 46 16
Bosanska Gradiška 16.841 6.502 7.188 781 1.788 582
Brestovčina 360 275 4 45 30 6
Bukovac 349 199 30 58 33 29
Cerovljani 604 475 2 25 31 71
Cimiroti 331 325 0 0 3 3
Čatrnja 768 329 271 89 43 36
Čelinovac 129 66 0 12 7 44
Čikule 369 0 361 0 3 5
Donja Dolina 468 70 0 387 9 2
Donja Jurkovica 205 202 0 1 2 0
Donji Karajzovci 600 580 0 4 8 8
Donji Podgradci 957 906 0 6 25 20
Dragelji 235 207 0 0 16 12
Dubrave 2.581 36 2.413 4 74 54
Elezagići 561 552 0 1 4 4
Gašnica 443 417 0 1 17 8
Gornja Dolina 400 5 0 382 3 10
Gornja Jurkovica 297 275 0 9 2 11
Gornja Lipovača 992 39 823 32 48 50
Gornji Karajzovci 537 520 0 1 11 5
Gornji Podgradci 2.378 2.231 3 30 54 60
Grbavci 991 956 2 4 16 13
Greda 159 137 0 2 7 13
Jablanica 745 728 0 0 6 11
Jazovac 225 207 0 2 5 11
Kijevci 381 364 2 4 4 7
Kočićevo 631 596 1 2 29 3
Kozara 126 126 0 0 0 0
Kozinci 908 605 13 161 85 44
Krajišnik 528 487 2 6 30 3
Kruškik 1.074 732 197 32 75 38
Laminci Brezici 1.415 867 392 3 116 37
Laminci Dubrave 591 563 0 6 19 3
Laminci Jaružani 394 386 0 2 6 0
Laminci Sređani 574 546 1 2 20 5
Liskovac 1.467 312 1.069 17 44 25
Lužani 275 255 0 8 10 2
Mačkovac 476 165 0 265 27 19
Mašići 1.359 1.331 0 4 15 9
Mičije 389 4 0 358 14 13
Miloševo Brdo 439 429 0 3 4 3
Miljevići 237 226 0 2 4 5
Mokrice 26 26 0 0 0 0
Nova Topola 2.191 1.888 11 92 140 60
Novo Selo 310 0 1 305 4 0
Orahova 2.479 80 2.343 24 14 18
Orubica 48 46 0 2 0 0
Petrovo Selo 358 348 0 0 3 7
Rogolji 741 732 0 2 3 4
Romanovci 1.199 1.100 1 14 46 38
Rovine 1.016 304 577 18 96 21
Samardžije 211 195 0 2 13 1
Seferovci 502 489 0 3 3 7
Sovjak 307 290 0 0 0 17
Srednja Jurkovica 216 213 0 1 0 2
Šaškinovci 107 106 0 0 0 1
Trebovljani 425 416 1 2 0 6
Trnovac 246 241 0 2 3 0
Trošelji 550 516 0 12 20 2
Turjak 415 392 0 3 16 4
Vakuf 416 412 0 0 0 4
Vilusi 887 837 0 4 34 12
Vrbaška 1.057 1.000 0 6 30 21
Žeravica 335 86 76 8 67 98
ukupno 59.974 35.753 15.851 3.417 3.311 1.642

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.