Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Vlasenica

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Vlasenica:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Vlasenica, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Srbi Hrvati Jugoslaveni ostali
Bačići 502 0 500 0 2 0
Bakići 116 0 116 0 0 0
Bešići 390 388 0 0 1 1
Bijelo Polje 25 0 25 0 0 0
Bišina 54 0 54 0 0 0
Brda 71 0 70 0 0 1
Bukovica Donja 139 30 109 0 0 0
Bukovica Gornja 178 178 0 0 0 0
Buljevići 220 43 177 0 0 0
Cerska 1.409 1.389 12 0 6 2
Derventa 324 1 308 1 5 9
Donje Vrsinje 327 262 62 0 0 3
Dragaševac 239 1 219 0 0 19
Drum 724 589 43 2 5 85
Dubačko 81 0 81 0 0 0
Dubnica 195 0 195 0 0 0
Dukići 48 0 46 0 2 0
Durakovići 119 119 0 0 0 0
Durići 309 309 0 0 0 0
Džemat 351 344 1 0 0 6
Đile 288 287 0 0 0 1
Đurđevići 161 0 161 0 0 0
Gerovi 262 260 0 0 0 2
Glušac 87 0 87 0 0 0
Gobelje 227 216 11 0 0 0
Golići 84 0 82 0 0 2
Gornje Vrsinje 252 233 19 0 0 0
Grabovica 537 0 528 1 3 5
Gradina 755 754 0 0 1 0
Gunjaci 1 0 1 0 0 0
Jasen 134 0 134 0 0 0
Jeremići 50 0 50 0 0 0
Klještani 82 0 82 0 0 0
Kojčevina 171 0 163 0 4 4
Kokanovići 108 0 107 0 0 1
Koprivno 169 0 169 0 0 0
Kostrača 82 0 81 0 0 1
Kozja Ravan 44 0 44 0 0 0
Krajčinovići 196 0 194 0 2 0
Kulina 132 0 132 0 0 0
Kuljančići 249 247 1 0 0 1
Lukavica 94 0 94 0 0 0
Lukići 224 0 223 0 0 1
Maćesi 687 680 5 0 0 2
Majstorovići 125 0 121 0 0 4
Milići 2.414 107 2.229 3 28 47
Mišari 232 2 229 0 1 0
Mišići 247 4 239 1 1 2
Mršići 98 98 0 0 0 0
Neđeljišta 738 618 119 0 0 1
Nova Kasaba 1.042 814 76 0 11 141
Nurići 241 241 0 0 0 0
Odžak 56 0 55 0 1 0
Pavkovići 127 0 127 0 0 0
Peševina 224 126 95 0 1 2
Pijuke 186 186 0 0 0 0
Plakalovići 53 0 53 0 0 0
Podbirač 111 0 110 0 1 0
Podcrkvina 257 0 255 0 0 2
Podgora 106 0 106 0 0 0
Pomol 459 458 1 0 0 0
Pustoše 552 491 56 0 1 4
Rača 104 0 104 0 0 0
Rajići 170 0 170 0 0 0
Raševo 464 331 133 0 0 0
Rašića Gaj 218 151 66 0 0 1
Raškovići 79 0 79 0 0 0
Ristijevići 56 0 56 0 0 0
Rogosija 34 0 34 0 0 0
Rovaši 1.236 1.236 0 0 0 0
Rupovo Brdo 125 8 116 0 1 0
Sebiočina 332 332 0 0 0 0
Simići 204 0 200 3 1 0
Skugrići 1.144 1.067 67 0 1 9
Supač 132 0 131 0 1 0
Šadići Donji 505 447 58 0 0 0
Šadići Gornji 236 0 224 0 2 10
Štedra 168 168 0 0 0 0
Tikvarići 165 0 161 0 0 4
Toljevići 93 0 93 0 0 0
Tugovo 98 3 91 0 4 0
Turalići 462 397 65 0 0 0
Višnjica 79 12 65 0 0 2
Vitići 41 0 41 0 0 0
Vlasenica 7.909 4.800 2.743 26 242 98
Vrli Kraj 98 7 91 0 0 0
Vrtoče 579 5 561 1 11 1
Vukovići 219 0 218 0 1 0
Vukšići 218 0 217 1 0 0
Zabrđe 83 0 83 0 0 0
Zagrađe 89 0 89 0 0 0
Zaklopača 437 288 146 0 0 3
ukupno 33.942 18.727 14.359 39 340 477

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)